Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

wil

^ - זו התשובה של הרב קרים -

http://www.kipa.co.il/now/48026.html

הרב קרים מבהיר: וודאי שאונס אסור בכל מצב - הלכתית ומוסרית

כמובן שמעולם לא התירה התורה אונס אישה. דין "אשת יפת תואר" נועד גם לגרום לחייל לחזור מכוונתו לקחת את השבויה לאישה,

על ידי סדרת פעולות שמצניעות את יופייה ומדגישות את אישיותה ואת צערה.

" וְהֵסִירָה אֶת-שִׂמְלַת שִׁבְיָהּ מֵעָלֶיהָ, וְיָשְׁבָה בְּבֵיתֶךָ, וּבָכְתָה אֶת-אָבִיהָ וְאֶת-אִמָּהּ, יֶרַח יָמִים; (30 יום)"

אם לאחר כל התהליך עדיין רצונו לשאת אותה לאישה, הוא מחויב לעשות זאת על ידי חופה וקידושין.

בנוסף, כל מהות הדין הייתה לעדן את המצב בעולם המלחמות הברברי שהיה קיים אז,

בו כל חייל היה רשאי לעשות בשבויו כרצונו,

ומטרת הדין היא למנוע מהחייל לקחת את השבויה לאישה בסערת הקרב.

ברור שבימינו שהעולם התקדם למדרגה של מוסריות שבה לא נושאים שבויות, ודאי שאין לקיים דין זה למעשה,

מה גם שהוא מנוגד לחלוטין לערכי ולפקודות הצבא.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

וזה כל המהות.

אני לא מצפה כאן מאף אחד לבקש סליחה.

אבל ראוי היה לתלות את הכתב הזה מהאשכים.

פורסם
כחילוני גמור כל חיי אני יכול להגיד לך שהדת ממש לא רקובה ושיש בה הרבה חוכמת חיים ודברים יפים (ולא רק היהדות אלא ברוב הדתות). הבעייה מתחילה כאדם או גוף ממנה את עמצו לפרשן ולאלוהים.

כמו שליבוביץ' אמר פעם: בגולה הרב היה קטן ואלוהים גדול ובארץ הרב גדול ואלוהים קטן.

קדימה, האר את עיניי כיצד בדיוק הדת המופלאה הזאת נחוצה כל כך בימינו אנו.

הנה עוד קטע שאני חושב שהוא מדהים ביותר מהבחינה הזאת שהוא כזה הזוי. האיש החזק ביותר בעולם, האיש שעומד (עמד ליתר דיוק) בראשן של 50 מדינות שהן המעצמה החזקה ביותר בגלקסיה שלנו מודה שהוא התחיל מלחמה שבה מתו מעל ל 3,000 חיילים, עלתה הון תועפות רק בגלל שאלוהים דיבר אליו ואמר לו "צא למלחמה". פאק, מזל שאמריקה היא לטובתינו.

http://www.guardian.co.uk/world/2005/oct/07/iraq.usa

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הוצאו מהקשרם עלק, אני כנראה מטומטם אז בואו ננתח את הקטע יחד:

"כִּי תֵצֵא לַמִּלְחָמָה עַל אֹיְבֶיךָ... (יצאת למלחמה, עד כאן הכל ברור) וְרָאִיתָ בַּשִּׁבְיָה אֵשֶׁת יְפַת תֹּאַר וְחָשַׁקְתָּ בָהּ וְלָקַחְתָּ לְךָ לְאִשָּׁה (ראית כוסית בשבי ובא לך לתת שם): וַהֲבֵאתָהּ אֶל תּוֹךְ בֵּיתֶךָ (לקחת אותה הביתה) וְגִלְּחָה אֶת רֹאשָׁהּ (קיצוני קצת אבל אתה בטח לא רוצה מנדבושקס) וְעָשְׂתָה אֶת צִפָּרְנֶיהָ... (אין כמו מניקור) וּבָכְתָה אֶת אָבִיהָ וְאֶת אִמָּהּ יֶרַח יָמִים (תן לה לבכות ולאכול סרטים חודש) וְאַחַר כֵּן תָּבוֹא אֵלֶיהָ וּבְעַלְתָּהּ (ואז תתן שם, כן כן זה בסדר תן אח שלו, חופשי, היא כבר בכתה חודש ועכשיו זה הזמן לתת לה בראש) וְהָיְתָה לְךָ לְאִשָּׁה: וְהָיָה אִם לֹא חָפַצְתָּ בָּהּ וְשִׁלַּחְתָּהּ לְנַפְשָׁהּ..." (אם זורם לך עליה ואהבת את הביצועים, שמור אותה, אם לא, תזמין לה מונית).

