Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עד כמה שזכור לי התפטרות (או פיטורים) אינם תקפים אלא בכתב

כלומר שיחה של "אני לא אגיע יותר לעבודה" או לחלופין "אני מתפטרת" אינה למעשה התפטרות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

להאשים מישהי שהיא שוכבת עם הבוס כדי לקבל תפקיד, זה או עלילת דם או שוביניזים.

זכותה של המחליפה לנהל את העמדה שלה כפי שהיא רוצה, ובטח שהיא רוצה להוכיח שהיא לואלית לעבודה ולכן תעשה שעות נוספות, תאפה עוגות לחברים לעבודה וכו'.

האם אתה מאשים אותה שהיא רוצה להתפרנס?

לכן צריך להפריד בין הטענות כלפי מקום העבודה והבוס לבין טענות כלפי העובדת החדשה.

פורסם

מצטער לשבור את מפגן התמיכה הגורף, אבל בעיניי כל הפוסט הזה וגם ההתנהלות שלכם בעניין נגועים בסנטימנטים מיותרים ומעידים על מוסר עבודה קצת דפוק וגישת "מגיע לי". משתמע מדבריך שאם העובדת השניה הצליחה כ"כ בזמן קצר אז היא בטח עשתה זאת באמצעים לא כשרים.

אם העובדת המחליפה הרימה את רף הביצועים, זה רק סימן שאשתך עשתה עבודה פחות טובה מלכתחילה. זה שיש לה ילדים ולהיא לא זה לא סיבה להתרשל במילוי התפקיד או להיות ראש קטן ולעשות רק מה שנדרש. בכל מקומות העבודה שעזבתי עד כה החליפו אותי שניים או שלושה אנשים, כי לקחתי גם את התפקיד הכי זוטר והבאתי אותו לרמה שאיש לא חשב עליה עד אז. ככה אני התקדמתי וככה נמדדים עובדים טובים ופרודוקטיביים - בתוצאות, לא בתהליך ולא בתירוצים על ילדים בבית או כלב שאכל את השיעורים.

"ללכלך" על מישהו שלא מכירים - תהליך טבעי כשאתה עושה משהו ורואה שקודמך בתפקיד עשה זאת בצורה פחות אפקטיבית, זה קורה גם לי לעיתים קרובות. כנראה שמספר פעמים התסכול הזה נפלט לה ליד הבוס, זה לא אומר שהם ידידי נפש או שהיא מקבלת יחס מועדף, ולא סיבה להרגיש שדופקים אותכם. זה שהיחסים עם המנכ"ל אינם כתמול שלשום רק מעידים כמה מעט כל זה היה שווה ואיזה סוג של בן אדם הוא. אנשים רעים וטיפוסים חסרי עמוד שדרה יש במקומות רבים, זו עדיין לא סיבה להגיב ברגשנות ולברוח מעימותים.

בשורה התחתונה כל מה שצריך לעניין אתכם עכשיו זה שאם אשתך מאבדת את העבודה זה יהיה עם מכתב פיטורים ופיצויים לפי חוק. זה הכל.

פורסם

המחליפה לא ניהלה רומן עם הבוס, חברתה היא זו הנמצאת בקשר איתו ומנצלת את "מעמדה"

לקידום אינטרסים אישיים, בין היתר במתן עזרה לחברתה הזמנית.

על פניו נראה שהמחליפה בצעה עבודה פנטסטית אך על פני השטח המציאות

הייתה מאוד עגומה; עמיתים שסרבו לעבוד איתה ולקוחות שפשוט לא הבינו מי זו הטרול

שהם אמורים לעבוד מולה.

אך זה באמת לא רלוונטי כנראה, אך ישנם הוכחות מוצקים בכל אופן.

עלילת דם אם כבר נעשתה כלפי אשתי, אף אחד אינו חייב להעסיק אותה

אך לפחות תהיה גבר- תרשום מכתב על אי התאמה/תשלם תקופת הסתגלות/תצרף מכתב המלצה והיה שלום.

אשתי חזרה מהעבודה וסיפרה שמספר גורמים בכירים עברו על פרוטוקול השימוע

ואמרו לה שהיא יצאה מצויין, לקראת סוף היום הפרוטוקול עבר למנכ"ל וכנראה

שמחר תהיה שיחה בינהם.

אנחנו גברים, אנו לעולם לא נבין את הקשיים העומדים בפניי אישה לאחר לידה

במקום עבודה, מדובר בהסתגלות נפשית/לחצים מהבית/חופשות מרובות עקב מחלת ילד ועוד.

