Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאיזור ר"ג, ובעבר השתמשתי בפילטר פשוט של בריטה, שהיה עושה את העבודה ביעילות.

לאחרונה עברנו לדירה אחרת, גם בר"ג, וטעם המים היה פשוט זוועתי, שאפילו סינון כפול לא הועיל.

אז אחרי שחפרתי לברווז בים שאלות, הוחלט לשים מערכת סינון 4 שלבים, ועל הדרך גם בר מים,

ובא לרמת גן גואל :-)

עכשיו טעם המים מצויין, ומאז שיש בר מים, שמתי לב שכל בני הבית שותים הרבה יותר מים במשך

היום, מה שכבר שווה את ההשקעה.

לגבי האוסמוזה שיש אצלך, אני נמנעתי ממערכת כזו, למרות ההמלצות, בגלל בזבוז המים שיש תוך

כדי ההפעלה שלה, והעלות הראשונית ועלות התחזוקה, שיותר יקרה. אבל כמו שציין הברווז, אם כבר

יש לך אחת כזו, לא הייתי ממהר לעבור למים מהברז.

פורסם

אני שותה מי ברז. (תל אביבי)

בחורף ישר מהברז ובקיץ מקוררים בבקבוק (זכוכית, לא פלסטיק. יש טענה שבקבוקי הפלסטיק מפרישים חומרים למים כשמשתמשים בהם שוב ושוב. לא יודע עד כמה נכונה)

כשהמים קרים אין בעיה עם הטעם שלהם.

לגבי שאר הטענות:

1. אבנית - מצטברת בקומקום, ביג דיל. אז פעם בחצי שנה מנקים אותו עם סיליט.

למי שלא יודע האבנית היא סידן והיא לא מזיקה, להיפך, זה מינרל חשוב לבריאות.

2. חלודה - אני לא מרגיש טעם של חלודה.

וגם אם יש קצת חלודה במים - מדובר בברזל בסך הכל. לא רעיל ולא מזיק.

3. פלואוריד - אמור להועיל לבריאות השיניים (אם כי זה בספק).

לא נתקלתי במחקר שהברווז ציין לגבי מנת משכל של ילדים.

אשמח ללינק.

4. מזהמים אחרים - כל שנה מקבלים מהעירייה עם חשבון הארנונה דו"ח איכות מים.

על פניו (אני לא מומחה בנושא, אבל אלו שמפיקים את הדו"חות האלו - כן) המים באיכות טובה ובטוחים לחלוטין לשתיה.

אני כן מרגיש בהבדל בטעם בין מי ברז למים מינרליים (במיוחד כשהמים לא קרים מהמקרר).

זה לא מספיק בשביל לשכנע אותי לסחוב שישיות מים נוספות (זוגתי שותה מינרליים בגלל הטעם) מהסופר או להתקין מתקן עם עלויות נלוות משמעותיות.

כל הפחד הזה שיש לאנשים ממי ברז הוא תוצאה של שטיפת מח של חברות המים המינרליים.

יש מדינות שמי הברז בהן לא ראויים לשתיה.

ישראל היא לא אחת מהן.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מזכיר לכם, שאבות אבותנו שתו מים ישר מין הנחל.

אבות אבותינו לא היו צריכים להתמודד עם חומרי הדברה, מתכות כבדות, ועוד ועוד ועוד ועוד :wink:

אני מאיזור ר"ג, ובעבר השתמשתי בפילטר פשוט של בריטה, שהיה עושה את העבודה ביעילות.

לאחרונה עברנו לדירה אחרת, גם בר"ג, וטעם המים היה פשוט זוועתי, שאפילו סינון כפול לא הועיל.

אז אחרי שחפרתי לברווז בים שאלות, הוחלט לשים מערכת סינון 4 שלבים, ועל הדרך גם בר מים,

ובא לרמת גן גואל :-)

תודה על הפירגון! :-D

עכשיו טעם המים מצויין, ומאז שיש בר מים, שמתי לב שכל בני הבית שותים הרבה יותר מים במשך

היום, מה שכבר שווה את ההשקעה.

