Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככל שהשכר עולה, כך רמת האבטחה עולה.

השכר בא כתגמול על הכשרה ועמידה בכשירות ההכשרה.

כל אחד יכול לבוא לעשות "קורס" 8 שעות, ולכן המשכורת נושקת למינימום.

האם כל אחד מסוגל לעמוד בדרישות כושר מעל הממוצע, קורס בן שבועיים לחודש בתנאי פנימיה ולעבור אותו בהצלחה?

חד משמעית לא, ולכן גם השכר בהתאם, וגם רמת האבטחה.

כמובן שרמת האבטחה תלויה גם בתקציב האבטחה באותו המקום.

מי שכתב שהרתעה זה שם המשחק, צודק ב100%.

מאבטח שנראה מרושל ונראה לא מיומן סביר שאצלו יקרה משהו, הוא לא מרתיעה.

ראו חטיפות נשקים משומרים, טרם שמעתי ששוטר או מאבטח מאחד המקומות שציין maxcher נחטף מידיו נשק ע"י תוקפים.

פורסם

כשעשיתי קורס אבטחת מוסדות חינוך, המדריך שהיה בעברו איש שב״כ התלונן בפנינו רבות על הטיפשות של המערכת ועל כך ש6 ימים לא מספיקים על מנת ללמד מישהו לאבטח, ואני מסכים איתו.

בנוסף לחוסר המקצועיות טתה יכול להוסיף

למשוואה את משכורות הרעב, ואת הגזל של הקבלנים. אני עבדתי בשמירה כחודשיים, שבמהלכם על כל הגזל הובטחו לי פנינים, אבל קיבלתי זבביר.

ותוסיף את העובדה שבמקרה ויקרה משהו חס וחלילה, אז אתה הזבל שבתחתית, אותך יאשימו בכל דבר קטן, גם אם הצלת חיים.

ולכן רק אנשים עצלנים או כאלה שלצערם אינם יכולים להתקבל לעבודה אחרת(כגון מבוגרים) נשארים בעבודה הבלאי הזאת.

ויש ביניהם כאלה שלוקחים את העבודה ברצינות, למרות שהם מבוגרים ויש להם נכות פיזית, אז תברכו אותם מדי פעם לשלום, כי ממה שראיתי זה עושה להם טוב ומוציא משגרת השעמום.

פורסם

ויש ביניהם כאלה שלוקחים את העבודה ברצינות, למרות שהם מבוגרים ויש להם נכות פיזית, אז תברכו אותם מדי פעם לשלום, כי ממה שראיתי זה עושה להם טוב ומוציא משגרת השעמום.

נגעת בנקודה יפה. אדם יכול לחלוף על פניו של מאבטח, להסתכל לו בעיניים ולהמשיך לעבור על פניו כאילו היה אוויר.

אפשר לסנן מדי פעם ברכת בוקר טוב/ערב טוב כאות הערכה על עבודתו.

להוציא מהשגרה, זה לא מוציא אבל גורם לאדם תחושה הרבה יותר טובה בעבודה.

פורסם

קצת OFF TOPIC אני תמיד צוחק כשאני נכנס לעזריאלי ומתוך הקניון דרך הדלתות השקופות רואים אנשים מנסים להיכנס דרך דלתות שאין שם שומר. תגידו אתם בשוויץ? מי ישאיר היום דלת כניסה בקניון ללא השגחה? אבל הם עדיין ינסו לפתוח :lol:

בקשר לשומרים בבנק, אני מבטיח לכם שגם אדם מיומן אפשר לחסל בהפתעה עם כדור בין העיינים.

כשיש תחלופה של אנשים נכנסים ויוצאים ויש רק מאבטח אחד שהשגרה שלו לא משתנה, קשה עד בלתי אפשרי להיות בהיכון במשך 8 שעות עבודה.

תמיד לאדם שמגיע מבחוץ ובכוונתו לפגוע בבנק יש יתרון על השומר שלא נמצא בתנוחת שליפה.

לכן נשאלת השאלה מה הטעם להחזיק שם שומר מיומן אם גם ככה כל תפקידו הוא הרתעה.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בד"כ המוסד שמזמין את האבטחה מחברת השמירה מחליט כמה לשלם, והם כמובן מחפשים לצמצם בהוצאות.

