Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן להתחדש בספורטיבית מזדקנת ואשמח לעזרתכם!

ישנם שני דגמים שאני מתרכז בהם,הקליאו ספורט דור שני וWRX,גם הלאון 20VT נלקחת בחשבון אך כרגע על "אש קטנה".

קראתי המון על הרכבים ולמרות זאת אני די מבולבל.

אקדים ואומר שמדובר ברכב שני בבית ואני לא רואה סיטואציה שיסע מעל 6K בשנה [הראשי נוסע 8K] ויש להתייחס לכך בכל הקשור בעלויות האחזקה,את הרכב הייתי רוצה להחזיק 3-4 שנים.

הדרישות שלי [לא לפי סדר]-

1.התנהגות ספורטיבית.

2.כוח.

3.אמינות ועלויות אחזקה.

אשפוך את מה שידוע לי לגבי הרכבים,אתם מוזמנים לשפץ/לסתור/להוסיף-

הקליאו-

-מבחינת התנהגות כנראה האופציה הטובה מבין השלוש,מנוע חזק יחסית ולא זללן.

-רוב החברה שמחזיקים אותן טוענים לאימנות גבוהה יחסית אך מבין שלושה סיכומים שקראתי בפורום שניים כללו בעיות אמינות לא נגמרות ועלויות תיקון לא שפויות שהאמירו ל 25K בשנה:shock:

-פוטנציאל שיפורים לא קיים מבחינת כח.

נראת כמו חבילה מנצחת מבחינת ניהוג וכמות החיוכים שתביא איתה,אני מפחד ממנוע שלא בטוח שיספק אותי לזמן רב ועלות התיקונים לכשיבואו.

הWRX-

-התנהגות סבירה ,מנוע חזק וזללן.

-גירים ומנועים מראים אמינות נמוכה יחסית אך לא חסרות כאלה שעברו כבר החלפה/תיקון.

בכל הקשור לאמינות מצאתי רק שבחים אך איך זה מסתדר עם מנועים מתים וגירים שבורים?

האם בכל המקרים מדובר באחזקה לקויה ונהיגה בצורה אגרסיבית מדי?

ממש לא באלי להוציא 30K על תיקונים לרכב שלא שווה הרבה יותר מזה :wink:

-פוטנציאל שיפורים קיים אך יקר.

-אני מכור לסאונד של מנוע הבוקסר!!

הסיבה היחידה לרתיעה היא דיבורים [ללא שום הוכחות כמובן] לגבי עלויות אחזקה "מטורפות",חוץ מדלק יש עוד משהו חריג?

לאון 20VT-

יש לי נסיון די גדול עם האחות החורגת שלה [TT 2001 הנעה קדמית] כך שיש לי טיפה מושג למה לצפות.

-מנוע סופר גמיש וגיר מצוין ואמין.

-התנהגות זאת הנקודה שמורידה אותי בנתיים מהרכב,נראה שהרכב נוטה לתת היגוי תמידי,האם סט קויילאוברים מסדר את העניין?

-על בעיות אמינות מיוחדות לא ידוע לי.

-פוטנציאל שיפורים עצום וזול באופן יחסית.

-היקרה בין השלוש,אחת טובה תדרוש מתיחה של התקציב.

נראית כמו חבילה מצויינת,שילוב מנוע/גיר מהטובים שבנמצא וכנראה שתהייה זולה לאחזקה מהשתיים האחרות.

טענות להתנהגות "לא ספורטיבית" הן הסיבה העיקרית שהיא בעדיפות אחרונה,האם כך הדבר?

אשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור על המצב,אם יש צורך למתוח את התקציב אעשה כך אך צריכה להיות לכך סיבה טובה :wink:

תודה מראש!

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההמלצה הכי טובה שיש לי לתת לך זה פשוט לעשות סיבוב על שלושת הרכבים. אפילו יותר טוב אם תצליח להשיג תצוגת יכולת מחבר של חבר במידה ויש לו את אחד הרכבים מהרשימה (כי אני כתור מוכר של רכב ממש לא הייתי נותן לך "לקרוע" לי את הרכב).

