Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברו כמה חודשים מהטיפול הקודם ואיתם עוד 15K ק"מ.

את הטיפול הקודם ביצעתי באוטו-בדק, עקב המלצות שהיו בזמנו בפורום ועקב חבר שהוא גם חבר פורום שהמליץ לי עליהם, למרות שקרני אור קרוב לי יותר גיאוגרפית, ביקורות מחמיאות על אוטו-בדק ופושרות על קרני אור גרמו לי לבחור בפעם הראשונה באוטו-בדק לצורך הטיפול הראשון: כאן תוכלו לקרוא את הרשמים שלי מהטיפול הראשון אוטובדק.

לאחר מכן חזרתי לאוטו-בדק פעמיים נוספות, השפריצר האחורי נסתם, הם ביצעו ניקוי - וכבר בדרך הביתה הואט נסתם שוב.

מספר שבועות לאחר מכן, כיוון שלא הזדמן לי להגיע - עקב עומס בעבודה, חזרתי והתעקשתי שיחליפו אותו - לא חשבתי שזה הגיוני שאני אבלה שמה כל כמה ימים לפתיחת השפריצר ובדיוק בשביל זה יש לי אחריות - הם לא הסכימו להחליף - פתחו אותו שוב והאמת שמאז זה עובד יופי. אבל החלטתי לא לחזור לשם עקב החוויה הראשונית הבינונית.

אנסה לבצע את הסיכום שלי בתצורה דומה לזה שביצעתי בת'רד שפתחתי על אוטו-בדק:

עמידה בזמנים:

הזמנתי תור לקרני-אור. הוסבר לי בטלפון שטיפול 30K הוא טיפול גדול ויכול לקחת כ-3 שעות.

נקבע לי תור ליום למחרת בשעה 13:00.

הגעתי כמה דקות לפני, לא היה עם מי לדבר. המוסך היה שומם, מישהו עשה שמה פוליש לרצפה. יועצי שירות יוק - רק פקידה אחת שאמרה לי - שב פה תחכה.

גם ב-13:00 לא היה אף אחד.

אבל ב-13:05 כבר נכנסתי ליועצת שירות. היא אמרה שהרכב יהיה מוכן כעבור כשעתיים, סמוך לשעה 15:00.

כעשרים דקות עד חצי שעה מאוחר יותר - הרכב נכנס לטיפול.

הרכב יצא מהטיפול כעבור כשעה וקצת - סמוך לשעה 14:30.

בסעיף סה"כ הציון הוא טוב, זה הרגיש קצת מפגר להגיע למוסך ושאין עם מי לדבר, אני מסכים שמגיעה הפסקת צהריים, אולי עדיף להזמין את הרכבים לשעה 13:15 ולא 13:00. לא נורא. הרכב נכנס אחרי כחצי שעה ויצא לפני המועד המתוכנן.

קבלת ושחרור הרכב:

יש במוסך יועצת שירות אחת ועוד תא ריק שעל פי מה שכתוב אמורה לשבת שמה מנהלת שירות לקוחות.

כאמור הגעתי מעט לפני הזמן, נכנסתי כ-13:05, ככה שלא המתנתי יותר מדי.

היועצת ביקשה שאביא רישיון רכב כי זאת פעם ראשונה במוסך - גם כאן, יכלו להגיד קודם, בייחוד שאין חניה בשטח המוסך וצריך להחנות באזור.

קיבלתי הצעת מחיר על סך 1378 ש"ח שכוללת שימוש בחלקים מקוריים ו-200 ש"ח פחות בערך אם אשתמש בתחליפיים מאושרים על ידי צ'מפיון - אם יש מישהו שאני לא סומך עליו זה צ'מפיון וכבר אכלתי חרא עם התחליפיים שלהם, אז הלכתי על ההצעה היקרה יותר. שהרכב היה מוכן ניגשתי ליועצת (המתנתי במוסך כמובן) היא הביאה לי את הדף והלכתי לפקידה בחוץ לשלם.

גם כאן הציון הוא סביר - אין לי משהו טוב לומר או משהו רע לומר.

מקצועיות/עבודה:

תחילה אומר שהרכב היה בליפט מרוחק מעט, ככה שהתקשיתי לראות בדיוק מה עושים שם.

