Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

למי שמכיר אותי אני בן 27 עוד מעט ומגיל צעיר מאוד (8 בערך) מתעסק בווקסים, פולישים והכל בשביל הכייף. בפייסבוק שלי יש אלבום תמונות של פרוייקטי הדיטיילינג שלי מאז שהתחלתי לתעד בתמונות בערך לפני 10 שנים.

אז גם היום, הרבה שנים לאחר שאחי הגדול הדביק אותי בחיידק הדיטיילינג, כעוסק בתחום המחשבים והרשתות כניראה שאני נכנס לסטטיסטיקה של אוהבי מכונית. לא מזמן עשיתי קורס אבטחת מידע ואמרו שהסיסמא הנפוצה ביותר אצל מנהלי רשתות מחשבים היא למבורגיני, כניראה, שיש קשר בין אהבת מכוניות לבין התחום שאני מתעסק בו ביום יום. :)

אוקיי נחזור לנושא השרשור:

דודה שלי קנתה רכב ממשהי שאנחנו מכירים, פולו קלאסיק 2001 יד 1 עם 130000 ק"מ מטופלת במוסך מורשה.

עד כאן הכל נשמע יפה, אז זהו שלא. אמנם מכאנית האוטו מעולה אבל הרכב כניראה מעולם לא עבר נקיון! (שלא נדבר עם ווקס!).

היום בשעה 7:30 דודה שלי התייצבה אצלנו וכפי שהבטחתי לה ביצעתי לה טיפול יסודי לרכב.

השטיחים הוצאו ונוקו יסודית עם פיירי נשטפו והושארו לייבוש.

הרכב נשטף היטב עם שמפו בתוספת ווקס אך עדיין היו סימנים קשים שלא ירדו בשטיפה, להלן תמונות לאחר השטיפה:

3c40edbe825900cfdcf0bfa556ea14e4.jpg

582fd20f0dc6ad53d477c56cd6ba8990.jpg

814b8b1b59bc702b0870a9cf190fbfed.jpg

b4d9f9ad0abe0ff43405a57f64da6543.jpg

מכאן המשכתי עם פלסטלינה של 3M וכחומר סיכוך השתמשתי בשמפו שאני משתמש בו תמיד לרכב. הפלסטלינה עשתה עבודה מעולה הרכב היה מלא בנקודות של לכלוך ובסימנים קשים מאוד, הפח היה מחוספס.

לאחר שסיימתי עם הפלסטלינה היא ניראתה כך: (וזה אחרי שטיפה של הרכב עם שמפו ובעזרת גרניק!)

bf3a3b9d9e47ffcb145e808750c7001c.jpg

לאחר מכן ייבשתי את הרכב והתחלתי בעבודת הפוליש. השתמשתי בדרגת חיתוך בינונית Ardex 1500 Plus שעשה עבודה מעולה עם ראש פרווה במהירות של בערך 1600 סל"ד (יש לי בורר מצבים למכונת הליטוש של AEG),

כבר לאחר הפוליש הרכב היה ניראה הרבה יותר טוב והתחיל לקבל אפקט מראה. למי ששואל למה לא השתמשתי בפוליש גס יותר, התשובה היא שהצבע כל כך במצב גרוע שאפילו הפלסטלינה קילפה אותו!.

לאחר הפוליש הרכב עבר שטיפה נוספת עם גרניק על מנת להסיר את שאריות הפוליש, ולאחר מכן יובש ובוצע יישום ציפוי קריסטל של חברת Ardex שנתן לרכב מראה ברק שמנוני אך הטעות של הרבה אנשים היא לעצור בשלב הזה, על האריזה עצמה רשום שזה מוצר שמכין את המשטח לווקס ומיישמים אותו לאחר פוליש, נכון שהוא מכיל בתוכו ווקס וסיליקה אבל הוא לא יחזיק הרבה זמן מעמד ולכן יש ליישם שכבה של ווקס מעליו.

בוצע יישום של ווקס תוצרת Carplan, בזמן שהוא התייבש עברתי לנקות את פנים הרכה שהיה זוועתי, הסרתי את הריפודים של הבעלים הקודמים ניקיתי את כל הכיסאות וריצפת הרכב עם סנו שטיחים כולל את הפלסטיקים (כמובן לאחר שואב אבק)

ולהלן תמונות לפני הברקה סופית של תא הנוסעים (נשפך שם חול צבעוני וחלק ממנו היה בלתי ניתן להסרה):

3cd988903c2de1e4ccb478b1f9835445.jpg

af3275a0b552f09c77e33c7ef46cc6da.jpg

לאחר מכן מרחתי על כל חלקי הפלסטיק ספריי ייעודי על מנת לתת להם ברק שישמר לאורך זמן.