אז אל תזיינו לי בשכל בקטע של "דבריו הוצאו מהקשרם", הוא סה"כ אמר את מה שכתוב שם וכולנו יודעים שבעולם דתי מושלם יש לפעול על פי ההלכה.

אולי המצתדקים יכולים להגיד שזה לא אונס במלוא מובן המילה, סה"כ כתוב שם שצריך לחכות חודש לפני שאתה נותן בה ולא מוזכר שום דבר על הסכמתה בנושא, הומני.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אירונייה, יציאת מצריים הייתה האירוע הטרגדי ביותר לבני ישראל. יותר עברים מתו ביצאת מצריים מאשר בשואה. לעומת זאת, את הנאצים מקללים ואת האל מברכים. את יום השואה חוגגים בעצב וביגון ואת ליל הסדר חוגגים בשימחה ובששון. למרות כל האכזריות, כל הרוע, כל המנפולטיביות, השקרים וההונאה עדיין יש את אלה שמעריצים את אל הכזבים ותורת השקרים שלו, לך תבין.

אלי ויזל, ניצול שואה ואחד היהודים המעורכים ביותר בעולם העיד שבזמן השואה במחנה הריכוז קבוצת יהודים החליטו להעמיד את אלוהים למשפט. היה שם בית משפט חוקי כמו שצריך. היה שופט, עדים, תובע וסניגור.

הנה הטיעונים.

http://www.youtube.com/watch?v=J3vvgO_uRp0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=Ar1Am_LEOec דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

"כִּי תֵצֵא לַמִּלְחָמָה עַל אֹיְבֶיךָ... (יצאת למלחמה, עד כאן הכל ברור) וְרָאִיתָ בַּשִּׁבְיָה אֵשֶׁת יְפַת תֹּאַר וְחָשַׁקְתָּ בָהּ וְלָקַחְתָּ לְךָ לְאִשָּׁה (ראית כוסית בשבי ובא לך לתת שם): וַהֲבֵאתָהּ אֶל תּוֹךְ בֵּיתֶךָ (לקחת אותה הביתה) וְגִלְּחָה אֶת רֹאשָׁהּ (קיצוני קצת אבל אתה בטח לא רוצה מנדבושקס) וְעָשְׂתָה אֶת צִפָּרְנֶיהָ... (אין כמו מניקור) וּבָכְתָה אֶת אָבִיהָ וְאֶת אִמָּהּ יֶרַח יָמִים (תן לה לבכות ולאכול סרטים חודש) וְאַחַר כֵּן תָּבוֹא אֵלֶיהָ וּבְעַלְתָּהּ (ואז תתן שם, כן כן זה בסדר תן אח שלו, חופשי, היא כבר בכתה חודש ועכשיו זה הזמן לתת לה בראש) וְהָיְתָה לְךָ לְאִשָּׁה: וְהָיָה אִם לֹא חָפַצְתָּ בָּהּ וְשִׁלַּחְתָּהּ לְנַפְשָׁהּ..." (אם זורם לך עליה ואהבת את הביצועים, שמור אותה, אם לא, תזמין לה מונית).

אז אל תזיינו לי בשכל בקטע של "דבריו הוצאו מהקשרם", הוא סה"כ אמר את מה שכתוב שם וכולנו יודעים שבעולם דתי מושלם יש לפעול על פי ההלכה.

אולי המצתדקים יכולים להגיד שזה לא אונס במלוא מובן המילה, סה"כ כתוב שם שצריך לחכות חודש לפני שאתה נותן בה ולא מוזכר שום דבר על הסכמתה בנושא, הומני.

אם כבר אתה מביא ציטוט אז תביא את כולו, גם את הפסוק בהמשך שדווקא כן מדבר על זה שאסור למכור אותה בכסף, להתעמר בה וכדומה (למרות שזה הורס לך קצת את הקייס).

