Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור,שמתי לב בלא מעט שרשורים שאתה יוצא כנגד הדת והאמונה, וואלה מה אני יגיד לך? אני איתך גם אני לא מאמין באלוהים וגם אני נגד הדת במיוחד הדת שהחרדים כופים על החברה בארץ. אבל ופה מגיע אבל גדול! אני עדיין יהודי וגאה להיות יהודי ומה לעשות חלק מהמסורת של העם שלי זה ברית מילה\בר מצווה\חופה ... אני לא שומר שבת כיפור ותפילין, שלא נדבר על זה שאני טוחן בייקון וצ'יזבורגר בכל הזדמנות..אבל את שלושת הדברים שרושמים מעל כן קיימתי כי זה מה שבאמת מבדיל ביני לבין עמים אחרים.

ולגבי הכתבה,למה להתלהם בגלל כותרת כאילו שאנחנו לא יודעים שהיום דופקים כותרת מפוצצות כדי למשוך קוראים.

טוב שלא כתבו "אתלט צעיר מת לאחר ששתה מיץ פטל" ובגוף הכתבה רשמו לך שהוא שתה פטל בבוקר ומת בצהריים בתאונת דרכים..

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ניקו - יחי ההבדל הקטן בין תינוק בן שבוע לתינוק בן חצי שנה.

ואתה יודע מה - אני לא בטוח שהשארת התינוק לטיפולך לא גבלה בחודר אחריות - אלא אם קיבלת הדרכה מסודרת.

אין לי ספק שבמסגרת ההכנה ללידה ההורים הצעירים צריכים לקבל הדרכה, וגם אחרי הלידה. הידיעה כיצד להלביש תינוק באופן בטוח וכיצד לרחוץ אותו בלי לגרום כויות לא מגיעה מהשמים, צריך ללמוד זאת מאם מנוסה.

לגבי הפליטה - ילד עלול להקיא ולהחנק גם אם הוציא גרעפס. ואני מפנה אותך להמלצות משרד הבריאות למניעת "מוות בעריסה" שמשתנות בתדירות של פעם בשנה - שנתיים, בתדירות של שינויי אופנה.

עזוב אותך. גם אחיין נימול ברביעי האחרון (קליפת המוח, אולי זה אותו החבר). והוא לא פלט כלום באריסה אחרי שהוא אכל. למה? כי החזיקו אותו ישר לאחר מכן.

בכתבה נכתב שהאם הניחה אותו בעריסה אחרי שהאכילה אותו, לא כתבו האם החזיקה אותו או לא, כך שטעיתי כשמיהרתי לשפוט, מודה. בכל מקרה, לפי מה שנכתב מקרה המוות הזה נגרם כתוצאה מחנק, שנגרם מפליטה באריסה. תינוק לא פולט יותר מדי אחרי האוכל, בטח שלא בגיל כזה. פעם, אולי פעמיים, וגם זה בערך 10 דקות אחרי האוכל. אני לא בא בטענות להורים, כי אני לא יודע באמת מה קרה. אם כל כך קל לכם להאמין שתינוק פלט במיטתו, ולא היה ניתן לעשות שום דבר (או שום פעולה מונעת לפני) אני מעריץ את התמימות שלכם, היא מקסימה בעיניי.

באופן כללי, לא מניחים תינוק שאכל באריסה מינימום 15 דקות, כי כשאנחנו אוכלים מוצקים, אז יש דבר שנקרא תנועה פריסטלטית, תנועת הוושט שלנו שמתכווצת ומורידה את האוכל. הבעיה עם צריכת נוזלים היא שאז אנחנו (כמו התינוק) תלויים בכוח המשיכה. נוזלים יורדים לקיבה רק בעזרת כוח המשיכה, ולכן להניח תינוק אחרי האוכל באריסה זה לא דבר חכם או נכון. חוץ מזה, אותם צודקים שאני לא יכול לדעת כמה זמן האם החזיקה אותו, ולכן לא יכול לטעון לרשלנות מצד האמא במקרה הזה. אתם גם לא יודעים איזה ילד זה שלה, מי לימד אותה לגדל אותו, ולכן אתם גם לא יכולים לטעון לחוסר ניסיון במקרה הזה.

באופן כללי, כשאתה חסר ניסיון במשהו, אתה צריך ללמוד. גידול תינוקות זה לא המקום ללמוד דרך ניסוי וטעייה זה כל מה שאני מנסה להגיד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
כמו שהכותרת אומרת. עד מתי? עד מתי אנשים ימשיכו עם המנהג הברברי הזה?

