Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הרכב הוא 206XS שנת 2001 1.6 8V עם ה90 כ"ס

על כל פנים ביצעתי טיפול החלפת קלאץ באוטו, וכן הייתה בעיית רעש לא מובן שביקשתי מהמוסך שינסה לטפל גם בזה

האוטו היה במוסך יומיים ועכשיו שהוא אצלי שמתי לב לכמה בעיות:

דבר ראשון - הקלאץ רך בצורה מפחידה.. חסר תחושה כזה. מאוד קשה לי להגיע לחצי קלאץ כמו שצריך, העלאת הילוכים נגמרת

ב"זריקת קלאץ" כי פשוט הדוושה יותר מידי קלה.. לא אני לא אחי ולא אבא שלי מצליחים ליסוע כמו שצריך באוטו

לפני ההחלפה הקלאץ היה מחליק, אבל הוא היה הרבה יותר עם "פידבק", יותר "מתנגד"..

גם ההפרדה הייתה יותר גבוה לעומת עכשיו שהיא ממש נמוכה

דבר שני ששמתי לב - אמנם עכשיו הקלאץ לא מחליק, אבל אם לדוגמא אני על הילוך 3 סביב ה 2K סל"ד ולוחץ פול גז(לפני ההחלפת קלאץ פה הוא היה מחליק אבל כשהסל"ד היה יורד בחזרה הוא היה מאיץ ונושם טוב), עכשיו מה שקורה זה שהוא כמעט ולא מגיב

כלומר שומעים שהמנוע עובד , אבל מגיב מאוד מאוד מאוד לאט(כמו לאג לא מוסבר כזה)

דבר שלישי - החבר'ה ה"מוכשרים" תוך כדי עבודתם על האוטו (לא יודע אם בהחלפת הקלאץ או בנסיון למצוא את מקור הרעש) הצליחו להרוס לי רדיאטור, אמנם החליפו לחדש(חליפי) על חשבונם אבל שמתי לב היום שטמפ' העבודה ירדה לסביבות 80 מעלות

כשקודם היא הייתה בערך 87~90

רק כשאני "מתעלל" באוטו (מושך הילוכים או לוחץ הרבה גז בעלייה וכו') הטמפ' מגיעה ל90(בדיוק) ושאני חוזר ליסוע רגוע זה יורד בחזרה ל80

ידוע לי שטמפ' עבודה התקינה היא סביב ה90 ואחרת יכולה לפגוע בצריכת דלק ובלאי גבוהה.. אשמח לרעיונות מידע בנושא וכו'

דבר רביעי - הרעש עבר למקום אחר, ניהיה יותר גרוע ובעל המוסך אמר לי לבוא אליו ביום ראשון ושהוא ינסה לסדר את זה.. כמו כן הוא אמר שהקלאץ אמור ליהיות ככה ואני צריך להתרגל..

מצטער על החפירה, אשמח לעזרה :-)

פורסם

קלאץ חדש כמעט תמיד יהיה רך מאוד.. זה תקין

לגבי טמפרטורה, שאל את המכונאי אם פירקו את הטרמוסטט בטעות. אם לא, אולי נתפס פתוח.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

בקשר לקלאץ אני יתן לו זמן אולי זה יתקשה קצת עם הזמן.. בנתיים זה OVER רך. צריך רגלי נוצה כדי לתפעל את הקלאץ חלק

אני אשאל באמת לגבי הטרמוסטט, תודה על הכיוון!

ובקשר לסחיבה, גם ב3K אין עדיין את הסחיבה הזו(וגם בהילוך 2 האמת), בכוונה דיברתי על הנתונים ההם כי אז הקלאץ רק היה מחליק אבל כן מאיץ יותר "בנחישות"

פורסם

יש לי שאלה בקשר לקלאץ לאלה שמבינים:

הבנתי(דיי במעורפל) שהכבל הוא אוטומטי ויש איזה שהוא אום מתכוונן, יש מצב ש"משחק" איתו יוכל להגביר את ההתנגדות של הדוושה?

פורסם

עשיתה סלט הדברים, ככה :1. הגובה של הדוושה מתכונן, או יותר נכון הכיווץ של הקלץ, ע"י האום המדובר 2.כמו כבר רשמתי התנדות נמוכה זה מצויין, וזה גם פרמטר שלא ניתן לשנות. פשוט תתרגל לחיים "קלים".

פורסם

שלום לך,

סע למוסך אם אתה חושב שהקלאצ' רך מידי אז שיכוונו לך אותו לפי מידת הצורך.

לגבי חום מנוע, בגלל שהרדיאטור חדש אז יש זרימה יותר טובה של מים ויש קירור תקין ואין לך מה לדאוג הכל בסדר.

אם בכל זאת אתה דואג אז סע למוסך.

להלן חמשת הרכבים הנגררים ביותר לשנת 2013-2014

פז'ו וסיטראן-מזדה-רנו-פורד(קונקט)-יונדאי

פורסם

אז אני מבין שממש אין מה לעשות בקשר לקלאץ..

ולגבי החום מנוע, זה לא בעייתי מבחינת בלאי(פיח וכו') וצריכת דלק שהוא לא רוצה להגיע ל90?(מה שכן היה קודם)

פורסם

מוסך מורשה(לא יבואן..)

הקלאץ השתפר ואחרי ששמעתי חוות דעת אחרות הבנתי שתמיד זה ככה בהתחלה, ואחר כך מתקשה יותר

נשארתי עם בעיה שאני לא יודע אם היא בעיה:

חום המנוע מטייל הרבה בזמן נסיעה:

אחרי "זמן ההתחממות" שלו, כל עוד אני ילחץ על הגז ובאמת "יאמץ" קצת את המנוע הטמפ' שלו תיהיה בין 87-90 בדיוק

אבל, בשניה שאני יעזוב את הגז מהר מאוד הטמפ' תרד.. ירידה ממושכת של דקה בערך גרמה לטמפ' לרדת אפילו מעט מתחת ל80

המעבר הזה מ90 ל80 נעשה דיי מהר - בסביבות דקה. וגם להפך, ברגע שאני יחזור לגז הטמפ' תעלה חזרה לאיזור ה90 תוך דקה לערך

האם תקין?(אני מזכיר שזה לא היה לפני שהוחלף הרדיאטור, לפני זה היה מתייצב על 88~ ולא מטייל ככה)

• ספונסר פורום
פורסם

הקלאץ תקין, ההאצה שהרגשת כשהקלאץ החליק זה כמו לתת "דאבל קלאץ" בעצם להאיץ את המנוע לסל"ד גבוה יותר , עד 3000 סל"ד אין ממש מומנט והרכב לא מאיץ.

לגבי השעון, כנראה והחליפו גם טרמוסטט וקדחו בו חור,או שהטרמוסטט שלך לא נסגר עד הסוף.

אורן

• תוכן חדש...