Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הדיסקים הקשיחים של טושיבה הם זבל גולמי, ולעולם לא אקנה מחשב שמכיל אחד מראש, בידיעה שמהר מאוד אצטרך לקנות אחד חדש.

קודם כל באולטרבוק שלהם יש SSD ובקשר לדיסקים שלהם, אצלנו בעבודה יש 50 ניידי טושיבה שעובדים קשה מאד כבר שנה וחצי ולא נתקלתי בבעיית דיסק אפילו באחד מהם.

בכל מקרה תתחדש HP טובים מאד בניגוד למה שהרבה חושבים.

פורסם

במספר רב של ניידי טושיבה יש דיסקים של היטאצ'י וסיגייט (אוי האירוניה), בעיקר בסדרות העסקיות.

הבעיה היא הקשיחים מתוצרת טושיבה עצמה, לא המחשבים שלה. עם זאת, אני לא קונה שוב מחשב של טושיבה רק בשביל הסיכוי שיהיה בו דיסק כזה...

אני מודה שלא ממש הסתכלתי על המחשב שהצעת, כיוון שהוא לא היה כזה רלוונטי למקרה, ו SSD קצת קטן לי מדי

השילוב של 500GB קשיח רגיל ו 32GB SSD הוא פשוט גאונות, לדעתי. פרס נובל למי שהתחיל להכליל MSATA בניידים.

פורסם

הגיע לו ה HP, ואני מרוצה עד הגג.

המסך טוב משחשבתי, ואיכות הבניה פשוט מצוינת.

הזמנתי את הדל ביחד איתו, אגב, למישהי שרצתה להצטרף אלי למשלוח- איכות הבניה שלו פשוט פחות טובה, אני מרוצה שבסוף בחרתי ב HP.

פורסם

למה I7? מכיוון שלעומת ה I5, ל I7 יש 4 ליבות פיזיות אמיתיות ( לעומת 2 ב I5 ) ועוד 4 ליבות וירטואליות, סה"כ 8 שהמערכת רואה, כמו כן, יותר זיכרון מובנה על המעבד.

quote]

ב-i7 אמרת נכון אך בi5 טעית. מדובר ב4 ליבות פיזיות ולא 2 כפי שציינת.

ופיקה, תתחדש!

פורסם

תודה! מבחינת רושם ראשוני בהחלט לא מאכזב, וזה שיש בפנים ssd פשוט זהב. אולי בהמשך נחליף מ 32 ל 64.

אבל לגבי המעבדים, המעבדים היחידים של אינטל בניידים עם 4 ליבות הם אלו שמסומנים i7 qm

כל ה i5 כפולי ליבה

פורסם

אם הSSD הוא MSATA, הייתי שוקל ברצינות לשדרג ל128GB או 256GB ואז להעביר את כל מערכת ההפעלה והתוכנות אליו. יהיה לך שיפור מיידי בביצועים וזמני טעינה.

אגב, אלא אם אתה הולך לרנדר מתוך הקאד, אף אחד מהמעבדים לא יהווה בעיה. עריכת ווידאו זה כבר דבר אחר.

אילו רק היו ultrabooks עם מעבד גרפי נפרד, הייתי מעיף את הסמסונג 7 שלי בעבור 14" כזה. גם ה2.4 ק"ג של הסמסונג מעיקים ללא תיק גב ראוי (ושילך לעזאזל מי שהמליץ לי על תיק שליחים למשקל שאני סוחב!)

פתאום קולטים שמשקל המחשב הוא ללא המטען :-(

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

ה CAD (ולמעשה גם solidworks) זה לפרויקטים קטנים ביותר, לכן לא היה חשוב לי כרטיס גרפי מובנה. אף אחד מהמעבדים לא יגביל, גם I3 היה פה בסדר למעשה.

לגבי כרטטיס גרפי ייעודי באולטראבוקים, בהחלט קיים, ואפילו לא חלשים. קיים ENVY 4 זהה לשלי עם HD7670, או לנובו U410 עם כרטיסי NVIDIA. יש עוד דוגמאות, אם תרצה- רק תבקש.

בנוגע לעריכת וידאו, המעבד כמעט לא רלוונטי, כבר עשיתי את הבדיקה ברגע שקיבלתי את המחשב- ה HD4000 תומך בפיענוח וקידוד H264 ראוי לשמו, DXVA, אפ/דאונסאמפלינג, deinterlacing, כל מטלה רצה.

אני אכן עומד לשדרג בקרוב את ה SSD MSATA ל 128GB, המחיר לא גבוה, והעבודה עם קבצי וידאו תהיה מהירה אפילו יותר.

בעוד יום יומיים אחרי קצת עבודה עם המחשב אתן חוות דעת מעמיקה יותר, כרגע אני פשוט בעננים מזמן הסוללה, אני חורש על העפת ה bloatware והתקנת התוכנות שלי מרגע שהמחשב פה, מספר שעות, והסוללה עוד רחוקה מלהיגמר.

