Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מתחיל להתחרט שהזמנתי פיאסטה ידנית .... והאמת זה קצת מדאיג אותי . מה זה לעזזל חוק 3 שניות ? יש לי פיאט פונטו בת עשר והיא נוסעת רברס עוד לפני שהכנסתי הילוך(אני ציני כמובן) . בכל אופן משהו נראה לי מוזר בבעיות האלה .

ואתה צודק בהחלט ! אין חוק של ...שניות . ברגע שההילוך נכנס ואתה כבר נוסע כמה מטרים טובים לאחור אז הוא קופץ לבד לניוטראל כאשר הוא מלווה במכה רועשת . אתמול שוב זה קרה לי לאחר הרבה זמן של שקט . אתמול הייתי במוסך בגלל בעיה קטנה במתז האחורי שהחליט לטפטף לבד בלי כל קשר ללחיצה על ידית . התשובה של מנהל המוסך הייתה ברורה :"לחצת בטעות על הידית" .כאשר אמרתי לו שזה לא נכון הוא אמר לי ש" לא שמת לב" .ראיתי לידי פיאסטה שחורה של בחורה שרק קיבלה אותו לפני שבועיים וסיפרתי לה על התופעה של "בריחת ההילוך" והיא אמר לי לא להתרגש כי זה קורה במכוניות האלה , וזה קרה גם לה פעם או פעמיים ולעוד אנשים , אפילו כאן בפורום . פשוט "תכניס לרברס בחזרה וזהוא " לדבריה .שאלתי אותה למה היא לא מדווחת על זה , והיא אמרה שזה רכב ליסינג ואין לה זמו להשבית אותו במוסך. אז לך קונה יקר : אל תתחרט על הידנית כי היא עדיפה על הרובוטית . תקלה בגיר ידני שההילוך האחורי בורח ,עדיפה פי אלף מאשר תקלות רבות בגיר רובוטי שאתה לא תרצה לחיות איתם .אנחנו כבר חיים עם זה . תתרגל גם אתה .

פורסם

אחרי 8500 ק"מ עם היונדאי I20, פשוט חוויה של רכב.

צריכת דלק מעולה, חווית נהיגה טובה מאוד(הכל יחסי). אני נוסע כל יום עם הרכב כ 100 ק"מ, פקייקם, בין עירוני וכו'.

ממש מומלצת.

נסעתי בפיאסטה וממש לא אהבתי אותה.

מעבר לכך שאת השירות של כלמוביל אי אפשר להחליף. פשוט חווית שירות שלא קיימת במחוזותינו.

ההמלצה שלי - יונדאי.:-D

פורסם

צריכת דלק מעולה, חווית נהיגה טובה מאוד(הכל יחסי). אני נוסע כל יום עם הרכב כ 100 ק"מ, פקייקם, בין עירוני וכו'.

ממש מומלצת.

מעבר לכך שאת השירות של כלמוביל אי אפשר להחליף. פשוט חווית שירות שלא קיימת במחוזותינו.

לא רציתי להשמיץ את הפיאסטה בגלל שיש כאן אנשים עם זיקה חזקה למוצר , ואם חס וחלילה אגיד מילה רעה... בהתחלה חשבתי "רק לי זה קורה" . אבל רעש מנוע שמזכיר סובארו משנות ה90" , ריח דלק , בימים חמים , הילוך אחורי ועוד דברים שהזכרתי כבר , זה פשוט לא לעביין . יכול להיות שהפועלים {הגרמנים?} לא קיבלו משכורות בזמן וזאת התוצאה? בכל מקרה כש כוח העבודה הוא יקר התוצאה היא כנראה בהתאם . יש סיבה שהקוריאנים והמכוניות מהמזרח משתלטות על כל העולם ? ועוד איך !

פורסם
יוסי, איזה דגם של פיאסטה יש לך? החדש או הקודם?

ומהי צריכת הדלק? (וגם מה סגנון הנסיעה)

2013 צורה קודמת 1250 . אבל ההבדלים בין המודלים הם בעיקר גריל קדמי חדש ו... וכמעט זהו . נפח המנוע נשאר , הכפתורים בדלתות הוזזו טיפה . סגנון נהיגה רגיל ולא אגרסיבי . צריכת הדלק רחוקה מהצהרת היצרן .

פורסם
אני מצליח להגיע לצריכת דלק של 1:17 בממוצע...

נהיגה רגועה 100-110.

תענוג ממש.

הדרך הכי נכונה למדוד צריכת דלק היא להיכנס לתחנת דלק מיד שנדלקת הנורה , למלות מיכל לגמרי , עד הסוף , לנסוע עם הרכב עד שנדלקת המנורה שוב , לתדלק מלא עד הסוף כמו בפעם הקודמת בדיוק , ואז לספור כמה ליטרים תדלקת בדיוק. תסתכל כמה ק"ם עשה הרכב , ממנורה הראשונה שנדלקה ועד הפעם השניה שנדלקה . כמות הדלק לפי "חצי מיכל " או רבע מיכל " זה לא לעניין כאן , אינה נכונה , ואינה מדוייקת . המנורה נדלקת תמיד ב-5 ליטרים אחרונים . אני די בטוח שלא מדדת ככה .

