Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

אני כבר חודשיים מחפש לקנות רכב לעצמי. בהתחלה רציתי לקנות מזדה 3 או הונדה סיוויק שנת 2008 מליסינג ולפרוס את זה לתשלומים. אבל עם הזמן התחלתי להשוות את העלויות אחזקה (ביטוח, טסט, טיפולים ותצרוכת דלק) הבנתי שעדיף ללכת על קורולה. לצערי קורולה 2008 קשה להשיג אוטומט מלא אז התחלתי לחפש 2009. משם הכל הסבך עוד יותר, כי יש רק קורולה סאן ואנו חיים בשנת 2013, לא רוצה לקנות רכב עם חלונות חשמל מקדימה בלבד, אז חיפשתי GLI וגיליתי שאוונסיס גם זולה. לאחר מכן ראיתי את אסטרה החדשה (לאבא שלי יש דגם 2001 והוא מצוין חוץ מתצרוכת דלק).

עכשיו לא יודע מה לעשות, מצד אחד רכבי ליסינג המנפוצים מוצפים בשוק ועולים 20% פחות מהמכירון ורכבים אחרים יקרים יחסית. לכן אני מבקש את עזרתכם.

הצרכים שלי:

1. אוטו חסכני בתצרוכת דלק, נסיעות 50% בעיר 50% בכבישים.

2. לא יקר בתחזוקה.

3. אבזור עדכני (לא של שנות 90-00).

4. ביטוח לא יקר

5. מרווח פנימי ונוחות למשפחה (אני עוד לא נשוי אבל מסתכל כמה שנים קדימה).

6. תקציב עד 75-85 אלף ש"ח. 20-25 במזומן ויתרה לתשלומים.

רכבים שבדקתי מדגם משפחתי בינוני:

1. מאזדה 3 2009 - נפסלה בגלל תצרוכת דלק ומרווח פנימי (אפילו לא בדקתי את הביטוח).

2. שברולט קרוז 2009 - נפסלה בגלל תצרוכת דלק ומרווח פנימי

3. הונדה סיווק 2008-2009 - נפסלה בגלל עלויות ביטוח, היא יקרה באיזה 2000 ש"ח בשנה מאחרים.

4. יונדאי i30cw 2009 - חושב עליה, מאובזרת, ביטוח לא יקר, רק מה שמפריע לי זה תצרוכת דלק, ממוצע 1 ל 10.

5. קורולה GLI 2008-2009 - כנ"ל, רק הרבה יותר חסכונית.

6. יונדאי i35 2011 - הם רק עכשיו התחילו לצאת לשוק רכב מאולה מכל הבחינות, גם ביטוח שלו הכי זול וגם תצרוכת דלק מכל הרכבים שבדקתי. אני מניח שבעוד חודש אפילו פחות יתחילו להשתחרר מליסינג (מחיר לדעתי בים 80-90 אלף ש"ח).

7. אופל אסטרה החדשה 2011 - רכב מצוין רק תצרוכת דלק שלו גדולה יחסית.

8. סובארו B3 - נפסלה בגלל ביטוח יקר.

9. בדקתי גם את קיה מג'נטיס אבל היא מזהמת מאוד.

רכבים מדגם משפחתי גדול/מנהלים:

1. שברולט מאליבו או אפיקה 2008-2009 - רכבים מאולים אבל תצרוכת דלק שלהם הינה גבוה מאוד.

2. טויוטה אבנסיס 2009 - גם כמו קורולה (רק טיפה מאופזרת יותר ויקרה יותר). זה היה רכב מועדף עליי עד שלא ראיתי את i35.

3. פורד מונדאו 2009 - רכב יפה מבפנים אבל תצרוכת דלק שלו גבוה מאוד וגם רמת זהום 15.

4. מאזדה 6 וסובארו B4 - נפסלו בגלל מחיר יחסית גבוה.

אז מועדפות עליה הם:

1. i35 - 2011

2. קורולה או אוונסיס 2009

אני יודע שלהשוות רכבים מסוגים שונים בלתי אפשרי, אבל אני הלכתי יותר להשווה תקציבית וומרווח פנימי.

הייתי מעוניין לקבל חוות דעת שלכם.

פורסם

1. אין לך שום סיבה לקנות משפחתית גדולה, בייחוד שהדגש הראשון שלך הוא רכב חסכוני (דלק ואחזקה).

2. כשאתה משקלל עלויות, העלות הכי משמעותית היא ירידת ערך. אל תפסול רכב על צריכת דלק בלבד, בדוק עלות אחזקה כוללת.

