Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכי קשה במגבלה פיזית זה התחביבים. למטלות היומיומיות מתרגלים, ובגלל שהן בגדר חובה אין מנוס מלמצוא פיתרון. קל מאוד גם לסנג'ר אורחים מזדמנים לביצוען - לפחות במעגל המבורך של החברים/משפחה שלי.

אבל מה עם קצת פאן? על אדרנלין כרגע אין מה לדבר, מסתפק ביוטיוב. טיולים? בגוגל מפס. צילום? באייפון, איכשהו.

גיטרה. מאז גיל 16 ככה אני מנגן, לא ברמה ראויה לציון אבל מספיק כדי לשעשע את עצמי. פעם חתכתי יפה את הגיד באצבע (זו שקוראים לה ככה) של יד שמאל, מה שהשבית אותי מנגינה להרבה זמן. מתישהו התחלתי לנסות. עם כאבים ותסכול, אבל התנועה חזרה יותר ויותר, עד שהיום למרות הגבלת התנועה שלה אני מסוגל לנגן כמעט בלי הגבלה. עד היום אני משוכנע שהגיטרה הצילה לי את האצבע, והאצבע גרמה לי להשתפר בגיטרה.

עכשיו עם יד שמאל בגבס אני שוב מתוסכל. שלוש גיטרות יש לי, כולן היו מיותמות, עד שנמאס לי. לא מסוגל לעשות כלום עם יד שמאל (להבהרה - יש שמאל לוחצת על צוואר הגיטרה בעוד ימין פורטת על המיתרים). בקושי לפרוט, וכל גיטריסט יודע שלהפוך כיוון נגינה מימני לשמאלי זה קשה מאוד.

מה נשאר? סלייד! אבל מה, לא יכול להחזיק את הסליידר ביד שמאל. רגע, ננסה בימין. זה אומר גיטרה הפוכה ממה שאני רגיל. אולי אם הגיטרה תשכב על הספה יהיה יותר קל? או, יש התחלה. בעזרת כריות קיבעתי אותה למצב נגינה סביר. יד ימין מחזיקה סליידר, יד שמאל פורטת איכשהו. קשה. אולי רק עם ימין? הופה, עליתי על משהו. פורט עם הסליידר, לפעמים מכה איתו בצוואר. מסוגל לייצר צלילים כמעט בלי לזייף, ולאט לאט גם להנות מזה.

חיברתי את החשמלית, שיושבת מיותמת בקייס שלה כבר המון זמן בלי קשר לפציעה. המגבר קצת מקולקל, המיתרים גמורים, סטאפ היא לא ראתה כבר שנים. כמה טפיחות עידוד על המגבר, כיוון הגיטרה לסולם פתוח, ויש! יש לי את הבלוז. הבסיסי, הנפוץ, המוכר כ"כ - אבל היום הוא שלי. צריך לעבוד עם הראש, ימין לא יודעת ללכת לבד למקום הנכון. היא לומדת. לאט.

כמו ילד שרק הרים גיטרה אני עובד על Smoke on the water. זה קל במצב רגיל, קצת מסבך אותי עכשיו, אבל אחרי קצת אימון - וואלה אני עם חיוך ענק. גם אם זה לא מדוייק, גם אם אני מנגן אלף פעם את ריף הפתיחה - איזה כיף. מכאן אפשר רק להשתפר, וזה מה שאני מתכוון לעשות.

פתאום גם הראש עובד. חושב על תיאוריה, על אקורדים, בצורה שלא הכרתי. מעבר לכך שאין לי נסיון עם כיוונים פתוחים, אף פעם לא נכנסתי לעומק התיאוריה. אבל עכשיו, כשהגיטרה שוכבת מול העיניים ויד ימין צריכה להבין שכלתנית מה לעשות אני מתחיל ללמוד.

מאז הפציעה זה היום הכי כיף שהיה לי! חלאס מרתונים של סדרות, מתחיל מרתון בלוז אצלי על הספה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

גיטרה זה ה-דבר! את כל העצבים, הכאבים, האהבות, האכזבות וגם הרצון לטוב יותר, אני "מוציא" על הגיטרה. זו כזו פריבילגיה לנגן על גיטרה.

לא צריך להיות גיטריסט גדול, גם אילתור פשוט על סולם פשוט, יכול לגרום להנאה לא מעטה.

נ.ב

יש לי שני סלדים (זכוכית ומתכת) ואני פשוט לא מתחבר לעניין :(. לפעמים אני מגלה עניין לכמה דקות ואז עוזב את זה בצד לכמה חודשים.

פורסם

לשחקנים אומרים שבור רגל - מאחל לך לשבור יד :-D

סתם, כמובן, חו"ח וכו'. גם אצלי הסלייד ישב במגירה כמה שנים, השתמשתי בו פעמים ספורות (לא התחברתי).