פורסם
תודה! מבחינת רושם ראשוני בהחלט לא מאכזב, וזה שיש בפנים ssd פשוט זהב. אולי בהמשך נחליף מ 32 ל 64.

אבל לגבי המעבדים, המעבדים היחידים של אינטל בניידים עם 4 ליבות הם אלו שמסומנים i7 qm

כל ה i5 כפולי ליבה

אכן, סליחה טעות שלי. הייתי בטוח שמס' הליבות בניידים זהה למס' הליבות בנייחים. אוטומטיק, קבל את התנצלותי.

פורסם
האחריות צריכה להיות פקטור! מחשבים ניידים מתקלקלים ויקרים לתיקון. השאלה היא מי נותן (או לא נותן) אותה.

HP מקבל שירות של טלדור

א) ה-envy לא מקבל אחריות מטלדור, הוא מקבל אחריות מ-DCS. טלדור זה רק לדגמים העיסקיים של hp, והאולטרהבוקים העיסקיים מקבלים שירות באתר הלקוח.

ב) לגבי תיקון עצמו - שים לב שבאולטרהבוק כמעט הכל יושב על לוח אם, בגלל המבנה שלו. אז מי שאמר שיכול להשיג חלקים בעצמו, ולתקן לבד, תתכונן שהחלפת לוח אם תהיה פיתרון לבעיות זיכרון, מעבד, כרטיס רשת, וכרטיס מסך (כן, גם אם הוא נפרד), וחלקים למחשבים ניידים זה לא דבר זול.

בהצלחה גם להחליף לוח אם ל-hp בלי branding tool מיוחד לצריבת מספר סידורי, שבלעדיו המחשב פשוט לא יעלה (מתאר לעצמו שאצל יצרנים אחרים אותו המצב)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני לא מבין למה כולם רק מחכים לרגע בו תהיה למחשב תקלה. זו הציפיה שלכם ממחשב חדש?

בנוגע למה יושב איפה- מעבדי ה ULV נשלפים ולא יושבים על BGA מולחם ללוח, הזיכרון כמובן נשלף, מדובר על SO DIMM, ההארדיסק- נשלף, כרטיס מסך- מובנה במעבד ולכן נשלף גם כן, כרטיס רשת- הצדק עמך בנוגע לקוי, האלחוטי- נשלף גם הוא. התקלות הנפוצות ביותר בניידים הן של RAM או הארדיסק, ששניהם נשלפים ולא ממש מהווים בעיה.

בכל מקרה, בסופו של דבר קניתי עם שנתיים אחריות בינ"ל, בזה תם ונשלם הסיפור. לא אצטרך להחליף בעצמי כלום גם במקרה הגרוע ביותר.

פורסם

ניידים יש ויש.

יש כאלה שמתפרקים לרמת רכיב, ויש כאלה שבנויים מחלקי "הכל באחד" גדולים ויקרים, בין אם משיקולי עלות ייצור, מקום או משקל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רוב האולטרבוקים מגיעים "חתיכה אחת" מהסיבה הפשוטה, עובי..

אפילו הסוללה נמצאת בתוך הגוף.

מעבד, כ. מסך וזכרון (4 גיגה), כ. רשת אלחוטי ושאר רכיבים שבנייד רגיל נתקעים להרחבות, נמצאים ONBOARD באולטרבוק.

ככה שאין הרבה מה להחליף שם. התוספת היחידה היא סלוט לעוד 4 גיגה זיכרון.

פורסם

ב envy 4 ספציפית כל החלקים שציינתי נשלפים (בכלליות, המעבדים ב 90% מהמקרים נשלפים. גם החברות מעדיפות שלא לעבוד עם BGA), ב 14Z למשל המצב זהה ל ENVY, למעט כרטיס הרשת האלחוטי.

-בסוללה יש ויש, בעוד שהיא אכן נמצאת בתוך הגוף בכל האולטראבוקים/סופר סלים נוטבוקים, בחלק היא hard wired שזה כאב ראש, ובחלק היא עם קונקטור, פשוט לא נשלפת אלא דורשת פתיחה של המכסה. מחשב שבו הסוללה hard wired לא היה עולה לשיקול אצלי, בסופו של דבר הסוללה מתה ואם אני צריך מעבדה כדי להחליף אותה זו עלות מטורפת (מה שמעצבן, כי הסללה המקורית ל ENVY 4 ול 14Z למשל עולה 40-50 דולר בלבד)

*בנוגע לעובי, מישהו פה ראה פעם כרטיס WIFI של נייד?

http://www.ebay.com/itm/DELL-Inspiron-9100-Latitude-D810-Laptop-Wireless-WiFi-Card-0J4781-BCM94309MP-/321088443224?pt=US_Internal_Network_Cards&hash=item4ac25cd358

מדובר בכרטיס דק יותר מזיכרון RAM SO DIMM

• תוכן חדש...