Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, פרסמתי כאן הודעה בעת התלבטות בין סקודה ראפיד לקיה ריו.

תגובותיכם נלקחו כשיקול ולכן הסקודה ירדה מהפרק.

במסגרת הנסיונות שלי לשכנע את אשתי ללכת עם הלב ולא רק עם השכל (מה לעשות שאני גם אוהב לנהוג ולא רק לשבת בקופסא ולשמוע מוסיקה, מה עוד שאני יורד מאופנוע ולכן הריגוש יחסר...) הצעתי את הלאון.

הלכנו לצ'מפיון, ראינו, מדדנו, וואלה הסכימה.

התקציב מאפשר קניה של מודל 2011-12

מספר שאלות:

האם ישנו הבדל מהותי בין ה-DSG לידני? אישית לא מפריע לי לנהוג על ידני, מצד שני, האם ה-DSG אמין?

ראיתי ביד 2 שרב הדגמים הם 1.2 או 1.8.

האם יש הבדלים גדולים ביניהם בעקומת הכח ובצריכת הדלק?

האם כדאי לקנות רכב עם DSG בן שנתיים?

פורסם

מניסיון על מנוע ה-1.8TSI אני ממליץ בחום אם בא לך על משפחתית-ספורטיבית.

עקומת כוח רחבה מאד, הנתון הרשמי של 7.8 שניות מאפס למאה ריאליסטי לגמרי והלאון מאיצה יפה מאד בכל מהירות,

לא דומה לאף משפחתית אחרת שנהגתי עליה.

צריכת דלק של 1:11 בנסיעה עירונית, מחוץ לעיר הגעתי ל-1:13 בערך.

גיר ה-7DSG אכן מגלה בעיות אמינות אבל צ'מפיון האריכו את תקופת האחריות על הגיר ל-5 שנים,

כך שאתה יכול להיות רגוע לגבי זה.

פורסם

זאת אומרת שאם אני הולך על ידני גרסת ה-1.8 עדיפה?

האם צריכת הדלק ב-1.2 ידני עדיפה משמעותית על ה-1.8?

פורסם

לא יודע לגבי צריכת הדלק והכוח הזמין של ה-1.2 אבל צריכת הדלק של ה-1.8 לא כזאת נוראית.

אם לי הייתה את האופציה הייתי גם הולך על הגרסה הידנית.

פורסם

היי,

מתעניין בסיאט לאון משומשת כנראה שנת 2011.

אשמח לשמוע חוות דעתכם לחיוב או לשלילה על הרכב.

ההתלבטיויות- ידני או DSG---כרגע הנטיה לכיוון הידני.

דגם- 1.2, 1.4, 1.8--

אשמח לשמוע המלצות ממי שיש לו או היה לו.

מה ההבדל בין הדגמים? יתרונות וחסרונות.

תודה :-D

פורסם

היי,

ראשית היה בבעלתי עד יום חמישי שעבר רכב מסוג סיאט לאון 2011 1.8 TSI DSG

אז ראשית מדובר ברכב מעולה שנותן תמורה מעולה לכסף.

אני הייתי יד ראשונה והרכב היה באחריות, אני חיפשתי רכב שייתן לי ריגוש במחיר של "משפחתומטית 1.6"

הרכב שלי היה עם תוכנה למנוע של GIAC (מומלץ בחום, ושווה לבדוק את גרסאות הניסיון של כל החברות כגון APR / REVO) והרכב נסע מעולה! (כמו GOLF GTI / SEAT LEON FR) סטנדרטיות (באינדיקציה כמובן ולא על הנייר)

מבחינת צריכת דלק: הרכב שלי היה עם משקל עודף כל הזמן (הייתה מותקנת מערכת במשקל קולל של כ 130KG) וננהג בעדינות מרבית הזמן וצרך בערך 1/10 .

מחברי אני יודע כי הרכב מסוגל גם לתת תצרוכת דלק של 1/12 (ק"מ לליטר כמובן)

מבחינת טיפולים,

אני עשיתי טיפולים כל 10K ומחירו של טיפול הוא כ 800 ש"ח לטיפול קטן ו 1500 ש"ח לגדול.

במהלך התקופה הוחלף המכטרוניקס של הגיר (DSG 7 ) שזו בעיה ידועה בגיר זה ולכן היצרן הרחיב את האחריות לגיר ל 5 שנים, אין ממה לחשוש בוורסיה החדשה לא אמור ללכת המכטרוניקס הזה (מחשב גיר).

זהו גיר מדהים שנותן ביצועים מעולים עם העברות חלקות ומהירות במיוחד.

