Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

כאמור בכותרת אנחנו טסים ל8 ימים בברלין,אישתי,בני בן השנה וחצי ואני.

יש המלצות למקומות חובה בברלין? מישהו מכיר מוזיאונים רכב,מפעלי רכב בברלין והסביבה?

ובכלל המלצות(לא פאבים ומועדונים).

תודה מראש

אורן

פורסם

תריץ חיפוש בפורום - יש עשרות שרשורים העוסקים בעיר.

ממליץ לך להתחיל באתרים הרשמיים של עיריית ברלין ולהתקדם מהם - שבוע בעיר הזו זה לא הרבה זמן, והאטת הקצב הנובעת מנסיעה עם ילד צעיר תגרום לכם לחזור הביתה עם הרבה טעם של עוד.

לגבי חויות מוטוריות - לא בדיוק התחום שלי, אבל לדעתי החויה הטובה ביותר תהיה התח"צ שהיא אחת המתקדמות בעולם - אוטובוס, רכבת תחתית, רכבת פרברית, רכבת כבדה, מעבורות בנהרות ואגמים, והכל מתוקתק בדיוק גרמני ובעלות די סמלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש בברלין המון סיורים, חלקם חינמיים מלבד הטיפ שנהוג לתת למדריך בסוף.

ישנו סיור חינמי שדורג כטוב ביותר בברלין, הוא עובר בכל המקומות התיירותיים - שער ברנבורג, מגדל הטלויזיה, הרייכסטאג, אנדרטת השואה ועוד, מאוד מומלץ.

יש גם סיורים מעניינים נוספים כמו סיור אלטרנטיבי (גרפיטי וכו') וסיור בעקבות הרייך השלישי.

בנוסף עם ילדים וגם לבד לטעמי גן החיות הוא אתר חובה.

תהנו!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לקחתי את הסיור ה"חינמי", אפילו פעמיים, ונהניתי מאוד (אפילו למדתי דברים חדשים בפעם השניה).

שילמתי עליו 10 יורו ובכל פעם שמחתי לשלם את הסכום הזה.

לקחתי סיור אחד בתשלום- RED BERLIN בעקבות ברלין הקומוניסטית (נושא שמאוד מעניין אותי) - והוא היה גרוע ביותר.

מדריך מגומגם שחוזר על דברים שניכר שאין לו יותר מידי ידע בהם (מאופיין בחזרה רבה על משפטים בווריאציות שונות ומילות מפתח שכל הזמן חוזרות), מבחינת ידע בנושא נראה לי שעקפתי אותו בסיבוב.

גם הסיור עצמו לא כזה שוס- נוסעים קצת בתחתית, מגיעים לכמה מקומות שלא כזה מעניין לראות אותם, עוצרים לחמש דקות וממשיכים הלאה.

אני לא יודע אם זה מאפיין את כל הסיורים בתשלום, אבל עצם זה שאתה משלם "טיפ" רק בסוף הסיור החינמי נותן הרבה יותר מוטיביציה למדריך מאשר סיור ששולם מראש והכסף כבר בכיס של המדריך.

פורסם

עשיתי את הסיור במקומות התיירותיים ואת הסיור האלטרנטיבי, שניהם בחינם וכל השאר עם כסף.

לפי מה שאני מבין מהאתר לסיור בחינם אתה צריך פשוט להגיע, בנוגע לאלטרנטיבי, כנראה שזה של חברה אחרת. בכל מקרה זה מפורסם בכל מלון/הוסטל

פורסם

בברלין עדיף להיות עצמאי ולהגיע לאתרים המעניינים אותך.

מרבית האנשים שעמם יהיה לך קשר ידברו אנגלית, וגם אם לא - שפת הידיים אוניברסלית וישתדלו לסייע.

מרבית האתרים קרובים לתחנות של הרחתית כך שאין בעיה להגיע אליהם. יוצא מכלל זה המוזיאון היהודי שמצריך קצת הליכה, וכמובן אתרים בפריפריה (כגון ואנזה ופוטסדאם שאליהם צריך להגיע ברכבת הפרברית, ובפוטסדם צריך להמשיך באוטובוס לארמון סאן סוסי).

כפי שהזכרתי התח"צ יעיל ביותר והעלות לכרטיס למשפחה (5 אנשים) כ-16 אירו ליום. לסיורים הרגילים מתאים כרטיס לאזורים AB, בימים בהם אתה מתרחק צריך לאזורים ABC שעולה עוד 20 יורוסנט. מה שחשוב הוא להקפיד ולחתים את הכרטיס לפני הנסיעה הראשונה בכל יום (בכניסה לתחנמת הרכבת - לפני הירידה לרציף, או בכניסה לאוטובוס או לטראם) - יש הרבה פקחים, אשר לבושים בלבוש אזרחי ומזדהים בתעודה. בדוק באתר חברת התח"צ.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטער שאני מציק:

1. נראה לי שאיזור C לא כל כך רלוונטי לי. בדקתי באתר של התחבורה הנאצית ולא מצאתי חלוקה ברורה לאיזורים.

2. אני כרגע מכוון לכרטיס של השבוע. לפי מה שהבנתי מחתימים אותו פעם אחת ואז הוא תקף לשבוע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא זכור לי שהיה כזה דבר כרטיס לשבוע, המקסימום שראיתי היה ל3 ימים אבל אם יש לשבוע- אז לך על זה!

כמוכן יש כרטיס מיוחד לתיירים- אם אתה מתכנן ללכת למוזיאונים (נניח לפרגמון) אולי שווה לך לבדוק אותו-

הוא עולה קצת יותר מכרטיס הרכבת הרגיל אבל מציע הנחות משמעותיות להרבה אטרקציות ומוזיאונים.

http://www.visitberlin.de/en/welcomecard

פורסם

הסיור החינמי באמת מעולה. אאל"ט נפגשים בסטארבאקס שליד שער ברנדנבורג כל יום ב12:00 או משהו כזה. המדריכים שם מעולים, עוברים על כל העיר ב3-4 שעות, ובחינם. בסוף כל אחד שם טיפ- 5-10 יורו לאדם +-.

חוץ מזה יש לי המלצה למסעדה מעולה. ייתכן וזו המסעדה הכי טובה שהייתי בה בחיי- vino e libri

http://vinoelibri.de/

אם יש לך עוד שאלות- אתה מוזמן

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
מצטער שאני מציק:

1. נראה לי שאיזור C לא כל כך רלוונטי לי. בדקתי באתר של התחבורה הנאצית ולא מצאתי חלוקה ברורה לאיזורים.

2. אני כרגע מכוון לכרטיס של השבוע. לפי מה שהבנתי מחתימים אותו פעם אחת ואז הוא תקף לשבוע.

איזור C עשוי להיות רלוונטי כיוון שהוא כולל את פוטסדאם ואת נמה"ת שונפלד (לא זוכר לגבי טגל).

וההערה לגבי "תחבורה נאצית" מאוד לא לעניין, ואני עדין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לטגל מגיעים באוטובוס שיוצא מכמה תחנות רכבת מרכזיות באיזור AB, אין צורך בכרטיס C בשבילו.

ואם אני זוכר נכון אז הסיור החינמי יוצא ב11:00 או ב13:00 מהסטארבאקס שצויין למעלה.

בכל מקרה כדאי לשאול במלון, הם בטוח יודעים.

• תוכן חדש...