Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה סיויק או מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהיכרות של שנתיים מלאות עם הונדה סיוויק(2007) המפשפחתית היפנית הכי טובה בוודאות אין התלבטות בכלל..... אם נדבר עם דלק אז הוא שותה פחות מהמאזדה בזכות מנוע חזק שכמעט ולא מתאמץ במיוחד בכבישים פתוחים אתה תרגיש כמו במאזדה 6 דבר שני כמובן בטיחות ההונדה מגיעה כסטנדרט עם מערכת esp שכמובן אין במאזדה..ועוד עוד.... לפי דעתי אין בכלל מקום של שיקול דעת חוץ מעניין שהונדה טיפה יותר יקרה.... בהצלחה

פורסם

אם אתה מחפש מכונית משפחתית מרווחת, אמינה ולא מחפש הרבה ערך מוסף, ז"א מכונית שתיקח אותך ואת משפחתך/חבריך/מכריך/כלביך וכו' ונקודה א' לב', אז כנראה שהקיה פורטה עדיפה. תקבל שנתון מתקדם יותר, יותר מרווח ובפחות כסף.

סיויק כדאי רק אם ממש נדלקת עליה, היא מכונית טובה אבל יקרה. יש לה מנוע מעולה בשילוב גיר חלק, תא נוסעים נאה ומרווח ומוניטין אמינות ושמירת ערך מהטובים בשוק הישראלי (מה שהופך אותה יקרה לקניה), אבל נוחות בינונית, תא מטען קטן יחסית (בגירסת 4 דלתות), רק 4 כ"א (בגירסת LS) וציון לא מחמיא במיוחד במבחני הריסוק.

מאזדה 3, היא מאזדה 3, לא הכי חסכונית, לא הכי זריזה, לא מאוד מרווחת, לא הכי בטוחה ולא מאוד נוחה . אבל בסה"כ היא בסדר (ובכביש הנכון עם הנהג במוד הנכון היא אפילו קצת כייפית), לפחות הייתי מתאמץ עוד קצת ומחפש 2009 מהצורה החדשה, שיפור ברוב האספקטים.

פורסם
מה המחירון של פורטה עכשיו באמת נהגתי פעם על מודל 2012 חדשה מהניילונים לא חויתי סיפוק מהנה כזה הרבה זמן.

סיפוק חווייתי מקיה פורטה? אני לא אומר שזו לא מכונית טובה, כי היא כן מכונית טובה. אבל "סיפוק חווייתי"?! אני בכל פעם שהזדמן לי לנהוג בפורטה (מהדור הקודם) תהיתי איך עדיין מייצרים הגה זוועתי שכזה. ברצינות, ההגאים של שברולט אופטרה ושל יונדאי אלנטרה דור ראשון יותר טובים משל הפורטה. שלא נדבר על זה שהביצועים לא מתבלטים לטובה עד כדי כך לעומת משפחתיות 1.6 אחרות ובשידוך לגיר 4 הילוכים התגובה לדוושה תזזתית וקפיצית בצורה שמזכירה את הקוריאניות של פעם, לפחות עם ה-6 הילוכים שהגיעו מאוחר יותר זה הסתדר. בכללי היא מכונית טובה, אבל מעולם היא לא הייתה בצמרת הקטגוריה. היא מאובזרת, נאה, נוחה, די שקטה, בטיחותית, די שימושית, די חסכונית וזריזה יחסית. באופן כללי אם אתה מחליט לרכוש קיה משפחתית, לדעתי הסיד תהיה בחירה עדיפה בהרבה.

בין ההונדה למאזדה יש הבדל גדול בגישה.

ההונדה זריזה, חלקה, חסכונית יותר, נוחה יותר בזכות מתלים רכים, אבל לא ממש רכרוכיים. היא נראית "עתידנית" יחסית מבפנים, מרווחת, מזגן טוב, שקטה, די בטיחותית (ציון דומה לשל המאזדה - 4 כוכבים), אחיזה גבוהה, פחות נפוצה ושומרת על ערכה טוב יותר מהמאזדה כיד שנייה. החסרונות שלה הן באבזור החסר (בקרת יציבות שהייתה חסרה בהתחלה {מאכזב בהתחשב במחיר הגבוה} ורק 4 כריות אוויר), מחיר גבוה ביחס לשנתון ולמה שמקבלים, איכות חומרים סבירה ולא "פרימיומית" כפי שמצפים מהונדה, הנדסת אנוש טובה בסך הכל, אבל דורשת זמן להתרגל אליה, שדה ראיה לוקה בחסר בגלל קורות A ענקיות, חלון אחורי קטן שמוסתר ע"י משענות הראש של המושב האחורי, מתנדנדת מעט בכביש גלי ומשובש, התנהגות כביש לא ממש טובה, המון תת היגוי, זוויות גלגול גדולות, הגה קצר מאוד ורך מאוד בנסיעה, דוושת בלם לא פרוגרסיבית וחסרת תחושה בהשוואה למאזדה.