ברית מילה זה דבר טוב בפני עצמו מבחינה היגיינית - לא מצטבר ליכלוך שהיה מצטבר מתחת לעורלה.

ברברי זה לעשות את זה באמצע מסעדה ע"י מישהו שלא רופא.

זה משהו שצריך לעשות מנתח בבית חולים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אנשים נסחפים פה פראית.

בלי קשר אם זה קשור למילה או לא מדובר כאן בטרגדיה. כולם רצו בטובת התינוק ואף אחד לא עשה פה משהו חריג. להאשים את ההורים ברשלנות זה כמו להאשים את הורי ילדי מדיה באחריות לאסון בגלל שלא הניקו.

לנושא המיל ה עצמה, עוד לא נקבע אם יש קשר אליה. אישית אני אבא לבנות (ויכול לספר שילדים פולטים ומקיאים גם בגיל מבוגר יותר. לפני שנה כשהקטנה שלי היתה בת 6 היא הקיאה מתוך שינה ואפילו לא התעוררה) ולא עמדתי בדילמה אבל לו היו לי בנים ואם הייתי מחליט כן למול אותם אז רופא היה עושה את זה בבית חולים ולא אדם חסר הכשרה פורמלית בבית קפה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפותח השרשור,שמתי לב בלא מעט שרשורים שאתה יוצא כנגד הדת והאמונה, וואלה מה אני יגיד לך? אני איתך גם אני לא מאמין באלוהים וגם אני נגד הדת במיוחד הדת שהחרדים כופים על החברה בארץ. אבל ופה מגיע אבל גדול! אני עדיין יהודי וגאה להיות יהודי ומה לעשות חלק מהמסורת של העם שלי זה ברית מילה\בר מצווה\חופה ... אני לא שומר שבת כיפור ותפילין, שלא נדבר על זה שאני טוחן בייקון וצ'יזבורגר בכל הזדמנות..אבל את שלושת הדברים שרושמים מעל כן קיימתי כי זה מה שבאמת מבדיל ביני לבין עמים אחרים.

ולגבי הכתבה,למה להתלהם בגלל כותרת כאילו שאנחנו לא יודעים שהיום דופקים כותרת מפוצצות כדי למשוך קוראים.

טוב שלא כתבו "אתלט צעיר מת לאחר ששתה מיץ פטל" ובגוף הכתבה רשמו לך שהוא שתה פטל בבוקר ומת בצהריים בתאונת דרכים..

תגדיר יהודי בבקשה. גם יואל טייטלבאום ימח שמו וזכרו היה יהודי ואתה בטח יודע מה הוא עשה נכון? לעומתו יאנוש קורצאק ז"ל היה יהודי מתבולל ובטח אתה יודע מה הוא עשה נכון? גם הארורים של נטורי חרטא הם יהודים, גם נועם חומנסקי הוא יהודי.

ראית השבוע את התוכנית "דייט בחשכה"? היה שם את הבחור הפלסטינאי שהתגייר, מן הסתם עשה ברית, מניח תפילין ומתפלל. לעומת זאת, הרבה אנשים שאני מכיר וראו את התוכנית באותו ערב לא ממש "התלהבו" מהבחור. אז אתה צריך לחשוב מה זה יהודי.

אנשים נסחפים פה פראית.

בלי קשר אם זה קשור למילה או לא מדובר כאן בטרגדיה. כולם רצו בטובת התינוק ואף אחד לא עשה פה משהו חריג. להאשים את ההורים ברשלנות זה כמו להאשים את הורי ילדי מדיה באחריות לאסון בגלל שלא הניקו.

לנושא המיל ה עצמה, עוד לא נקבע אם יש קשר אליה. אישית אני אבא לבנות (ויכול לספר שילדים פולטים ומקיאים גם בגיל מבוגר יותר. לפני שנה כשהקטנה שלי היתה בת 6 היא הקיאה מתוך שינה ואפילו לא התעוררה) ולא עמדתי בדילמה אבל לו היו לי בנים ואם הייתי מחליט כן למול אותם אז רופא היה עושה את זה בבית חולים ולא אדם חסר הכשרה פורמלית בבית קפה.