כמה דברים לחיוב: שמים על הכנפיים של הרכב את היריעות האלו שמגנות עליו - לא בכל מוסך עושים את זה.

שמן - בדקתי שמן שלקחתי את הרכב, היה נראה שחסר חצי - עכשיו אני יודע שבמנוע חם המד שמן לא אמור להגיע עד הסוף - כי אם כן אז שהמנוע יתקרר הוא יעבור את הסף. אבל חצי?! טוב, אמרתי נבדוק בערב על קר - בדקתי בערב שהמנוע היה קר - היה עד הסוף, אז סחטיין, זה אולי נשמע פשוט - אבל בחיים לא מילאו לי באף מוסך בכמות הנכונה - תמיד מעבר.

הבוחן עשה נסיעת מבחן מאוד קצרה - של כ-2 דק' - גם זה מעולה מבחינתי.

חוצמזה, אין לי מה להוסיף.

בסעיף הזה שוב - בסדר.

אווירה/פינת המתנה/שטויות כאלו שלא מעניינות באמת:

אין חנייה בשטח המוסך - הכל מפוצץ, זה מעצבן - יש חניות ברחוב ליד.

המוסך נראה נקי סה"כ.

צמודה למוסך סוכנות מכירות שאפשר להעביר בה כמה דקות.

יש פינת המתנה נחמדה שיש בה מעין בר כזה שאתה יכול לשבת עליו ולתצפת על הטיפול, אבל אתה יכול לראות באמת רק את ה-2-3 ליפטים הצמודים - השאר - אתה מנחש.

יש טלויזיה - יש מחשב עם אינטרנט, הכל נראה נקי מסודר, לעומת אוטו-בדק - עולם אחר.

גם כאן בסדר, אפילו בסדר גמור.

מחירים -

להלן המחירים ששילמתי (לפני מע"מ ואחרי עיגול אגורות):

שירות בקרה - 345 ש"ח.

שמן 502 5 ל' צמפיון - 254 ש"ח (לא יודע אפילו של איזו חברה, בקבלה כתוב PAZ) - אבל הקופסא לא הייתה נראית ישראלית מרחוק.

מסנן שמן מקורי - 120.

מסנן אבקנים (למזגן) מקורי - 155

מסנן אוויר מקורי - 210

פקק לאגן - 21

נוזל שמשות מיוחד ?(מה כל כך מיוחד בו?) - 3

מנקה מערכות הזרקה - 70.

סה"כ 1178 לפני מע"מ.

1378 אחרי.

לשיפוטכם.

פורסם

יניב, יש שתי יועצות שירות - אחת מהן היא גם א. שירות הלקוחות (עדי. אחותו של בעל המוסך / אישתו של מנהל אולם התצוגה), היא גם החביבה והנחמדה יותר. השנייה (אולגה) אינה נחמדה או נעימה, תמיד כועסת / עצבנית וזועמת.

חבל שלא שאלתי לפני, הייתי מייעץ לך להגיע לפני ההפסקה. הפסקה זאת הפסקה - הם פשוט עוזבים הכל ונעלמים להם לכחצי שעה, ואתה פשוט מתייבש לך ללא מעש. בפעם הקודמת פשוט נכנסתי לאולם התצוגה, עברתי רכב רכב (משעמום) ועד שסיימתי - הם חזרו.

ה"בוחן" משמע אביב?

לגבי השמן, כנראה Eurol. זה מה ששמו לי דאז בפאביה ("אוטובדק") וביטי ("קרני אור").

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

דווקא באוטונזק שמו לי בזמנו שמן של סונול.

וזה היה מצחיק שהבחור שנקרעה לו הטיימינג כאן בפורום קיבל שטיפה מה"מכונאי" ההוא שזה בגלל שהוא לא טיפל ברשת (עם החלפים סוג ד' שלהם).

פורסם

אני בזמנו התעקשתי על ה-Eurol וקיבלתי. הסבירו לי שלעיתים צ'מפיון מזמינים גם וגם ולפעמים רק סוג מסויים (סונול או יורול).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בצ'מפיון מזמינים גם קסטרול. אם מבקשים יפה - מקבלים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

הרכב הגיע ל-60K - נקבע תור לקרני-אור.

