Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמח שזה נגמר ככה.

לגנוב פרנסה של מישהו אחר זאת לא תחרות ולא התנהגות נורמטיבית, זה מעשה לא מוסרי.

המחליפה הייתה מודעת לנסיבות. ואם יש לה מוסר עבודה כזה גבוה לכאורה, לא הייתה צריכה להיות לה בעיה למצוא עבודה אחרת.

את הרף תמיד אפשר להרים, הקושי הוא לשמור עליו לאורך זמן.

דריש, כללי המשחק שלך מעוותים. עובדת ב' לא התחילה מאותה נקודה שעובדת א' התחילה.

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי ניחוש דיי מושכל באיזה תפקיד אישתך עובדת.

פייר? רק על עצם העובדה שהיא הצליחה להתמודד עם התפקיד בלי לקחת את העבודה הבייתה מגיע לה צל"ש, זה ממש לא מובן מאליו.

הכי חשוב לא לשכוח שבתפקיד שלה יש לה לא פחות כח מהמנכ"ל.

בהצלחה בהמשך המערכה.

פורסם

יוסי, אם עובדים אצלך יותר מ 3-4 אנשים אז תהיה פוליטיקה פנימית ואתה תצטרך תמיד להחליט כמה אתה מוכן לסבול את זה ומתי אתה מוותר על עובד טוב בגלל האוירה שהוא מייצר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לוקו, ממש ממש לא. רק התייחסתי לדברי יוסי שאצו לא תהיה כלל פוליטיקה.

ברור לחלוטין שגם במקרה של אשתך מדובר במקום עם פוליטיקה פנימית ובמקום כזה אם תרצה ואם לא אתה חייב להתגוננ כשאתה מותקף.

אותה עובדת מחליפה עושה את מה שהיא צריכה לעשות כי גם היא כמו אשתך רוצה להתפרנס ולהתקדם ובכל מקום שלא נולד אתמול קידום של מישהו אחד בא על חשבון מישהו אחר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש שני סוגים של עובדים:

עובד שיבצע את עבודתו כמיטב יכולתו ועובד שמבצע את עבודתו

כמיטב יכולתו אך דואג לנופף בדגלי ראווה ולוודא שכל הסביבה

ראתה שאת התוצאה שלו.

בנוסף לכך שהמחליפה השתייכה לסוג השני והראוותני -היא ביצעה

מספר פעולות טקטיות שמאוד פגעו בחזרתה של אשתי למשרתה:

המחליפה הפכה עצמה לעובדת ניקיון-הבריקה את משרדו של הבוס מידי יום,

הפכה להיות עוזרת אישית לאותו בוס.

נוצר מצב נוח מאוד אך מצד שני הבוס כבר לא ראה שהמחליפה לא בדיוק מבצעת

את העבודה כהלכתה. בשבועיים הראשונים בחזרתה לעבודה אשתי נאלצה לתקן אחר

ים של שגיאות שעשתה המחליפה וכן לצאת בשורה של הסברים כלפי לקוחות שהתנהלו מולה.

בזמנו היא גם לא אמרה מילה על כך לבוס-פשוט ביצעה את העבודה והמשיכה הלאה.

מצד שני בחזרתה של אשתי היא לא הבינה מדוע הוא מתנהג בסוג של קרירות כלפיה-

עד שנודע לה על ניקיונות משרדו והחנופות היומיים.

עכשיו הכל טוב ויפה, ותפרו ג‘וב למחליפה- אך היא רצתה יותר.

היא קיבלה את היחס החדש הזה מאוד קשה, כי שוב, היחסים בינהם היו פשוט מעולים לפני החופשה. אני בעצמי נדהמתי שקיימים מנהלים כאלו בכלל ואני חושב שאפילו כאן בפורום

הייתה פעם שהזכרתי אותו וציינתי שמדובר במשהו נדיר.

לכן גם אני לקחתי את הסיפור הזה אישית כאילו שמדובר בי.

יוסי,

אתה יכול לפתוח משרד. רק אל תעסיק אישה כי עלולה לצאת לחופש ולחזור כעבור חצי שנה.

מה גם שהיא תצפה ממך להבנה ועל שמירת זכויותיה.

Gn'f'R

פורסם

דריש מה הקשר בין כל מה שאמרת שרלוונטי לגבי תחרות בין שני עובדים על קידום, או עובד שמחליף עובד אחר?

כאן מדובר על עובדת זמנית, ועם כל הכבוד לעובדת הזמנית היא צריכה לדעת את מקומה, לקחת בחשבון שהיא נמצאת לתקופה קצובה, שהחוק גם ככה אוסר לפטר אישה לאחר חזרה מחופשת לידה, לא לדבר על הפן המוסרי הקלוקל במעשה שכזה.

אתה הסתכלת על המצב בצורה לא נכונה בכלל.