3. עלות דלק היא, כמובן, יחסית לנסועה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
1. אין לך שום סיבה לקנות משפחתית גדולה, בייחוד שהדגש הראשון שלך הוא רכב חסכוני (דלק ואחזקה).

2. כשאתה משקלל עלויות, העלות הכי משמעותית היא ירידת ערך. אל תפסול רכב על צריכת דלק בלבד, בדוק עלות אחזקה כוללת.

3. עלות דלק היא, כמובן, יחסית לנסועה...

1. כמובן שאני לא מדבר על רכב עם מנוע 6.0 שיצרוך ליטר ל100 ק"מ. אני מדבר על חיסכון סביר. ברור לי שרכב גדול צורך הרבה יותר מרכב קטן/

2. בגלל ירידת הערך אני חושב על טויוטה, טויוטה והונדה לדעתי הם המובילות בתחום הזה לדעתי, אולי גם סובארו.

3. מסכים, אבל יש נתונים יבשים

פורסם

יש דברים שחוסכים בדלק ויש דברים שחוסכים בזה שהרכב פשוט טוב יותר, אמין יותר.

האוונסיס תעשה לך לפחות את ה1:10 במשולב (מנסיון עם אוונסיס 2006) - שלי עושה לי בד"כ 1:10.5 ובמצבים הטובים יותר היא אף מגיעה ל1:11.5 בצריכה ממוצעת.

בפקקים הכי גרוע שראיתי היה 1:8.9 והכי טוב שראיתי בכביש פתוח היה באזור ה1:14

האוונסיס החדשה יותר היא עם גיר שיש לו יותר יחסי העברה וזה הופך אותה לעוד יותר חסכונית אבל כמו שהבנתי לא בהרבה.

הייתי מצפה ממנה ל1:11 בממוצע ולמען האמת זה עדיין לא כל כך רע ביחס למתחרות 1.6 או הגודשות למיניהן - אני מדבר על צריכה ממוצעת.

אבל חסכון בדלק זה רק צד אחד של חסכון -

תיקח בחשבון שבטויוטות אין רצועת טיימינג - חסכת כאן טיפול מאוד מאוד יקר כל כמה שנים.

תיקח בחשבון שהרכב זול ופשוט לתחזוקה.

אני לא רואה מה הטעם לקנות רכב חסכוני שיעשה לך 1:14 או אפילו 1:17 אם אתה צריך להתעסק עם חלקים כמו:

1. קלאץ'

2. טיימינג

3. גירים שהאמינות שלהם לא מוכחת - רובוטיים וDSG ואלקטרונים מכל הסוגים

4. נפח מנוע קטן שמקצר את חיי המנוע ופוגע לך בכל חווית הנסיעה.

אפשר למצוא ביטוחים שפויים ביותר לרכבים משפחתיים 2 ליטר כל עוד לא מדובר בפרימיום.

הטסט יעלה לך קצת יותר.

כמו שאני רואה את זה - תמשיך לחפש רכב בקטגוריה אחת נמוכה יותר כמו הקורולה, אבל אל תפחד מהאופציה השניה אם מדובר ב2 ליטר יפני.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא רואה מה הטעם לקנות רכב חסכוני שיעשה לך 1:14 או אפילו 1:17 אם אתה צריך להתעסק עם חלקים כמו:

1. קלאץ'

2. טיימינג

פספסתי קצת את ההיגיון שלך:

1. קלאצ' עולה 1000 שקל בערך להחליף. אתה מחליף אותו פעם אחת בחיי הרכב, בהנחה וקנית אותו משומש והחזקת בו 5 שנים ונסעת נסועה ממוצעת.

2. טיימינג עולה עוד X שקלים (תלוי ברכב). בגלל זה לא צריך לקנות רכב חסכוני? בגלל 1500 שקל שעולה להחליף טיימינג + משאבת מים?

4. ממתי נפח מנוע קטן מקצר את חיי המנוע? עד היום נוסעים על הכבישים רכבי פיאט אונו ופונטו ישנים עם המנועים המקוריים, שסוחבים וסוחבים...מנוע 1200 של פיאט או 1400 של פיג'ו זה בין המנועים האמינים ביותר שיש כיום להשיג.

פורסם

אלכס, לדעתי, יש לך קצת ברדק בראיית התמונה הכללית.

אתה רווק ורוצה להחזיק ברכב גדול בשביל העתיד המשפחתי. אני מציע לך לחשוב רגע על כמה זמן מינימום סביר נראה לך עד שממש תזדקק לרכב משפחתי בגודל מלא. תקנה רכב שמתאים לך לעכשיו, גם זוג נשוי יכול לסוע בסופר מיני ברווחה, אפילו עם זוג עם ילד, למרות שממש לא תהיה חייב כי תוכל להחליף אוטו מתי שבא לך. יתחסוך מעצמך את ההוצאות הנלוות של אחזקת מכונית מעל לגודל הדרוש לך.