אדוני, יש לי אלייך שאלה. אתה אבא לבנות שיהיו בריאות. תאר לך שהיה נהוג בחברה שלנו למול את הבנות? כולם יודעים מהי "המטרה" האמיתית שאותן חברות חשוכות שאצלן נהוג למול את הבנות. תתאר לך שזה שזוהי אותה המטרה ביהדות אצל הבנים?

אם זה היה תלוי בי, דבר ראשון הייתי משאיר זאת בידי הילד. שיחליט לבד אם הוא רוצה לעשות את זה או לא. דבר שני, כמותך אני טוען שזה צריך להיות רק בבית חולים או במרפאה על ידי אדם מומחה ברפואה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ידידי קליפת המח, כגבר אני יודע שמילה לא מונעת יחסי מין מהנים. מילת בנות כן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ידידי קליפת המח, כגבר אני יודע שמילה לא מונעת יחסי מין מהנים. מילת בנות כן.

אני מבין אם ככה שנימולת בגיל מבוגר אחרי שכבר התנסת "בלפני" ו "אחרי" הברית?

אתה תתפלא לדעת שהרמב"ם טוען בספרו "מורה נבוכים" בדיוק ההיפך או לפחות שהמטרה היא הפחתה של ההנאה בעבור הגבר.

הרבנות טוענת שהמוות לא נגרם בעקבות הברית אלא בעקבות מצב רפואי קודם. מעניין איזה מצב רפואי קודם היה לילד ב 8 ימים שלא ידעו עליו? ואם ידעו אז למה לא ידעו שזה עלול לסכן את חייו במקרה שהוא יעבור ברית? אני לא אומר שברית גורמת למוות אבל יש לא מעט "תאונות עבודה" בתחום הזה שפוגעות בלא מעט ילדים.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/478/273.html?hp=1&cat=402&loc=17

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
חבר שלי מל את בנו השבוע ביום רביעי. הוא לא ממש רצה אבל פחת מתגובות החברה לכך שהוא לא מל את בנו. ברית מילה גם אם היא מצליחה מטילה מום באיבר המין של הילד. קח אדם שנימול בגיל מאוחר לאחר שקיים כבר יחסים מין והוא יגיד לך שזה לא אותו הדבר כמו לפני שמלו אותו.

מבטיח לשלוח לך מדליה אם תצליח לקשר בין מה שאתה כתבת לבין מה שאני כתבתי בהודעה שציטטת.

עזוב אותך. גם אחיין נימול ברביעי האחרון (קליפת המוח, אולי זה אותו החבר). והוא לא פלט כלום באריסה אחרי שהוא אכל. למה? כי החזיקו אותו ישר לאחר מכן.

תינוק לא פולט יותר מדי אחרי האוכל, בטח שלא בגיל כזה. פעם, אולי פעמיים, וגם זה בערך 10 דקות אחרי האוכל. אני לא בא בטענות להורים, כי אני לא יודע באמת מה קרה. אם כל כך קל לכם להאמין שתינוק פלט במיטתו, ולא היה ניתן לעשות שום דבר (או שום פעולה מונעת לפני) אני מעריץ את התמימות שלכם, היא מקסימה בעיניי.

באופן כללי, כשאתה חסר ניסיון במשהו, אתה צריך ללמוד. גידול תינוקות זה לא המקום ללמוד דרך ניסוי וטעייה זה כל מה שאני מנסה להגיד.

בן כמה אתה? יש לך ילדים?

בוא אני אענה לך על השאלה השניה מבלי להכיר אותך אישית:

לא, אין לך ילדים.

אני יודע שאין לך ילדים כי אתה כותב עם כל כך הרבה בטחון על משהו שאין לך בו ר-ב-ע מושג.

אתה חושב שכל התינוקות פולטים אותו דבר, אתה חושב שאין סיבה שתינוק יפלוט בעריסה, לדברייך תינוק עושה גרעפס פעם או פעמיים בלבד וכו׳.

ניקו, לפעמים, בטח בדברים קריטיים כמו גידול ילדים\תינוקות, עדיף לא לכתוב שטויות בכל כך הרבה בטחון כי זה עלול להיות מסוכן וזה מאוד חסר אחריות.

יש תינוקות שלא פולטים בכלל, יש תינוקות שבתוך חצי שעה מתום הארוחה יפלטו את כל מה שאכלו.

