Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

sharki25

+1

סוף סוף כמה דברי חכמה בשרשור הזה.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לאף אחד פה אין בעלות על הכינוי ״דיטיילר״.

אם איתמר רוצה לבצע פרויקט ולקרוא לזה דיטיילינג הוא יכול...(פוגע למישהו באגו??)

יש הסמכה לדיטיילנג? לומדים את זה? יש פה למישהו תעודה בזה? לא חושב, אולי לבודדים ממש. אז מבחינה טכנית אדם יקשר לעצמו את התואר רק כשזה יהיה מוכח ומתועד.

אני אישית לעולם לא אקרא לעצמי דיטיילר ולפרויקטים שלי דיטיילינג, אלא ״פרויקט״ כי אני לא למדתי דבר ואין לי הסמכה לכך.

אפשר להעיר לאיתמר הערות מקצועיות מבעלי נסיון ויש פה כאלה, תמיר, אלי, דימה, טים ועוד כמה אבל לפסול ולשלול לחלוטין ולייחס בלעדית לעצמם את ה״דיטיילינג״? על סמך מה זה נעשה לא ברור לי.

אני מוכן לקבל שאנשים בעלי מעמד כלשהו בתחום מייחסים לעצמם את הכינוי הזה וזה בסדר וזה מעולה לתחום אבל שמישהו שלא הוסמך ולא עבר אף קורס מקצועי יקרא לעצמו בכינוי מסוים וישלול אותו מאחרים זה מרגיז וזה לא מוצדק.

איתמר, אכן אין צילומי תקריב ולא ברור מה מצבו האמיתי של הצבע במבט מקרוב אז קשה לאמוד את טיב העבודה למרות שהרכב נראה הרבה יותר טוב ומגיע לך כל הכבוד על התמונות היפות והמאמץ.

ראשית אף אחד פה לא שלל ממישהו את השם "דיטיילר" ואף אחד לא הכתיר את עצמו ככזה. שנית אין מה להתלהב מתעודה. רוב הספרים/טבחים/ציירים/זמרים בעולם (ועוד שלל בעלי מקצוע) לא מחזיקים בתעודות והסמכות ולרוב הם גם הטובים בתחומם. מה ניראה לך שליבגני יש הסמכה? או ליעקב? לגל ששון יש תעודה נוצצת ממייק פיליפס...תשאל אותו למה הוא סגר את העסק.

פורסם
ראשית אף אחד פה לא שלל ממישהו את השם "דיטיילר" ואף אחד לא הכתיר את עצמו ככזה. שנית אין מה להתלהב מתעודה. רוב הספרים/טבחים/ציירים/זמרים בעולם (ועוד שלל בעלי מקצוע) לא מחזיקים בתעודות והסמכות ולרוב הם גם הטובים בתחומם. מה ניראה לך שליבגני יש הסמכה? או ליעקב? לגל ששון יש תעודה נוצצת ממייק פיליפס...תשאל אותו למה הוא סגר את העסק.

המטרה של הפורום הזה היא לא לקבוע "למי יש יותר גדול".....מי "גבר" ומי "ילד", המטרה שכולנו נשתפר ונלמד אחד מהשני ונחלוק ידע.

אם אתה חושב שעשיתי משהו לא נכון ואתה רוצה להעיר לי אז יש לזה דרך, אגב, אלי כבר קרה שהערת לי ואני תמיד שמח לקבל את ההערות שלך כי אתה עושה את זה בצורה טובה ולרוב אני משתדל ליישם מה שאתה אומר.

תמיר הוא אחד מאלה שאני מעריך את העבודות שלהם ולרוב הם נותנים ביקורות אמיתיות ועיצות טובות.

כשאני קראתי את ההערה של תמיר הרגשתי שהוא הגזים טיפה, נכון שלא צריך להפוך את זה למלחמת עולם אבל צריך גם להעמיד אנשים במקומם לפעמים וזה לא קשור כמה מדהים הפוליש שהוא עושה וכמה פרוייקטים הוא העלה לפורום וכמה הצבע של הרכב נראה טוב בפרוז'קטור, צריך לתת לבן אדם (פותח השרשור) הרגשה טובה כי הוא השקיע מאמץ מסוים ואתם צריכים להבין שאף אחד פה לא מנסה להיות מייק פיליפס....כי מייק פיליפס יש רק אחד (: (אגב אני הולך לגוגל לבדוק מי זה :-( )

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
המטרה של הפורום הזה היא לא לקבוע "למי יש יותר גדול".....מי "גבר" ומי "ילד", המטרה שכולנו נשתפר ונלמד אחד מהשני ונחלוק ידע.