דבר שני, לא מדובר פה על אונס באמצע שדה הקרב אלא על מישהי שאתה לוקח לאישה ואז שוכב איתה אחרי חודש (אני יודע שלצדיק כמוך שמחכה חצי שנה עד שהוא נכנס עם מישהי למיטה זה לא מובן, אבל לפעמים זה קורה).

דבר אחרון, לפני כמה זמן נכתב התנ"ך? נראה לי שאז היו חוקים קצת אחרים, אז לשפוט את מה שכתוב בתנ"ך לפי הסטנדרטים של היום זה קצת (אבל רק קצת) לא הוגן.

פורסם

שאלו רב לגבי משמעות פסוק כלשהו, הוא ענה כמיטב דעתו המקצועית (רב במקצועו) לא שיקר ולא ענה את מה שקל יותר להגיד.

דברים רבים השתנו מאז שנכתב הפסוק, הרב לרגע גם לא נתן איזה אישור הלכתי לחלל את כבודן של שבויות.

אני לא מאמין גדול אבל אני גם לא בעד השתלחות כל עימת שיש איזו הזדמנות, קיצוניות היא מושג שלילי ולא משנה מאיזה כיוון היא מגיע.

אדם המצהיר על עצמו כלא מאמין אך סבלן/י וככזה הפתוח לדעות השונות משלו, היה עלול למצוא חיזוק לעמדתו בדבריו של הרב ולטעון שהכתוב מיושן, ללעוג למושא אמונתם של מיליונים באמצעות דברים שהוצאו מהקשרם זה כבר נושא אחר.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
אם כבר אתה מביא ציטוט אז תביא את כולו, גם את הפסוק בהמשך שדווקא כן מדבר על זה שאסור למכור אותה בכסף, להתעמר בה וכדומה (למרות שזה הורס לך קצת את הקייס).

דבר שני, לא מדובר פה על אונס באמצע שדה הקרב אלא על מישהי שאתה לוקח לאישה ואז שוכב איתה אחרי חודש (אני יודע שלצדיק כמוך שמחכה חצי שנה עד שהוא נכנס עם מישהי למיטה זה לא מובן, אבל לפעמים זה קורה).

דבר אחרון, לפני כמה זמן נכתב התנ"ך? נראה לי שאז היו חוקים קצת אחרים, אז לשפוט את מה שכתוב בתנ"ך לפי הסטנדרטים של היום זה קצת (אבל רק קצת) לא הוגן.

אין ספק שלשפוט את מה שנכתב בתנ"ך לפי הסטנדרטים של היום זה מאוד לא הוגן, מה שרק מחזק את הטענה שהספר הזה כבר מזמן הפך לרלוונטי כמו שלגיה ושבעת הגמדים.

בהמשך לנאמר, אשמח לראות את הציטוט כולו, סה"כ עשיתי העתק הדבק מהכתבה ואני לא טוען לשום קייס, רק מתרגם את הנאמר "אל תאנוס בשדה הקרב, קח הביתה, חכה חודש, תביא בה, אם בא לך תשמור אם לא תזרוק" שום מילה על הסכמה או דעתה של האישה בנושא.

כמובן שלפני אלפי שנים פסוק זה אולי בא להטיב עם הכוסית שבשבי, למנוע מחיילים לתת בה בלהט הרגע בשדה הקרב.

אך כיום, מצטט פסוק זה (או שאר פסוקים חשוכים מהתנ"ך) או יוצר הלכות על פיו צריך לצאת מהמערה שהוא חיי בה.

נוסף על כך, אני לא רואה כיצד ההרגלים שלי בחדר המיטות רלוונטיים לנושא.

שאלו רב לגבי משמעות פסוק כלשהו, הוא ענה כמיטב דעתו המקצועית (רב במקצועו) לא שיקר ולא ענה את מה שקל יותר להגיד.

זה בדיוק מה שטענתי בתגובתי הראשונה, סה"כ אומר את הכתוב, לא צריך להיות רב בשביל להבין את המשתמע מהפסוק.

פורסם
זה מה שקורה כשכתב שונא יהדות כותב דברים שאין להם שמץ שמצו של מושג.

