Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם מזרחנות - למה אריאל? יש גופים יותר ותיקים ומוכרים. אני מכיר בעניין את אוניברסיטת חיפה, אבל מן הסתם היא לא לבד בשוק.

אני מניח שמדובר במסלול לא במיוחד מבוקש כך שסביר שתוכל להתקבל לאחד המוסדות הותיקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמה אנשים מתקבלים לגוף הזה כמזרחנים בכל שנה? 30? 50? 100? יאללה, זרמתי איתך על 300..

כמה אנשים פוטנציאליים מסיימים את התואר בכל שנה בכל הארץ? לכמה מהם יש אבא שעובד בארגון?

אני האחרון שיגיד לך לא ללכת למקצוע שאתה אוהב כנגד כל הסיכויים. אחרי הכל, אני עובד היום בתחום שיש בו אולי 30-50 משרות בכל הארץ. אבל לפחות תדע מה הסיכונים שעומדים לפניך. ללכת ללמוד תחום כזה שבסוף יש גוף אחד או אולי שתיים שיכולים להעסיק אותך זה הימור רציני. בסוף תגמור כמו מוטי בננה בציריך או יותר גרוע, כמו אקדמאי מהנאומים של יאיר לפיד.

מציע לכל מי שעומד בפני בחירת מסלול חיים, להפנים את ההודעה הזו היטב. כמה עוגמת נפש וזמן זה יחסוך לכם בעתיד - אין לכם מושג.

הולכים ללמוד? אל תלמדו את מה שנראה לכם מעניין. גם כי לרוב זה לא כזה מעניין, גם כי להרבה אחרים זה נראה מעניין וגם כי לרוב אין בזה כסף. תבחרו מקצוע אמיתי, כזה שיש לו דרישה מגוונת, היום ובעתיד. ממילא רוב הסיכויים הם שלא תהיה עבודה במקצוע המעניין שלכם ואז תתגלגלו לאיזו משרה אפרורית רק בשביל לשלם שכירות, אז אין לכם מה להצטער על זה.

ואם לא הקשבתם לי, וכבר הלכתם ללמוד את מה שנראה לכם מעניין, אז לפחות תצטיינו ותתבלטו. תלמדו בפקולטה הכי טובה ותוציאו את הציונים הכי גבוהים. ככה לפחות יש לכם סיכוי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

זה לא קורה באפקה. גם לא במכללת סמי. תבינו לבד מה זה אומר.

באופן עיקבי אתה קובע עובדות לגבי מכללת אפקה, ראית פעם מבחן שלנו? עברת פעם על סיליבוס? ראית פעם ממוצעים? יש לך מושג קלוש על מה אתה מדבר?

אתה חי על סטיגמות ותחושות בטן, מה שמוציא אותך מאוד מגוחך.

באפקה היום כל סטודנט יודע שקורס שהוא דוחה לשנה הבאה יהיה לו יותר קשה לעבור, כי כל שנה הרמה עולה.

אנשים מפחדים להיכשל לא בגלל שיצטרכו לעשות קורס חוזר אלא בגלל שבדרך כלל הקורס החוזר יהיה קשה יותר.

יאללה להגיש פרויקט ולא לחזור לשם בחיים :)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
באופן עיקבי אתה קובע עובדות לגבי מכללת אפקה, ראית פעם מבחן שלנו? עברת פעם על סיליבוס? ראית פעם ממוצעים? יש לך מושג קלוש על מה אתה מדבר?

אתה חי על סטיגמות ותחושות בטן, מה שמוציא אותך מאוד מגוחך.

באפקה היום כל סטודנט יודע שקורס שהוא דוחה לשנה הבאה יהיה לו יותר קשה לעבור, כי כל שנה הרמה עולה.

אנשים מפחדים להיכשל לא בגלל שיצטרכו לעשות קורס חוזר אלא בגלל שבדרך כלל הקורס החוזר יהיה קשה יותר.

יאללה להגיש פרויקט ולא לחזור לשם בחיים :)

עכשיו רק תסביר את זה למעסיקים והכל יהיה מושלם.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

זה לא קורה באפקה. גם לא במכללת סמי. תבינו לבד מה זה אומר.

אוי כמה שאתה טועה. אבל תמשיך להתרברב ולהסתמך על עובדות מלפני 10 שנים. העיקר שזה גורם לכם בוגרי האוניברסיטאות להרגיש יותר טוב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
עכשיו רק תסביר את זה למעסיקים והכל יהיה מושלם.

כתבתי כבר בכמה שירשורים כאלו שהסיבה היחידה ללכת לאוניברסיטה זה בגלל שלמעסיקים יש דעות קדומות.