אם אתה חושב שעשיתי משהו לא נכון ואתה רוצה להעיר לי אז יש לזה דרך, אגב, אלי כבר קרה שהערת לי ואני תמיד שמח לקבל את ההערות שלך כי אתה עושה את זה בצורה טובה ולרוב אני משתדל ליישם מה שאתה אומר.

תמיר הוא אחד מאלה שאני מעריך את העבודות שלהם ולרוב הם נותנים ביקורות אמיתיות ועיצות טובות.

כשאני קראתי את ההערה של תמיר הרגשתי שהוא הגזים טיפה, נכון שלא צריך להפוך את זה למלחמת עולם אבל צריך גם להעמיד אנשים במקומם לפעמים וזה לא קשור כמה מדהים הפוליש שהוא עושה וכמה פרוייקטים הוא העלה לפורום וכמה הצבע של הרכב נראה טוב בפרוז'קטור, צריך לתת לבן אדם (פותח השרשור) הרגשה טובה כי הוא השקיע מאמץ מסוים ואתם צריכים להבין שאף אחד פה לא מנסה להיות מייק פיליפס....כי מייק פיליפס יש רק אחד (: (אגב אני הולך לגוגל לבדוק מי זה :-( )

אחרי שתבדוק מי זה תבין שאני לא רוצה להיות במקומו (מסתובב עם רגל ביונית):|

הנושא נטחן,רק אומר דבר אחד,מהיכרות עם תמיר אני יודע שהוא לא עשה זאת בגלל אגו או בשביל להראות שהוא יותר גבר.

נתן הערה נכונה שכנראה לא פורשה נכון ולכן זה התנפח פה לדיון שטותי.

נ.ב מי שעושה את זה באהבה קורא לעצמיוו דיטיילינגר בכלל:wink:

פורסם

בוא נעשה סדר , אף אחד לא לקח לעצמו את המושג דיטיילר.

אבל למען הסדר הטוב עבודות דיטיילינג הו עבודות בסטנדרט גבוה , לא כל עבודה יכולה להחשב דיטיילינג ולא כל אחד יכול להחשב דיטיילר , בדיוק כמו שאנחנו לא קוראים למכוני שטיפה "מכון דיטיילינג".

זה שאיתמר עשה את מה שהוא עשה זה יפה ושיהיה לו בכיף , אנחנו בתור קהילה צריכים לעלות את הרמה ע"י ביקורת בונה.

אם הוא קורא לזה דיטיילינג אז תסלחו לי שזה צורם לי בדיוק כמו שאם מישהו יכנס לפורום אודיו ויגיד שהוא בנה מערכת SQL עם רכיבים סינים זולים , אז שיהיה לו בכיף עם המערכת SQL שלו , אבל בתור קהילה הדבר הנכון לעשות זה להעיר לו ביקורת בונה וזה מבלי לקחת שום בעלות על המושג SQL כי המושג הזה לא שייך לאף אחד , המושג הזה הוא סוג של סטנדרנט.

(מערכת SQL מבחינת האודיו הכוונה היא שמירה על דיוק הצליל)

בכל אופן אם לא הצלחתי עד עכשיו להבהיר את הנקודה שלי אז לא נורא , לפחות ניסיתי.

בברכת נעשה ונצליח.

פורסם
בוא נעשה סדר , אף אחד לא לקח לעצמו את המושג דיטיילר.

אבל למען הסדר הטוב עבודות דיטיילינג הו עבודות בסטנדרט גבוה , לא כל עבודה יכולה להחשב דיטיילינג ולא כל אחד יכול להחשב דיטיילר , בדיוק כמו שאנחנו לא קוראים למכוני שטיפה "מכון דיטיילינג".

