Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סלח לי , אבל מה זה בכלל ציפוי קריסטל ? יש דבר כזה?

בדרך כלל מכוני שטיפה משתמשים במושג הזה.

זה סוג של גלייז ?

ואיך עשית פוליש כל כך מהר ?

עשית פוליש בטכניקה מוכרת של "נחש" ?

עבדת בחלקים ? עם איזה פד עבדת ?

לי לוקח 5 - 6 שעות רק פוליש נטו.

משהו בטכניקה שלך נשמע לי חפיף רציני, בטוח לא משהו שאפשר לקרוא לו דיטיילר.

פורסם

הזלזול שלך ניראה לי מגיע מנקודה שאולי אתה דיטיילר שמנסה לשווק את עצמו כאן בפורום (ויש לא מעט כאלה סמויים לצערי).

הפורום הזה הוא נהדר אבל לצערי יש כאן גורמים מסחריים סמויים שמהם אני דואג הרבה יותר מהגלויים.

ציפוי קריסטל הוא סוג של גלייז, הוא נותן ברק ומעלים סרווילים, ולא זו לא המצאה אם תיכנס לאתר של ארדקס תראה שאני דובר אמת.

דבר שני, אני עובד עם פד פרווה וכתבתי את זה, זה שלא טרחת לקרוא או סתם אתה מנסה להראות כמה אתה טוב זו בעיה אחרת!

הטכניקה הייתה שתי- וערב, ואלו היו השלבים, ואלו התוצאות והתמונות מדברות בעד עצמן!.

דבר נוסף: אני בטוח שאם הייתי כותב שעבדתי עם מגוואריס/כימיקל גייז/ וואטאבר אותם הגורמים המסחריים הסמויים כאן היו אומרים "וואו איזה תוצאות מדהימות!" על אותן תמונות שהעליתי.

אז במקום לחפש, אפשר קצת לפרגן זה לא עולה כסף, ואם יש לך הערות אתה מוזמן להגיד אותן ולהיות ספציפי במקום להראות כמה אתה "תותח" וכמה אני דפוק.

דיטיילרים וחנויות מנסים למכור לנו שנבצע מליון שכבות של פוליש ושפוליש זה דבר טוב לבצע בתדירות גבוהה.

לא מעניין אותם שמסירים שכבה מהצבע ושיידפק הצבע עם הזמן אלא העיקר למכור ולמכור.

בינתיים, האוטו שלי מבריק כמו מראה וניראה כמו חדש ויש המון אנשים שמחכים רק שאני ישים שלט על האוטו למכירה אז זה לא מעניין אותי מה יגידו על החומרים שאני משתמש בהם.

פורסם

כל הכבוד. בדרך כלל רכבים כאלה מייאשים מראש את מי שרואה אותם,

ואנשים לא מעזים אפילו להתחיל לנסות להביא את הרכב למצב נורמלי.

יפה לראות שאכפת לך מרכב כזה שלמרות שהוא ישן ולא איזה רכב אקזוטי

או יוקרתי, טרחת ועשית לדודה שלך עבודה שמעכשיו יהיה לה כיף להיכנס

לרכב.

פורסם
הזלזול שלך ניראה לי מגיע מנקודה שאולי אתה דיטיילר שמנסה לשווק את עצמו כאן בפורום (ויש לא מעט כאלה סמויים לצערי).

הפורום הזה הוא נהדר אבל לצערי יש כאן גורמים מסחריים סמויים שמהם אני דואג הרבה יותר מהגלויים.

ציפוי קריסטל הוא סוג של גלייז, הוא נותן ברק ומעלים סרווילים, ולא זו לא המצאה אם תיכנס לאתר של ארדקס תראה שאני דובר אמת.

דבר שני, אני עובד עם פד פרווה וכתבתי את זה, זה שלא טרחת לקרוא או סתם אתה מנסה להראות כמה אתה טוב זו בעיה אחרת!

הטכניקה הייתה שתי- וערב, ואלו היו השלבים, ואלו התוצאות והתמונות מדברות בעד עצמן!.