לא מכחיש, ובגלל העובדה הזו דירבנתי כמה חברים ללכת לאוניברסיטה ולא למכללה.

לפותח השירשור, למדתי באפקה במקביל חבר שלמד באריאל, הרמה דומה, אפקה מנסה לשים דגש על קשר למציאות בשוק, לפי הבנתי אריאל פחות.

אני לא מאמין שיהיה יתרון בגלל שקוראים להם אוניברסיטה, השם שיש למחלקות באוניברסיטאות אצל המעסיקים נבנה במשך עשורים.

יכולים להיות לאריאל יתרונות אחרים שאני לא יודע.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

מצטרף למה שכתבו רועי וצביקה. מי שהולך ללמוד מקצוע כמו מזרחנות לתואר ראשון, שלא יחשוב לרגע אפילו לעשות את זה במכללה, או לצאת מתוך נקודת ההנחה שתואר ראשון יספיק לו למשהו בתחום הזה.

מי שהולך ללמוד מקצוע כלשהו ממדעי הרוח, צריך לקחת חשבון מראש שכדי להצליח בתחום הזה (וזה לא אומר להצליח כלכלית, זה אומר אפילו סתם, למצוא עבודה שקשורה לתואר), עליו להיות הרבה, הרבה יותר טוב מהסובבים אותו, וזה לא כזה פשוט.

עבודה באף גוף בטחוני בארץ היא לא דבר מובטח, מהמון סיבות. אני לא רוצה להשמע מבאס או משהו כזה, אבל אני ממש לא חושב שמעסיק אחד פוטנציאלי (או שניים) זו סיבה מספיק טובה לבחור בתואר. מי שהולך ללמוד מקצוע הומאני ורוצה להצליח, לדעתי, צריך להבין שיש בגדול שלוש אלטרנטיבות לעבודה בתחום:

1) אתה הופך למורה אחרי התואר

2) אתה מוצא עבודה באחד ממעט הגופים לא האקדמיים

3) אתה ממשיך לתואר מתקדם, מסיים דוקטורט ובגיל 40 בערך מקבל עבודה עם קביעות במוסד אקדמי

האלטרנטיבות האחרות הן לחפש עבודה לא קשורה, לאו דווקא מתגמלת לבן אדם עם תואר כלשהו.

לגבי תארים בהנדסה - יש מכללות ברמות מאוד שונות בארץ. הבעיה העיקרית שלהן זה שהן קולטות את כל מי שלא מצליח להתקבל לאוניברסיטה, וככה גם מתייחסים אליהן הרבה אנשים. עם זאת, בוגר מכללה (לפחות בהנדסת תוכנה) עדיין יכול להשתלב ללא בעיות מיוחדות בתעשיית ההייטק המקומית, גם אם, נניח, לא יקבל זימון לראיון באפל או בפייסבוק. צריך לזכור שתעשיית ההייטק מורכבת מהמון חברות שונות, ביניהם סטארטאפים, חברות IT עצומות כמו מטריקס, ועוד ועוד. נכון שתמיד הכי משתלם והכי נחמד להיות המצטיין ולעבוד בחברה שנחשבת ליוקרתית. עדיין, אפשר להתחיל גם ממקומות נחשבים פחות ולהתקדם בהדרגה. אחרי כמה שנות ניסיון המוסד בו עשית התואר כבר יהיה הרבה פחות רלוונטי, וגם עבודה ב-"סתם חברה" יכולה להיות מתוגמלת כלכלית לא פחות טוב מחברה כמו אפל, שאולי אפילו לא תרצה להעסיק בוגר מכללה כזו או אחרת.

חוץ מזה, לי אישית יצא לראיין למעלה ממאה אנשים, ביניהם בוגרי טכניון, בוגרי מכללות ואנשים ללא שום רקע. אני יכול להעיד גם על בוגרי טכניון במדעי המחשב, עם ממוצעים די גבוהים, שלא הצליחו לפתור שאלות מאוד פשוטות, שדרשו מהם לכתוב פונקציה רקורסיבית מאוד מאוד סטנדרטית (למי שמכיר את המושג).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אפשר לחזור לשאלה המקורית? :/

הנה התשובה: רק ילדים חושבים שבגלל ששינו לאריאל את השם אז מישהו לוקח אותם יותר ברצינות. רק ילדים חושבים שהשוק יושב ועוקב אחרי הסילבוס של המכללות ומדרג אותן בהתאם. המציאות היא שמוניטין של מוסד אקדמי זה דבר שלוקח שנים או עשורים בשביל לבנות, וכל המוסדות בשקל האלו לא מעניינים אף אחד.