לצורך העניין לפני בערך עשר שנים עבדתי בתור טכנאי PC, אינטגרטור, מומחה טכנולוגיה ועוד כמה טייטלים בתחנת מוניות של אבא שלי, כשהחברה נקלעה לקשיים כלכליים אז אני עבדתי בשכר 0 (לא שלפני זה קיבלתי יותר מדי, אפילו לא עבדתי חצי משרה) כי היו עוד 3 עובדים בעלי משפחות, אז עדיף שאני (אז תלמיד וכמובן רווק וגר אצל ההורים) לא אקבל שכר מאשר אחד מהם יפוטר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה הזמן לומר שמי שהכניס לעבודה את המחליפה היא עובדת אחרת אשר מנהלת רומן עם המנכ"ל והיא חברתה הטובה.

יש לך הוכחה לזה?

המנכ"ל נשוי, גרוש, רווק?

ממידע שהגיע לאוזניי אשתי מסתבר שהמחליפה מאוד מעוניינת להשאר שם בכל מחיר ובזמן ההעדרות היא נשארה אקסטרא שעות ללא תשלום,

ובגדול-הרימה רף מאוד גבוה מזה שאשתי הציבה.כי הרי היא רווקה והייתה מובטלת תקופה ארוכה.

מה חורה כאן?

שהעובדת נשארת שעות נוספות בזמן שאשתך מן הסתם תתקשה לתת את אותם שעות.

הבעיה כאן היא במקום עבודה שמנצל את מצוקת העובדת שהייתה מובטלת תקופה ארוכה ולכן צריכה להשקיע מאמצי יתר.

לגבי אותה מחליפה;

השם ישמור מאדם כזה. אני יכול לכתוב עליה בלבד פוסט שלם-

הוגשו עליה לא מעט תלונות משאר העמיתים בעבודה שטענו שאינם

מסוגלים לעבוד מולה, מול המנכ"ל היא חבשה מסכה אחרת והוא פשוט

לא הבין את הטענות עד השבוע האחרון שבו אחד המנהלים קם והתפטר בגללה.

ממתי התחילו התלונות, משוב אשתך לעבודה או ממתי שהעובדת החדשה התחילה לעבוד, שהרי היא החליפה אותה לחצי שנה ויותר.

למה אז לא היו תלונות?

יש שני סוגים של עובדים:

עובד שיבצע את עבודתו כמיטב יכולתו ועובד שמבצע את עבודתו

כמיטב יכולתו אך דואג לנופף בדגלי ראווה ולוודא שכל הסביבה

ראתה שאת התוצאה שלו.

בנוסף לכך שהמחליפה השתייכה לסוג השני והראוותני -היא ביצעה

מספר פעולות טקטיות שמאוד פגעו בחזרתה של אשתי למשרתה:

המחליפה הפכה עצמה לעובדת ניקיון-הבריקה את משרדו של הבוס מידי יום,

הפכה להיות עוזרת אישית לאותו בוס.

נוצר מצב נוח מאוד אך מצד שני הבוס כבר לא ראה שהמחליפה לא בדיוק מבצעת

את העבודה כהלכתה. בשבועיים הראשונים בחזרתה לעבודה אשתי נאלצה לתקן אחר

ים של שגיאות שעשתה המחליפה וכן לצאת בשורה של הסברים כלפי לקוחות שהתנהלו מולה.

בזמנו היא גם לא אמרה מילה על כך לבוס-פשוט ביצעה את העבודה והמשיכה הלאה.

מצד שני בחזרתה של אשתי היא לא הבינה מדוע הוא מתנהג בסוג של קרירות כלפיה-

עד שנודע לה על ניקיונות משרדו והחנופות היומיים.

זכותה של העובדת להגיד "עשיתי" שאם לא כן מי ישים לב למעשיה.

אין עובדת ניקיון במשרד?

במשך חצי שנה היא עשתה שגיאות ואף אחד לא שם לב?

אין ספק שיש כאן חוסר הוגנות שאשתך יצאה לחופשת לידה ולאחר שהיא חוזרת רוצים לפטר אותה, אך מה לעשות נמצאה עובדת יותר טובה שמסיבותיה מוכנה לעבוד שעות נוספות ללא תמורה, משקיעה מעבר לנדרש ממנה וכדומה.

חלק מהנקודות שאתה מעלה הם בכלל לא לעניין, מעניין איך הסיפור נראה מצד העובדת החדשה?

פורסם
יש שני סוגים של עובדים...

כל מה שתיארת פה זה התנהלות סטנדרטית שפוגשים בכל חברה גדולה או תאגיד. אני מבין מדבריך שכאן לא מדובר בארגון גדול ולכן זה תפס את אשתך בהפתעה, אך גם עם תופעות כאלה צריך לדעת להתמודד ולקבלן כעובדה.

מדובר על עובדת זמנית (...) היא צריכה לדעת את מקומה.

אולי בעולם מושלם, לא בישראל ובוודאי שלא בפריפריה שבה אין הרבה עבודה גם ככה. זה שוק תחרותי שאין בו מקום לאדיבות, כולם מנסים להתפרנס ולכולם "מגיע" באותה מידה. מי שמחליט ללדת או לצאת לטיול של חודשיים בדרום אמריקה צריך להבין שהוא יחזור למציאות אחרת, בלי קשר לסטטוס החוקי של המשרה שלו.