דבר נוסף: אני בטוח שאם הייתי כותב שעבדתי עם מגוואריס/כימיקל גייז/ וואטאבר אותם הגורמים המסחריים הסמויים כאן היו אומרים "וואו איזה תוצאות מדהימות!" על אותן תמונות שהעליתי.

אז במקום לחפש, אפשר קצת לפרגן זה לא עולה כסף, ואם יש לך הערות אתה מוזמן להגיד אותן ולהיות ספציפי במקום להראות כמה אתה "תותח" וכמה אני דפוק.

דיטיילרים וחנויות מנסים למכור לנו שנבצע מליון שכבות של פוליש ושפוליש זה דבר טוב לבצע בתדירות גבוהה.

לא מעניין אותם שמסירים שכבה מהצבע ושיידפק הצבע עם הזמן אלא העיקר למכור ולמכור.

בינתיים, האוטו שלי מבריק כמו מראה וניראה כמו חדש ויש המון אנשים שמחכים רק שאני ישים שלט על האוטו למכירה אז זה לא מעניין אותי מה יגידו על החומרים שאני משתמש בהם.

למה לכעוס? הוא שאל שאלות לגיטימיות. בגלל שהוא דיטיילר מוזר לו שביצעת את כל זה כל כך מהר.(בצדק) לא ראיתי עדיין אף דיטיילר אמיתי פה שממליץ לעשות פוליש הרבה פעמים, ההיפך הוא הנכון. הרכב שלך אמנם מבריק ונוצץ אך זה נובע משטיפה נכונה בעיקר! אם נהייה רציניים לרגע אז הייתי שמח לראות תצלומי תקריב של לפני ואחרי או למשל תמונות חצי חצי. כי למען האמת (ובלי לזלזל חלילה) כל אחד יכול לצלם רכב מטונף ממרחק של שני מטרים,לשטוף אותו,קצת פלסטלינה, קצת ווקס ושוב לצלם את הרכב ממרחק של חצי מטר,באור יום,רכב לבן... תבין אף אחד לא רוצה לשלם יותר מדי על מוצר שמביא תוצאות, בטוח לא בחור מחושב כמו תמיר,לכן אם ארדקס היו כל כך טוב שהם חותכים את זמן הפוליש לשעה (להכין רכב לפוליש לוקח כמעט שעתיים ולפעמים גם שלוש כשהוא ג'יפה) הוא ואני ומייק פיליפס בכבודו היה כבר משתמש במוצרים שלהם. לא שאני מזלזל אבל אני מוכן בכייף להתערב איתך שפוליש "ממותג" ו"סתם יקר" ייתן תוצאות בהרבה יותר טובות. אגב טים (epidmix) לא רושם באיזה פוליש הוא משתמש ועובדה שאף אחד לא העיר לו (כי הוא עובד כמעט עשר שעות על הרכב )

נ.ב כל הכבוד על המאמץ ועל המהפך שעשית לרכב של דודתך.

פורסם

הוא זילזל, זה ההבדל. הוא אפילו לא טרח לקרוא והוכחתי את זה שהוא שאל באיזה פד השתמשתי, אם הוא היה קורא הוא היה יודע.

אין לי בעיה לקבל הערות, הבעיה שמתחיל זלזול ושזה מגיע מנקודות או מסחריות או של כבוד.

ולגביי תצלומי תקריב- יש את התמונה של תא המטען ששמה היה המון ג'יפה שהפלסטלינה והפוליש הורידו.

חוצמיזה, תודה לכולם על ההערות הטובות.

פורסם
הוא זילזל, זה ההבדל. הוא אפילו לא טרח לקרוא והוכחתי את זה שהוא שאל באיזה פד השתמשתי, אם הוא היה קורא הוא היה יודע.

אין לי בעיה לקבל הערות, הבעיה שמתחיל זלזול ושזה מגיע מנקודות או מסחריות או של כבוד.

ולגביי תצלומי תקריב- יש את התמונה של תא המטען ששמה היה המון ג'יפה שהפלסטלינה והפוליש הורידו.

חוצמיזה, תודה לכולם על ההערות הטובות.

