Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מבחינת חוויית נהיגה והתנהגות של הרכב, אני בטוח שהגולף עדיין טובה בהרבה.

אני אוסיף ואומר שהרכבים לא נשארים חדשים לנצח וה-i30(אותו דבר וגם אותו עיצוב כמו הקיה) של אבא שלי נשמעת ומרגישה הרבה יותר ישנה(בת שנתיים בערך) מגולף 92' מתוחזקת היטב של מישהו שאני עובד איתו.

יש למדוד דברים גם לאורך זמן ולא רק בחודשים הראשונים על הכביש. רב האנשים לא קונים רכב חדש כדי להעיף אותו בטיל ולהפסיד הרבה כסף, אלא כדי שישמש אותם ל-3-4 שנים.

תרשה לי לחלוק עליך , אני מחזיר פורטה בת 3 עם למעלה מ 100,000 ק"מ במצב כמעט חדש לחלוטין, שום רשרוש , שום קשקוש נאדא..., וכאחד שהיה לו vw בעבר זה בטח לא רכב להחזיק לטווח ארוך... אני סומך על קיה הרבה יותר מאשר על vw , אני חושב שמרבית החברים פה בדעה דומה לשלי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

נהגתי על שתיהן, הקיה מעוצבת ומאובזרת מאוד, הרבה יותר מהגולף המקבילה, גם נוחות הנסיעה שלה טובה. הגולף לעומת זאת עדיפה ביחידת הכוח, חזקה כמו הקיה אך חסכונית יותר, תא הנוסעים שלה לטעמי עדיף מבחינת איכות אך נופל מבחינת אבזור. הגולף מהנה יותר לנהיגה והגיר מעולה ולכן אישית הייתי בוחר בה. הקיה אולי תתאים יותר לרוב האנשים, גם בגלל אמינות טובה ואחריות רחבה הרבה יותר (3+4 שנים)

אחד הרכבים שהפתיעו אותי היה האוריס הייבריד של טויוטה, תא הנוסעים שלה מאוד נעים ואיכותי, יחידת הכוח ההיברידית מאוד מאוד חסכונית, בעיקר למישהו שנוסע הרבה בדרכים עירוניות ופקקים. אני הצלחתי להגיע ל- 1:19 בתנועת בוקר במרכז!

פורסם
אבל מבחינת אבזור, עיצוב וגיר רובוטי - הסיד פשוט טובה יותר.

מצטער, אבל העיצוב זה עניין של טעם. לטעמי העיצוב עקום מכל כיוון - מקדימה, מאחור וגם מהצד. גם עיצוב הפנים לא משהו. ואולי יהיו כאלה שיעדיפו מסך מגע גדול בגולף ופתחי מיזוג ליושבים מאחור על שלל האבזור בסיד. להגיד שמבחינת העיצוב סיד "פשוט טובה יותר" זה לא נכון, אם היית אומר שלטעמך זה כך, אז סבבה, אבל אתה כאילו קובע עובדה ברורה. מבחינתי זה חבל, כי אחריות של 7 שנים זה מצויין, אבל זה לא שווה את סבל האסטטי. העיצוב של הדור הקודם אולי היה טיפה סתמי, אבל הרבה יותר מוצלח מהחדש לדעתי.

פורסם
תרשה לי לחלוק עליך , אני מחזיר פורטה בת 3 עם למעלה מ 100,000 ק"מ במצב כמעט חדש לחלוטין, שום רשרוש , שום קשקוש נאדא..., וכאחד שהיה לו vw בעבר זה בטח לא רכב להחזיק לטווח ארוך... אני סומך על קיה הרבה יותר מאשר על vw , אני חושב שמרבית החברים פה בדעה דומה לשלי.

גם אני בדעה שלך, גם העיצוב של הסיד לטעמי, אך את העיצוב של הגולף אני הכי אוהב.

היתי הולך על הסיד גם עם המחיר והאבזור היה זהה לגולף.

למה?

כי היתה לי גולף וזה הספיק לי.

אגב, הגולף זה ממש לא אוטו שמזדקן בכבוד.

פורסם

קראתי את הכתבה והכי מצחיק זה שמשבחים את הגולף בסיכום יותר מאשר את הסיד בכל פרמטר למעט נושא האחריות. ואז הסיד "מנצחת". מנפלאות עיתונאות הרכב של ישראל. מה גם, שדה מרקר זה לא בדיוק האורים והתומים של מבחני דרכים.

פורסם

שלושה דברים:

א. CX צודק לגבי העדפה לטווח ארוך בשל האחריות וה"אמינות".

ב. לטעמי היונדאי I30 מתחרה טובה מאוד לגולף 1.2, גם מבחינת מושבים, נסיעה וכו', אבל בוודאי עם האבזור המטורף שמגיעה עימה (סאן רוף וכל היתר). בקאיה עוד לא נהגתי.