עבדתי כמה חודשים באבטחת מפעל "נשר", ישבתי בבוטקה, ראיתי את כל העונות של סימפסונס, צוות לעניין, מגייבר ולא מעט סרטים, רשמתי מספרים של מכוניות וגם עשיתי סיורים בשטח המפעל עם רכב וברגל, והשכר לשעה היה שקל מעל המינימום דאז. מי שנשאר בעבודה מעל 9 חודשים פוטר והוחזר לעבודה, כדי שלא יצבור קביעות. שווה? למפעל זה שווה, לחברת אבטחה זה שווה, ולשומר זה שווה לת#ת :lol:

כתעסוקה להעביר את הזמן זה נחמד, כדי לעשות משהו עם החיים זה לא.

לפחות החבר'ה שעבדו שם איתי היו באמת אחלה אנשים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בד"כ המוסד שמזמין את האבטחה מחברת השמירה מחליט כמה לשלם, והם כמובן מחפשים לצמצם בהוצאות.

עבדתי כמה חודשים באבטחת מפעל "נשר", ישבתי בבוטקה, ראיתי את כל העונות של סימפסונס, צוות לעניין, מגייבר ולא מעט סרטים, רשמתי מספרים של מכוניות וגם עשיתי סיורים בשטח המפעל עם רכב וברגל, והשכר לשעה היה שקל מעל המינימום דאז. מי שנשאר בעבודה מעל 9 חודשים פוטר והוחזר לעבודה, כדי שלא יצבור קביעות. שווה? למפעל זה שווה, לחברת אבטחה זה שווה, ולשומר זה שווה לת#ת :lol:

כתעסוקה להעביר את הזמן זה נחמד, כדי לעשות משהו עם החיים זה לא.

לפחות החבר'ה שעבדו שם איתי היו באמת אחלה אנשים.

יש גם מקומות עם תנאים יותר טובים, מ2006-2008 העברתי באחד המפעלים במת"מ חיפה, דרך מודיעין אזרחי אז לא היו מפטרים אחרי 9 חודשים אז אפשר לצבור גם וותק.

משכורת מינימום אבל תנאים מעולים לסטודנטים :) הגשתי את כל הסמינרים שלי במהלך המשמרות, בלילות כשיש 2 שומרים אפשר לחלק את השינה ביננו.

בד"כ במפעלי הייטק יש גם מקרר מאוד איכותי ומכונות קפה במטבחונים :wink:

עוד לפני שסיימתי את התואר עברתי לעבוד בהייטק אבל היו אנשים שנשאבו לנוחות ונשארו שם גם אחרי הלימודים כשלא מצאו עבודה נורמלית, וכך בזבזו כמה שנים על לראות סדרות ולחפש את עצמם. זו מלכודת דבש המשמרות האלה במפעלים 8)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא זוכר את שם החברה שעבדתי בה, אבל בגלל הסיפור הזה של פיטורים כל 9 חודשים אחד העובדים תבע אותם. לא נשארתי מספיק זמן כדי לדעת מה נסגר עם זה.

אין ספק שלסטודנט שיכול לשלב לימודים עם עבודה זה סידור מעולה. באותה תקופה למדתי לפסיכומטרי וכשאתה לא מביא את הDVD הנייד לעבודה, בסופו של דבר אחרי שתסיים לספור מכמה סורגים השער בנוי אתה תפתח את הספר ותתחיל לעשות תרגילים :-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני כרגע עובד כמאבטח במוסדות ציבוריים יום בשבוע (סטודנט.. עובד בשלוש עבודות..)

כדי לקבל את הפנקס של מאבטח מוסדות ציבוריים צריך לעבור קורס שכונה שאורך שישה ימים, ויש מבחן כושר כדי להיכנס. מבחן הכושר הוא "חובה", ואני מסמן בגרשיים כי לחברות האבטחה יש קומבינות עם אלו המעבירים את הקורסים וככה עוברים גם כאלה שלא מסוגלים לסיים את הריצת 1000 מטר (מישהו שעובד איתי ואמר שהחזירו אותו הבייתה ולאחר שהבוס עשה טלפון חזר לקורס למחרת כאילו כלום).

