Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם...

על הפרק - לבטים לקראת רכישת (?) מיניואן.

אני מתבשל עם נושא התעבורה המשפחתית כבר אי אלו חודשים, והעליתי כאן מספר שרשורים בנושא בעבר.

לפני כחודשיים הנושא הפך רשמית מתיאורטי למעשי, עם הצטרפותו של ילד רביעי למשפחה...

להזכירכם, בצי הרכב המשפחתי פוקוס 07 ויאריס 04. שתיהן שמורות מאד, מטופלות ובמצב מעולה.

אני ממש מתלבט אם למכור את הפוקוס ולרכוש מיניואן במקום - את היאריס בכל מקרה אשאיר ברשותי, שכן היא משמשת אותי לנסיעות אריאל-ת"א, ומספקת תצרוכת דלק נדירה של 1:16....

לפיכך, מה שנותר על הפרק הוא החלפה של פוקוס במיניואן, אם וכאשר.

צדדי ההתלבטות -

בעד:

*יכולת לשנע את כל המשפחה ברכב אחד

*בכל מקרה ניאלץ בשנה-שנתיים הקרובות לקנות מיניואן....

נגד:

*מימוש פוקוס בהפסד, כשהיא מושקעת ברביעיית קונטיננטל חדשים, טיימינג וברקסים חדשים, ואין הוצאות כלשהן חזויות באופק

*הפוקוס במצב מכני נדיר. ללא תאונות ו/או פגיעות. משרתת אותנו בנאמנות מזה 3 שנים.

*אין לנו הון רציני להוסיף. אלא אם כן ניקח בתשלומים - אנחנו מסוגלים לספוג עלויות מימון של כ 1,000 שח בחודש על המיניואן.

*ירידת ערך של כל אקזמפלר בשנה הקרובה תהיה גבוהה מירידת הערך של הפוקוס, שמחיר השוק שלו כבר די התרסק.

*הוצאות בנזין גבוהות יותר (?)

בקיצור............... אחת לחצי שנה [בערך] אני מוצא לנכון להתייעץ אתכם ולשמוע את עצותיכם המחכימות.

השימוש ברכב המשפחתי - נסיעה משפחתית אחת ארוכה בקיץ [שבוע], נסיעה אחת לחודשיים להורים [כ 200 קמ הלוך חזור], נסיעות יומיומיות בחול המועד [יעדים יחסית קרובים], נסיעות לאירועים משפחתיים.

בקיצור, לא נוסעים הרבה כולם ביחד.... אבל כשכבר כן נוסעים, מבאס לאללה לנסוע ב 2 רכבים.

השאלה שאני רוצה להתמקד בה בדיון הנוכחי - נניח שמחיר פוקוס 2007 מליסינג עומד על 40 א' ש"ח [מחירון משוקלל].

ונניח שהרכב שמור ונראה טוב פנימי/חיצוני. מהו מחיר מימוש ריאלי לדעתכם?.... מהי אופציית המימוש הריאלית? לפרסם ולמכור לבד? לחפש לממש אותו בטרייד אין ? אני רוצה לנצל את העובדה שאני לא לחוץ על המימוש בשביל להרוויח עוד כמה א' ₪ עליו.

האמת, שאני נוטה לדחות את קניית המיניואן, ולו רק בגלל שאני לא סגור על איזה דגם לקנות...

אבל חוץ מזה, כואב לי גם למכור את הפוקוס, שבינינו - הוא אחלה רכב שבעולם. בטח ביחס למחיר המצחיק שלו כיום

תודה!.....

• תוכן חדש...