המאזדה מרגישה ספורטיבית ומוצקה יותר בנהיגה דינאמית. המתלים שלה נוקשים ותורמים הרבה להתנהגות הכביש המוצלחת, ההגה חד, מדויק ובשרני. הבלמים חזקים ולא מתעייפים מהר, בעלי תחושה טובה ותגובה לינארית, השלדה קשיחה ומאוד מאוזנת - הכניסה לפניות חדה, מעט תת היגוי ונהג חוליגן ייהנה מהיכולת שלה לצאת בהיגוי יתר משעשע וקל לתיקון. היא מרגישה תזזתית יותר מההונדה במהירות נמוכה (למרות שלהונדה יש יתרון גדול בביצועים לעומת גרסאת ה-1.6), אבזור טוב (6 כריות אוויר, 3 עיגוני איזופיקס מאחורה, אפשרות לניתוק כרית אוויר של הנוסע וכו') שדה ראיה מצוין (למעט מאחורה בגלל שמשה שממוקמת גבוה מדי, לא כל כך מפריע בזכות מראות צד גדולות) אמינה וזולה יותר לאחזקה שוטפת. חסרונות: מזגן קצת חלש, ביצועים לא יותר מסבירים עם המנוע החלש, הסיוויק מרווחת יותר בהפרש ניכר בעיקר מאחורה, תחושה קצת "אינטימית" ושחורה בתא הנוסעים, פחות נוחה מהסיוויק בגלל מתלים נוקשים, רועשת יותר, אין ESP בכלל בגרסאות ה-1.6 של הדור הראשון אלא רק ב-2.0, תא המטען גדול יחסית, אך פתח ההטענה צר וגבוה - מה שמקשה על הכנסת דברים גדולים לתוך הבגאז' (לפחות תא המטען נפתח בעזרת מוטות טלסקופיים ולא רגילים שמפריעים בסגירת תא המטען כשהוא עמוס), צריכת דלק גבוהה יותר משל ההונדה (כ-1:10.5-1:11 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת לעומת ההונדה שמוציאה 1:12-1:12.5 אפילו באותם תנאים). לדעתי גרסאת ה-2L מעמידה את הסיוויק במקום והבדל בצריכת הדלק בינה לבין גרסאת ה-1.6 לא ממש משמעותי.

באופן כללי בשום בחירה מכאן אתה לא תיפול. אלו מכוניות אמינות וקלות לאחזקה בהנחה שטופלו כראוי, השאלה למי מהן אתה מתחבר יותר לספורטיביות היחסית של המאזדה או לנוחות ולמרווח של הסיוויק. תערוך נסיעת מבחן ותראה מי מתאימה לך. אני הייתי מוסיף לרשימה את הפורד פוקוס דור שני בעיקר בזכות מחיר נמוך יחסית, התנהגות כביש טובה, נוחות נסיעה טובה ובטיחות גבוהה יותר. עדיפות לרמת הגימור TREND X 1.6 או GHIA 2.0 ליטר. החסרונות שלה בעיקר בביצועים במנוע החלש, תחושת כבדות ועצלנות יחסית וצריכת דלק גבוה יחסית למתחרות.

פורסם

ברצינות, ההגאים של שברולט אופטרה ושל יונדאי אלנטרה דור ראשון יותר טובים משל הפורטה. שלא נדבר על זה שהביצועים לא מתבלטים לטובה עד כדי כך לעומת משפחתיות 1.6 אחרות.

אתה קולט בכלל מה אתה כותב?