מספיק לקרוא ולהבין שמדובר בהסכמה הדדית, ולא רק זה אלא שמאחר ומבינים שמדובר ב"חשק רגעי" ולא רצון אמיתי להתחתן, ההלכה אוסרת להתחתן או לגעת אפילו באישה כזאת אלא רק אחרי חודש. (במהלכו היא צריכה לבכות את ביתה והוריה)

מן הסתם, אחרי חודש - הראש מתיישר.

לא רק שאסור לאנוס, אסור לגעת באישה גם כשהיא מסכימה.

סוף סוף תשובה עניינית.

"כִּי תֵצֵא לַמִּלְחָמָה עַל אֹיְבֶיךָ... וְרָאִיתָ בַּשִּׁבְיָה אֵשֶׁת יְפַת תֹּאַר וְחָשַׁקְתָּ בָהּ וְלָקַחְתָּ לְךָ לְאִשָּׁה: וַהֲבֵאתָהּ אֶל תּוֹךְ בֵּיתֶךָ וְגִלְּחָה אֶת רֹאשָׁהּ וְעָשְׂתָה אֶת צִפָּרְנֶיהָ... וּבָכְתָה אֶת אָבִיהָ וְאֶת אִמָּהּ יֶרַח יָמִים וְאַחַר כֵּן תָּבוֹא אֵלֶיהָ וּבְעַלְתָּהּ וְהָיְתָה לְךָ לְאִשָּׁה: וְהָיָה אִם לֹא חָפַצְתָּ בָּהּ וְשִׁלַּחְתָּהּ לְנַפְשָׁהּ...".

אסור לאנוס גויה, כמו שאסור לאנוס כל בחורה כי מדובר בשפיכת זרע לבטלה.

הסיבה לגילוח הראש והשארת הבחורה חודש אצל הוריה היא כדי לגרום שלא תרצה אותה, אם לקחת אישה גלוחת ראש ועוד חיכית חודש סימן שבאמת אתה אוהב אותה.

שימו לב מה אומר הפסוק בסוף, אם אתה לא רוצה אותה אז תעזוב אותה לנפשה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

,,,

גם לדעת לקרוא ולנתח צריך ידע - ואולי סתם לשאול אחר (להתייעץ ), לא צריך לקחת את המידע ולהטות אותו לתוצאה שאתה רוצה .

בכחול סגול

וַהֲבֵאתָהּ אֶל תּוֹךְ בֵּיתֶךָ (לקחת אותה הביתה ) -בימי קדם זו הייתה הצהרה היא בחסותי (הגנה , היא בת אוייב) אסור לפגוע בה .

המשפחה המורחבת גרה יחד - היא פוגשת את ההורים - מתי אתה לאחרונה הבאתה בחורה לפני זיון ראשון לפגוש את הורייך .

אתה מבין את משקל המעשה שהתורה מבקשת .לא לבצע זאת במחשכים .

זה לא אונס בשדה או ברחוב , זו לא פלגש אשר אתה משכן בדירה צדדית , או זיון וניצול בחורה מסוממת/שיכורה .

וְגִלְּחָה אֶת רֹאשָׁהּ (קיצוני קצת אבל אתה בטח לא רוצה מנדבושקס)- זה מנהג אבלות גילוח הראש ,

ובנוסף היא לכאורה מכערת את עצמה , בימי קדם שיער הראש נחשב כיפה ומפתה ,היו מושחים את השיער בבושם ושמנים .

וְעָשְׂתָה אֶת צִפָּרְנֶיהָ... (אין כמו מניקור) - התנקתה מאבק ולכלוך המלחמה , התנאים היו קשים כמו בכל מלחמה ובמיוחד אז .

וּבָכְתָה אֶת אָבִיהָ וְאֶת אִמָּהּ יֶרַח יָמִים (תן לה לבכות ולאכול סרטים חודש) - מנהג אבלות מכובד 30 יום אסור גם כל מגע ,

וכאן לכלכתה סתם .

