Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לאחר מספר לא מועט של שנים עם HU פיוניר, ברצוני להתחדש ולהשתדרג.

הפיוניר הראשון שרכשתי היה בשנת 2005: DEH-P5750MP

ולאחריו ועד היום: DEH-P5150UB.

הציוד הצנוע שברשותי:

מגבר JBL GT5-A604E

סט קומפוננט: Morel Tempo 6

זוג רמקולים אחוריים 6X9 INFINITY REF9623I

אני חושב שלכל חברה יש את מאפייני הסאונד שלה, לא משנה כמה אופציות כיוונון יש- מאפיין הסאונד נשאר פחות או יותר קבוע.

המסקנה העיקרית שאני יוצא איתה לאחר כמעט עשר שנים עם פיוניר היא צליל יחסית מתכתי (לפעמים חד), לעיתים צורם, ובאסים חדים ללא עומק ונעימות.

למרות ניסיונות חוזרים ונשנים לשנות כיוונונים ופרמטרים, לא הצלחתי להגיע לאיכות הצליל שאני מעוניין בה בהשוואה למשל למערכות סאונד ביתיות ישנות יחסית.

בניגוד למה שהרבה אנשים אמרו לי בעבר- שעדיף להשקיע בשאר חלקי המערכת ולקחת HU פשוט יחסית- דעתי היום הפוכה, ואני חושב שיש ליחידה הראשית השפעה לא קטנה בכלל, בייחוד לאוהבי סאונד טוב ואיכותי.

לדעתי, הרכיבים שיש ברשותי לא רעים וניתן לנצלם יותר לצורכי איכות צליל . מה גם שלרמקולים האחוריים שלי יש יכולות להגיע לתדרים נמוכים בצורה לא רעה בכלל.

המטרה העיקרית כרגע היא להגיע לאיכות צליל מקסימאלית: צליל חם, עוטף עם באסים עמוקים ונעימים. פיצ'רים לא מדברים אליי, מה שחשוב הוא איכות הצליל, כי אני קונה יחידת שליטה על סאונד ולא סלולארי חדש.

מכיוון שאין לי ניסיון קודם עם חברות כמו קלריון ואלפיין שנחשבות איכותיות, אני זקוק להמלצותיכם, ופתוח להצעות אחרות.

ראיתי שרשורים שונים על פיוניר 80prs וקלריון cz702. פיוניר נראה מפתה מאוד, אבל אני חושש ליפול שוב.

מבחינת תקציב- מוכן להשקיע גם סכומים גדולים, אופציה לרכישה בחו"ל (אמזון) בעזרת אתרי משלוחים כאן בארץ גם אפשרית.

אני מבקש המלצות מאנשים שיש להם ניסיון עם פיוניר ושותפים לחווית השמיעה שיש לי עם חברה זו.

תודה רבה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמרו לך להשקיע יותר בחלקי המערכת? ,אני לא מוצא היכן השקעת יותר.

כול הרכיבים שלך הם בסיסיים לחלוטין.

מניסיוני השוני הגדול ביותר

במערכת לא מאוזנת יהיה בשני קצוות המערכת.

כך שאם כול חלק במערכת שלך עולה X והייתה רוצה להשקיע בחלק בודד 2X ההמלצה שלי היא

להשקיע או ברדיודיסק איכותי יותר או בסט קומפוננט איכותי יותר או מתאים יותר לטעמך.

כך שהגיוני שהגעת למסקנה הנ"ל.

שני המכשירים הנ"ל הם מכשירים בעלי תכונות זהות

במחירי הארץ הפיוניר עולה כפול.! ,הייתי ממליץ לך ללכת על הקלריון דווקא

אם כבר שינוי אז עד הסוף ,למרות שהפיוניר גם הוא מכשיר מעולה.

פורסם

לי היה פיוניר שנים שאמנם לא היה מדגמי העלית שלהם אך השילוב שלו עם הרמקולים היה מצוין לטעמי (כמובן לאחר כיולים שונים).