כבעל אופטרה לשעבר ובעל פורטה בהווה אני יכול לומר לך שאתה מדבר שטויות. ההגה של הקיה מרגיש טוב מאוד ונעים מאוד,אולי יש כאלו שיטענו שהוא מרגיש קצת לא מחובר לכביש אבל הוא בטוח לא פחות טוב מזה של האופטרה. של האופטרה בכלל בטון,צריך להיות פ***נג אלי האנה כדי לעשות פרסה.

וביצועים לא מתבלטים? צריכת דלק שמגיעה ל 1/16 מחוץ לעיר (מניסיון) ומנוע עם 128 כ''ס שמאיץ את הרכב ללא קושי ומאמץ (דבר שאי אפשר לומר על מזדה 3 ושברולט אופטרה).

לפתוח השרשור, מכל הלב אני אומר לך שהתמורה הטובה ביותר למחיר תהיה הפורטה,כמו שאמרתי היא לא פחות טובה מהסיויק וכמה רמות מעל המזדה 3.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הפורטה בקושי מגרדת את ה1 ל13 בבין עירוני, הגה שמרגיש יותר גרוע מהגה סיני למחשב, והסחירות שלה הרבה פחות טובה מהסיויק וה3. ובגדול זה רכב שנשמע טוב רק על הנייר.

אני הייתי בוחר מקום ראשון בסיויק, אחר כך ב3, ובפורטה רק אם הייתי קשיש שלא חובב נהיגה.

הסיויק חסכונית ומרווחת יותר, המאזדה מהנה יותר לנהיגה וזולה יותר לאחזקה. שתיהן אמינות מאוד.

BW

פורסם

לפתוח השרשור, מכל הלב אני אומר לך שהתמורה הטובה ביותר למחיר תהיה הפורטה,כמו שאמרתי היא לא פחות טובה מהסיויק וכמה רמות מעל המזדה 3.

ואתה אומר את זה על סמך...? זה בסדר להעריך את הרכב שלך, אבל קצת אובייקטיביות לא תזיק.

פורסם

פורטה אם הגה של יונדאי.

אני לא יודע אני םושב שהפורטה רכב נוראנטוב בקטגוריה ממוצעת הוא לא חסכוני אבל גם לא אוכל הרבה.

הרכ ב שאני נהגתי בו היה הגרסה נפשוטה מעצם העובדה וזה היה רכב של השכרה. אני אומר דבר אחד עזבו שהרכב נראה טוב בעניי לפחות כן.

ואם האבזור שלו שיש לו את החיבור אוקס והusb בתור סטנדרט ומערכת שמע סטנדרטית טובה והתנהגות כביש נראה לי זה כבר טוב. כן אני מודה שבישיבה הראשונה יש תחשש שהכיסא הנהג לא נוח אבל ברגע שאתה מתרגל אליו אין כל כך חוסר נוחות. ועוד דבר הרכב מאיץ בלי מאמץ מיותר וללא רעש מיותר הוא מגיב במהירות ובטיחות להכל וכך גם ההגה למען הסר ספר.

נהגתי ברכב הנל בארבע לפנות בוקר מתל אביב לנתבג הגעתי לשם בשמונה דקות אז אתם תבינו לבד מה היו מהירות הנסיעה שלי מעבר לכך שמהרתי כי אחרתי אז לא היתי צריך לשים לב להרבה דברים אבל ההפך הנסיעה הזו היתה הנסיעה הכי משמעותית שלי על הרכב הנ"ל.

בעבר Mazda 3 Comfort 2008 :twisted: (תענוג מאבא)

היום Toyota Corola GLI 2009 :twisted: (תענוג מאבא)

כרגע Ford Focus Trand 2010 :evil: (רכב ראשון שלי)

פורסם
אתה קולט בכלל מה אתה כותב?

כבעל אופטרה לשעבר ובעל פורטה בהווה אני יכול לומר לך שאתה מדבר שטויות. ההגה של הקיה מרגיש טוב מאוד ונעים מאוד,אולי יש כאלו שיטענו שהוא מרגיש קצת לא מחובר לכביש אבל הוא בטוח לא פחות טוב מזה של האופטרה. של האופטרה בכלל בטון,צריך להיות פ***נג אלי האנה כדי לעשות פרסה.

וביצועים לא מתבלטים? צריכת דלק שמגיעה ל 1/16 מחוץ לעיר (מניסיון) ומנוע עם 128 כ''ס שמאיץ את הרכב ללא קושי ומאמץ (דבר שאי אפשר לומר על מזדה 3 ושברולט אופטרה).

