Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

כחלק משגרת הטיפולים לרכב של אישתי , פוקוס 2005 דור ראשון רציתי לבצע החלפה של שמן גיר, לא התהליך המלא אלא ריקון דרך בורג ניקוז ומילוי (4.5 ליטר בערך מתוך 6 ומשהו)

מצד אחד ראיתי בהוראות יצרן שיש לעשות את זה בערך כל 60K, ומצד שני נאמר לי שלא מחליפים ושזה עלול לגרום לחופשים בגיר.

מה אתם אומרים?

ועל הדרך אשמח אם לשמוע איפה ניתן להשיג את השמן היעודי? Motorcraft Mercon LV

תודה

פורסם

רשית כמה ק"מ עבר הרכב ומה מצב הגיר?

בכל אופן תמיד רצוי להחליף את השמן גיר אם הגיר תקין וברצונך לשמור עליו אז אני ממליץ לך להחליף את השמן אבל

תשתמש רק בשמן גיר מקורי ואל תתפתה לשמנים זולים כי זה מה שיהרוס לך את הגיר.

אם הגיר שחוק לגמריי אז לא כדאי לינגוע אבל אם הוא בסדר ההחלפה רק תטיב עימו.

בהצלחה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

אמת, אני מחזק את קודמי. ישנם הרבה טענות ושמועות שאסור להחליף שמן גיר כי הגיר שחוק בצורה כזו שהשמן כבר "התרגל" אליו ולכן החלפה תגרום לנזק.

על מנת לא להגיע לכזה מצב יש להחליף את השמן מבעוד מועד לפי הוראות היצרן. ככה לעולם לא נגיע למצב שמישהו יטיל ספק בכדאיות ההחלפה.

ממליץ בחום על שמן גיר מקורי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
איך ניתן לדעת אם הגיר שחוק? וזאת מבלי לפתור את הגיר ואגן השמן.

אפשר לדעת על ידי כך שהוא לא מתפקד כיתמול שילשום (מחליק,יש דפיקות ורעשים בהעברת ההילוכים,שמן גיר כהה וכו')

לא חייב לפתוח גיר על מנת לדעת מה מצבו.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

שלום רב.

עד לפני שבוע היתה ברשותי מאזדה 3 (חולקות את אותו מנוע אם אני לא טועה גם גיר)

במאזדה החלפתי שמן גיר לאחר ששברתי את הראש,ולבסוף זו היתה ההחלטה הנבונה ביותר שעשיתי.

גם במאזדה במורשה(מספר מוסכים) בהמלצתם אמרו לי כך ואני מצטט "אין אזכור ממאזדה על החלפת שמן גיר"

שם לב ש אין איסור! יש רק חוסר תיעוד, בארץ בלבד אגב,של החלפת שמן הגיר.

עכשיו ככה, בארצות הברית אנשים מדווחים על ירידה באיכות שמן הגיר שלהם,והתנהגות של הגיר כבר ב 20K.

אנחנו מדברים פה על רכבים חדשים.

עשה טובה לאוטו שלך ופשוט תחליף לו שמן גיר ל MARKON V של מוטוקראפט.

בגיר הזה מחליפים שמן גיר תחת התנאים הבאים: או שחלפו 100 אלף,או 5 שנים,או אם שמן הגיר שינה את ריחו או צבעו מאדום לחום או לצבע אחר.

לא האמנתי איך הגיר שלי התנהג לאחר החלפה ושטיפה שביצעתי לבדי.

פשוט רכוש לך 10 ליטר, ואם תרצה הסבר מה עשיתי אוכל לפרט לך.

לגבי השאלה בנושא ההודעה אז כן אחד גדול.

ג'ובני

• תוכן חדש...