Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר דומה קורה לי כשאני חוזר לישראל אחרי שהייה במדינה אירופאית קרירה ונעימה. עם הכניסה לאטמוספירה הישראלית אני נכנס לשוק תרמי, אחר כך חוטף גל הלם כללי, ואם זה קורה בתקופת בחירות רוב הסיכויים שאתפוצץ לפני שאגיע לאדמה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לא מחייב שהאסטרואיד יהיה מורכב מקרח. הוא מורכב בעיקר מסלעים, מעט תרכובות מתכתיות ומינרלים, וכן, גם קרח (מינוס 60 מעלות בחלל. חייב להיות קרח).

האסטרואיד (שיש לקרוא לו מטאור, מאחר והוא פגע בקרקע) טס בסביבות 60-70 אלף קמ"ש. הרבה-הרבה-הרבה יותר מהר ממהירות הקול (כ1100 קמ"ש). בגלל המהירות העצומה הזו, החיכוך עם האטמוספירה כה רב, שהוא מחמם את המטאור מהר. מאוד מהר. כל כך מהר, שהקרח בתוכו עובר "המראה", שזה מצב בו המוצק הופך לגז, מבלי לעבור דרך מצב נוזלי. ההתחממות המהירה הזו גורמת לפרץ עז של קיטור, מה שמפוצץ את המטאור לחלקים קטנים, שאלו, בתורם פוגעים בקרקע.

אילו המטאור היה פוגע בקרקע שלם- ספק אם היה נשאר משהו מהאיזור הזה. לפי מה שהבנתי מהתקשורת, משקלו היה קרוב ל10,000 טונות. אם הנתון הזה נכון- פגיעה של עצם במסה כזו, במהירות כזו, הייתה מחריבה לחלוטין, משטחת, איזור בגודל שאנחנו לא מסוגלים לתאר לעצמנו.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

X-plane - אם אתה רוצה לחדד את המינוח אז הגוף שטס בחלל הינו מטאוריד (meteoroid) והוא יוצר הבהק הקרוי מטאור (meteor) עם חדירתו לאטמוספירה. גוף המגיע לפני כדור הארץ קרוי מטאוריט (meteorite).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מקובל. אבל למה הכוונה במשפט "והוא יוצר הבהק הקרוי מטאור"?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

הפיצוץ נובע ממעבר אנרגיה מקינטית לאנגיית חום ותנע למסות אחרות.

זה מאוד דומה לתאונה של מכוניות.

מסת המטאור שנפל היית כ 40 טון, מהירותו הייתה כ 50-60 אלף קמ"ש. בחישוב קל

E=0.5M*V^2+MGH.

נזניח את האנרגיה הפוטנציאלית כי רובה הופכת לחום , וכוח הכובד בעצם רק משנה את הזווית הטיסה של האסטרויד.

והרכיב של האנרגיה מכיר את המהירות בריבוע ולכן הרבה יותר דומיננטי.

אז בחישוב יש לאבן האת:

ek=90000000* MJ תחלקו בזמן הפגיע ותקבלו את האנרגיה ב WATT.

פורסם
מקובל. אבל למה הכוונה במשפט "והוא יוצר הבהק הקרוי מטאור"?

המטאור הוא ההבהק הנוצר כאשר אותו שבב מהחלל חודר לאטמוספירה ויוצר שובל של חלקיקים לוהטים הפולטים אור, אשר קרוי בלשון העם "כוכב נופל". כפי שצייני - הגוף הטס בחלל קרוי מטאוריד, הבהק האור הנראה לעין הוא מטאור ואם נותרים שבבים המגיעים לקרקע - הם מטאוריטים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אילו המטאור היה פוגע בקרקע שלם- ספק אם היה נשאר משהו מהאיזור הזה. לפי מה שהבנתי מהתקשורת, משקלו היה קרוב ל10,000 טונות. אם הנתון הזה נכון- פגיעה של עצם במסה כזו, במהירות כזו, הייתה מחריבה לחלוטין, משטחת, איזור בגודל שאנחנו לא מסוגלים לתאר לעצמנו.

למה זה?

אני יודע שבעת פיצוץ על הקרקע חלק גדול מהאנרגיה שלו נהדפת מהקרקע כלפי מעלה ולכן אפקט הנזק המושג הוא קטן יותר לעומת מה שהיה יכול להיות מושג בפיצוץ אווירי.

זו הסיבה שגובה פיצוץ אפקטיבי של נשק גרעיני נמצא איפשהו בין 500 מ' לפצצות אטום קטנות ועד ל3-4 ק"מ לפצצות מימן גדולות במיוחד.

עפ"י אותו הגיון גם פיצוץ של אסטרואיד באוויר (בגובה "הנכון") אמור לגרום ליותר נזק לא?

V5

• תוכן חדש...