Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע המועד השנתי לאישור הבלמים לטווינגו שלי. והיות וב3 מתוך 3 הפעמים הקודמות החליפו לי משאבות בלם , כנראה ללא צורך, אשמח לשמוע אם היו פה מקרים של אנשים שביקשו אישור בלמים ולא היו צריכים להחליף משאבות בלם או חלקים אחרים. ואם כן איפה. תודה.

פורסם

אישור בלמים כרוך בפו"ה של ארבעת הגלגלים לצורך בדיקת בלמים,בדיקת צינורות בלמים ומשאבות בלם אחוריות, ווידוי,שאין נזילה מקליפרים קדמיים ככל שקיימים ברכב.

על פעולה זו כאשר היו לי רכבים כאלו לפני כעשור גבו 120-150 ש"ח כולל מע"מ אם לא היה צורך בתיקון ואם היה צורך בתיקון- חוייבתי על התיקון כפי שנדרש.

לא יודע מה עלות האישור היום,יש לא מעט מוסכים טובים באיזור המרכז:אורן שירותי רכב בחולון,זיסו ביפו,מוסך רון (אם מדובר ברכב מתוצרת VAG) בתצל אביב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני מחפש מוסכים שאנשים היו שם לאישור בלמים וקיבלו אותו בלי דרישה לתיקון ככה שאדע שיש סיכוי שלא אצטרך להחליף חלקים. לא אכפת לי להחליף אם צריך אבל אכפת לי להחליף כשלא צריך. היות וכל שנה מחליפים לי משאבות בלם למרות שהאוטו בקושי נוסע ואני בולם בעדינות, האמון שלי בבדיקות האלה ירד. אני אשמח לשלם 150 שקל אם אדע שלא יתקנו סתם.

פורסם

ברמלה אצל חמיס,ליד פיקוד העורף חבר עשה אצלו אישור ב 200 כולל מע"מ.לא היה צורך בתיקון

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

זה מה שמעצבן, וזה כל פעם מוסך אחר. מכון בדיקה יכול לתת לי אישור בלמים? היו צריכים לעשות את הבדיקות האלה במכוני רישוי שאין להם אינטרס להגיד לך שצריך לתקן.

פורסם

מדובר בכמה מוסכים באזורים שונים בארץ, מוסכים בהם הייתי מטפל קבוע והכירו אותי בתור לקוח. יותר מזה אני לא מעוניין לפרט.

רציתי רק לציין שלא כולם "מחליפים סתם חלקים כי יש להם אינטרס".

פורסם
זה מה שמעצבן, וזה כל פעם מוסך אחר. מכון בדיקה יכול לתת לי אישור בלמים? היו צריכים לעשות את הבדיקות האלה במכוני רישוי שאין להם אינטרס להגיד לך שצריך לתקן.

לא-לעשות-תיקון-במכון-הטסט!!!

אני בטוח שלכולם יש סיפור על שוד לאור יום על החלפת נורה וכיו"ב.

ממני דרשו לפני כ 5 שנים 100++ ש"ח לתיקון "בעיית מינוס/הארקה". כל שנדרשתי במציאות לעשות היה לנקות, לבד, את איזור החיבור ולחזק! וזאת לאחר הטסט. בטסט עצמו- כל שנדרשתי היה להוזיז בכי את חוט המינוס, וזהו - עברתי טסט!

פורסם
אני מחפש מוסכים שאנשים היו שם לאישור בלמים וקיבלו אותו בלי דרישה לתיקון ככה שאדע שיש סיכוי שלא אצטרך להחליף חלקים. לא אכפת לי להחליף אם צריך אבל אכפת לי להחליף כשלא צריך. היות וכל שנה מחליפים לי משאבות בלם למרות שהאוטו בקושי נוסע ואני בולם בעדינות, האמון שלי בבדיקות האלה ירד. אני אשמח לשלם 150 שקל אם אדע שלא יתקנו סתם.

שלום רב !אתה מצפה שמוסך מורשה משרד התחבורה, יפרק גלגלים, יגלה משאבות בלם נוזלות, צינורות בלפ יבשים/ נוזלים, רפידות שחוקות , סנדלי בלם שחוקים לגמרי, ושהמוסך יספק לך אישור על תקינות מערכת הבלמים, מבלי לחייב אותך לתקן זאת?!

