Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים,

ריפרפתי באין ספור תרדים אבל לא מצאתי תשובה חד-משמעית. אשמח לעזרתכם!

ברשותי כאמור מיצובישי כריזמה אייר 2003 עם 135 אלף ק"מ במצב טוב ומטופלת כראוי.

לאחרונה הבחנתי שכאשר אני עומד מספר דקות עם מנוע מונע, חום המנוע עולה מעל האמצע.

חשוב לציין שהוא לא עובר את קו ה-3/4 אלא שם עוצר. המאוורר כמובן נדלק אך נראה שהוא מתקשה מהרגיל לקרר את המנוע, אם

כי כבר ראיתי שבפעמים מסויימות הוא התקרר מיד.

נסיעה מהמקום אגב מקררת את המנוע במיידי למצב הנורמלי שלו.

כמות המים במיכל הריקון בדיוק באמצע בין המינימום למקסימום ולא השתנתה בשנה האחרונה לפחות. כמובן שאני משתמש בנוזל

קירור ירוק ולא מים.

אני לא יודע אם בדיקה דרך פקק הרדיאטור היא לגיטימית או לא אבל במנוע קר המים לא מגיעים עד הקצה, אשמח לדעת אם זה

תקין או לא.

מישהו אמר לי שיכול להיות שהרדיאטור מלוכלך מבחוץ ולכן מתקשה לקרר ושווה לנסות לנקות אותו עם לחץ אוויר.

חברים - אשמח מאוד לעזרה ואיך לפעול!

מודה מראש,

טל

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

סיכוי סביר שמדובר במשאבת מים.

מתי לאחרונה היא הוחלפה?

אם אתה רואה שהרכב מתחמם, נסה לתת קצת גז במקום ולהחזיק סל"ד גבוה יותר, האם זה מקרר את הרכב?

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

תודה על התגובה.

אני אבדוק במסמכים שלי מתי היא הוחלפה אם בכלל (אבא שלי מנהלת את הרשומות הללו :)).

לגבי מה שאמרת, אעשה בדיקה. בהנחה ואני אלחץ על הגז והמנוע אכן יתקרר, על מה זה מעיד?

ידוע לך בערך כמה עולה משאבת מים שאני אדע להתכונן לזה בהנחה ונגלה שזה אכן זה?

תודה!

פורסם

אם בסל"ד גבוה יותר החום יורד, יש בעיית ספיקה וכנראה האחראית היא המשאבה.

אם זה אכן המשאבה, צריך לפרק את רצועת התזמון בשביל להחליף את המשאבה אז העלות בעצם זהה להחלפת רצועת תזמון (פלוס מינוס).

לגבי מחיר, אני לא בטוח אז אני לא רוצה להגיד סתם.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

היי טל עשיתי טיימינג לא מזמן לרכב שלי אותו רכב כריזמה אייר 2003

החלפתי משאבת מים על הדרך הייתה מטפטפת מחיר משאבת מים לא מקורית עלה 340 שקל + חומר לאטימה עוד 60 שקל - כמובן לא כולל עבודה

• ספונסר פורום
פורסם

שווה גם לבדוק שהמאוורר עובד במהירות הגבוהה ולא רק במהירות הנמוכה. בחלק מהרכבים יש גם שני מאווררים, שווה לבדוק אם זה המצב ואם כן האם שני המאווררים עובדים.

במקרה כזה מה שיקרה זה שבעמידה לא תהיה מספיק זרימה של אוויר והרכב יתחמם. בנסיעה זה פחות בעיה, כי הרוח מקררת את הרדיאטור.

פורסם
שווה גם לבדוק שהמאוורר עובד במהירות הגבוהה ולא רק במהירות הנמוכה. בחלק מהרכבים יש גם שני מאווררים, שווה לבדוק אם זה המצב ואם כן האם שני המאווררים עובדים.

במקרה כזה מה שיקרה זה שבעמידה לא תהיה מספיק זרימה של אוויר והרכב יתחמם. בנסיעה זה פחות בעיה, כי הרוח מקררת את הרדיאטור.

היי עזרה!

אם כך, מה זה אומר? משהו שקשור לנתיכים? בכל מקרה, איך מבצעים את הבדיקה הזו?

אגב, חייב לציין שנגיד אתמול זה קרה לי אבל מיד הרגשתי שהמאוורר נדלק והמחוג ירד למקום שלו תוך 2 שניות בדיוק.

תודה לכל המגיבים!

• תוכן חדש...