וְאַחַר כֵּן תָּבוֹא אֵלֶיהָ וּבְעַלְתָּהּ (ואז תתן שם, כן כן זה בסדר תן אח שלו, חופשי, היא כבר בכתה חודש ועכשיו זה הזמן לתת לה בראש)

תבוא אליה - לא תבוא עליה ,, אבל אם לא הבנתה את הדקות הזאת , לא פלא כי בחורות זורקות אותך .:lol:

וְהָיְתָה לְךָ לְאִשָּׁה: וְהָיָה אִם לֹא חָפַצְתָּ בָּהּ וְשִׁלַּחְתָּהּ לְנַפְשָׁהּ..." והמשך המשפט '' לא תמכור ,, לא תסרסר בה , תן לה כבוד .

(אם זורם לך עליה ואהבת את הביצועים, שמור אותה, אם לא, תזמין לה מונית).

והייתה לך לאישה - נישואי בעילה , (אתה כעת בעלה) כאשר הקהילה והעם מודע לכך , ראשית המשפט : היא אשתך לכל דבר .

לא זיון ללא כל קשר בנייכם . וכן , גם אז אפשר היה להתגרש , אבל כעת היא גרושתך , לא זרה .

לפי הידע שלך בנושא המוניות ההסעות הביצועים , והכבל המאריך , אני מסיק בזהירות כי גם אתה בימינו לא נקי-כפיים ,

מעניין כמה פעמים אתה עשיתה זאת , לבחורות ישראל החסודות בסיפורים והבטחות שוא ..(אה סליחה ,הן עשו אותך ,נצלו את חולשתך הרגעית)

צריך להצמיד את את הסיפור לתקופה ולמעמד .(זה גם נקרא הוצא מהקשרו לימינו )

הרגתה אדם בשעת קרב (מלחמה) - בצעתה את תפקידך.

הרגתה אדם ברגע של זעם ברחוב או לשם חמדנות - אתה רוצח .

ואין קשר לאמונה דתית , התורה יש בה הרבה דברים טובים - והדתיים מקלקלים אותה ומשניאים אותה עלינו .

וצודק חכם מימון מאשקלון אשר כתב .

כמו שליבוביץ' אמר פעם: בגולה הרב היה קטן ואלוהים גדול ובארץ הרב גדול ואלוהים קטן.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני מעריך את התשובה המפורטת אייל אך ברשותך מספר שאלות\הארות בירוק (כי תכף יגמרו הצבעים):

גם לדעת לקרוא ולנתח צריך ידע - ואולי סתם לשאול אחר (להתייעץ ), לא צריך לקחת את המידע ולהטות אותו לתוצאה שאתה רוצה .

בכחול סגול

וַהֲבֵאתָהּ אֶל תּוֹךְ בֵּיתֶךָ (לקחת אותה הביתה ) -בימי קדם זו הייתה הצהרה היא בחסותי (הגנה , היא בת אוייב) אסור לפגוע בה .

המשפחה המורחבת גרה יחד - היא פוגשת את ההורים - מתי אתה לאחרונה הבאתה בחורה לפני זיון ראשון לפגוש את הורייך .

אתה מבין את משקל המעשה שהתורה מבקשת .לא לבצע זאת במחשכים .

זה לא אונס בשדה או ברחוב , זו לא פלגש אשר אתה משכן בדירה צדדית , או זיון וניצול בחורה מסוממת/שיכורה . עד כאן אין חדש.

וְגִלְּחָה אֶת רֹאשָׁהּ (קיצוני קצת אבל אתה בטח לא רוצה מנדבושקס)- זה מנהג אבלות גילוח הראש ,

ובנוסף היא לכאורה מכערת את עצמה , בימי קדם שיער הראש נחשב כיפה ומפתה ,היו מושחים את השיער בבושם ושמנים .

וְעָשְׂתָה אֶת צִפָּרְנֶיהָ... (אין כמו מניקור) - התנקתה מאבק ולכלוך המלחמה , התנאים היו קשים כמו בכל מלחמה ובמיוחד אז . גם פה יש הסכמה בינו.

וּבָכְתָה אֶת אָבִיהָ וְאֶת אִמָּהּ יֶרַח יָמִים (תן לה לבכות ולאכול סרטים חודש) - מנהג אבלות מכובד 30 יום אסור גם כל מגע ,

וכאן לכלכתה סתם . לא לכלכתי, זה בדיוק מה שכתבתי.