לפי נחוק ולפי הוראת משרד התחבורה, יש זכות לעכב את הרכב, ולמנוע על הוצאתו מהמוסך, או לדווח בטופס יעודי למשרד התחבורה, על הליקוויים שנתגלו, ומשרד התחבורה, כבר ידאג להוריד את הרכב מהכביש.

במידה וביקשת אישור בלמים, חובה על המוסך לפרק גלגלים ולבדוק תקינות הבלמים, ולא לספ0ק לך אישור בלנקו, מבלי לבדוק.

איננני תמים ואני מודע לכך שמוסכים רבים, נוהגים לעשות זאת, והם מודעים לעברה על החוק, אך רובם מספקים זאת ללקוחות קבועים(ראה דוגמא שבוקי ציין) שביצעו קודם לבדיקה או מספר חודשים לפני, טיפול כולל במערכת הבלמים, והסבירות שיש לבצע זאת שוב קטנה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
ב 95% מהמקרים בהם ביקשתי לקבל אישור בלמים, לא הוחלפו שום חלקים.

אני חושב שלך ספציפית ידע טכני מעל ומעבר לממוצע, המוסכים שאתה עובד איתם יודעים זאת וישמרו אותך בתור לקוח (אני מניח שאתה ממליץ גם לסביבה הקרובה על מוסכים שאתה עובד איתם, לכן כדאי להם לשמר אותך מבלי לעשות קומבינות).

מעניין לראות תוכנית סגנון "יצאת צדיק" שתבדוק את העניין עם רכב שבו רפידות שהן לא ממש חדשות מבריקות מהניילונים אך לא זקוקות להחלפה. בדר"כ התחקירנית עונה לסטראוטיפ של בחורה שלא מבינה כלום ברכב. זה שירות אמיתי לציבור!

פורסם

אני אישית מבין אותך.

שהלכתי עם הטמפסט שלי לפני מספר שנים להוציא אישור בלמים מוסך מסוים בעיר מגורי, ניסה לעשות עלי קופה וטען שצריך להחליף את מערכת הבלמים ברכב. נזק של 2000 שקל לפי דעתו.

למזלי לא סמכתי על המילה שלו, וקפצתי למורשה UMI שהיתי מטפל אצלו 10 שנים ובסך הכול היה צריך ניקוי מערכת בלמים וכיון בלמים וזהו.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
שלום רב !אתה מצפה שמוסך מורשה משרד התחבורה, יפרק גלגלים, יגלה משאבות בלם נוזלות, צינורות בלפ יבשים/ נוזלים, רפידות שחוקות , סנדלי בלם שחוקים לגמרי, ושהמוסך יספק לך אישור על תקינות מערכת הבלמים, מבלי לחייב אותך לתקן זאת?!

לפי נחוק ולפי הוראת משרד התחבורה, יש זכות לעכב את הרכב, ולמנוע על הוצאתו מהמוסך, או לדווח בטופס יעודי למשרד התחבורה, על הליקוויים שנתגלו, ומשרד התחבורה, כבר ידאג להוריד את הרכב מהכביש.

במידה וביקשת אישור בלמים, חובה על המוסך לפרק גלגלים ולבדוק תקינות הבלמים, ולא לספ0ק לך אישור בלנקו, מבלי לבדוק.

איננני תמים ואני מודע לכך שמוסכים רבים, נוהגים לעשות זאת, והם מודעים לעברה על החוק, אך רובם מספקים זאת ללקוחות קבועים(ראה דוגמא שבוקי ציין) שביצעו קודם לבדיקה או מספר חודשים לפני, טיפול כולל במערכת הבלמים, והסבירות שיש לבצע זאת שוב קטנה.

בברכה

צביקה

לא הבנת את מה שכתבתי. אני לא רוצה שיתנו לי אישור בלמים ולא יתקנו אם באמת יש בכך צורך. אבל אני לא רוצה שיתקנו סתם וכתבתי פה שכל שנה מחליפים לי משאבות בלם, אז משהו פה מסריח. אני מחפש מוסך שמוצא ליקויים רק אם הם באמת קיימים ולכן ביקשתי עזרה אם יש פה אנשים שיכולים להפנות אותי למוסך שנתן להם אישור בלמים בלי דרישה לתיקון. זה מעיד על המוסך שהוא לא מתקן סתם.

• תוכן חדש...