תלמד קצת לפני שאתה כל כך נחרץ בדברייך שכל כך מוטעים בחשיבה, אתה יכול להתחיל למשל מללמוד מזה ריפלוקס ולמה זה יכול לגרום לילד לפלוט בלי קשר לגרעפס, ככה סתם באמצע שינה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
חבר שלי מל את בנו השבוע ביום רביעי. הוא לא ממש רצה אבל פחת מתגובות החברה לכך שהוא לא מל את בנו. ברית מילה גם אם היא מצליחה מטילה מום באיבר המין של הילד. קח אדם שנימול בגיל מאוחר לאחר שקיים כבר יחסים מין והוא יגיד לך שזה לא אותו הדבר כמו לפני שמלו אותו.

אני חושב שזה ממש עצוב שבנאדם החליט לחתוך חלק מהגוף של הבן שלו בגלל 'תגובות החברה'.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני חושב שזה ממש עצוב שבנאדם החליט לחתוך חלק מהגוף של הבן שלו בגלל 'תגובות החברה'.

גם אני חושב שזה מאוד עצוב שהוא חושש ממה שאחרים יגידו. מה יגידו בפעוטון שיראו שלילד שלו אין ברית ובכלל. מדהים אותי איך חיתוך של חתיכה מהז*ן הופכת בתוך שניה אדם מלא יהודי ליהודי.

אני מסתכל על עצמי עכשיו ולפני 10 שנים. אז הייתי אטום (כמו אחרים בפורום או במדינה) וסירבתי לקבל אנשים שבחרו לחיות את חייהם בשונה מהנורמה. היום (ב 5 שנים האחרונות) אני בגישה של חיה ותן לחיות. מי יודע, אולי בעוד כמה שנים החברה תתחיל לקבל ולהפנים שישנם אלה שלא מעוניינים בברית מילה כמו שהחברה למדה לקבל יותר את העובדה שישנם אנשים שבוחרים לחיות עם אדם מאותו מין.

פורסם

לא יודע מה הופכים את זה לכזה סיפור.

לא עשו לי ברית (למזלי, כי בעיר שבה נולדתי לא היה מי שעוסק בזה) וכל חיי זה לא הפריע לי אפילו טיפה, אף אחד לא צעק עליי שאני גוי, בצבא במקלחות משותפות זה לא עניין אף אחד.

יש לי אחלה כלי שבעולם ולא שמעתי תלונה אחת מאף אחת וכולן עושות איתו הכל בכיף ואני בחיים לא אעשה ברית, גם לא לילדים.

טעוני הגיינה רלוונטיים אולי לאנשים שחיים בתנאים של אפריקה ובפחי זבל, אין שום בעיות הגיוניות אם אתה כמו כל אדם נורמאלי עושה לפחות מקלחת או שתיים ביום.

אם אתה לא מתקלח אז עם או בלי ברית יהיו לך בעיות.

פורסם

בן כמה אתה? יש לך ילדים?

בוא אני אענה לך על השאלה השניה מבלי להכיר אותך אישית:

לא, אין לך ילדים.

אני יודע שאין לך ילדים כי אתה כותב עם כל כך הרבה בטחון על משהו שאין לך בו ר-ב-ע מושג.

לא צריך שיהיו ילדים בשביל לדעת את זה אתה יודע. יש לי אחיינים, אחים קטנים, עבדתי קצת כבייביסיטר. עוד לא הרגתי אף תינוק.

אתה חושב שכל התינוקות פולטים אותו דבר, אתה חושב שאין סיבה שתינוק יפלוט בעריסה, לדברייך תינוק עושה גרעפס פעם או פעמיים בלבד וכו׳. לא אמרתי שכולם פולטים אותו דבר. גם לא כולם פולטים אחרי הארוחה ובטח שלא עושים גרעפסים. תינוק בן שבעה ימים לרוב לא יפלוט יותר מפעמיים, כי אם הוא פולט פעמיים זה בערך כל האוכל שהוא אכל.

ניקו, לפעמים, בטח בדברים קריטיים כמו גידול ילדים\תינוקות, עדיף לא לכתוב שטויות בכל כך הרבה בטחון כי זה עלול להיות מסוכן וזה מאוד חסר אחריות. אני לא חושב שזה שטויות. מי שחושב שכתבתי שטויות מוזמן להתעלם. בהודעה שלי לא כתוב שום דבר שיכול להזיק לאף תינוק. אם אתה חושב אחרת אתה מוזמן להאיר עיניי בדיוק איזו נקודה בהודעה שלי תפגע במישהו.

יש תינוקות שלא פולטים בכלל, יש תינוקות שבתוך חצי שעה מתום הארוחה יפלטו את כל מה שאכלו.