מהניסיון שלי, אם אתה מחפש רכב לתקיפת סיבובים הקליאו כאן מנצחת, אם אתה מחפש ביצועים אז האימפרזה פשוט שולטת בקטגוריה הזו (ומכיוון שאתה לא מתכוון לסוע הרבה אז הצריכת דלק לא תכאב לך בכיס), אם אתה מחפש ALL RONDER אז הלאון היא הבחירה הכי טובה (ותהיה גם הכי שימושית, במידה ולדוגמא הרכב הראשון יתקע במוסך ועדיין תצטרך לשנע את המשפחה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ההצעה שלי עדיין תקפה למרות התקציב :)

אתייחס ללאון כי יש לי נסיון (כמעט 3 שנים) רק איתה:

מבחינת התנהגות: יש תת היגוי, הרכב מתנהג הרבה פחות טוב מהלאון דור 2 למשל אבל ההגה הרבה יותר טוב. אצלי ספיציפית כל הפרונט עם סופרפרו לכן ההגה מאוד חד, מדוייק ומתקשר. השלדה מגושמת וכבדה (בהשוואה ללאון דור 2), דבר שאני לפחות הרגשתי בסיבובים. מה שכן, הרכב מרגיש יציב ויושב טוב על הכביש.

עם שיפורי התנהגות אין לי נסיון אבל אפשרי בהחלט לגרום לרכב הזה להתנהג, סט קויילאוברים + אנטי רול בר אחורי וקדמי (יותר עבה) + סט צמיגים טוב + בושינגים פוליאוריטן ולדעתי תוכל ליהנות מהרכב גם בסיבובים.

מבחינת כוח: יחסית זול לשיפור למעט קולר חזית כי צריך לבנות צנרת מאפס שמותאמת לרכב אבל חוץ מזה אפשר להגיע להספק יפה על הטורבו המקורי (K03S) ואם זה לא יספיק לך תמיד אפשר לשדרג את הטורבו (למרות שהרבה אומרים שהK03S הכי כייפי לנהיגה).

מה שכן אהבתי הוא השוק אפטרמרקט הכל כך גדול שיש לרכב הזה. בארץ רוב החלקים יקרים אבל אתה יכול להזמין הרבה דברים מארה"ב/אירופה שגם אחרי משלוח יהיו זולים משמעותית מהארץ.

ברקסים וגיר (6 הילוכים) גם כן מצויינים.

מבחינת איכות הרכבה וצורה חיצונית לדעתי הלאון לוקחת בגדול.

פורסם

תודה רבה חברים :arrow:

כמה שאלות:

לגבי האימפרזה-

-האם מבחינת אחזקה יש עוד הוצאות גבוהות באופן חריג מלבד הדלק?

ראיתי שהטיפולים לא מאוד זולים אבל הם לא יקרים באופן מוגזם,לרכב יש מוניטין של רוצח ארנקים ואני מנסה להבין למה :-)

-רוב הרכבים האלה משופרים ואני דווקא מעדיף אחת משופרת בטעם,האם יש שיפורים שגורעים באופן ממשי מאמינות הרכב? סתם כאלה שעדיף שלא יהיו?

הלאון-

האם יש מישהו שיוכל לשפוך אור על נושא שיפור ההתנהגות ברכב?

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם
מחירי טיפולים/חלפים:

פלאגים - 187 ש"ח (eBay)

פילטר שמן - 81 ש"ח (חברה)

שמן - כ-350 ש"ח (פרסי)

זוג צלחות קידמיות - 1264 ש"ח (חברה)

טיפול שכלל: שמן, פילטר שמן, פילטר דלק, פילטר אויר ועבודה - 952 ש"ח (אחרי הנחה - חברה)

טיפול טיימינג שכלל: רצועה, מותחנים, מחזיר שמן, מים, עבודה ועוד כמה קטנות - 2219 (אחרי הנחה - חברה)

יש דברים שלא שווה לקנות/לעשות בחברה, לדוגמא: אני מחליף קלאץ' בקרוב, עלות חלקים בחברה כ-3200 ש"ח (לא כולל עבודה) - עלות חלקים מ-eBay כ-1700 ש"ח (אחרי משלוח ומיסים).

אני אומר - לא כזה נורא, אבל הדלק כן נורא :?