פורסם
אנחנו חיים בעולם תחרותי, לכל מקום כללי משחק משלו, ובישראל של היום אלו כללי המשחק.

מי שלא מוצא חן בעיניו מוזמן לצאת החוצה ולנסות את מזלו במשחק אחר.

בדקתי, זה אפשרי ואפילו מומלץ.

בהיעדר מידע מלא אין לי מושג איך נמדדים הביצועים במקום העבודה, אני שופט לפי הכתוב.

הכתוב הוא שעובדת ב' הצליחה בתפקידה יותר מעובדת א', והשאר בעיקר "אכלו לי שתו לי".

יש אנשים רעים בעולם, שיט הפנז ומקומות עבודה הולכים לאיבוד, לא תמיד מתי שנח לנו.

.Life's a bitch, and then you die

איך אתה שופט בהיעדר מידע? זה נשמע לך הגיוני?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
יוסי, אם עובדים אצלך יותר מ 3-4 אנשים אז תהיה פוליטיקה פנימית ואתה תצטרך תמיד להחליט כמה אתה מוכן לסבול את זה ומתי אתה מוותר על עובד טוב בגלל האוירה שהוא מייצר.

נכון, מה שהתכוונתי זה שכמו שעשיתי בעבר, כבר כשהעובד מתקבל אני מבהיר לו שלא יניו התנהגויות חתרניות כי אם כן, מישהו יעוף מהר מאוד.

אין סיבה להחזיק מישהו שהורס את האווירה.

עבודה זה לא סתם בילוי. זה מקום שאתה נמצא בו חלק משמעותי מהיום שלך ואם האווירה לא טובה זה יכול להשפיע בעקיפין על עשרות אנשים.

יוסי,

אתה יכול לפתוח משרד. רק אל תעסיק אישה כי עלולה לצאת לחופש ולחזור כעבור חצי שנה.

מה גם שהיא תצפה ממך להבנה ועל שמירת זכויותיה.

אני לא יודע אם זו ציניות או עצה גרועה אבל אני תומך חזק בזכויות נשים בעבודה.

פורסם
אולי בעולם מושלם, לא בישראל ובוודאי שלא בפריפריה שבה אין הרבה עבודה גם ככה. זה שוק תחרותי שאין בו מקום לאדיבות, כולם מנסים להתפרנס ולכולם "מגיע" באותה מידה. מי שמחליט ללדת או לצאת לטיול של חודשיים בדרום אמריקה צריך להבין שהוא יחזור למציאות אחרת, בלי קשר לסטטוס החוקי של המשרה שלו.

לא בעולם מושלם ולא בלה-לה לנד וגם לא בלונדון, גם בישראל יש מעסיקים שהתנהלות כזאת תתבטא בזריקה של הזמנית לכל הרוחות ללא שום המלצה, ואם תתבקש המלצה כזו התשובה שתנתן למעסיק הפוטנציאלי העתידי זה "מדובר על נחש, אם חשוב לך הארגון שלך אל תשכור אותה".

אבל זה עושים בדרך כלל מעסיקים שאכפת להם מאיך שהארגון שלהם נראה מבפנים ואיך העובדים מרגישים, במיוחד במקומות שבהם נדרשת עבודה בצוות, וזה בדרך כלל אותם מקומות שמשקיעים המון המון כסף בגיבוש של העובדים כדי שיעבדו טוב יותר בצוות.

וכמובן נכנסת גם ההערכה שמה מונע מאותה עובדת זמנית לנסות לבצע הפיכה כזאת גם כלפי אותו מנכ"ל או בעל תפקיד אחר, כשהפיכה כזאת גם אם נכשלת (ובוודאי אם מצליחה) משאירה את הארגון מדמם לתקופה ארוכה.

תחשוב על זה ותבין שהמעסיק כמעט ועשה כאן טעות פטאלית לארגון, ומה שהציל אותו בסוף זה דווקא החוק שקובע שצריך לקיים שימוע לעובד לפני הפיטורים.

אז לא, ה"אינסטינקט הטבעי" הזה של לפזר רעל בתוך הארגון שמשלם לך את המשכורת ושם לך אוכל על השולחן, זה לא אינסטינקט טבעי, זה אפילו הפוך, אתה חושב שעובדים מסביב לא שמים לב להתנהלות כזאת? הם לא חושבים לעצמם "אולי היא תחמוד את המשרה שלי אחרי זה ותתחיל לדבר עליי?", כל אדם יודע שמי שמרכל איתו על אנשים אחרים, מרכל עם אנשים אחרים עליו.

אז בארגון שרוצה להצליח אין מקום לעובדים כאלה, ובאופן לא מפתיע תככים כאלה גדלים הרבה יותר במקומות העבודה שבהם מאוגדים בהסתדרות כזאת או אחרת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...