תלמד קצת לפני שאתה כל כך נחרץ בדברייך שכל כך מוטעים בחשיבה, אתה יכול להתחיל למשל מללמוד מזה ריפלוקס ולמה זה יכול לגרום לילד לפלוט בלי קשר לגרעפס, ככה סתם באמצע שינה.

נכון, וכמו שאמרתי, סחתיין על האמונה. לי לא נראה הגיוני שתינוק פלט בעריסה מיד אחרי הארוחה, וזה לא קשור לארוחה או למה שבא אחרי/לפני. אם נראה לך שאמו עשתה הכל נכון, ועדיין הגיוני שזה החזר קיבה/וושט, זכותך. כמו שזכותי לחשוב אחרת.

אציין שוב שהודעתי מראש הופנתה לגבי הורים חסרי ניסיון. בנאדם שחסר ניסיון במשהו צריך ללמוד עליו, ולא בשיטת ניסוי וטעייה. כל מי שחושב על ילד ראשון, תחילה שיחשוב האם הוא מוכן לגדל אותו. ואם לא, קודם שילמד. אני חושב שזה לא צירוף מקרים, אולי אני טועה ואולי לא. זה הכל. מפה ועד לאני עלול לסכן ילדים, הלכת רחוק מאוד. אני שמח שאתה מומחה לגידול ילדים שיודע שאני לא מבין בזה כלום, עכשיו כשאני חושב על זה אולי לא כדאי שאביא ילדים לעולם בכלל. אני גם לא כותב בביטחון, אני כותב מניסיון, שלי.

שבוע טוב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אגב, הרמב"ם טוען בספרו "מורה נבוכים" שהסיבה לברית המילה היא הפחתת ההנאה של הגבר מיחסי מין על מנת שלא יתמכר למין ולא יבקר בבית המדרש.

כדי שניקח את ההודעות שלך ברצינות, אפשר לקבל בבקשה סימוכין לזה?

קח, חפש פה- http://press.tau.ac.il/perplexed/toc.asp

ד"א, אתה מבין שאתה קצת מבייש את העמדה האנטי דתית שלך בכך שאתה מפרסם כתבה על תינוק שמת כתוצאה מחנק, וטוען שהסיבה היא ברית מילה, כן?

172

פורסם

הוא מטריל כנגד דתות, אין לו איזו פואנטה בסוף.

ברית זה רע > התינוק נפטר לאחר הברית > הרב אשם > דת זה קקה > גם אם הרב לא אשם דת זה קקה > אני צודק וכולם טועים.

זה גם מה שאמרו חז״ל / רמב״ם/ הטרבואיסטים, אני לא מאמין להם אבל עדיין צודק.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
כדי שניקח את ההודעות שלך ברצינות, אפשר לקבל בבקשה סימוכין לזה?

קח, חפש פה- http://press.tau.ac.il/perplexed/toc.asp

ד"א, אתה מבין שאתה קצת מבייש את העמדה האנטי דתית שלך בכך שאתה מפרסם כתבה על תינוק שמת כתוצאה מחנק, וטוען שהסיבה היא ברית מילה, כן?

מעניין מאוד שחוץ מעיתון אחד ( מהגדולים שבינהם) אף אחד לא ממש הזכיר חנק. באחרים היה מוזכר "סיבוך בעקבות ברית מילה". ביום שהתינוק הגיע לבית החולים הרופא שטיפל בו אמר שהוא לא יודע ממה זה קרה אבל זה לא מברית המילה. רק רגע, אם אתה לא יודע ממה זה קרה אז איך אתה קובע שזה לא מברית המילה?

חוץ מזה, לא נשכח שישנם ילדים שנדבקים בהרפס מהמוהל (בארה"ב ששם נהוג למצוץ את דמו של התינוק פעולה שנקראת "מציצה בפה" באנגלית), בל נשכח על ילדים בישראל שסובלים ממומים כאלה ואחרים ונדרשים לעבור ניתוחים לתיקון "הפאשלה", אם בכלל יש אפשרות לתקן.

הנה ציטוט ממעריב:

"כי הסיבוך במצבו אינו תוצאה של ברית המילה אלא של מצב רפואי קודם. בהמשך הטיפול בתינוק אומתה קביעה זו". אם זה מסיבוך במצב רפואי קודם מדוע לא ראו לנכון לדחות את הברית?

• תוכן חדש...