החיסרון בגיר זה הוא שאם אתה תהיה מעוניין לשפר את הרכב מעבר לסטייג' 1 (כ200 / 210 כ"ס) ישנה מגבלת מומנט לגיר שעלולה לפגום באמינות (מכיר כאילו ששיפרו והרכב נוסע מעולה והגיר מעדיין בסדר, מרביתנו נוסעים ממש רגוע ביום יום ורק בימי מסלול וקורסים נוהגים חזק).

כמו כן אצלי ספציפית הלכה גם משאבת דלק לחץ גבוה אך זה לא משהו שאופייני לרכבים אילו, בסה"כ רמת האמינות טובה והשילוב של המנוע, גיר ושלדה הוא מהמוצלחים ביותר.

בטיחות,

הרכב בטוח ביותר (והציל לי את החיים בתאונה מצערת שקרתה לי שלא ממש באשמתי... :cry: ) ומגיע עם שלל אביזרי האיבזור הבטיחותי כגון ESP ABS ו 6 כריות אוויר וכו'...

יש שיגידו שההיגוי מעט מנותק וקל מידי (ידוע בA3 ובסיאט ) אך מדוייק ומהיר, מתרגלים אליו מהר מהוד ומצטייר בעניי כיתרון.

אחיזה ויציבות באמת לא רעים, תא מטען גדול יחסית (370 ליטר כמו במזדה 3 הצ'בק וכו...)

סה"כ רכב מעולה

שנותן חבילה באמת טובה (גולף דור 5 בעטיפת סיאט) יודע להיות רכב משפחתי עם לוק ספורטיבי שיודע להתנהל רגוע ולהיות חסכוני, אך שבא לך אתה יכול להנות ולהוציא את הילד שבך ולעלות חיוך רחב על הפנים.

אני כיום מחפש רכב חזק יותר ומפנק מעט יותר ומוכן לוותר על כמה שנים בשנתונים אך לא מוכן לוותר על הבטיחות של הגרמנים (שנוכחתי לגלות ששווה לשלם על האחזקה המעט יקרה ולכן אני מחפש A3 ספורטבק מהשנתונים 2006-2008 עם 2.0 TFSI עם גיר DSG 6 שלו אין מגבלת מומנט כל כך... בגלל שזהו גיר עוקה רטובה - עם סיכוך של שמן)

בהצלחה!

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

תודה על התגובה המפורטת.

מה שתיארת כאן, זה בדיוק מה שאני חושש ממנו לגבי גיר ה-DSG.

אני קונה רכב בן שנתיים. נניח שהמכטרוניקס יילך עוד שנה.

מי מבטיח לי שצ'מפיון יכבדו את האחריות (אני אהיה יד שניה). זה מה שמדאיג אותי.

לגבי צריכת הדלק, אני מניח כמובן שהצריכה של ה-1.4 תהיה טובה יותר?

פורסם

אני כיום מחפש רכב חזק יותר ומפנק מעט יותר ומוכן לוותר על כמה שנים בשנתונים אך לא מוכן לוותר על הבטיחות של הגרמנים (שנוכחתי לגלות ששווה לשלם על האחזקה המעט יקרה ולכן אני מחפש A3 ספורטבק מהשנתונים 2006-2008 עם 2.0 TFSI עם גיר DSG 6 שלו אין מגבלת מומנט כל כך... בגלל שזהו גיר עוקה רטובה - עם סיכוך של שמן)

קודם כל, בטיחות... ללאון ול-A3 מהשנתון שאתה מחפש רק 4 כוכבים. זה לא אומר שהוא לא בטוח, רק שהוא לא מוביל.

דבר שני, להוציא את עניין השיפור, שם יש ל-A3 יתרון, מניסיוני מדובר ברכב פחות מפנק, מבחינת נוחות הנסיעה. הרבה פחות. מעבר לעובדה שהפלסטיק יותר יפה והמושבים יותר נוחים, הרכב פחות מאובזר, מערכת האודיו לא נשמעת טוב, והוא פחות מרווח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני נוסע כחצי שנה אם 1.8TSI עם גיר DSG

מומלץ חום אם אתה אוהב אוטו אם שפיץ בתוסיק, זריז, יציב ויחסית חסכוני. רכב שלי בעיר אם מזגן עושה סביב 1:10 ובחוץ אם אני נוסע יחסית רגוע, יורת מתחת ל 8 ליטר ל-100 ק"מ. קודם נסעי עם סיביק 2009 והוא לא היה חסכוני הרבה יותר.

ככלל סיאט לא ממש טוב מבחינת הנדסת אנוש ולא אלופה מבחינת חסכון על הכביש.

וחבל לקחת 1.2 כי אז אתה מפסיד את כל היתרונות של הדגם ומקבל אוטו אפור.