אם גבר היה יוצא לחופשה של חצי שנה ממקום עבודתו לא יהיה לו לאן לחזור.

אסור לתת במה למקרים כאלו, ומקרים דומים שהגיעו לדלתות בית הדין הסתיימו

בגיבוי מלא לאישה. זו מכה אנושה לחברה שלנו ולמעגל הנשים בפרט.

גם אשתי שמשה בעברה במשרת מחליפה זמנית ולעולם היא לא התנהגה בצורה

ברוטלית וחסרת התחשבות כזו, ידעה היטב את מקומה.

לא חשפתי עוד פרטים מאוד חשובים מהסיפור בנתיים, דברים שהוכנו

להאמר בשימוע ונשמרו כקלפים אחרונים בשרוול במידת הצורך.

אין כאן מילים באוויר או ספקולציות-כל דבר שנאמר נמצא עם הוכחות.

אני מגבה אותה במאת האחוזים בכל החלטה שתקח.

דריש, אני אחזור שוב פעם:

רמת הביצועים של אשתי רק עלתה

שעות העבודה שלה הוארכו

היא ממשיכה לעבוד מהבית מידי ערב

המחליפה "הרימה" רף ביצועים רק לכאורה- בפועל יצרה בלגן, אך המנכ"ל היה מסונוור מכדי לראות.

מה זה "מגיע לי"? היא בכלל לא הייתה חייבת להעביר לה חפיפה - במיוחד כשזה היה ללא תשלום. כמו שאינה חייבת להביא את העבודה לבית. עושה זאת מהלב ועל כן יש מקום גם לסנטמנטים.

Gn'f'R

פורסם

אתייחס כרגע רק לדברי דריש, בלי להשליך על המקרה הספציפי:

אני מסכים איתך לגמרי שזו התנהלות נורמטיבית, אולי אפילו טבעית. כל עובד במקום חדש רוצה להוכיח את עצמו, ולעיתים הדרך כוללת הצבעה על טעויות קודמו בתפקיד. אפשר לעשות את זה הכי יפה בעולם, ועדיין לעובד הקודם זה יהיה לא נעים לשמוע.

הדבר נכון במיוחד במשרות נחשקות - את משרתי האחרונה קיבלתי אחרי תקופה ארוכה בה שימשתי מחליף לעת צרה. הוכחתי את עצמי, ותמיד חיפשתי דרך לעבוד יותר, כשלכולם היה ברור שמטרתי היא ביום מן הימים לקבל את המשרה (מאוד נחשקת ונדירה). אז אמנם לא לכלכתי סתם על קודמי (מה גם שהיינו מיודדים), אבל כשהוא היה טועה הייתי הראשון לציין זאת.

כשבסופו של דבר (נצח מבחינתי) הוא עזב נכנסתי לנעליו. דבר אחד היה לי ברור - לא יוצא לחופש, לא נתקע עם צורך במחליף. עבדתי יותר קשה ממנו והשתלטתי על כל העבודה בעצמי, מתוך ידיעה שהדבר האחרון שאני צריך זה אחד כמוני שינשוף בעורפי. יצאתי למילואים בחשש כבד ועשיתי הכל כדי לצמצם את מחליפי - כולל לסגור סופי שבוע בבסיס כדי לקבל יומיים חופש באמצע השבוע ולעבוד בהם כמו חמור.

האם בעשותי כך הוצאתי אותו רע (בדיעבד)? לצערי כן, אבל לא רואה איך יכולתי להימנע.

ערן, שיהיה המון בהצלחה!

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אם העובדת המחליפה הרימה את רף הביצועים

לא את רף הביצועים, את רף הנוכחות בעבודה.

בכל מקומות העבודה שעזבתי עד כה החליפו אותי שניים או שלושה אנשים, כי לקחתי גם את התפקיד הכי זוטר והבאתי אותו לרמה שאיש לא חשב עליה עד אז.

אז גם אתה המחליף של צ'ק נוריס במחץ הדלתא 69?

"ללכלך" על מישהו שלא מכירים - תהליך טבעי כשאתה עושה משהו ורואה שקודמך בתפקיד

לא על מישהי שאמורה לחזור לעבודה.

אבל הנה, אתה מסוגל ללכלך לא רק על מישהי שאתה לא מכיר, אלא בלי להכיר אפילו עובדה אחת לגבי טיב עבודתה:

זה שיש לה ילדים ולהיא לא זה לא סיבה להתרשל במילוי התפקיד או להיות ראש קטן ולעשות רק מה שנדרש.

החלטת לא רק שהיא "ראש קטן" אלא שהיא "מתרשלת". וכל זה למה... כי השעות שלה מוגבלות.