זו תופעה מוכרת האמת, כמעט בכל מקום שבו שמים מתקן מים אני שומע שאומרים לי ששותים יותר. זה יותר מודגש עם ברים מאשר עם מערכות טיהור\סינון, אגב.

לגבי האוסמוזה שיש אצלך, אני נמנעתי ממערכת כזו, למרות ההמלצות, בגלל בזבוז המים שיש תוך

כדי ההפעלה שלה, והעלות הראשונית ועלות התחזוקה, שיותר יקרה. אבל כמו שציין הברווז, אם כבר

יש לך אחת כזו, לא הייתי ממהר לעבור למים מהברז.

(זכוכית, לא פלסטיק. יש טענה שבקבוקי הפלסטיק מפרישים חומרים למים כשמשתמשים בהם שוב ושוב. לא יודע עד כמה נכונה)

נכונה לחלוטין. את המים של האוסמוזה שלי אני שם בבקבוקי קולה במקרר ודואג להחליף את הבקבוקים אחת לשבוע.

כן, אני מוכר מטהרי מים ושותה קולה :lol:

כשהמים קרים אין בעיה עם הטעם שלהם.

לגבי שאר הטענות:

1. אבנית - מצטברת בקומקום, ביג דיל. אז פעם בחצי שנה מנקים אותו עם סיליט.

אצלך פעם בחצי שנה, יש בתים שפעם בשלושה שבועות זה "מעט".

למי שלא יודע האבנית היא סידן והיא לא מזיקה, להיפך, זה מינרל חשוב לבריאות.

מזיקה למכשירי החשמל, כן. לבריאות היא לא מזיקה, אבל גם לא ממש תורמת. זה לא בדיוק סידן כמו שאתה חושב עליו.

2. חלודה - אני לא מרגיש טעם של חלודה. כבר טוב! :-D

וגם אם יש קצת חלודה במים - מדובר בברזל בסך הכל. לא רעיל ולא מזיק.

מגעיל ובכמויות גדולות, לא מומלץ.

3. פלואוריד - אמור להועיל לבריאות השיניים (אם כי זה בספק).

לא נתקלתי במחקר שהברווז ציין לגבי מנת משכל של ילדים.

אשמח ללינק.

בבקשה.

4. מזהמים אחרים - כל שנה מקבלים מהעירייה עם חשבון הארנונה דו"ח איכות מים.

על פניו (אני לא מומחה בנושא, אבל אלו שמפיקים את הדו"חות האלו - כן) המים באיכות טובה ובטוחים לחלוטין לשתיה.

אני כן מרגיש בהבדל בטעם בין מי ברז למים מינרליים (במיוחד כשהמים לא קרים מהמקרר).

זה לא מספיק בשביל לשכנע אותי לסחוב שישיות מים נוספות (זוגתי שותה מינרליים בגלל הטעם) מהסופר או להתקין מתקן עם עלויות נלוות משמעותיות.

כל הפחד הזה שיש לאנשים ממי ברז הוא תוצאה של שטיפת מח של חברות המים המינרליים.

יש מדינות שמי הברז בהן לא ראויים לשתיה.

ישראל היא לא אחת מהן.

איכות מי הברז יכולה להשתנות אפילו בתוך אותו בניין קומות...

בעיניי העלויות הנלוות אינן משמעותיות ברוב המקרים. במערכת סינון, איזה עלויות נלוות יש חוץ מעלות המערכת? רק החלפת מסננים אחת לשנה, וזהו. לא כזה סיפור יקר ובהחלט אפשר לעשות לבד, דהיינו לקנות רק את המסננים ולהחליף בעצמך, דבר שמוזיל את העלויות משמעותית. אצלי מדובר על עלות של 150 ש"ח, לכל השנה, של מים מסוננים מטעמי לוואי, כלור ועוד דרעקים שונים ומשונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא שותה מי ברז.

בירה כן.

וגם מיץ רימונים.

יין טוב גם בא בחשבון.

פעם ב...קוניאק משובח.

יש מסנן ב"קיוסק" במקרר - מוחלף אחת לחצי שנה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...