וְאַחַר כֵּן תָּבוֹא אֵלֶיהָ וּבְעַלְתָּהּ (ואז תתן שם, כן כן זה בסדר תן אח שלו, חופשי, היא כבר בכתה חודש ועכשיו זה הזמן לתת לה בראש)

תבוא אליה - לא תבוא עליה ,, אבל אם לא הבנתה את הדקות הזאת , לא פלא כי בחורות זורקות אותך. דקות או לא, איך בדיוק תבוא אליה ובעלתה משנה את המצב? מה פרוש המשפט הזה בתכלס?

וְהָיְתָה לְךָ לְאִשָּׁה: וְהָיָה אִם לֹא חָפַצְתָּ בָּהּ וְשִׁלַּחְתָּהּ לְנַפְשָׁהּ..." והמשך המשפט '' לא תמכור ,, לא תסרסר בה , תן לה כבוד .

והייתה לך לאישה - נישואי בעילה , (אתה כעת בעלה) כאשר הקהילה והעם מודע לכך , ראשית המשפט : היא אשתך לכל דבר .

לא זיון ללא כל קשר בנייכם . וכן , גם אז אפשר היה להתגרש , אבל כעת היא גרושתך , לא זרה .

לפי הידע שלך בנושא המוניות ההסעות הביצועים , והכבל המאריך , אני מסיק בזהירות כי גם אתה בימינו לא נקי-כפיים ,

מעניין כמה פעמים אתה עשיתה זאת , לבחורות ישראל החסודות בסיפורים והבטחות שוא ..(אה סליחה ,הן עשו אותך ,נצלו את חולשתך הרגעית) שוב, בחיי שאני לא מבין מה אתה רוצה מחיי המין שלי.

זה בדיוק מה שכתבתי, הפסוק נחמד לתקופו ובא להטיב עם השבויה, בימינו אין שום סיבה להזכיר אותו פרט ללימודי התנ"ך והבנת הלכי הרוח בתקופה שבה הוא נכתב.

ואין קשר לאמונה דתית , התורה יש בה הרבה דברים טובים - והדתיים מקלקלים אותה ומשניאים אותה עלינו .

וצודק חכם מימון מאשקלון אשר כתב .

אייל .

פורסם

קצת מאוחר מדי בשביל עריכה אבל הנה עוד קצת חומר מעניין שתנקלתי בו בנושא, פרושים של גדולי הרבנים לסוגיה:

http://www.tora-manhiga.org.il/show.asp?id=34351

רובם ככולם מפרשים את הפסוק כפי שכל הדיוט מבין אותו וכפי ש"תרגמתי" אותו בהודעתי הראשונה.

לעיונך ליין מן, פרושך לסוגיה קצת אופטימי מדי אפילו בעייני הרבנים, רק חסר שתגיד שאחרי שהיא פוגשת את ההורים הוא מפזר לה עלי כותרת על המיטה ומדליק נרות ריחניים.

פורסם

תבוא אליה - לא תבוא עליה ,, אבל אם לא הבנתה את הדקות הזאת , לא פלא כי בחורות זורקות אותך. דקות או לא, איך בדיוק תבוא אליה ובעלתה משנה את המצב? מה פרוש המשפט הזה בתכלס?

מעניין כמה פעמים אתה עשיתה זאת , לבחורות ישראל החסודות בסיפורים והבטחות שוא ..(אה סליחה ,הן עשו אותך ,נצלו את חולשתך הרגעית) שוב, בחיי שאני לא מבין מה אתה רוצה מחיי המין שלי.

זה בדיוק מה שכתבתי, הפסוק נחמד לתקופו ובא להטיב עם השבויה, בימינו אין שום סיבה להזכיר אותו פרט ללימודי התנ"ך והבנת הלכי הרוח בתקופה שבה הוא נכתב.

עכשיו זה דיון ואנחנו ממתפלפלים בלימודי תורה כאברכים ,, :lol:- לדעתי מגיע לנו תמיכה מהמדינה .

--------

וְאַחַר כֵּן תָּבוֹא אֵלֶיהָ וּבְעַלְתָּהּ וְהָיְתָה לְךָ לְאִשָּׁה -

דקות או לא, איך בדיוק תבוא אליה ובעלתה משנה את המצב? מה פרוש המשפט הזה בתכלס?