אני קולט בהחלט מה אני כותב ואני גם עומד מאחורי זה בביטחון מלא. אם תקרא כמה תגובות שלי בפורום תבין שגם אני "בוגר" אופטרה, ומניסיון ארוך איתה אני חייב להגיד שאין לך מושג על מה אתה מדבר. ההגה של האופטרה בדיוק ההיפך מלהיות בטון! הוא אפילו קל ומנותק בצורה מטרידה (בדומה להגה של הפורטה) אם צריך להיות אלי האנה בשביל לסובב אותו כנראה שאני אוכל את אלי האנה לארוחת בוקר :lol: . אולי בהגה של האופטרה שלך הייתה בעיה...

ההגה של הפורטה לא רק גרוע מבחינת תקשורת, כי זה מקובל אצל רוב המכוניות היום ואני כבר לא ממש מחשיב את זה לחיסרון. הוא פשוט לא מובן. כל פעם שעליתי על הרכב הזה התבאסתי מחדש מיכולות הניהוג שלו, הוא רחוק שנות אור מלהרגיש "טוב ונעים".

הביצועים בכלל לא מתבלטים. 1:16 אתה לא תקבל גם אם תנהג רק בירידה בלי לגעת בדוושת הגז. 1:13.5 זו הצריכה של הפורטה בנהיגה חוקית עם מזגן וקצת האצות לעקיפה, וגם זה רק אם תתאמץ לחיסכון. לפורטה אולי יש גם 128 כ"ס על הנייר, בפועל זה מרגיש כמו סוסוני ים. נכון שיש לה ביצועים זריזים יחסית למשפחתית 1.6, אבל עדיין לא הייתי אומר שהם מתבלטים לטובה ברמה שמורגשת ביומיום. שוב הפורטה מכונית טובה, לא רעה כלל. אבל אל תעשה מהרכב משהו מיוחד כי הוא לא. מכונית ממוצעת ולא יותר שמתאימה לנהגים ממוצעים שלא מבינים הרבה בנהיגה, חובבי נהיגה (גם לא הפסיכיים מביניהם) ירצו לצבוע אותה בכחול ולזרוק אותה לים. אם כבר קיה משפחתית אז רק את הקיה סיד כפי שכבר המלצתי מקודם. היא מתנהגת טוב יותר, ההגה שלה מעט יותר טוב, היא איכותית יותר, שימושית יותר, שקטה יותר ובכללי מרגישה מוצר "שלם" יותר מהפורטה.

אגב המשפט "הפורטה, כמו שאמרתי היא לא פחות טובה מהסיויק וכמה רמות מעל המאזדה 3" לא יכול להיות הגיוני בכלל, כי הסיוויק וה-3 בערך באותה רמה, ל-3 יש יכולות נהיגה טובות מאוד והיא מהנה לנהיגה והסיוויק לעומת זאת נוחה יותר וזריזה. מאזדה 3 עם מנוע 2.0 ליטר כבר מביאה לסיוויק לחיים לבנות (למרות החיסרון היחסי בצריכת הדלק). הפורטה גם כן ברמה שלהן והיא תתאים ללא מעט אנשים בארץ. אבל אם תשאל אותי ספציפית, הייתי מעדיף כל אחת מהן (סיוויק או מאזדה 3), על פני הפורטה (עם הסיד זה סיפור אחר מעט, אותה אני אפילו די מחבב).

פורסם

אל תבינו אותי לא נכון אני לא רואה בפורטה רכב מיוחד,אבל אני רואה בו רכב טוב יותר ממזדה 3(זריז יותר,חסכוני יותר).להכניס את מזדה 3 מנוע 2000 זה לא הוגן כי הרכב רמה מעל.

בכל מקרה כנראה הויכוח הזה לא יגמר אז אני מציע שנסכים על כך שאנחנו לא מסכימים 8) .

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אל תבינו אותי לא נכון אני לא רואה בפורטה רכב מיוחד,אבל אני רואה בו רכב טוב יותר ממזדה 3(זריז יותר,חסכוני יותר).להכניס את מזדה 3 מנוע 2000 זה לא הוגן כי הרכב רמה מעל.