השכר יוצא פחות ממינימום כי חברות האבטחה מזמברות בכל מה שאפשר.. מעלימות ימי חופשה ובעצם כל מה שהן יכולות. בניגוד לכמה מאלו שעובדים איתי אני יודע לקרוא תלושי שכר וככה קיבלתי את מה שמגיע לי, רק אחרי שהתעקשתי והגעתי למשרדי החברה מספר פעמים.

לגבי ההנחיות- לא יודע אם פשוט נפלתי על חברה חאפרית, אבל כל עוד אתה לבוש בבגדי החברה ונושא את כל האישורים ככה שתעבור ביקורת והחברה לא תקבל קנס, הכל בסדר.. מצידם תישן בעבודה. אני לדוגמה קיבלתי נשק עם שני חלקים שהיו שייכים לנשק דומה, וכשהתלוננתי בחברה אמרו לי שהנשק יורה בסדר אז לא צריך להחליף (והחלפתי בכל זאת).

ואני שואל.. כשהבוס שלי משדל אותי ללכת לעבודה בבוקר אחרי שמירה בלילה במקום אחר, כשהוא אומר לי בקריצה שאני יכול לשים את הראש כל עוד אף אחד לא רואה, וכשאני מקבל מינימום, איך בדיוק סחבק אמור לקחת את העבודה ברצינות???

פורסם

לי יש חברים שעובדים באבטחת בית זיקוק והם עוברים הכשרות לא פשוטות יחסית אך שם השכר גם גבוה.

בכל אופן, אצלנו בבנקים באשדוד יצא לי להתקל במאבטחים שדווקא נראים כמו יוצאי יחידות קרביות. זאת אומרת לא בחור זקן כרסתן, אלא בחור צעיר יחסית גדול ורחב אשר נראה רציני.

פורסם
קודם כל להבהיר כמה דברים:

1. תפקידו של מאבטח הבנק הינו למנוע אירוע פח"ע ולא שוד. הם מקבלים הוראה לא להתערב במקרה של שוד. הבנקים מבוטחים והם אינם רוצים לסכן חיי אדם.

האירוע שהיה בב"ש לא היה שוד.

אפשר להגדירו כאירוע פח"ע לכל דבר לדעתי.

הכל עניין של תקציב ושל דרישה, יש לרוב המקומות שציינת הדרישה היא (גם אם לא רשמית) היא הרתעה בלבד, כלומר עצם העובדה שניצב מאבטח בכניסה יגרום לאוטו מפגע לעשות אחורה פנה ולחפש מקום אחר.

אבל אם כל המקומות מחזיקים מאבטח, מה הטעם בזה?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תפקידו של כל מאבטח זה קודם כל לתת מענה לפח"ע.

בשלבים הראשונים של האירוע בב"ש כאשר ישנו ירי רצוף ניתן להניח כי זה אירוע מסובך יותר משוד ולכן חלה חובה להתערב באירוע עד ההבנה שמדובר בבני ערובה (שם הטיפול שונה).

כמו שנאמר לעמדת ההגנה ישנם יתרונות וחסרונות, אחד החסרונות המשמעותיים הם גורם ההפתעה של התוקף על ההגנה. למאבטח אין סיכוי לדעת מתי ומהיכן תבוא ההתקפה. ולכן כמו שנאמר, רוב הסיכויים שבאם היה נמצא מאבטח בבנק, גורלו היה זהה לשאר הקורבנות באירוע ותוצאות האירוע לא היו משתנות בצורה משמעותית.

במיוחד כאשר ניצב מול המגן תוקף מיומן כמו זה שניצב באירוע בב"ש.

כמובן שככל שהמאבטח מוכשר יותר (קורסים וימי רענון) כך עולים סיכוייו לשרוד בשלבים הראשונים ולסכל את האירוע.

אאל"ט קיים חוק שאומר שמעל כמות מסויימת של אנשים יש להחזיק מאבטח. זו הסיבה לכמות האבטחים.

יחד עם זאת הרבה אנשים חבים את חייהם למאבטחים, אלו שסיכלו אירוע ע"י חיסול המחבל (כמו שהמפגע בבנק הפועלים עשה לפני כ11 שנים) או אלו שסיכלו אירוע תוך כדי הקרבת חייהם שלהם (תחנה מרכזית באר שבע, לפני כמה שנים).

• תוכן חדש...