אישה שיולדת זוכה להגנת החוק, ובצדק. זה אינטרס של המדינה ושל החברה שנשים בעלות משפחה יוכלו עדיין להחזיק במקום העבודה שלהן, והמנהג שהשתרש בשוק העבודה, לפיו עובדים הרבה שעות ולא מקבלים תמורה, זה מנהג קלוקל שהוא חלק מתרבות עבודה דפוקה (במאמר מוסגר, מעניין למה ההסתדרות לא מטפלת בשערוריית השכר "הגלובאלי"...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
(במאמר מוסגר, מעניין למה ההסתדרות לא מטפלת בשערוריית השכר "הגלובאלי"...).

מסיבה פוטה מאד - רוב העובדים ב"שכר גלובלי" עובדים בחוזה אישי ואינם מאוגדים, לכן ההסתדרות אינה מייצגת אותם.

עד כמה שאני מבין כל נשא ה"שכר הגלובלי" הוא בלתי חוקי אבל השתרש במגזרים מסויימים - ובהעדר התאגדות עובדים יש קושי להלחם נגדו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אשתי נמצאת תחת חוזה אישי בשכר גולבלי,

בעניין שעות היא מחוייבת להיות נוכחת 6 שעות ביום כשבפועל זה רחוק מהמציאות.

בסה"כ ביקשה גמישות במספר ימים בחודש אשר גם באותם הימים היא עוברת

את ה6 שעות.

Gn'f'R

פורסם

אנחנו חיים בעולם תחרותי, לכל מקום כללי משחק משלו, ובישראל של היום אלו כללי המשחק.

מי שלא מוצא חן בעיניו מוזמן לצאת החוצה ולנסות את מזלו במשחק אחר.

בדקתי, זה אפשרי ואפילו מומלץ.

בהיעדר מידע מלא אין לי מושג איך נמדדים הביצועים במקום העבודה, אני שופט לפי הכתוב.

הכתוב הוא שעובדת ב' הצליחה בתפקידה יותר מעובדת א', והשאר בעיקר "אכלו לי שתו לי".

יש אנשים רעים בעולם, שיט הפנז ומקומות עבודה הולכים לאיבוד, לא תמיד מתי שנח לנו.

.Life's a bitch, and then you die

פורסם

אין תגובה.

אולי מלבד זו : זיינתי את עורכי הדין שלהם וקיפלתי אותם חזרה למאורה ממנה באו

כולל את המנכ"ל עלוב הנפש וחסר עמוד השדרה.

הכל מוקלט כולל השיחה מההודעה הראשונה וכל השאר מתועד.

אני לא אתן לאף אחד לדרוך עליה ככה סתם כי בא לו. ותאמין לי שיש לו מזל גדול והוא

צריך לומר תודה יומיום שהוא עדיין עובד שם - כי זה נטו בזכות חסדיי.

זה שהוא מנכ"ל לא עושה אותו אלוהים, וכמה מטומטם הוא יכול להיות כשהוא יושב מולה

ומתוודה בפניה שלא מתאים לו שיש לה ילדים ואינו יכול להביא בפנייה טיעון אחד לגיטימי על

כך שאינה מבצעת תפקידה?

באיזו קלות חסרת צדק אתה מסוגל לגזול פרנסה של אדם?

אני משתין בקשת ישר לתוך הפה של אנשים כאלו. גם אני מנהל קטן במקום עבודתי, אני מבין דבר או שניים.

צר לי שאחרי כל הכתוב שזו דעתך, אך בסדר. לא הכפשתי אף אחד ולא ציינתי שמות ובתי עסק,

אני לא מרוויח כסף מלייקים שמתפרסמים כאן.

Gn'f'R

פורסם

אני דווקא חושב שזאת אחלה תגובה, מיישרת קו עם מה שעד עכשיו היה אצלי בגדר תחושת בטן ומבהירה שהאינסטינקטים שלי לא אכזבו גם הפעם.

שיהיה בהצלחה.

פורסם
אולי מלבד זו : זיינתי את עורכי הדין שלהם וקיפלתי אותם חזרה למאורה ממנה באו

כולל את המנכ"ל עלוב הנפש וחסר עמוד השדרה.

לפי מה שכתבת, הוא פשוט זיין את עצמו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני יודע מה דעתך לגביי גם בלי קשר לפוסט הזה ,זכותך. אשמח להפגש איתך ביום מן הימים פנים אל מול פנים

ואולי תיווכח שהאנסטינקט הראשוני לפעמים מוטעה.

Gn'f'R

• תוכן חדש...