שאלה לא פחות חשובה היא מה המקור שלך ? CD, FLAC או קבצי mp3 ואם כן באיזו איכות?

לקבצי ה source שלך כמו גם המוזיקה שאתה שומע יש השפעה לא קטנה בכלל על איך שהמע' "מנגנת"..

כמובן שמעבר לזה יש כבר עניין של חיווט כיוונון וסינרגיה בין הרכיבים עצמם.

אני אמנם לא מומחה גדול לאודיו ברכב אבל בסטריאו ביתי יש לי לא מעט נסיון ויש מאפיינים דומים בין השניים.

פורסם

לי לא היה מערכת היי אנד, אך גם לא פשוטה.

מצברי xs, סאב 18״, מידבאסים קרבון של אסנדנט אודיו, טוויטרים של רנסאנס אודיו, סלסטרה FA להגברת הבמה.

עבדתי אקטיבי עם קלריון 785, אהבתי את הצליל.

לפני כ8 חודשים כשהייתי בחו״ל בדיוק החלו מבצעים על ה80 prs, הייתי חייב אחד אז ישר קניתי.

ההבדל - שמיים וארץ, עם הפיוניר פתאום הרגשתי שהבמה נפתחה, כאילו היה מאוד צר עם הקלריון.

הבאס? התווסף עוצמה של עוד דציבל עם הפיוניר. חשוב לציין שאני בחיים לא מפעים שום תצורה של איקוולייזר ברדיודיסק, הכל שטוח ללא בוסטים למיניהם.

אם תיקח את ה80prs אני בספק אם תתאכזב. אני בהחלט לא התאכזבתי. מכשיר טוב וגמיש ובהחלט שווה את המחיר.

אך שוב פעם, יחידת ראש טוב לא תעשה את כל השיפור, זה הולך יד ביד עם ההגברה והאלמנטים של הבמה.

פורסם

הקלאריון בהחלט אחלה מכשיר ממליץ בחום.

NaC יש משהו בדברך לגבי פיוניר הצליל שלו מאוד דק ולא מעוגל אתה לא טועה, אבל בזכות זה אפשר לשמוע איתו בווליום מאוד גבוה.

אני הייתי איתם לא מעט וגם היה לי שני מכשירי קצה שלהם כמו ה-P99 וה P88rsII שממנו דפקה התלהבתי מאוד והסאונד היה שם לא רע בכלל אבל עדין דק.

יש להם בעיה בפריאווט כנראה זה מה שמסרס את הצליל שלו.

הפיוניר הכי טוב ששמעתי והוא הצלחה זה ה-P9 עם הפרוססור שלו.. מכשיר מושלם.

ה-P99 עובד יפה אבל רק עם ליין דרייבר איכותי.. הוא גם מתאזן יפה.

HU:Grunding GX3800 ,Amp Speakers :Ausidon.Vrx 4.300 SUB:Hertz es 300 old MidBass:Carwales CL6.5 3L MidRange:Carwales CL 3  Tweeter:  Carwales CL1+RIbbon amt

פורסם

היה לי את ה776 והיום יש לי את הprs80 החדש.

אכן הרגשתי עליה בבאס, מבחינת פירוט לא הרגשתי שינוי משמעותי, הכיוונים בקלריון נוחים יותר, בפיוניר טיפה יותר מסובך אבל התפעול עצמו של הפיוניר הרבה הרבה יותר נוח.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ברמה כזו- קשה ליפול. ואלא אם כן היה לך את אחד מהם לפני כן- קשה להאמין שתרגיש שאחד הוא "לא זה".

אני אוהב את הצליל של קלריון עם מורל- הייתי הולך עליו, אבל בגדול הייתי הולך על מה שיותר נוח לי והתחברתי אליו, כי שניהם טובים, או מה שיותר זול ומשקיע את ההפרש בדברים אחרים, קומפוננט טוב יותר, בידוד וכיו"ב.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות!

cz702 עולה בארץ ~1500 ש"ח, בעוד באמזון 1100 ש"ח עם משלוח דרך שירות משלוחים בארץ (כולל מיסים)

80prs עולה בארץ ~3000 ש"ח בעוד באמזון 1650 ש"ח כולל משלוח ומיסים.