זה שאיתמר עשה את מה שהוא עשה זה יפה ושיהיה לו בכיף , אנחנו בתור קהילה צריכים לעלות את הרמה ע"י ביקורת בונה.

אם הוא קורא לזה דיטיילינג אז תסלחו לי שזה צורם לי בדיוק כמו שאם מישהו יכנס לפורום אודיו ויגיד שהוא בנה מערכת SQL עם רכיבים סינים זולים , אז שיהיה לו בכיף עם המערכת SQL שלו , אבל בתור קהילה הדבר הנכון לעשות זה להעיר לו ביקורת בונה וזה מבלי לקחת שום בעלות על המושג SQL כי המושג הזה לא שייך לאף אחד , המושג הזה הוא סוג של סטנדרנט.

(מערכת SQL מבחינת האודיו הכוונה היא שמירה על דיוק הצליל)

בכל אופן אם לא הצלחתי עד עכשיו להבהיר את הנקודה שלי אז לא נורא , לפחות ניסיתי.

בברכת נעשה ונצליח.

כל הכבוד על התגובה... מסכים עם כל מילה שכתבת ואני בטוח שגם פותח השרשור.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

עבודה עם רוטורית ופד פרווה זה מתכון אגרסיבי מאוד שמשאיר משטח עבודה פגוע ודורש מיד לאחר מכן עבודה עם פד ספוג\מיקרופייבר.

וגם עבודה עם רוטורית דורשת מהמבצע טכניקה מדוייקת אחרת יש הרבה מקום לטעויות.

פורסם
עבודה עם רוטורית ופד פרווה זה מתכון אגרסיבי מאוד שמשאיר משטח עבודה פגוע ודורש מיד לאחר מכן עבודה עם פד ספוג\מיקרופייבר.

וגם עבודה עם רוטורית דורשת מהמבצע טכניקה מדוייקת אחרת יש הרבה מקום לטעויות.

טוב אני לא רוצה להכנס לויכוח. אך אומר לך שבפירוש אין ממה לחשוש וכדאי לך לנסות..

פד פרווה + 105 של מגווריס שילוב מצויין..

פורסם

תמיר קודם כל תודה על ההסברים, שמחתי ללמוד.

שנית- יש לי פד נוסף שעשוי מספוג ואיתו אני משתמש לביצע אותו ציפוי קריסטל מדובר (בלי קשר עכשיו אם ניכנס לאיכות שלו או לא, זה כבר נושא אחר, אני עובד עם הקריסטל עם הספוג בתנועת שתי-וערב בהמלצת מישהו שאני מכיר שמשתמש בחומר הזה בין היתר).

האם לספוג מהסוג הזה התכוונת?

אני אשמח לקבל ממך המלצה ספציפית לפד עבור ביצוע גלייז. אגב, לאיזו מהירות לכוון את המכונה בשלב הגלייז?

ואם למשל אני רוצה לבצע רק פוליש עדין מה השלבים הבאים ובאיזה פד להשתמש עבור כל שלב?

תודה רבה.

פורסם

את תמונה לקחתי מאחד הפורומים בחו"ל.

יש כל מיני סוגי פדים לכל המטרות , חיתוך , פוליש , פוליש עדין , ווקס\גלייז\אוטם.

אוטוסטור מוכרים מוצרים מעולים של CG ושל MEGUAIRS

http://www.autostore.co.il/%D7%90%D7%91%D7%99%D7%96%D7%A8%D7%99-%D7%93%D7%99%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%92.html

לגבי המהירות ביישום אוטם\ווקס\גלייז אין צורך במהירות גובהה , המטרה היא למרוח בצורה אחידה ודקה.

אם במכונה יש מ1-6 מהירות 2-3 יספיק בהחלט.

פורסם

בלי להיכנס לוויכוח מי יותר דיטיילינג ומי פחות-זה פשוט לא מעניין אותי.

האם אתה מודע לעובדה שווקסים של קארפלן מחזיקים כמה שבועות בודדים וזה במקרה הטוב?