אז הוא לא שם לב,לא נורא. כן יש פה עניין של כבוד כי הוא קורא לעצמו דיטיילר ויש דרך ויש צורה לעשות דיטיילינג, וכשמישהו עושה קיצורי דרך זה פוגע בכבוד המקצועי שלו.ואני מבין אותו!

כאן למשל תוכל לראות צילומי תקריב(צילם באייפון ולא ב"מצלמת דיטייל יקרה")http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=494504

ואם תקרא את הפוסט שלו תסביר לי איך לקח לו מעל 20 שעות (אמנם רכב גדול יותר) ולך בערך 4 שעות? אולי אחרי זה תבין מאיפה מגיע "הזלזול"

פורסם

שאני יתחיל להשתחוות למי שניפגע ממני כביכול? מי שיש לו מה להעיר, יש דרך להעיר וללמד בינתיים זה לא ניראה רצון ללמד אלא רצון לדרוך על אחרים כדי בסופו של דבר למתג את עצמך ולעשות כסף

פורסם
שאני יתחיל להשתחוות למי שניפגע ממני כביכול? מי שיש לו מה להעיר, יש דרך להעיר וללמד בינתיים זה לא ניראה רצון ללמד אלא רצון לדרוך על אחרים כדי בסופו של דבר למתג את עצמך ולעשות כסף

סתם שאלה,אתה חושב שאתה "דיטיילר" יותר טוב? אם הוא היה אומר זאת מקנאה או מרצון לדרוך על "מתחרים" אני חושב שהוא היה כותב את זה למשתמשים אחרים. לקחת את זה רחוק מדי ואישי מדי חבר יקר.

פורסם

לא אמרתי שאני יותר טוב וכפי שכתבתי בהתחלה אין לי כוונות מסחריות אני בכלל עובד בתחום המחשבים והרשתות אז ברור שיש יותר מקצוענים ממני אבל מכאן ועד לדרוך על מישהו על מנת למתג את עצמך ולפרסם את עצמך ההבדל הוא ענק מי שרוצה ללמד אחרים לא מזלזל באחרים אלא פשוט מסביר כיצד הוא עובד בדיוק במקום לזרוק דברים באויר.

פורסם

יש לי בעיה עם זה שאתה מציג את עצמך כדיטיילר כי אנשים עובדים קשה מאוד לכדי להגיע למעמד הזה.

כל שני וחמישי נפתח פה שרשור חדש "עשיתי דיטיילינג לרכב שלי" אני נכנס ואני רואה שעושים שם פלסטלינה ווקס , עם כל הכבוד וההשקעה זה לא דיטיילינג.

העבודה שביצעת לא רחוקה ממה שמבצעים בתחנות שטיפה. שם בדיוק עושים שטיפה , פלסטלינה פוליש עם רוטורית + פרווה עם פוליש ממוצע + "קריסטל" ואח"כ ווקס וכל זה ב3 - 4 שעות

אלה עבודות "דיטיילינג" שכולנו מנסים להרחיק משתמשים שמתייעצים פה בפורום איפה לעשות פוליש.

חסר בעבודה הזו שלך הרבה השקעה כדי להגיע לרמה של דיטיילינג.

גם אם עשית פוליש עם פרווה וקומפאונד היה חייב להגיע שלב פוליש עדין שלא בוצע.

אני בטוח שלא כיסית גומיות ופלסטיקים עם מסקנטייפ כי זה לבד לוקח בין 30-50 דקות.

שלא נדבר שבוצע פוליש חפיף שלקח לך אולי שעה.

לדיטיילר לוקח כמעט שעה רק לעשות מכסה מנוע כדי הגיע לגימור גבוה וזה בדיוק דיטיילינג - להגיע לגימור הכי גבוה שניתן תוך התחשבות "בבריאות" שכבת הלכה.

שוב אין לי בעיה עם העבודה שעשית , זו לא קשור אלי וזה לא הרכב שלי. יש לי בעיה עם זה שאתה מציג את זה כעבודת דיטיילינג.

אני ממש לא מגיע מטעם מאחד היבואנים, לידע הכללי העיסוק שלי הוא נציג מבצעי בחברת איתור רכבים.