למה ישנם הבדלים בתמחור? האם 80prs עולה על הקלריון? מוזר קצת שמכשיר היי אנד של קלריון זול משמעותית מול אותו אחד מבית פיוניר.

כמו כן, אם ישנם המלצות נוספות ששווה לקחת בחשבון, כמו אלפיין, קנוד, אנא ציינו זאת.

תודה רבה!

פורסם

קודם כל 702 לא מכשיר הי אנד של בית קלריון .

אני חושב שפיוניר כן "לוקח" את 702 (סירסו את המכשיר) . אם כן השווה אמורה להיות בין 785 לבין פיוניר 80 .

פורסם

מה נשמע רומן ?

התנסיתי עם הקלריון CZ702, והיה לי לתקופה ארוכה את ה 775, אני לא חושב שההבדלים ביניהם תהומיים, מה לדעתך סירסו במכשיר החדש?

ואם כבר פיוניר- דווקא הפיוניר החדש עשוי מחומרים יותר זולים ומרגיש מאוד פשוט ונחות לעומת הפיוניר הישן.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

הפיוניר דווקא מגיע עם רכיבים יחסית איכותיים, ממירים של burr brown.

ואני לא מסכים עם מה שכתבו פה, הקלריון נשמע לי הרבה יותר צר ומסורס לעומת הפיוניר.

גם אצל מייקל שהיה לו אוצה יחידת ראש כמו שלי וגם החליף לפיוניר הרגיש בהבדל העצום של הרוחב במה.

פורסם

זנ נכון שה 80 החדש מרגיש פשוט יותר מהדגם הקודם, אך לדעתי תוספת הפונקציות שבו (2כניסות usb, 2כניסות aux, בלוטוס, sd card) מתעלה עשרות מונים על קצת אלומיניום מוברש.

יצא לי לשחק טיפה בקלאריון, מבחינת "הרגשה" הוא מרגיש כמו מכשיר בן 10 עם תצוגה של שורה אחת כמו של מחשבון מדעי, מבחינת נוחות משתמש, הוא ממש ממשיך את הקו של קלאריון, אבל זה הכל עניין של הרגל.

לפותח השרשור

אם היו לך כמה פיונירים ולא הגעת למה שרצית, תנסה את הקלאריון, אם שינוי זה מה שאתה מחפש, אז כמו שנאמר, עד הסוף.

כשלי הייתה את אותה הדילמה (פעמיים), הלכתי על השמונים (פעמיים).

SCANSPEAK

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

יכול להיות שמכיוון שלפיוניר יש אקולייזר 16 ערוצים שניתן לתכנות עצמי, ניתן להגיע לצליל שונה מהותית.

ישנן המלצות רבות ל-80prs בהשוואה לקלריון cz702 גם בפורום הזה וגם באתרים השונים בחו"ל.

אני מקווה שאני לא עושה טעות, נראה לי שאני נוטה יותר לפיוניר, ולו רק בזכות העובדה שישנם יותר פרמטרים לכיוון- מה שיכול לתת שינויים די משמעותיים בצליל, וסיכוי טוב להגיע לסאונד שימצא חן בעיני.

מקווה שלא אתאכזב בפעם השלישית עם פיוניר :lol:.

בדיקת שמע נוספת תיעשה בעוזי רדיו ובאולם SG לבדיקת שני הדגמים, מקווה שאצא עם החלטה (ועדיף שתהיה חד משמעית :wink:).

תודה

פורסם

עדיף שתזמין מחו"ל את הפיוניר ולא תפרנס את היבואן החמדן הזה.

אם תזמין מחו"ל גם יצא לך חצי מחיר וגם תקבל דיבורית BT.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...