Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקשר לאוטו דיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ביום ראשון הגעתי לאוטו דיל בני ברק וראיתי אלפא רומיאו מיטו 2009 ב-73 אלף ש"ח.

דיברתי עם הסוכן ואמרתי לו שאני יבוא ביום שלישי לקחת את הרכב לבדיקה ואם הכל טוב ויפה לסגור עסקה.

לרכב נגמר הטסט ב1.4 ואמרו לי שגם יעשו עליהם טסט לשנה.

דיברתי עם הסוכן באותו היום כשסגרנו פרטים אחרונים ואמרו לי שאני צריך להשאיר מקדמה של 2000 ש"ח כי זה הנהלים.

השארתי מקדמה של 2000 ש"ח שכאילו "ישמרו" לי על הרכב ולא ימכרו אותו למישהו אחר.

היום הגעתי לשם עם חבר שהוא מכונאי מנוסה וישר שהוא ראה את הרכב אחרי 2 דקות הוא אמר לי שמשהו מסריח ולא כדאי אפילו לקחת אותו לבדיקה .

הקטע גם שאני גר בחיפה והרכב היה בבני ברק וביום ראשון ביקשתי מהם שאני רוצה לעשות בדיקה בחיפה במוסך שאני מכיר ושיעבירו לי אותו לחיפה ושאני אשלם מצידי על ההובלה.. התחילו לתרץ לי שהמובילית נתקעה וכו..

בסוף השתכנעתי ואמרתי להם שבסדר אני אבחר מוסך באיזור ואקח אותו לשם.

כשהגעתי היום אמרתי להם לאחר הבדיקה הראשונית של המכונאי שאני לא רוצה את הרכב ושאני רוצה את הכסף שלי בחזרה. הם אמרו לי שאני אקבל זיכוי לעסקה הבאה שלי ושאני לא יכול לקבל את הכסף שלי בחזרה כי הם העבירו איתו(עם ה-2000 ש"ח ששילמתי להם)טסט .

מה אני אמור לעשות? הם מחוייבים להביא לי את הכסף בחזרה ? או שמותר להם לעשות דבר כזה?

תודה.

פורסם

חייבים להחזיר לך את הכסף במיידי. חתמת על מסמך כלשהו? האם יש התייחסות לכך?

זו הייתה מקדמה לצורך שמירת הרכב שלא ימכרו למישהו אחר ולא מקדמה אחרי בדיקה ולצורך סגירת העסקה.

הם הרי ידעו שאתה תגיע לבדוק את הרכב.

זה שיטת מצליח ידועה - שלא תעיז לוותר להם.

תעדכן אותנו בבקשה כיצד הסיפור הזה מתקדם.

פורסם

חתמתי על עסקה בעקרון שאם הרכב ימצא בסדר לאחר הבדיקה אני אקנה אך איני מחוייב לקנות ואני רשאי לבטל עד שלא שילמתי את מלוא הסכום על הרכב.

פורסם

קח את המסמך שחתמת עליו ותקרא אותו מקצה לקצה - לא להתעצל.

בטוח שקיימת התייחסות לנושא של מקדמה.

הם חייבים להתנהג בהתאם לכתוב בחוזה - אם רשום שחובה להחזיר אז שיחזירו, אם כתוב שלא מחזירים אז ... כנראה שלא יחזירו (אלא אם תתחנן יפה)

בפעם הבאה תקרא לפני שאתה חותם !

מדהים שאתה מוכן להשקיע בזמן נסיעה מחיפה לבני ברק וגם חזור (לפחות שעה וחצי יחד) אבל לא חשבת לקרוא את המסמך שלוקח גג 10 דקות לפני שחתמת עליו ושילמת 2000 שח . מדהים !

פורסם

1. תקרא טוב מה כתוב בחוזה.

2. גם אם כתוב בחוזה שה-2000 ש"ח הם זיכוי לרכב אחר ואינם ניתנים להשבה, אתה יכול לתקוף את זה מכיוון שככה"נ מדובר בתנאי מקפח בחוזה אחיד. במידה והעניין יגיע לבית משפט לתביעות קטנות, יש סיכוי לא רע שביהמ"ש יורה להם להחזיר לך את הכסף.

3. הטענה שהם העבירו טסט לרכב אינה מחזיקה מים. זו "עשיית עושר" על חשבונך, שהרי בכל מקרה הם צריכים להעביר את הרכב טסט לפני המכירה (זו לא השקעה שהלכה לאיבוד מבחינתם....).

פורסם
1. תקרא טוב מה כתוב בחוזה.

2. גם אם כתוב בחוזה שה-2000 ש"ח הם זיכוי לרכב אחר ואינם ניתנים להשבה, אתה יכול לתקוף את זה מכיוון שככה"נ מדובר בתנאי מקפח בחוזה אחיד. במידה והעניין יגיע לבית משפט לתביעות קטנות, יש סיכוי לא רע שביהמ"ש יורה להם להחזיר לך את הכסף.

3. הטענה שהם העבירו טסט לרכב אינה מחזיקה מים. זו "עשיית עושר" על חשבונך, שהרי בכל מקרה הם צריכים להעביר את הרכב טסט לפני המכירה (זו לא השקעה שהלכה לאיבוד מבחינתם....).

במידה וזה מגיע לבית משפט החוזה בטל מיד, לא רק שיש סיכוי. אין בעיה להוכיח תנאי מקפח בחוזה אחיד, יתר על כן, במידה והחוזה ניתן לפרשנות שונה, ביהמ"ש יפרש לרעת המנסח. עם קצת סבלנות, אין סיבה שלא תקבל את הכסף חזרה. אל תרוץ ישר לעו"ד, חבל על השכר טרחה, תנסה קודם לבד.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

כל ההמלצות שלפניי ראויות.

אבל האם רק לי נראה ש- 2,000 ש"ח "דמי רצינות" או "שמירה" או דמי "נקווה שלא תתעקש לקבל חזרה וניקח אותם לכיסנו" או איך שלא תקראו לזה, זה כבר עובר גבול? לא היה נהוג 500 ש"ח, או שאני כבר ממש לא מעודכן?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

זה במקרה המיטו עם ה120 כ"ס יד 1 עם 40 אלף ק"מ? שהיה עליו מבצע, ונמכר ב71,000 ש"ח בצבע שחור אגב?

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם
זה במקרה המיטו עם ה120 כ"ס יד 1 עם 40 אלף ק"מ? שהיה עליו מבצע, ונמכר ב71,000 ש"ח בצבע שחור אגב?

לא זה מיטו 2009 155 כ"ח סוס 50 אלף קילומטר

• תוכן חדש...