רק למען הסר ספק כל מה שכתבתי היה מכוון לגרסאת ה-1.6 של המאזדה 3 שהיא באותה "רמה" כמו הפורטה והסיוויק (מכונית מצוינת אך יקרה מעט בשביל התמורה). הזכרתי את ה-2.0 רק בגלל שהיא נמכרה כחדשה במחיר כמעט זהה לסיוויק 1.8 וגם היום כמשומשת ההבדלים בינה לבין הסיוויק לא גדולים כל כך, ואני לא רואה הרבה סיבות להעדיף את הסיוויק 1.8 לעומת מאזדה 3 2.0 למעט בידוד רעשים, מרווח וצריכת דלק.

בכל מקרה כנראה הויכוח הזה לא יגמר אז אני מציע שנסכים על כך שאנחנו לא מסכימים 8) .

אפשר לסיים את הויכוח בזה שאנחנו לא מסכימים, אבל הדבר הנכון הוא להסביר לך שמדובר ברכבים באותה רמה. שלושתם. הבחירה ביניהם נעשית לפי ההעדפות של הקונה. אם ההשוואה הייתה בין שברולט אופטרה וקיה פורטה (סתם לצורך העניין) אז היה אפשר להגיד שהן לא באותה "רמה" (כפי שאתה אוהב לומר).

פורסם
, ואני לא רואה הרבה סיבות להעדיף את הסיוויק 1.8 לעומת מאזדה 3 2.0 למעט בידוד רעשים, מרווח וצריכת דלק.

+ איכות חומרים ושמירת ערך שוק..לא אמרת כלום:roll:

פורסם

^

איכות החומרים בהונדה גבוהה רק במעט (ההבדל מתבטא בעיקר בחלק העליון של הדשבורד והצבע הבהיר האוורירי תורם לתחושה נעימה ומרחבית יותר) ואיכות ההרכבה במאזדה אפילו עדיפה במקצת. שמירת ערך של ההונדה בשוק די זהה לגרסאת ה-2.0 של ה-3. מאזדה 3 2L שמורה יכולה להימכר גם במחירון ואפילו מעליו בדומה לסיוויק. השוק של שתיהן מוצף ועדיין לא חסרים אנשים שיקנו אותן במחירים האלה, מניסיון. זבל לא חסר, אבל האקזמפלרים השמורים נמכרים במחירים גבוהים. תעיף מבט בלוחות ותראה שהיא נמכרת במחירים דומים להונדה, גם אז כשהן היו חדשות, וגם היום כמשומשות.

אני יכול להביא בשלוף גם יתרונות למאזדה 2L לעומת ההונדה כמו אבזור נוחות, הנדסת אנוש, שדה ראיה, ביצועים, היגוי, אבזור בטיחותי מלא (6 כריות אוויר לעומת 4 בהונדה...) התנהגות כביש מהנה (אפילו ב-1.6 היא מהנה יותר) ועוד. ההונדה מכונית מצוינת, המחיר גבוה מדי לתמורה. הסיוויק מתברגת באמצע בין המשפחתיות העממיות עם מנועי ה-1.6/1.5 (ושם היא נחשבת לטובה מאוד) לבין הגרסאות החזקות שלהן כמו הפוקוס GHIA 2.0, מאזדה 3 ספיריט 2.0, פולקסווגן ג'טה, סקודה אוקטביה וכד' והעובדה שהיא נמכרת במחירים קרובים יותר למשפחתיות החזקות מורידה מזוהרה. שוב, היא לא קניה רעה, זו שאלה של העדפות. אנשים שמחפשים מרחב ושקט ימצאו בהונדה שותפה טובה, אנשים שרוצים קצת ספורטיביות, אבזור ואחזקה זולה ימצאו את המאזדה כפרטנרית למשימותיהם.

פותח השרשור משווה בין המאזדה 3 1.6 לעומת הסיוויק 1.8 וכאן ההתלבטות קשה יותר, כי הסיוויק לא נופלת מהמאזדה באופן כללי אבל דורשת תוספת מחיר לא קטנה.

הנה מבחן דרכים של מגזין "אוטו" שמצאתי שמסכם בערך את מה שאני מנסה להגיד מההתחלה בערך:

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-91,597-%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A7-1-8-%D7%90-%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%99%D7%A7%D7%A8.aspx

לעומת זאת תראה את המבחן הבא (אני ואתה מדברים על הספיריט, כן?) :

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-577-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%943-2-0-%D7%9C-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95.aspx

• תוכן חדש...