קח בחשבון שאלו מספרים מלפני כמה שנים, יכול להיות שהם זזו קצת לכאן או לכאן.

בנוגע לשיפורים, פה קבור הכלב בנושא האמינות - אימפרזה מקורית לא סביר שתשבור גיר או תפוצץ מנוע, באימפרזה משופרת הסיכוי לכך יגדל (קל נורא להעלות את ההספק, לגדוש לשמיים, לשים קלאץ' סטייג' 19 ולז**ן את האוטו - ואז לבכות שאימפרזה שוברת גירים/ממיסה בוכנות).

פורסם
ההמלצה הכי טובה שיש לי לתת לך זה פשוט לעשות סיבוב על שלושת הרכבים.

זאת העצה הכי חכמה שאפשר לתת לאדם שמחפש רכב, כל רכב.

אפשר לשבת ולקרוא שעות על נתונים האצה, בלימה, התנהגות, שיפורים - ואז להגיע לרכב ולהתבאס כי סידור הדוושות, המיזוג, כיוונון הכיסא או צורת הישיבה מול לוח המכוונים לא מתאימה לך ולהתאבס.

שיהיה בהצלחה במציאת הכלה,

כמובן שלא אציין כאן שלפי דעתי הקליאו היא האולראונדרית המושלמת (והיא באמת כזאת) רק בגלל שאני משוחד :wink:

חג שמח,

אלי.

פורסם

כמובן שאנסה את הרכבים לפני הרכישה,הבעיה היא שכמו שנאמר כאן,אף אחד לא ייתן לי לבחון על הרכב מצבי קיצון.

מסיבוב קצר כנראה שלא אוכל לדעת באמת מה אופיו של הרכב,ואין באף מעגל סביבי אף אחד שמחזיק את אחד הרכבים ויוכל לתת טעימה מהיכולות האמיתיות של של הרכב.

YARIN,איפה באמת עובר "גבול הטעם הטוב" בכל הקשור לWRX?

אחת לא משופרת יהיה קשה מאוד למצוא,אז מאיזה שיפורים באמת כדאי להמנע?

AINO,הקליאו כרגע בעדיפות ראשונה מבחינתי אבל סיכומים שעלו פה גרמו לי לפזול לכיוונים אחרים.

בכל זאת להשקיעה 25K בתיקונים במשך שנה [וגם חצי מזה] נראה לי לא הגיוני.

כן ,אלה רכבים ספורטיביים אבל החזקתי כבר כמה כאלה ומעולם לא הגעתי לסכומים כאלה על תיקונים!

זאת כמו שאמרתי קודם גם הסיבה לרתיעה מהWRX וכנראה הסיבה היחידה שאני פוזל לכיוון הלאון שנראה שזולה משמעותית לאחזקה מבין השלוש.

אם ההגיון היה השיקול היחיד כנראה שהייתי הולך על לאון אבל אני מחפש רכב "סופש"ים" שיעלה הרבה חיוכים ושם הקליאו והWRX כנראה יגעו בנקודות הנכונות :wink:

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

Aino - אני מסכים איתך ועם redzone וגם אני חושב שהקליאו היא חבילה יותר שלמה (היה לי קליאו דור ראשון ואימפרזה GT), הבעיה היא שמסיבוב התרשמות בשכונה האימפרזה תשאיר רושם יותר חזק, היא הרבה יותר in your face.

יותר קל לנהוג מהר באימפרזה מאשר בקליאו, את הקליאו צריך ללמוד יותר לעומק בשביל להוציא חיוכים, באימפרזה? מהרגע שהנעת ושמעת את המנוע מגרגר מתגנב לו חיוך.

פורסם

זאת הנקודה עם האימפרזה,אולי נשמע מפגר אבל הסאונד משגע אותי :oops:

גם בארה"ב כשנהגתי על רכבים מיוחדים יותר כל אימפרזה שעברה לידי גרמה לי לנמק בצוואר :wink:

פשוט לא ממש באלי על הנמק בכיס :cry:

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

YARIN,איפה באמת עובר "גבול הטעם הטוב" בכל הקשור לWRX?

אחת לא משופרת יהיה קשה מאוד למצוא,אז מאיזה שיפורים באמת כדאי להמנע?