מדובר על כלל המשפט , לא לחתוך ולהוציאו מהקשרו .

תבוא אליה - גישה יפה , - ( יש כאן בעיה הרי היא שבוייה ובעצם גם ההסכמה שלה, אפשר כי נובעת מפחד )

אבל - היא כבר בביתך לפחות 30 יום , מכירה את משפחתך חייה עמכם , אתה מפתח אליה קשר , ויותר מזה , הורייך אחיך אחיותך

והקהילה מכירים אותה - ואולי הם ישכנעו אותך לוותר , או אולי מהכרות משפחתך היא תסכים ותתרצה.

(צריך לזכור כי בתקופה ההיא , היה נוהג חטיפת בחורות לשם נישואין , תוך פיצוי משפחתן או בהסכמת המשפחה ,

או מתוך רצון למנוע מלחמה , היו מחתנים/מעבירים בחורה למשפחה אחרת לשם יצירת קשר-דם וקשרי משפחה)

וּבְעַלְתָּהּ וְהָיְתָה לְךָ לְאִשָּׁה - מעשה בעל באישה - זכור כי בעצם המעשה , אתה לוקח אותה להיות אשתך , ואתה מחוייב לה לפי כל-דין.

יש את המושג בעילה - ויש משכב .

בעילה דינה כנישואין , אבל משכב לא נחשב ככזה .

לכן כאשר מפתה איש בתולה ושוכב עמה, מהר ימהרנו לקחתה לאישה.

המקרא עושה הבדלה בין בעילה לבין משכב , כל פעם שמוזכר בעילה, זה בהקשר של לקחת אישה.

בעל , בעלה של האישה .

עכשיו קרא את המשפט במלואו ובהקשרו -

ואחר כן - אחרי שגרה בביתך , ביצעה דיני אבלות ,כערה את עצמה , הכירה את משפחתך הכרתה אותה ברגעי שפל ורגעי חיים רגילים .

והיא למדה להכיר אותך , עמדתה בלחצי המשפחה , אולי יש המסכימים ואולי השוללים .

ואחר כן - ה- כן , אומר כי אתה מסכים לכל - כן על הכל , לא חלק או מה בא לך .

תבוא אליה - ככל האפשר כי זה יבוצע בהסכמה .

וּבְעַלְתָּהּ וְהָיְתָה לְךָ לְאִשָּׁה - כעת בעצם הפעולה , אתה מקדש אותה להיות לך לאשה , ואתה נעשה לבעלה .

שוב, בחיי שאני לא מבין מה אתה רוצה מחיי המין שלי. - :wink: מה אתה עוקב אחרי , הכבל המאריך .

( המוביל בא להעמיס, הסעות, מוניות , - קרקר נגד קרקר - הגשש )

זה נאמר כהוצא מהקשרו לגביך - ראה איך אפשר לקחת נורמות של היום ולהפוך אותן לנורמות לא מוסריות .

זה בדיוק מה שכתבתי, הפסוק נחמד לתוקפו ובא להטיב עם השבויה,

בימינו אין שום סיבה להזכיר אותו פרט ללימודי התנ"ך והבנת הלכי הרוח בתקופה שבה הוא נכתב .

נכון - אבל יפה להבין את הלך-הרוח של התורה כבר אז .

ורשמתי בעבר ( בהקשר ליחסי בחורים/בחורות וחברה ) - זכור כי כל בחורה היא בת ואחות של מישהו .

כשם כי לא תרצה כי יפגעו באחותך , הישמר מלפגוע באחות של אחר .( בין אם בכביש במיטה , בכל דרך )

ומבחינתי התורה על רגל אחת - ואהבתה לרעך כמוך ,, דרך ארץ קדמה לכל תורה .

אם אין לחם אין תורה ,, בזעת-אפייך תאכל לחם.(לא תמיכות לאברכים )

ובשביל שמר ויניב - ( אין מה לעשות , הרימו לי להנחתה , הצהרת הון ,,)

הקם להרגך , השכם להרגהו .

ועם כל הכבוד לרבנים - למד , שמע , הסכת , ומצא לך אתה את הדרך בחיים ( בחר אתה את הטוב ואת הרע )

שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אמך - יש לך בסיס ממשפחתך .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...