Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עומס על המנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה מעמיס יותר על המנוע, העברת הילוכים ב2,000-2,500 סל"ד או העברת הילוכים ב3,000-3,500 סל"ד?

אני שואל בגלל שאני כרגע בהרצת מנוע של רכב חדש, אני מעביר הילוכים ב-2000 עד 2500 סל"ד ולא עובר את ה 3000 סל"ד בנסיעה, מצד אחד זה עונה על הדרישות של ההרצה מצד שני רצועת הכוח של המנוע היא בכלל ב4500 סל"ד, מה יותר נכון ?

תודה

פורסם

זה תלוי במנוע בעיקר, לא ציינת את דגם הרכב.

2000 לדעתי זה ממש נמוך,אצלי במנוע 1600 אם אני מעביר לפעמים בטעות בסביבות 2300 הרכב מגמגם,אם מדובר במנוע ממוצע הייתי מעביר ב 2500 בהרצה ולא פחות ובעליות 3000,אני זוכר שבהרצות שרשמו פה אין בעיה להגיע ל 3000 ואף צפונה

Miata ND2

פורסם

התנסתי בלא מעט הרצות, לא זכור לי אפילו מיקרה שבו נדרש שמנוע הרכב לא יעבור סל"ד שנמוך מ- 3,500.

קרי - בכל ההרצות שעשיתי סל"ד של 3,500 היה בגדר המותר.

יתרה מזו, החלפת הילוך מוקדם מידי תיצור עומס רב על המנוע שאני בטוח שלא יהיה בריא למנוע שבהרצה.

לפיכך, כדאי להימנע מסל"ד גבוה מידי, אבל גם סל"ד נמוך מידי איננו בריא.

ממליץ להיצמד להמלצות היצרן.

פורסם

אז זהו שלא רשום אצלי איזה סל"ד מותר ואיזה לא, אז פשוט אני מחליף הילוכים ב2,000 - 2,500 סל"ד וזה באמת מרגיש לי נמוך מידי וקשה להאצה, למרות שאני גם דורך על דוושת הגז כאילו ביצה מפרידה בין הרגל שלי לדוושה..

פורסם

הבנתי, אז רק בשיוט הסל"ד הזה מתאים ולא מעמיס, ובהאצה הוא מעמיס יותר מאשר סל"ד גבוהה יותר, תודה !

למרות שכמעט ולא נסעתי במהירות נמוכה וסל"ד נמוך והרוב בשיוט במהירות גבוהה 70-80-90-100 משתנה כל הזמן בשביל ההרצה בסל"ד נמוך

פורסם

תודה, הספקתי לעשות בינתיים 250 ק"מ ואני חושב שעכשיו ארשה לעצמי להגיע לאיזורי ה-3,000 סל"ד ועוד 250-300 אעלה ל3,500, אני מדבר על ההאצות.- באיזור מגורי יש עליות אולי של דקה - שתיים ככה שזה לא מהווה פקטור משמעותי כל כך להרצה

בכל מקרא 90% מהאנשים לא עושים הרצה בכלל היום ואין שום בעיות ברכבים אז אני כנראה סתם מרגיש יותר טוב פסיכולוגית מאשר תורם לאורך חיים של המנוע..

פורסם

אותם אנשים גם קונים צמיגים מיצרנים לא מוכרים, הם לא דוגמה לכלום!

בכלל, אני דוגל בהנחיות יצרן.

ליצרן המתכנן בבואו לקבוע הנחיות תחזוקה וכיוצא באלה כלים שאין לאדם פרטי, גם למכונאי מנוסה. (אצלי ברכב שיוצר ב2003 ההנחיה המפורשת היא שלא לעבור 2/3 מהסל"ד המירבי המותר בעת ההרצה. אני חושב שמנוע מ2003, בעל מערכת הזרקה מסוג מסילה משותפת הוא מנוע די מודרני, דור אחד לפני המנועים החדישים ביותר הנמכרים כיום, ולא איזה מנוע משנות ה-70)

• תוכן חדש...