ר. פרסקי

פורסם
מאז הפציעה זה היום הכי כיף שהיה לי! חלאס מרתונים של סדרות, מתחיל מרתון בלוז אצלי על

הספה.

אם אתה בעניין, אני ממליץ לראות את הבחור הזה:

http://www.youtube.com/watch?v=flu1vZBiPKk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=MVBxwDYejOM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

דרך אגב, JJ Cale נפטר השבוע :cry:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פתרון נוסף הוא להעזר בחבר שיבצע את תפקיד יד שמאל בעוד אתה פורט עם הימנית שלך,

נכון, זה מצריך תאום מושלם בין השניים וצריך גם להתמודד עם הקרבה האינטימית בינכם,

אך אם מתגברים על מכשולים אלו ניתן להגיע לידי סיפוק.

בשלב הבא אתה קולט שיד שמאל שלך והימנית שלו פנויים ואפשר לעבוד על השלב הבא:

שילוב מקצב של בונגוסים לצלילי הגיטרה.

אני מאוד מאמין בסינרגיה 1+1=3.

Gn'f'R

פורסם

בהחלט רעיון מעניין.

כצפוי אצתי רצתי לגוגל תמונות לחפש את הפרטנרית המושלמת.

אחרי שעברתי על עשרות תמונות של בחורות חמודות עם גיטרה הבנתי. אני מתוסכל מינית.

אז תודה על זה, חבר.

ר. פרסקי

פורסם

ואני בראש שלי עלה לי פרטנר ולא פרטנרית. :oops:

כן, פרטנרית זה רעיון מעולה! בוא נפיץ מודעת חיפוש

משעשעת איפשהו ונראה אם נצליח לדוג לך מישהי. 8)

Gn'f'R

פורסם

גיטרה זה דבר אדיר.

גם אני בדיוק הוצאתי את הסלייד מהארון השבוע, אחרי שלאחרונה גיליתי את דרק טראקס ואת מה שהוא עשה בAllman Brothers בשנים האחרונות.

אני בנתיים מסתפק בסלייד בכיוון הסטנדרטי - גם זה יכול להשמע לא רע בכלל, אם לא מזייפים :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
איפה הגילאים, שסולו אחד של לד זפלין, שבר את הקרח עם כל בחורה חמודה בחדר?

זה היה לפני האינטרנט, ידידי. היית יושב עם הקלטת/דיסק ומנסה להוציא קטעים לפי השמיעה.

אני לא מחובר לסצינה של היום, אבל כן, בתיכון הגיטרה

הייתה מגנט רציני.

המורה שלי דאז היה "גיטר נאצי", כשהגעתי לשלב

מתקדם הוא החליט שהגיע הזמן לפתח גם את היד הימנית (הפורטת ), ביקש שאהפוך את הגיטרה.

זה לא החזיק מעמד יותר מידי-כעבור חודש חזרתי לסורי.

היום אני יושב הרבה עם הרכישה האחרונה שלי

( electromtic gretsch) , ומאז שרשור הפציעה של

אנלוגי- גם אני גלשתי לכיוון הסלייד.

Gn'f'R

פורסם

היוטיוב היום, באופן כללי, הוא דבר אדיר. כמו כל דבר, גם לנגן על גיטרה ניתן ללמוד בכייף ובזהירות.

אני התחלתי ללמוד עם מורה, אבל במקום ללמד אותי, רוב השיעור היה פשוט "שואו" שלו לכל מיני סולואים. שיעור ראשון או שני, עוד התרשמתי, אבל רבאק, רציתי ללמוד! אחריו עוד מורה לא יוצלח, שבכלל מתפקד כבסיסט ומשם הדרך ללמידה עצמית, הייתה מאוד קצרה.

אני התכוונתי לתקופה שלי, שבה כבר האינטרנט התחיל לשלוט :).

פורסם
עם יד שמאל בגבס אני שוב מתוסכל..

אני מתוסכל מינית.

הלו, זו רק יד שמאל, יש לך עוד אחת... :lol: :lol: :lol:

יש אנשים שלמרות שהם אוהבים גיטרה, חסר להם את הקואורדינצייה כדי ללמוד לנגן עליה. אולי תוכל להתנחם בזה, הרי תוך כחודש כבר תחזור לנגן במרץ, והם לעולם לא יצליחו... תמיד יכול להיות יותר גרוע.

מצד שני, אולי תוכל להוריד אפליקצייה של גיטרה לנייד\טאבלט ו"לנגן" על זה בכיף. או פסנתר, גם טוב :-D

ככה תקבל ביטוי ליצירתיות ול"הוצאה" של המוזיקה, אפילו שזה לא בכלי שתכננת שזה ייצא ממנו.

בהצלחה, החלמה מהירה ופורקן בקרוב, מה אני יכול לאחל לך...:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...