רק מקבץ קטן (יש עוד) מווקסים של קארפלן ששוכבים אצלי במחסן ללא שימוש

לפעמים אני נותן לחברים/שכנים להשתמש בהם.

izzyuwymemmz.jpg

mm2uojtaw1jm.jpg

פורסם

תראה אני יגיד לך משהו יוגב. אמנם דיטיילר מקצועי אני לא אבל בשימור על צבע הרכב יש לי לא מעט ניסיון (איביזה שהייתה אצלנו 8 שנים, פולו שהייתה אצלנו 5.5 שנים, סיאט לאון שהייתה אצלנו משהו כמו 4 שנים ועוד כמה של המשפחה שהצבע שלהם נשמר כמו חדש ותאמין לי בשמש והאבק של באר שבע זו משימה בכלל לא קלה!).

לא תמיד המוצר היקר יותר הוא בהכרח טוב יותר. קח למשל את המפיץ ריח של כימיקאז גייס, כמה אנשים פה בפורום התלוננו שהוא בקושי מחזיק להם כמה שעות? המון. ואנשים עדין קונים אותו ולמה? כי זה מותג, זה כימיקל גייס.

אני משתמש במבשם כביסה מאוד מרוכז אני מדלל אותו עם מים מרסס באוטו פעם בשבוע ובשבילי הוא נעים וכל מי שנכנס לרכב אומר ישר איזה ריח נעים.

אז מה איכפת לי שזה לא מוצר יקר? מבחינתי הוא מספק את הסחורה וזה בסדר.

לגביי קארפלאן- אתה צודק, הווקסים שלהם יורדים דיי מהר אבל לא כל המוצרים שלהם ככה.

עכשיו השאלה היא מה טוב, כי טוב זה דבר יחסי.

כמו שהריון זה טוב טוב לאישה בת 26, ומצויין לאישה בת 36 שאין לה ילדים כי היא לא הצליחה להיכנס להריון, וגרוע לנערה בת 16, ככה זה כל דבר בחיים.

אני משתמש בחומרים שעושים את העבודה וכמו שאמרתי יש חומרים טובים יותר.

מבחינתי חומר שיעשה את העבודה זה חומר שיחזיק זמן סביר על הרכב (3 חודשים לשמש של באר שבע ולאבק שיש כאן זה בהחלט טוב) ואתה יודע מה? יש לי גם ווקס ו 2 אוטמים של כימיקל גייז, ולא ניראה לי שזה מחזיק יותר זמן באופן כל כך משמעותי שיצדיק השקעה יקרה מאוד במחיר אבל זו דעתי בלבד ולא חייבים להסכים איתה וזה בסדר, כמו שאני לא מסכים עם דעות של כל אחד.

אתה יודע מה אני עושה כדי לשמור את הברק לאורך זמן או סתם לתת עוד יותר ברק? מה שכתבתי לפני 7 שנים בערך ב"מדריך לשימור צבע הרכב" שאמנם הרבה דברים השתנו מאז, אבל פקק של אותו ווקס באריזה 5 ליטר של קארפלאן שרכשתי לפני שנתיים ועלה בסביבות 250 שקלים ונמצא בחצי שלו, עושה נפלאות לצבע (אני משתדל לשטוף בלי שמפו רק אם אין ברירה ויש לכלוך) מורח עם ספוג על כל הרכב לאחר שעבר שטיפה, שוטף שוב שלא יישאר אבק והאוטו נוצץ.

מבחינתי אם אנשים בשכונה, במקום העבודה, חברים כולם שואלים אם האוטו חדש מהחברה והם לא יודעים שהאוטו כבר 7 שנים על הכביש והאוטו מבריק כמו מראה (כמו שהעליתי תמונות באחת ההודעות הקודמות שלי) אז זה עושה את העבודה.

לי מה שהכי חשוב זה שמירה על הצבע לאורך זמן. זה שיקנה את האוטו לא ישאל אותי למה לא השתמשת במנזרנה או במגוואריס ולמה השתמשת בווקסים של ארדקס וקארפלאן.

נכון יש חברות יותר טובות ואני לא חלילה מזלזל שלא תבין אותי לא נכון, אבל תסכים איתי שאפשר לשמור על צבע הרכב לאורך זמן גם מבלי לקרוע את הכיס.

• תוכן חדש...