אתה כבר תדע לבד, כשתראה מודעות על רכבים שמורכבים מבליל של חלקים שונים או "אוטו חזק אחושרמוטה!! 400 כח סוס!" - תתרחק.

רכב ששופר בצורה רצינית (וגם הוא יכול להיות מורכב מבליל של חלקים שונים, רק כאלו שנבחרו בקפידה ועולים כסף רב) יוצע למכירה בהרבה מעל המחירון/מחיר השוק הממוצע.

פורסם

AINO,הקליאו כרגע בעדיפות ראשונה מבחינתי אבל סיכומים שעלו פה גרמו לי לפזול לכיוונים אחרים.

בכל זאת להשקיעה 25K בתיקונים במשך שנה [וגם חצי מזה] נראה לי לא הגיוני.

אתה כנראה מדבר על הקליאו של יוני.ס, היא באמת הייתה משהו מיוחד, ואני לא מאחל לאף אחד להגיע למצבו.

לאחר שזה נאמר - דע שהוא בכה לי כמה חודשים אח"כ "למה מכרתי :bigcry:" כי הוא לא הצליח למצוא רכב שעמד באותם הסטנדרטים של הקליאו שהייתה לו, למרות היותה לימון, זה לא הפסיק עד שמצא את המגאן המצויינת של ניר (שנמכרה לא מכבר).

האחזקה השוטפת של קליאו נורמלית לא נוראית בכלל (במידה ולא תיפול על לימון) ואף סבירה לחלוטין, בשימוש בחלקים מקוריים ואדון איביי.

מה גם שרוב רובן המוחלט של הקליאוז (אם לא כולן) עברו זה מכבר את טיפול הטיימינג "האיימתני" ככה שאמור להיות לך שקט יחסי מטיפולים גדולים.

פלוס גדול נוסף של הקליאוז (בדור השני), הוא שרובן המוחלט נשארו מקוריות כמעט לחלוטין.

אלי.

פורסם

אין לי ניסיון עם האימפרזה אבל החזקתי קליאו ולאון.

אהבתי את הקליאו יותר, כרכב שני היא נהדרת, פשוט צעצוע קטן.

עלויות אחזקה סבירות והמון פאן בסיבובים, כוח לא חסר אבל הוא נכנס מאוחר ויוצר הרבה דרמה תוך כדי.

בלאון התאהבתי בטורבו, אני לא רואה את עצמי רוכש רכב ללא מדגש כזה או אחר, ההגה גם כן מצויין.

בלאון 4 גם אין בעיות של תת היגוי אך לדעתי אפשר להגיע לתוצאה זהה בלאון הרגילה עם שדרוג מתלים.

אין לרכבים אלו בעיות אמינות מיוחדות ואחזקתם כמעט זהה כאשר הקליאו קצת יותר זולה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

נשמע שאנשים כאן מאוד אוהבים את הקליאו,הבעיה היחידה היא שאין אופציה לשפר [כח] אם אגיע לתחושת מיצוי מה שהשתיים האחרות כן מציעות.

אשמח אם מישהו יוכל לתת עוד מידע בקשר לאחזקת הWRX,ממידע שמצאתי בפורומים נראה שהאחזקה [להוציא דלק] שפויה לחלוטין אך מצד שני יש המון [המון!] טענות לאחזקה סופר יקרה,האם עומד משהו מאחורי הטענה או שהכל "שמועות"?

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

מניסיון של מכרים, האימפרזה תהיי הכי יקרה לאחזקה בלי קומבינות (איביי, מפרוק, תחליפי ועוד).

אחריה הקליאו ואז הלאון.

אבל בימינו כל מי שמכבד את עצמו יודע להתקמבן ולא רץ למחסני החברה בשביל כל חלק.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
נשמע שאנשים כאן מאוד אוהבים את הקליאו,הבעיה היחידה היא שאין אופציה לשפר [כח] אם אגיע לתחושת מיצוי מה שהשתיים האחרות כן מציעות.

לפי המשפט הזה הלאון והאימפרזה יתאימו לך יותר.

מי שמחפש כח בקו ישר/שיפורים הקליאו לא בשבילו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...