דיטיילינג זה משהו לגמרי מהצד שאני עושה מתוך אהבה אולי עבודה או שתיים בחודש.

אני כמו כמה פה עושים עבודות מושקעות עם המון מקצועיות ואהבה אבל מנועים מלפרסם בפומבי עבודות מחשש לחסימה.

אותם אנשים שאתה מגדיר "סמויים" הם אלה ששומרים פה על הרמה של המקצועיות בפורום ,

אני אתן אותי לדוגמה , כל פעם שאני מעלה פה שירשור אני דואג לתת עצות לרמת פרטים הכי גבוהה שאני יכול אם זה ששואלים אותי איזה פוליש\מגבת\ווקס עדיפים או כשאני נותן חוות דעת על מוצר כלשהו.

אולי קצת הגזמתי עם הגישה שלי כלפיך אבל זה הקש ששבר את גב הגמל מבחינתי אחרי המון שירשורי "דיטיילינג" שנפתחו כאן.

פורסם

תמיר, אני מקבל חלק מההערות שלך ועכשיו אני אגיב ואסביר את הצד שלי למה בחרתי לפעול כך:

לגביי הכותרת- אני בפעם הבאה ארשום ניקוי יסודי לרכב, או משהו בסגנון, אין לי בעיה עם זה.

לגביי כיסוי חלקי פלסטיק וגומיות- אתה צודק, זוהי פעולה שיש לבצע אבל לי לא היה את הזמן ולכן העדפתי לעבור על הרכב עם שטיפה בפעם השנייה עם סבון ועם גרניק על מנת להסיר שאריות הפוליש.

לגביי הפוליש- האם אתה מסכים איתי שלא תמיד צריך פוליש גס לרכב? אם צבע הרכב במצב טוב, או לחילופין צבע הרכב במצב גרוע, האם עדיין לבצע פוליש גס? דעתי היא שלא. במקרה הזה כפי שכתבתי הצבע היה במצב גרוע שאפילו שאריות צבע נישארו על הפלסטלינה (ולמען הסר ספק זו לא פעם ראשונה שאני משתמש בפלסטלינה) ולכן השתמשתי בפוליש בדרגת חיתוך בינוני ללא גרגירים אלא על בסיס כימי ולכן השלב הבא היה עם המוצר שמטשטש סימני מכונה מצד אחד ונותן ברק מצד שני. אם לדעתך הייתי צריך לעשות משהו אחר, אתה מוזמן לשתף אותי ואני אקבל את ההערה שלך בשמחה.

לי למשל הייתה סיאט לאון שבחיים לא עברה פוליש גס, במקרה יש לי תמונה שלה גם והאוטו היה מבריק כמו מראה. הפעם היחידה שהיא עברה פוליש עדין מאוד זה שהשתמשתי בטי-קאט של קארפלאן, וזה היה ידנית ועדיין האוטו היה מבריק כמו מראה גם אחרי 8 שנים על הכביש, עד כדי כך ששבוע לפני שהיא הלכה טוטאל-לוסט הציעו לנו עליה 7 אלף מעל המחירון (וזה סה"כ דגם סיגנו 1.6 ידני). לכן, אני חושב שלא תמיד חייב לעשות פוליש גס על מנת לקבל אפקט הברקה טוב

vzgy2mzmnj1j.jpg

גם הפולו הזו עברה טיפול פוליש עדין עם מכונה ולאחר מכן קריסטל, אוטם ושכבת ווקס. התמונות צולמו מספר חודשים לאחר הטיפול:

mhnz2mdmmzkj.jpg

cdz41qymynzx.jpg

וגם ההונדה שלי, לא עברה פוליש גס אלא פוליש עדין עם מכונה (וכמובן שכבות הגנה לאחר מכן) ועדיין מבריקה מאוד ולא מפסיקה לקבל מחמאות, אפילו מ 2 דיטיילרים שהלכתי אליהם לקבל הצעת מחיר לניקוי ריפודים פנימי:

tzc5mmymdzuz.jpg

nzvni0ggtikn.jpg

jhymwyjydug4.jpg

אז דעתי היא שלא תמיד צריך פוליש גס ובכלל עדיף להימנע עד כמה שאפשר מפוליש.