אוקיי, עברנו לשלב הסרת הווקס, הווקס הוסר בקלות מכיוון שהשכבה הקודמת מכילה בתוכה כבר ווקס. הפח חלק ושמנוני והרכב אמנם לא מבריק כמו רכב חדש מהחברה אבל עדיין, תוצאה בהחלט מרשימה לעומת המצב בו הרכב היה קודם לכן:

83791677d9a517191e014518d9e984e2.jpg

48d0932feea8e50cebb28c7cdbbc0e45.jpg

9ab113704f08068b513bc2c3ab1350fe.jpg

8cc3a9bbc9b25a25c7135534f0b469ff.jpg

4872e530bc152b20e78b9500296bbbb2.jpg

9cb9b137778f07596ec2cd0f8c797124.jpg

לבסוף, רוב הסימנים נעלמו (ניתן לראות את התמונה של תא המטען, את הסימן שנעלם ממכסה המנוע שחכתי לצלם אחרי)

שלב סופי היה לנקות את כל החלונות עם ספריי של אסטוניש לניקוי חלונות וריסוס מבשם כביסה בעל ריח עדין בתוך הרכב :) .

כעת הרכב מבריק וניראה טב יותר מלפני הטיפול. 4 שעות של עבודה, אני גמור מעייפות כמובן שלא לקחתי לה כסף חס וחלילה, להתראות בפרוייקט הבא :) .

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יפה מאוד, כל הכבוד על ההשקעה. אני משקיע ניקיון יסודי + ווקס ופלסטלינה פעמיים בשנה, לפני החורף ולפני הקיץ, אכן עבודה של 4 שעות ולפעמים יותר קורעת פיזית.

פורסם

עבודה יפה,

לסיום הייתי ממליץ להחליף טאסות,

תודה על השיתוף

רק שתדע שאני דיטיילינגר

דיטיילינג + דיטיילר = דיטיילינגר :vamp:

פורסם

עבודה יפה, אני רואה שאתה משתמש הרבה בחומרים של ardex איך הם?

יש המון דעות קדומות לגביהם ולא לטובה, אשמח לשמוע ממישהו שמתנסה איתם הרבה זמן ולא להיות ניזון רק משמועות,נראה שהמחיר שגובים עליהם מאוד הוגן!

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

אני מאוד מרוצה מהם כבר משהו כמו שנתיים שאני משתמש במוצרים שלהם, אריזות ה 5 ליטר מאוד משתלמות (אריזת פוליש של 5 ליטר למשל עלה בסביבות 300 שקלים).

אני מכיר כמה דיטיילרים שמשתמשים במוצרים שלהם וגם הם ממליצים עליהם. כמובן שיש תמיד חברות יקרות יותר, אם זה שווה את המחיר? אני חושב שלא מכיוון שאני רואה את הרכב של הוריי שעדיין מבריק כמו מראה ולא מפסיק לקבל מחמאות מאז סוף פברואר שעבר טיפול יסודי. אני דווקא קראתי המון חוות דעת טובות עליהם גם בפורמים בחו"ל, קח בחשבון שאם רוצים להריץ מותג או להפיל אותו, קל מאוד לעשות זאת בעזרת האינטרנט, הכל תלוי כמה כסף וזמן אתה משקיע ;) .

פורסם

מאוד שמחה, נישקה וחיבקה אותי ולא הפסיקה לומר תודה :) גם הבת שלה שמחה מאוד ואמרה שהאוטו ניראה הרבה יותר טוב :)

מה שכן, צריך להשקיע עוד עבודה קשה בחלק האחורי היכן שנשפך החול האדום (היא גננת ולפעמים באוטו יש כל מיני חומרי יצירה לילדים...).

פורסם

יש חברה בשם EMI שמפיצה אותם אבל אף פעם לא קניתי מהם אז אני לא יודע להגיד לך איך השירות שלהם, יש מכוני שטיפה שמוכרים למשל שטיפת תפוז בבאר שבע, אני קונה בדרך כלל מ א.א.גבלובל יש לו שירות מעולה ואחלה מחירים

http://www.aaglobal.co.il

פורסם
איך הצלחת לעשות את כל זה ב4 שעות?

לוקח לי 3 שעות רק לשטוף ולבצע הכנה לפוליש.

+1 או שאתה מהיר בטירוף או שמשהו לא בסדר בטיפול שעשית (או שמשהו לא בסדר אצלנו, גם זה הגיוני).

התוצאה יפה מאוד, לחול האדום אולי קיטור ושאיבה עם שואב רטוב תעזור.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לא עשיתי משהו מיוחד, רק מה שתיארתי. שטיפה יסודית עם גרניק, פלסטלינה על כל הרכב, פוליש עם מכונה, ציפוי קריסטל, יישום ווקס והסרה. התוצאות לפניכם, אני לא עובד על אף אחד :)

• תוכן חדש...