פורסם
הדרך הכי נכונה למדוד צריכת דלק היא להיכנס לתחנת דלק מיד שנדלקת הנורה , למלות מיכל לגמרי , עד הסוף , לנסוע עם הרכב עד שנדלקת המנורה שוב , לתדלק מלא עד הסוף כמו בפעם הקודמת בדיוק , ואז לספור כמה ליטרים תדלקת בדיוק. תסתכל כמה ק"ם עשה הרכב , ממנורה הראשונה שנדלקה ועד הפעם השניה שנדלקה . כמות הדלק לפי "חצי מיכל " או רבע מיכל " זה לא לעניין כאן , אינה נכונה , ואינה מדוייקת . המנורה נדלקת תמיד ב-5 ליטרים אחרונים . אני די בטוח שלא מדדת ככה .

הדרך הכי נכונה למדידה היא כמות הליטרים שתדלקת מול הק"מ שעבר הרכב מאז התדלוק האחרון (כמובן לאחר שאופס).

זאת הבדיקה שאני מבצע מאז ומתמיד. גם לא דיברתי על "חצי מיכל" או "רבע מיכל".

מספר הק"מ מאז התדלוק האחרון לחלק לכמות הליטרים בתדלוק הנוכחי.

פורסם

ל- DN1978

אני רק מקווה שאתה לא "מושך" את המנורה של הדלק עוד קצת . כי במקרה הזה אתה "מרוויח " עוד קילומטרים .

יכול גם להיות שהרכב שלי באמת זללן יתר על המידה או שיש לו תקלה , אבל אין מה לעשות , בנוסף לכל משיש ברכב הזה , התצרוכת איומה . אחרי הפגישה שתהיה {אולי} , כי בפעם שעברה מנהל השרות הארצי הבריז בתרוצים שונים , באם לא יימצא פתרון לכל הבעיות שיש לי , לרבות הריח החריף של הדלק מצידו השמאלי אחורי בימים חמים , אשאיר את הרכב הלא מטופל הזה בחניה ואקנה רכב נורמלי אחר . אבל לא לפני שכל מה שהיה כאן יעבור לפייסבוק , ולכל אתר רכב אפשרי בישראל , כולל מכתב ליצרן לגבי השרות ה"מעולה" . הפיאסטה שלי תשמש "דוגמה חיה " לכל מי שיגיד "לא יכול להיות" וינסה להפריך את דבריי .

פורסם

יוסי בוקר טוב,

יש לי יונדאי I20 לא פורד פיאסטה או שלא הבנתי אותך :-).

וכדרך אגב, אני משתדל לא להגיע בכלל לנורת דלק מהבהבת ומתדלק לפני.

בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה וסע בדרכים טובות, כל השאר לא חשוב !!!

פורסם
אני דווקא נשארת עם הריו בסופו של דבר, בגלל המרווח הפנימי והגודל, האחריות.

הסוויפט נפסלה על המקום בגלל היותה קטנטנה מידיי, למרות שמבחינת ההעדפה רציתי אותה.

+1

הריו אכן מרווחת מאד השאלה זה השרות של קיא ? האם הוא כמו של כולמוביל ?

פורסם

לא יודע לגבי השירות של קיה, יש ל2 חברים קיה פיקנטו והם מרוצים מהשירות.

לי אישית - דוד שלי (אח של אמא) מנהל מוסך של קיה בדרום הארץ, ככה שיש לי למי לפנות במקרה של בעיה בשירות.

כמו כן בחרתי בריו גם בגלל האבזור, הנוחות והמרווח, מכיוון שלא נוח לי לנסוע בפחיות קטנטנות כמו הפיקנטו/I10 ודומיהן, מעדיף משהו מרווח קצת, כמו כן הריו מגיעה דיי אובזרת עם שליטה מההגה ושלל של מערכות בטיחות, מערכת עם USB ועוד...

(עוד לא קיבלתי את הרכב בכול מקרה)

פורסם
הייתי הולך על הפיאסטה. הרבה יותר אופי ושאר רוח. היונדאי מכניסה לדיכאון

יש רכבים שאתה יכול לקנות ללא חששות . הכוונה לרכבים חדשים .יונדאי זה אחד מהם . אם הפיאסטה אתה צריך מזל .

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

ממש מומלצת.

לא נהגתי ברכב אך יצא לי לשבת בו.

במילה אחת מזעזע פלסטיקה וגימור של רכב משנות השמונים פשוט גו*** נפש .

ידיות פתיחת דלתות שנלקחו מהמחסן העודפים של לאדה.

זו סיבה מספיק טובה לפסול רכב במחיר כזה.

הרכב שווה 40 אלף ₪ מקסימום.

• תוכן חדש...