אני אשמח ללמוד ממך בכייף ולהעשיר את הידע ולתקן את עצמי להבא, שוב- אינני חושב שאני יותר טוב מאף אחד כאן בפורום וזו לא המטרה שלי אבל טיפש- אני לא חושב שאני.

פורסם
לגביי הפוליש- האם אתה מסכים איתי שלא תמיד צריך פוליש גס לרכב?

מסכים לגמרי , כל מקרה לגופו.

השלב הבא היה עם המוצר שמטשטש סימני מכונה מצד אחד ונותן ברק מצד שני.

כנראה אותו מוצר שאתה מתאר כקריסטל (שאגב אין מושג כזה בחו"ל) שהוא אולי סוג של גלייז.

אותם סימנים נוצרים בגלל שאתה משתמש במכונה ופד לא נכונים לעבודה הרצויה , מכונת DA יחד עם פד ספוג חותך בקומבינציה של FG400 לדוגמה לא ישאירו סימני מכונה ב-כ-ל-ל וגם תוריד הרבה פחות לכה מאשר שימוש בפד פרווה ורוטורית.

עם כל הכבוד לתמונות היפות האלה הם לא נותנות שום אינדיקטציה למצב הצבע חוץ מזה שבטוח שיש עליו ווקס.

כדי לדעת באמת מה קורה עם הצבע צריך תמונות ישירות מול השמש או מול פרוג'קטור.

איך שלא תהפוך את זה , שימוש בפרווה יחד עם רוטורית ישאירו הולוגרמות כמו פה.

שים לב שבצד השמאלי של המכסה מנוע יש ברק יפה מאוד.

Horrendous002.jpg

כשאר שימוש במכונת DA עם פד ספוג\מיקרופייבר\פרווה יעודית כמו Foamed Wool יתנו תוצאה כזו:

(התמונה הזו צולמה לאחר מעבר אחד של FG400 עם פד מיקרופייבר. ללא שום ווקס\קריסטל\גלייז\פוליש עדין

menzernafg4005050.jpg

אני לא מנסה להוציא אותך מטומטם כדי שאני אצא גדול.

אני בסך הכל מנסה להכניס פה אנשים לפרופורציות.

ואין לי שום קשר לאף יבואן. אני מביא את חומרים מארה"ב או מאוטוסטור ואני משתמש בכולם.

פורסם

לאף אחד פה אין בעלות על הכינוי ״דיטיילר״.

אם איתמר רוצה לבצע פרויקט ולקרוא לזה דיטיילינג הוא יכול...(פוגע למישהו באגו??)

יש הסמכה לדיטיילנג? לומדים את זה? יש פה למישהו תעודה בזה? לא חושב, אולי לבודדים ממש. אז מבחינה טכנית אדם יקשר לעצמו את התואר רק כשזה יהיה מוכח ומתועד.

אני אישית לעולם לא אקרא לעצמי דיטיילר ולפרויקטים שלי דיטיילינג, אלא ״פרויקט״ כי אני לא למדתי דבר ואין לי הסמכה לכך.

אפשר להעיר לאיתמר הערות מקצועיות מבעלי נסיון ויש פה כאלה, תמיר, אלי, דימה, טים ועוד כמה אבל לפסול ולשלול לחלוטין ולייחס בלעדית לעצמם את ה״דיטיילינג״? על סמך מה זה נעשה לא ברור לי.

אני מוכן לקבל שאנשים בעלי מעמד כלשהו בתחום מייחסים לעצמם את הכינוי הזה וזה בסדר וזה מעולה לתחום אבל שמישהו שלא הוסמך ולא עבר אף קורס מקצועי יקרא לעצמו בכינוי מסוים וישלול אותו מאחרים זה מרגיז וזה לא מוצדק.

איתמר, אכן אין צילומי תקריב ולא ברור מה מצבו האמיתי של הצבע במבט מקרוב אז קשה לאמוד את טיב העבודה למרות שהרכב נראה הרבה יותר טוב ומגיע לך כל הכבוד על התמונות היפות והמאמץ.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תוכן חדש...