Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנה וחצי כתבתי על הלינקולן 1949 ששימשה את הרמטכ"ל (עד 1953, כנראה).

זו היתה המכונית היחידה בגרסה זו ("טאון סדאן") בישראל.

תמונות של המכונית הצבאית לא היו לי. כמו הרבה פנינים אחרות, הן התחבאו להן בשקט בארכיון הרווארד, שאינו אלא דיגיטציה של הארכיון הציוני.

אז הנה הכתבה בשנית, והפעם עם שתי תמונות של המכונית המדוברת.

עיינו בתמונות ובסיפור כאן -

Lincoln Cosmopolitan Town Sedan Israel Military 1951.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

כרגיל, מעניין ומרתק.

ואם ברמטכ"ל, פורד ותוצרת ישראל עסקינן, זכור לי שרפאל איתן ז"ל ויתר על רכב השרד שלו ונסע בפורד אסקורט ברנדה אוטומטית, מכונית ששימשה אלמ"ים בשעתו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ואם ברמטכ"ל, פורד ותוצרת ישראל עסקינן, זכור לי שרפאל איתן ז"ל ויתר על רכב השרד שלו ונסע בפורד אסקורט ברנדה אוטומטית

מה שמסביר כמה דברים....ברנדה אוטומטית היא עונש של מכונית.

אגב, כשר, הוא ויתר על הוולוו המנדטורית ובחר במקומה ב-BX.

עם סיום התפקיד המיניסטריאלי, רפול ז"ל רכש לעצמו פאסאט סטיישן חדשה ומדי מספר שנים החליף אחת באחרת.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

והמטוס שבתמונה הוא "קרטיס קומנדו" (C-46 בחה"א האמריקאי), ומאחור מציץ זנב של "לוקהיד קונסטליישן".

עודד

פורסם
כרגיל, מעניין ומרתק.

ואם ברמטכ"ל, פורד ותוצרת ישראל עסקינן, זכור לי שרפאל איתן ז"ל ויתר על רכב השרד שלו ונסע בפורד אסקורט ברנדה אוטומטית, מכונית ששימשה אלמ"ים בשעתו.

אני ראיתי את רפול מגיע לאירוע רשמי, כרמטכ"ל, נוהג בעצמו בפלימות וליאנט צבאית (רכב אלופים סטנדרטי, שנת 1980).

פורסם
והמטוס שבתמונה הוא "קרטיס קומנדו" (C-46 בחה"א האמריקאי), ומאחור מציץ זנב של "לוקהיד קונסטליישן".

עוד כמה תמונות מההגעה למטוס, וגם פרטים על הקונסטליישן המסויים:

http://www.sky-high.co.il/134771/%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F-4X-AKA

האולדסמוביל, שתמונות מוכרות יותר שלה צולמו בחזרתו של בן-גוריון לתל-אביב (מאותו מסע בדיוק), היא 98 קונברטיבל קופה 1949.

המספר המקורי היה ת6992. לאיזה מספר הוחלף, אם בכלל, ב- 1958? ברישומים הופיעו 18 אולדס 49 ב- 1958. מתוכם אני בוחר (ניחוש מושכל? אין לדעת) במספר 25-888.

Ben Gurion departing for the US 1951.jpg

Ben Gurion Yadin Sharett 4X-AKA 1951.jpg

Ben-Gurion 1949 Olds 98 Conv Coupe.jpg

1949 Olds 98 Conv Coupe.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

http://www.sky-high.co.il/134771/%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F-4X-AKA

האולדסמוביל, שתמונות מוכרות יותר שלה צולמו בחזרתו של בן-גוריון לתל-אביב (מאותו מסע בדיוק), היא 98 קונברטיבל קופה 1949.

המספר המקורי היה ת6992. לאיזה מספר הוחלף, אם בכלל, ב- 1958? ברישומים הופיעו 18 אולדס 49 ב- 1958. מתוכם אני בוחר (ניחוש מושכל? אין לדעת) במספר 25-888.

בתמונה הראשונה לפני הרכב הנטען של הרמטכ"ל זו קדיאלק.

האולדסמוביל היא כנראה משנת 1951 מכיוון שיש לה שימשה קדמית אחת בניגוד לתמונת הפרסומת מ 1949 בה השימשה הקדמית מחולקת לשני חלקים.

היתה אגדה אורבנית, שאני לא יודע אם היא נכונה, שהקדילאק והאולדסמוביל היו של אדם פרטי שהשאיל את הרכב מזמן לזמן לצרכי ציבור.

שלמה דן גדרון

פורסם
בתמונה הראשונה לפני הרכב הנטען של הרמטכ"ל זו קדיאלק.

האולדסמוביל היא כנראה משנת 1951 מכיוון שיש לה שימשה קדמית אחת בניגוד לתמונת הפרסומת מ 1949 בה השימשה הקדמית מחולקת לשני חלקים.

מצ"ב שתי תמונות שצולמו ע"י אנה ריבקין-בריק בחזרתו של בן-גוריון לתל-אביב.

האיכות לא משהו, אבל ניתן לראות (1) את ההפרדה בשמשה הקדמית ו-(2) בתמונה בה צולם הרכב מאחור, את הזהות בין המכונית בתמונה בדרך למטוס, והאולדס ה"שועט" בתל-אביב.

PM is back in town 1951 Ben Gurion Tel Aviv.jpg

49 Olds in TLV 1951.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

ומה הם האופנועים עליהם רכובים השוטרים הצבאיים.

BMW R75/6 1976 מקסים לאחר שיפוץ, AUDI 100 GL 1974 בתחילת שיפוץ ופיאסטה MKII 1986 יפה.

פורסם

," "קרטיס קומנדו" (C-46 בחה"א האמריקאי) "- נקשור את הסיפור לרפול. באחת ההזדמנויות סיפר לי רפול שב( C-47 הדאגלס דאקוטה ) יש שלט נחושת שאומר בערך: '; המטוס היותר טוב מהדקוטה הזו זו דקוטה אחרת "

ואגב: בלשכת הרמטכל תמיד הייתה יותר ממכונית אחת , וכן הברנדה הצבאית הייתה מכונית ממש גרועה...ממש שמחתי כשהחליפו לי לאריקה[.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

המשפט הנ"ל הופיע בנוסח מעט אחר על מבנה טייסת 122 שהפעילה בעבר דקוטות והיה בסך הכל תרגום לעברית של המשפט המיתולוגי :

'The only replacement for a DC-3 is another DC-3'

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

ואם מדברים על הדקוטה הרי שהחודש לפני 80 שנה טס לראשונה ה DC1 שהוא הסבא של הדקוטה והראשון בשושלת ששינתה את עולם התעופה.

חבל שלא שמרו את ה "1" שנבנה רק בעותק אחד והוא מצא עצמו מרוסק בשדה התעופה של מלאגה כמטוס של חברת איבריה בימי מלחמת העולם השניה...

douglas_dc1.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
כרגיל, מעניין ומרתק.

רפול לא ויתר על רכב השרד ואני אישית נסעתי איתו בוליאנט מס' רישוי 1000 ( למיטב זכרוני )

פורסם

מכתב אספנות (בן 30 שנה) מרפול.

אגב בני TWA בצילום שפרסמת הוא קיצור ל (Trans World Airlines (TWA

או אולי ל ( Transcontinental and Western Airlines (TWA

IMG00453-20130721-1610.jpg

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תוכן חדש...