ג. קאיות גדולות הן מאוד לא מוצלחות לטעמי האישי. מאחור בכלל אי אפשר לשבת, ומקדימה אתה כל הזמן רואה את הדשבורד הלא ברור הזה, שמתאים אולי לאמריקאית משנות ה- 90, אבל לא לרכב חדש...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
קראתי את הכתבה והכי מצחיק זה שמשבחים את הגולף בסיכום יותר מאשר את הסיד בכל פרמטר למעט נושא האחריות. ואז הסיד "מנצחת". מנפלאות עיתונאות הרכב של ישראל. מה גם' date=' שדה מרקר זה לא בדיוק האורים והתומים של מבחני דרכים.[/quote']

קבל ציטוט מהכתבה:

"מצד שני, בכמה תחומים הסיד היתה הטובה ביותר בין מתחרותיה. היתה לה נוחות נסיעה מצוינת בעיר, מרווח מעולה מאחור וגם עיצוב חיצוני שהועדף על ידי מרבית הבוחנים. צרפו זאת לרשימת אבזור מרשימה ושבע שנות אחריות ‏(לעומת שנתיים בלבד בגולף‏), ותקבלו את המנצחת המפתיעה במבחן."

לא קוראים לזה, יותר טובה רק בנושא האחריות, אלה תופעת הדיסוננס הקוגנטיבי של חובבי VAG.

פורסם

אצל הלקוח הישראלי יש סגידה מוגזמת לאיבזור והתמקדות בתפל.

מישהו יכול להסביר לי את הקטע עם שליטה על המערכת מההגה? למה זה טוב?

קרוז קונטרול כל בוקר בפקקים של גוש דן?

יש לי את זה ברכב השני ואני לא משתמש בשני הדברים.

לפעמים נדמה לי שבוחני העיתונים נכנסים לרכב שיש לו יותר כפתורים, מסתנוורים מהמראה ההיטקי ומאותו רגע שורת הסיכום כבר כתובה אצלם בראש.

לא נהגתי על הסיד אבל נהגתי על ה I30 ולמרות רשימת האבזור העדיפה (כולל גג פנורמי ומה לא) בנסיעה הוא הרגיש רכב פחות טוב מהגולף, כנ"ל אוריס.

פורסם

זה חובבי גאדג'טים לא חובבי רכב...

תן לי סטייק טוב ואני מסודר. יש כאלה שבלי אלף סלטים מסביב, הארוחה לא שווה. וזה בסדר...

כל אחד וטעמו.

להגיד על מכונית שהיא פחות טובה בגלל כמה כפתורים פחות שאינם קשורים לאיכות הנהיגה/נסיעה או אפילו לאיכויות בסיסיות אחרות...סבבה. הבנו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

קרוז קונטרול כל בוקר בפקקים של גוש דן?

יש לי את זה ברכב השני ואני לא משתמש בשני הדברים.

אז מדבריך אני מבין שאתה ממליץ לא לקנות VAG יות, כי תיבת ה DSG פחות טובה לשימוש בפקקים, מתיבות אוטומטיות פלנטריות?

פורסם
אז מדבריך אני מבין שאתה ממליץ לא לקנות VAG יות, כי תיבת ה DSG פחות טובה לשימוש בפקקים, מתיבות אוטומטיות פלנטריות?

לא הבנתי אותך.

פחות טובה? למה?

אם צריכת דלק חשובה לך - לך על DSG או ידני. אם לא לך על גיר אוטומטי פלנטרי עם מנוע גדול יותר.

פורסם
לא הבנתי אותך.

פחות טובה? למה?

אם צריכת דלק חשובה לך - לך על DSG או ידני. אם לא לך על גיר אוטומטי פלנטרי עם מנוע גדול יותר.

פחות טובה מבחינת נוחות נסיעה במהירות נמוכות, כמו קולות מהגיר, השהיות וקפיצות הילוכים. או שאפשר גיר רציף שיתן גם נוחות וגם צריכת דלק נמוכה.

פורסם
פחות טובה מבחינת נוחות נסיעה במהירות נמוכות, כמו קולות מהגיר, השהיות וקפיצות הילוכים.

אתה אומר את זה מניסיון? או ששמעת את זה מהדדודה של חברה שלך שיש לה שכן עם VW?

שוב, לא יודע על מה אתה מדבר.

הגיר מתבלבל לפעמים כשאתה נוסע בין ראשון לשני, בכל אופן, שום רעשים וקפיצות הילוכים.

הפתרון פשוט אגב, להוציא את האף מהאגזוז של הרכב שלפניך ולשמור מרחק סביר.

פורסם

מניסיון אישי שלי ושל אחרים(גם אחרי אינסוף עידכוני תוכנה בגיר), וגם אתה טוען של בילבול בראשון שני (נסיעה בפקק), אז למה DSG? אתה גם ככה בפקק כל יום.

ובקיצור כמו שאמרתי דיסוננס קוגנטיבי.

זה מתחיל כאן ונגמר בזה שלא משנה פונקציות וכפתורים, אבל מאוד חשוב חומרים רכים בדשבורד כאילו אנשים ישנים עליו.

• תוכן חדש...