Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המשך שיפוץ MATRA BAGHEERA X 1979

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גנטים של פיגו ואלפא 13 ו 14 אינטש מרווח ברגים 98/4

ניראה לי מתאימים

תודה מריו.

הייתי מחפש גנטים של פזו' 205 GTI 1900,

בכל אופן לא הייתי טורח במציאת ג'נט מקורי, זה נדיר מידי.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תקן אותי אם אני טועה, אבל סגרת את הגג הנפתח?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

יופי של רכב .

וסתם לרקע כללי :

הפנסים האחוריים תואמים אחד לאחד לפנסים של סימקה קרייזלר מודל 1979 שלאחריה הגיעה טלבוט סולרה.

Chrysler Alpine 1-3 rear.jpg

פורסם
תקן אותי אם אני טועה, אבל סגרת את הגג הנפתח?

כן לצערי סגרתי אותו באופן זמני , כפי שרואים בתמונה לא נישאר דבר מהגג ניפתח חוץ מחור ענקי .

במקור הגג ניפתח היה מסוג ניגרר כזה של עור מתקפל שנע על מסילות בצדדים עם תיקתקים דומה לפיאט 500 קבריולט החדשה , אך כאמור לא נישאר מזה דבר ולכן זה דורש ממני לתכנן ולבנות או למצוא ולקנות כזה או דומה , את המקורי עדיין לא השגתי

ולכן נראה לי שנמתין עם זה קצת , אשמח לקבל התייחסויות נוספות בעניין

תודה מריו

HONDA SS50Z

HONDA CD50E

MATRA BAGHEERA X 1979

פורסם

לדעתי זה פספוס גדול.

אני היית מתייעץ עם סביר מגנות הם נציגי westabo

אני מאמין שיכלו לתפור לך גג הולם.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לדעתי זה פספוס גדול.

אני היית מתייעץ עם סביר מגנות הם נציגי westabo

אני מאמין שיכלו לתפור לך גג הולם.

תודה... נבדוק את זה בסוף השבוע !

מריו .

HONDA SS50Z

HONDA CD50E

MATRA BAGHEERA X 1979

פורסם
אי אפשר לשים גג מזכוכית וזהו ?

גם אני חשבתי על זה , אבל הגג לא ישר הוא מקומר גם לאורך וגם לרוחב והפתח ענקי

אפשר כמובן להקטין את הפתח , נראה לי שיותר קל למצוא ולהתאים גג כלשהו כשהגג כבר סגור , באופן כללי נראה לי שחלון זכוכית יפגום ביופי של האוטו ואני מעדיף שיהיה כמה שיותר דומה למקורי .

מריו.

HONDA SS50Z

HONDA CD50E

MATRA BAGHEERA X 1979

פורסם

אתמול אני ומשה העברנו את הרכב לזגג שפירק שימשה קדמית , אחורית , וחלונות נהג ונוסע

ולאחר מכן עברנו למכון אגזוזים בכדי ליישר את הדוד שלחץ על הפיבר בחלק האחורי של הטמבון

ואחרון לפחח בכדי שיגמור כבר את הפחחות צבע :x

מקווים שעכשיו העניינים יתגלגלו קצת יותר מהר , הגלגל של ה 205 GTI הוא גלגל ספר

להלן התמונות

DSCN3976 (Copy).JPG

DSCN3977 (Copy).JPG

DSCN3978 (Copy).JPG

DSCN3979 (Copy).JPG

DSCN3981 (Copy).JPG

DSCN3982 (Copy).JPG

DSCN3984 (Copy).JPG

תמונה 378 (Copy).jpg

HONDA SS50Z

HONDA CD50E

MATRA BAGHEERA X 1979

פורסם

"מטרה באגירה" – מכונית עם מטרה

בשנת 1973, חתמו האנשים הגבוהים במטרה (Matra) על הסכם מכירות עם קרייזלר ( Chrysler), על מנת להרוויח מהשם הטוב ומהאיכות הנהדרת של קרייזלר. קרייזלר הרגישו קצת נבוכים על כך שיש להם בקטלוג מכונית המונעת על ידי מנוע פורד בתצורת V-4 "מסורס" ( יחסית לכל הV8 וה- V6) ומטרתם הייתה ליצור מכונית חלקה ואווירודינמית על מנת להנמיך את התנגדות האוויר. מטרה, אשר תמיד שאפו לאמץ מכוניות עם למעלה משני מושבים (רודסטר) הסתפקה הפעם בפתרון של שלושה יושבים, ואז, המטרה-סימקה בגירה נולדה! (Simca Bagheera). למען האמת, השם הנשמע לכם מוכר – בגירה, נבחר על שם הפנתר מספר הג'ונגל.

בתחילת הדרך, המעצבים במטרה חשבו על מושב נהג מרכזי (ממש כמו שיש למקלארן F1 היום) אך נטשו את הרעיון, ככל הנראה בהנחה שבגללו לא יהיה אפשר להשתמש בחלקים שונים שמשתמשים גם במכוניות סטנדרטיות. מה שייקר את עלות הייצור והמכונית מאוד – משמע להפסיד את מטרת המכונית מלכתחילה. מכונית עם מראה ספורטיבי וטורף, מהירה, וזולה. כמובן שמה שאנחנו כיום יודעים, שאי אפשר לקבל את הכול ביחד, מטרה-קרייזלר, למדו זאת בדרך הקשה.

