Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידות בהגה ב 50 קמש ומעלה - פוקוס 07 - עדכון

zvrdvd
שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בזמן האחרון ההגה רועד קלות בנסיעה מעל 50 קמ"ש.

הבעיות התחילו לאחר פנצ'ר בגלגל ימין קדמי שתוקן אצל פנצ'רמאעכר ערבי על אם הדרך,

שגם לא ביצע איזון [אנחנו אשמים... מיהרנו לרופא].

בימים שלאחר תיקון הפנצ'ר, הרגשנו רעידות חזקות מאד בהגה, והלכנו לפנצ'ריה [נורמלית] לאיזון הגלגל שתוקן. הרעידות פסקו.

לאחרונה שוב התחלנו להרגיש רעידות [קלות] בהגה בנסיעה. כשנוסעים ישר אפשר לראות את ההגה קצת 'רוקד' כשעוזבים אותו, אבל הוא מפולס [לא נוטה ימינה/שמאלה].

התחלתי לעבוד לפי הסדר -

בדקתי אוויר בגלגלים - בגלגל ימין קדמי היה 38 PSI !!! כנראה מאז שתוקן הפנצ'ר [כמה שבועות]. שמתי 33 בכולם.

הרעידות המשיכו - בדקתי איזון בשני הגלגלים הקדמיים - ימין קדמי היה מאוזן עוד מהאיזון הקודם, שמאל היה ממש מעט לא מאוזן, ואוזן גם הוא.

זהו. עכשיו אני כאן. הרעידות ממשיכות. קלות, אבל מציקות. כאמור, ההגה רועד רק בנסיעה מעל 50 קמש.

הגלגלים הקדמיים - גודרייד [כנראה סיני ?], ת.ייצור 1010, נסעו אצלי כ 45 א' ק"מ.

גלגלים אחוריים - KAMA [בטוח סיני...], בני כמה חודשים.

מה לעשות? לאיפה ללכת קודם? למוסך פורד שיבדקו חופשים במערכת ההגה?

לפנצריה שתבדוק את איכות הצמיגים הקדמיים והאם יש להחליפם?

הפנצ'רמאעכר שעשה לי איזון אתמול בכלל לא בדק את מצב הגלגלים הקדמיים.

בעקבות שיטוט בפורום התחלתי לפתח תזה שבגלל שהצמיג היה כמעט חודשיים וחצי עם לחץ של 38 PSI [בהנחה שבתחנת הדלק המשאבה הייתה מאופסת...] - אולי הוא נדפק? ואין לי מושג איך בכלל היה כזה לחץ אוויר בגלגל....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחר ביקור אצל חבר בעל פנצ'ריה - התגלו 2 ממצאים -

גלגל קדמי שמאלי קצת רוקד

ג'אנט ימני קדמי קצת עקום.

הוא ניסה ליישר את ג'אנט ימין, ואיזן את גלגל שמאל.

בנסיעה הבייתה - רעידות רק מ 80 קמ"ש ומעלה, אבל חזקות יותר משהיו קודם [בסביבות ה 100 מורגשות מאד].

התקשרתי אליו והוא המליץ להחליף צמיגים קדמיים לחדשים. מה אתם אומרים? יפתור את התקלה?

לדבריו לא סביר שיש בעיה במערכת ההיגוי, כי הרעידות רק במהירות גבוהה.

מה אני עושה אם אני מחליף 2 גלגלים ועדיין נשאר עם רעידות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנסה להעביר את זוג האחוריים לקדמי ואז לבדוק אם הרעידות ממשיכות, לא הגיוני לפני שמחליפים צמיגים ?

הגיוני מאד, אבל לא תהיה השפעה לזה שארכיב שני גלגלים הגורמים לרעידות בהגה - מאחורה?

הם לא יגרמו לרעידות ברכב עצמו?

מצד אחד אני לא מחפש הוצאות מיותרות, מצד שני אלה צמיגים סיניים בני שנתיים וקצת (עברו 40 א' ק"מ, אך לדברי הפנצ'רמכר מצבם הכללי טוב ויכולים לסחוב בשקט עוד 40)...

אני זוכר שתמיד קראתי שרעידות ברכב מגיעות או מתושבות או מגלגלים אחוריים פגומים,

ואילו רעידות בהגה מגיעות מגלגלים קדמיים או מע' היגוי....

אודה לתשובתך... בכל מקרה מבטיח להמשיך לעדכן מחר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב... אז נשברתי סופית והחלפתי את רביעיית הצמיגים לקונטיננטל,

הרעידות בהגה נעלמו לחלוטין, אך יש ויברציות פנימיות בהגה.

לאמור - כשמחזיקים את ההגה בעדינות, עם האצבעות - יש תחושה שההגה עצמו רועד 'מבפנים'.

זה מתחיל יחסית חלש, במהירות 40-50, וקצת מתחזק באיזור ה 80-100.

אין סטייה ימינה/שמאלה, אין רעידות חיצוניות בכלל,

הגלגלים מאוזנים וחדשים לחלוטין.

מה עכשיו ???

איך נפטרים מהויברציות הפנימיות בהגה?

אני לא מצליח להנות מהנסיעה - וזה מטריף ומבאס אותי!

הייתי במוסך מורשה לאיבחון בסיסי, לפני החלפת הגלגלים, אמרו לי להחליף גלגלים ולחזור.

אז אחזור בשבוע הבא. אבל אשמח לשמוע דעתכם לפני שאני נכנס להרפתקאות מיותרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...