בגדול - זאת הפעם האחרונה שלי שמה. זלזול בזמן הלקוח וחוסר מקצועיות.

הטיפול לקח 4.5 שעות. כשעה וחצי עבודה ושלוש שעות המתנה סתמית.

התור הוזמן לשעה 07:45 בבוקר של יום שישי.

הגעתי בשעה 07:40, נכנסתי ליועצת שירות די מהר - קיבלתי 2 הצעות מחיר, אחת לחלקים תחליפיים ואחת מקוריים.

כפי שציינתי קודם הניסיון שלי עם התחליפי של צ'מפיון לא טוב בכלל. ההבדל בעלויות זניח (300 ש"ח לאורך 30K ק"מ) - לכן בחרתי בחלקים מקוריים.

היועצת אמרה שהטיפול יסתיים בשעה 10:30 בערך.

הרכב עלה לליפט רק באיזור השעה 08:30 - ישב 45 דק' בחוץ - כשהליפטים ריקים. כנראה שרישמית הם לא מתחילים לעבוד עד שעה מאוחרת יותר.

הטיפול ארך כשעה וחצי. במהלכו לא פורקו הגלגלים לבדיקת בלמים - כנראה ומקווה שבדקו מבפנים.

במהלך הזמן הזה גם בא אחד העובדים שעשה דיאגנוסטיקה לרכב ליד ומצא לנכון לשים את הלפטופ שלו על המכסה מנוע של הרכב שלי.

הרכב יצא מהליפו בשעה 10:00 והועבר לחלק האחורי של המוסך. שם הוא פשוט עמד בלי שאף יתקרב אליו שעה. שביקשתי מיועצת השירות לראות מה קורה -הוא בדקה ואמרה שהוא ממתין לנסיעת מבחן. לאחר קצת לחץ בשעה 11:20 הוא היה אחרי "נסיעת מבחן".

אבל בתום הנסיעת מבחן הוא נכנס חזרה לתוך המוסך - האור בתא הכפפות לא עבד. נשרפה הנורה. הם ניסוי לחליף - לקח 40 דק' לפרק ולהרכיב את תא הכפפות (כ-4 ברגים) ולא הייתה נורה אחרת כך שהאור לא הוחלף.

העלויות:

עבודה - 460

חלפים

שמן מנוע 5W40 - פז - 161

מסנן שמן - מקורי - 123

נוזל שמשות - 6

מסנן אוויר - מקורי - 223

מסנן אבקני (מזגן) - מקורי - 166

מנקה מערכות הזרקה - 70 (חבל שלא ידעתי - הייתי אומר לא לשים)

פקק לאגן - 20

מצתים - 532

מסנן דלק - מקורי - 251.

סה"כ 2000 ש"ח ללא מע"מ - 2360 כולל.

לטעמי מאוד יקר - בטח עם השירות הקלוקל שקיבלתי.

שרכב יעמוד מעל שעה שהלקוח ממתין במוסך - סתם בלי שזה יעניין אף אחד זה לא בסדר.

מילא הרכב היה בעבודה כי נמצאו בעיות/דברים נוספים שצריכים טיפול - אבל שעה וחצי עבודה נטו שתארכה ל4.5 שעות מראה על זלזול מוחלט.

45 בתחילת היום עד שהרכב נכנס (רכב מוזמן בין הראשונים וליפטים פנויים).

שעה ורבע המתנה לבוחן.

ועוד קרוב לשעה של פירוק והרכבת תא כפפות - ללא סידור הנורה הסוררת - כשהתהליך הזה לוקח לי - ואני לא מכונאי במוסך מורשה פחות מ-10 דק'.

למוסך הזה כאמור אני לא מתכנן לחזור. אמצא לסקודה בית אחר.

פורסם

אם מנקה מערכת ההזרקה לא היה חלק מהצעת המחיר וצוות המוסך לא קיבל את אישורך לפני שהוא החליט להשתמש בו, הייתי מבקש לא לחייב אותי בגינו.

בסופו של דבר יש לזכור שמדובר במשהו שהיצרן כלל אינו ממליץ עליו אלא ביוזמה של המוסך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...