המציאות היא שיש שתי קבוצות - האוניבסיטאות המובילות, ויש את כל היתר. רוצה להצליח בחיים? תשקיע.

על בוגר טכניון יסתכלו אחרת מאפקה או אריאל, ולא משנה כמה יספרו כאן הבוגרים מעל דפי הפורום שהרמה גבוהה. אולי. זה לא מעניין את המעסיקים, ולו רק כי עצם דרישות הקבלה בטכניון הן כבר פילטר כשלעצמן.

פורסם

רועי, לא הכל שחור או לבן.

אני מכיר באופן אישי בוגר הנדסת תוכנה מבראודה שמרוב שהוא רואה את מושבי המחלקה הראשונה מטיסות עבודה הבנות שלו כבר בקושי זוכרות איך הוא נראה, אבל הוא פיצה על זה כשהוא קיבל כרטיסים לגמר של הצ'מפיונס ליג אחרי שביצע מכירה גדולה.

בנוסף אני מכיר בוגר תעשיה וניהול ממכללת שנקר שחברות רבות עליו, היום הוא עובד ב-IBI.

כמו כן אני מכיר בוגר הנדסת חשמל מסמי שמעון שעובד במחלקת המכ"מים של אלתא, האלה שמייצרים את המכ"מ של כיפת ברזל...

אני מסכים איתך שלהיות בוגר אוניברסיטה ככל הנראה תפתח יותר דלתות, אבל זה לא אומר שכל בוגרי המכללות יושבים בבית ומגרבצים.

פורסם

אני מכיר באופן אישי בוגר הנדסת תוכנה מבראודה שמרוב שהוא רואה את מושבי המחלקה הראשונה מטיסות עבודה הבנות שלו כבר בקושי זוכרות איך הוא נראה, אבל הוא פיצה על זה כשהוא קיבל כרטיסים לגמר של הצ'מפיונס ליג אחרי שביצע מכירה גדולה.

בנוסף אני מכיר בוגר תעשיה וניהול ממכללת שנקר שחברות רבות עליו, היום הוא עובד ב-IBI.

כמו כן אני מכיר בוגר הנדסת חשמל מסמי שמעון שעובד במחלקת המכ"מים של אלתא, האלה שמייצרים את המכ"מ של כיפת ברזל...

אני מסכים איתך שלהיות בוגר אוניברסיטה ככל הנראה תפתח יותר דלתות, אבל זה לא אומר שכל בוגרי המכללות יושבים בבית ומגרבצים.

מהנדס האלקטרוניקה החביב עלי הוא בוגר מכללה. עבדתי עם עשרות, והוא מעולה - לא פחות טוב מאף בוגר טכניון. שים לב שלא דיברתי על היכולות בפועל, אלא רק על הראיה בעיני המעסיקים. לי לא צריך להסביר את חוסר הרלוונטיות של ההשכלה האקדמית לעבודה בפועל, הרי גם תיכון לא סיימתי.

פורסם
נצל"ש - אני מתלבט בין אראיל לבין מכללת הדסה - בשני נושאים שונים בתכלית - אריאיל אני מעוניין במזרחנות אבל בהדסה יש נושא שמושך אותי לא פחות - פוליטיקה ותקשורת. מה אתם אומרים?

ממשל בבינתחומי.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
הנה התשובה: רק ילדים חושבים שבגלל ששינו לאריאל את השם אז מישהו לוקח אותם יותר ברצינות. רק ילדים חושבים שהשוק יושב ועוקב אחרי הסילבוס של המכללות ומדרג אותן בהתאם. המציאות היא שמוניטין של מוסד אקדמי זה דבר שלוקח שנים או עשורים בשביל לבנות, וכל המוסדות בשקל האלו לא מעניינים אף אחד.

המציאות היא שיש שתי קבוצות - האוניבסיטאות המובילות, ויש את כל היתר. רוצה להצליח בחיים? תשקיע.

על בוגר טכניון יסתכלו אחרת מאפקה או אריאל, ולא משנה כמה יספרו כאן הבוגרים מעל דפי הפורום שהרמה גבוהה. אולי. זה לא מעניין את המעסיקים, ולו רק כי עצם דרישות הקבלה בטכניון הן כבר פילטר כשלעצמן.

מסכים איתך שזה מה שרוב השוק חושב.

אצלי בעבודה הייתה דוגמא מעולה, אבל הוא הלך הבייתה מזמן, מהנדס מכונות מהטכניון, שהיה צריך הסבר לאיך בודקים בעזרת קליבר אם זה בורג M3, יכול להיות שהוא היה סטודנט מעולה, אבל חרא מהנדס.

• תוכן חדש...