בגרסאות הראשונות, הבגירה הונעה על ידי מנוע סימקה 1100TI בנפח של 3 ליטר (1294 סמ"ק). ההתנגדות האוויר הנמוכה ומשקלה הקל-יחסית הפכו אותה למכונית זריזה במידה סבירה. התנהגות המכונית על הכביש הייתה יוצאת מן הכלל, והמכונית התקבלה באופן מאוד חיובי בקרב חובבי הרכב בעולם כולו. בכדי לסבר את אוזניכם, המכונית זכתה בגביע של תחרות המכונית הכי יפה ובו זמנית הכי שימושית מבחינת העיצוב לשנת 1974, באותה שנה הפרארי 308GTB ולנצ'יה BETA התחרו גם כן על אותו גביע, זאת במידת מה לצערם של אנשי סימקה, המטרה הייתה הפעם האחרונה שמכונית כביש מתוצרת מטרה הצליחה לנצח פרארי.

בהמשך שנות השבעים, הבגירה החלה להדחק הצידה מכיוון מתחרות אחרות, אשר הוכיחו לה שכוחה אכן היה חלש מדי, ובשנת 1976 גרסת הS- של הבגירה הועלתה לכביש לראשונה. לבגירה S היה מנוע בנפח 1442 סמ"ק (מנוע משופר של סימקה) אשר הפיק 90 כוחות סוס רעננים ואירופיים-משהו. כמעט מייד עם השקתה, יצאה לשוק המכוניות הבגירה-דור שני. הבגירה החדשה הייתה שונה מקודמותיה באופן יחסי. למכונית היו שינויים בעיצוב הגוף, בייחוד אף יותר ארוך וגם פגושים חדשים. זאת בשילוב מנוע בנפח 1442 סמ"ק אשר זכור מהבגירה S. כעת, הבגירה התפארהבהאצת 0-100 קמ"ש ב11.6 שניות, נתון מכובד בשביל להיות חלק מהתחרות על מכוניות הספורט בזמנו.

1442 סמ"ק עם 90 כ"ס

למרות שלמטרה- קרייזלר לא הייתה שום כוונה לשווק בגירה אשר מונעת על ידי מנוע גדול יותר או לחלופין מנועים שיוכלו להשתיל בבגירה. במפעלה בוצעו ניסויים רבים, חלק בכרסומי מנוע, חלק בחלקים שונים במנוע (בוכנות שסתומים וכד') וניסוי אחד רדיקלי למדי, אשר הוצג לעולם בפעם הראשונה; מנוע ה- U-8 בחיבור מקביל של שני מנועי 4 צילינדרים וחיבור הכוח לפני הקלאצ', וכך נולדה לה הבגירה U8 אשר הפיקה 160-170 כ"ס על משקל של בערך 1200 ק"ג, לא רע בכלל(!) …אף על פי הנתונים המרשימים, מכונית ניסיונית זו מעולם לא הגיעה ליצור סדרתי (כמוזכר, מלכתחילה לא תוכננה לשם כך).

הבגירה – יפה כמו שהיא הייתה ועודנה, סבלה מחולשה לחלודה ובשל כך סבלה מריקבון בשלדה כבר בשלבים מוקדמים. הייתה לה אך הגנה מעטה בפני חלודה וכשהיא יצאה מהמפעל ועקב כך אם לא טופלה כראוי, כמה אקזמפלרים שלה נעלמו מעיני בעליהם (פשוטו כמשמעו) בשל הריקבון. לעומתם השלדה, חלקי הגוף של הבגירה נשמרים כחדשים עד היום מפאת העובדה שהם עשויים מפיברגלאס. (ממש כמו הקורבט)

ב-1980 הוחלפה הבגירה עם הטלבוט-מטרה מורנה (Murena) אשר זכתה לשלדה מגולוונת ומנועים גדולים וחזקים יותר ואף לעיצוב אווירו-דינמי מתקדם יותר.

סך של 47802 יחידות נבנו מהגירה ולמרות בעיות הקורוזיה והחלודה הרבות, נשארו עוד כמה בסביבה (בישראל ישנן כ-4) .נקווה בשביל בעליהם המסורים של הבגירות שימשיכו לשמור עליהן ולטפל בהן עוד זמן רב.

גרסאות הבגירה :

Bagheera series I

תצורת מנוע: ארבעה ציל' טורי

נפח: 1249 סמ"ק

הספק: 84 כ"ס/6000 סל"ד

משקל: 950 ק"ג

0-100 קמ"ש: 12.5

מהירות מקס' : 175 קמ"ש

Bagheera S

סמ"ק 1442 נפח:

הספק: 90 כ"ס/5800 סל"ד

משקל: 995 ק"ג

0-100 קמ"ש: 11.6

מהירות מקס' : 185 קמ"ש

Bagheera series II

סמ"ק 1294נפח:

הספק: 84 כ"ס/6000 סל"ד

משקל: 980 ק"ג

0-100 קמ"ש: 12.3

מהירות מקס' : 185 קמ"ש

Bagheera S series II

סמ"ק 1442נפח:

הספק: 90 כ"ס/6000 סל"ד

משקל: 1015 ק"ג

0-100 קמ"ש: 11.6

מהירות מקס' : 190 קמ"ש

HONDA SS50Z

HONDA CD50E

MATRA BAGHEERA X 1979

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכונים אחרונים מהפחח !

הרכב הותז בקומפקט פילר כרגע לפני שיוף חיצוני נוסף , ואז שיוף וצביעה של החללים הפנימים .

להלן התמונות :

תמונה 680.jpg

תמונה 681.jpg

תמונה 682.jpg

תמונה 683.jpg

תמונה 684.jpg

תמונה 685.jpg

תמונה 686.jpg

תמונה 687.jpg

HONDA SS50Z

HONDA CD50E

MATRA BAGHEERA X 1979