פורסם

מה לגבי ה-1.4?

מציעה את הטוב משני העולמות? קרי חסכונית יותר בדלק מה-1.8 אבל בעלת כח יותר מה-1.2...

פורסם
קודם כל, בטיחות... ללאון ול-A3 מהשנתון שאתה מחפש רק 4 כוכבים. זה לא אומר שהוא לא בטוח, רק שהוא לא מוביל.

דבר שני, להוציא את עניין השיפור, שם יש ל-A3 יתרון, מניסיוני מדובר ברכב פחות מפנק, מבחינת נוחות הנסיעה. הרבה פחות. מעבר לעובדה שהפלסטיק יותר יפה והמושבים יותר נוחים, הרכב פחות מאובזר, מערכת האודיו לא נשמעת טוב, והוא פחות מרווח.

אמרתי שאני יצאתי מתאונה קשה (90 קמ"ש במעקה בטיחות ויצאתי עם מכות קלות יחסית וללא שברים) ולכן הבטיחות שלה (ולא ממש מעניין אותי כמה כוכבים יש לה :wink: ) ושאתה אומר פחות מאובזר למה בדיוק אתה מתכוון?

אני מחפש רכב שבא עם חבילות איבזור רחבות מאוד ולא חושב שיש משהו בלאון שב A3 לא יהיה, מערכת אודיו זה הדבר האחרון שמעניין אותי בגלל שאני יכול לשדרג אותה בכל עת ועם הציוד שיש לי זה ממש לא מהווה משקל.

אני לא מתלבט לגבי ה-A3. היא בכלל לא שיקול.

מתלבט לגבי הנפח מנוע וסוג התיבה של הלאון.

הכוונה הייתה אלי כמובן :lol:

מה לגבי ה-1.4?

מציעה את הטוב משני העולמות? קרי חסכונית יותר בדלק מה-1.8 אבל בעלת כח יותר מה-1.2...

אני יודע מנסיון שאם נוסעים רגוע המנוע 1.8 הינו חסכוני ונותן תמורה מעולה..

תמיד טוב שיוצאים לעקיפה או שצריך ללחוץ מעט שיהיה כמה שיותר כוח לרכב, אין חובה להשתמש בכל הכוח.

כמו שציינתי מרבית החברים שמסביבי לא לוחצים ביום יום ובעיקר בימי מסלול וקורסים.

את הכוח יותר קשה להעלות מאשר להתעלם ממנו.

קח זאת לתשומת לבך

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם
אמרתי שאני יצאתי מתאונה קשה (90 קמ"ש במעקה בטיחות ויצאתי עם מכות קלות יחסית וללא שברים) ולכן הבטיחות שלה (ולא ממש מעניין אותי כמה כוכבים יש לה :wink: ) ושאתה אומר פחות מאובזר למה בדיוק אתה מתכוון?

תאונה אחת לא מלמדת כלום. בשנתון שלה יש מכוניות עם בטיחות פאסיבית עדיפה (מגאן).

כשאני אומר פחות מאובזר אני מתכוון להעדר (אלא אם שילמו תוספת) של בקרת שיוט, שליטה מההגה, בקרת לחץ אוויר בצמיגים, השטות הזו עם פנסי הערפל שמאירים בפניה וכו'.

מבחינת הנדסת אנוש הלאון לא מצטיינת, אבל ה-A3 עוד פחות. לדוגמא, השליטה במזגן מטומטמת, עם פקדי חוגה לכיוון טמפ' שמתפקדים כמו כפתורים, עם קליק ימינה/שמאלה להוריד/להעלות טמפ'. בלאון פשוט יש ספרות על החוגה.

שכחתי לציין גם שהמזגן בלאון עובד משמעותית יותר טוב מה-A3 בשנתון שציינת (עניין של תכנון הפתחים, בעיקר).

להחליף את המערכת המקורית ב-A3 זה קצת חבל, כי היא אינטגרלית. אבל כדאי, כזה סאונד עמום הוא פשוט בושה.

הגימור ב-A3 באמת עדיף, גם המושבים, אבל היא לא יותר נוחה, לא יותר שקטה ולא שווה, לדעתי, את התוספת בכסף, אלא אם אתה מתכנן לשפר... ואז אתה צריך DSG6.

לגבי קנייה של הדגם החלש יותר, הפחד מתקלות ב-DSG אכן מפחיד את מי שלא יודע לעשות חשבון ולשקלל אותו במחיר הקנייה. אם זה המצב, 1.4 ידנית זה פתרון טוב, אבל לטעמי מעקר את מה שמייחד את ה-1.8, זה שהיא מהירה יחסית (אלא אם יש כזו ידנית).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...