Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע ראיתי רכב נכה למכירה, מדובר בביואיק לה-קרוס 2009 ואני מחפש את הרכב הזה באיזי כבר כמה חודשים, אז אם כבר ראיתי, התקשרתי וקבעתי איתו ואכן ראיתי את הרכב... יחסית שמור, קילומטרז' לא גבוהה מדי (עד 70K) והבעלים מוכן להתחייב בבדיקה, מנוע גיר ושלדה, גם לא נראה לי שיש לו מה להסתיר...

אז לפני שאני לוקח לבדיקה או מתחיל איתו בתהליך כלשהו, רציתי לשאול מה חשוב לדעת ומהם "כאבי הראש" שיש לעבור לפני שמתחילים בפרוצדורה של רכישת רכב מנכה, הבנתי שטסט זה משהו שנכים לא משלמים לכן אני אצטרך כנראה לשלם או את מה שנותר עד סיום הטסט או כולו?

ובנוסף יש גם את עיניין כאבי הראש במשרד הרישיוי ולא בדואר בכל הנוגע להעברת בעלות נכון?

אשמח לעוד פרטים אם מישהו מכיר ובקיא.

תודה!

פורסם

כפי שאתה כבר יודע מעבירים בעלות רק במשרד רישוי ולא בדואר, ובכך אתה חוסך את התשלום על העברת בעלות.

מנגד, צריך לשלם את היתרה של הטסט לשנה הנוכחית, ולא את הסכום כולו.

מי משלם את היתרה - זה כבר תלוי מה תסגרו ביניכם.

פורסם

בתור נכה התהליך הוא כזה:העברת בעלות במשרד הרישוי ללא תשלום,מלבד הפרש אגרת הטסט שנשארה מזכות הנכה,שאותה צריך לשלם בסניף דואר ולא במשרד הרישוי,ממליץ לך לוודא שיש סניף דואר קרוב ופתוח למשרד הרשוי כדי לסיים הכל באותו הזמן.

TDI POWER

פורסם

ליתר דיוק, ניתן לעשות העברת בעלות לרכב נכה גם בדואר, אולם לפני כן צריך לשלם את יתרת האגרה השנתית לרכב.

מצד שני, בדואר אתה צריך לשלם 180 ש"ח של העברת בעלות, ובמשרד הרישוי זה ללא תמורה, כשירות לנכה.

קח בחשבון שבכל מקרה אתם צריכים לקבל במשרד הרישוי טופס לתשלום הפרש האגרה, לשלמו בדואר ואז לחזור לפקיד במשרד הרישוי, בדרך כלל הפקיד יקבל אותך שוב ללא המתנה נוספת.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

מלבד ענייני העברת הבעלות ותשלום האגרה שכבר פורטו:

לפעמים ברכב נכה יש עזרים לנהג שכדאי לראות שמפורקים ללא נזק, ולתאם מראש על חשבון מי הפרוק שלהם.

כדאי גם לוודא שיש לו איך לחזור הביתה ללא האוטו ולהציע לו הסעה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

קודם כל המון תודה על המידע והתגובות,

לגבי העזרים - כן אכן מותקנים ברכבו עזרים ויש לו גם על הגג את הליפט או איך שקוראים לזה...

אז מה התהליך בעצם? קודם הולכים למוסך או למכון מיוחד שבו התקינו לו את העזרים ומפרקים שם? אמורים להביא למשרד הרישוי מסמך מיוחד שמעיד על פירוק עזרים לנכה ועל שינוי הסטטוס של הרכב מרכב נכה לרכב רגיל? (יש תשלומים שקשורים לזה שעליי לדעת עלייהם?)

דבר שני - אם מעבירים בעלות במשרד הרישוי, אחלה שחוסכים פה כסף, אבל איפה אני אמור לוודא שאין שיעבודים על הרכב ושאין לו קנסות או כל מיני "הפתעות" שאני אמור לדעת עלייהן?

אז בעצם אני צריך:

1. לפרק את העזרים מהרכב ולהצטייד באישור שמורה על כך.

2. לקפוץ למשרד הרישוי עם אישור פירוק העזרים, להעביר בעלות ולבדוק שאין שיעבודים על הרכב.

3. ללכת לדואר לשלם את יתרת האגרה של הטסט מבלי לשלם על העברת הבעלות (?)

4. לחזור למשרד הרישוי לאחר ששילמתי על מה שצריך בדואר.

5. להחזיר את האדון (הנכה) הביתה.

פיספסתי משהו?

• תוכן חדש...