לי זה נראה שזה משמעותי בעיניך לאור העובדה שפסלת את היונדאי I30 בשל צריכת דלק ממוצעת של 1:10, זה פחות או יותר מה שכל ה1.6 אוט' צורכות.

הI35 תצרוך קצת פחות, אבל גם תעלה לך הרבה יותר ולכן גם תפסיד הרבה יותר מערכה לאורך השנים.

קורולה גם נחשבת חסכונית לגודלה, אבל היא לא מאובזרת בטיחותית, גם לא אבזור נוחות בגרסת סאן ומשאר הבחינות היא בינונית (אה היא גם זריזה).

סיויק, יקרה בקניה ולפי מה שאתה בדקת גם בתחזוקה.

בקיצור תקנה פיאסטה/I20/ מאזדה 2/פאביה חדשות יותר, זולות יותר וחסכוניות יותר.

תחליף כשתצטרך, זה יצא לך הרבה יותר משתלם.

ואם תנהג בידני, גם תקבל רכב חדש לחלוטין ותחסוך המון בדלק.

פורסם

יש דברים שחוסכים בדלק ויש דברים שחוסכים בזה שהרכב פשוט טוב יותר, אמין יותר.

האוונסיס תעשה לך לפחות את ה1:10 במשולב (מנסיון עם אוונסיס 2006) - שלי עושה לי בד"כ 1:10.5 ובמצבים הטובים יותר היא אף מגיעה ל1:11.5 בצריכה ממוצעת.

בפקקים הכי גרוע שראיתי היה 1:8.9 והכי טוב שראיתי בכביש פתוח היה באזור ה1:14

האוונסיס החדשה יותר היא עם גיר שיש לו יותר יחסי העברה וזה הופך אותה לעוד יותר חסכונית אבל כמו שהבנתי לא בהרבה.

הייתי מצפה ממנה ל1:11 בממוצע ולמען האמת זה עדיין לא כל כך רע ביחס למתחרות 1.6 או הגודשות למיניהן - אני מדבר על צריכה ממוצעת.

אבל חסכון בדלק זה רק צד אחד של חסכון -

תיקח בחשבון שבטויוטות אין רצועת טיימינג - חסכת כאן טיפול מאוד מאוד יקר כל כמה שנים.

תיקח בחשבון שהרכב זול ופשוט לתחזוקה.

1. קלאץ'

2. טיימינג

אפשר למצוא ביטוחים שפויים ביותר לרכבים משפחתיים 2 ליטר כל עוד לא מדובר בפרימיום.

הטסט יעלה לך קצת יותר.

כמו שאני רואה את זה - תמשיך לחפש רכב בקטגוריה אחת נמוכה יותר כמו הקורולה, אבל אל תפחד מהאופציה השניה אם מדובר ב2 ליטר יפני.

זה בדיוק מה שאני חושב, אבל מפריע לי אבזור של אוונסיס 2009, מרכב כמו טויוטה אני מצפצה מבנה קצת יותר איכותי במיוחד כשאר מדובר ברכב משפחתי גדול/מנהלי ביניים (זאת לא קאמרי).

אלכס, לדעתי, יש לך קצת ברדק בראיית התמונה הכללית.

אתה רווק ורוצה להחזיק ברכב גדול בשביל העתיד המשפחתי. אני מציע לך לחשוב רגע על כמה זמן מינימום סביר נראה לך עד שממש תזדקק לרכב משפחתי בגודל מלא. תקנה רכב שמתאים לך לעכשיו, גם זוג נשוי יכול לסוע בסופר מיני ברווחה, אפילו עם זוג עם ילד, למרות שממש לא תהיה חייב כי תוכל להחליף אוטו מתי שבא לך. יתחסוך מעצמך את ההוצאות הנלוות של אחזקת מכונית מעל לגודל הדרוש לך.

לי זה נראה שזה משמעותי בעיניך לאור העובדה שפסלת את היונדאי I30 בשל צריכת דלק ממוצעת של 1:10, זה פחות או יותר מה שכל ה1.6 אוט' צורכות.

הI35 תצרוך קצת פחות, אבל גם תעלה לך הרבה יותר ולכן גם תפסיד הרבה יותר מערכה לאורך השנים.

קורולה גם נחשבת חסכונית לגודלה, אבל היא לא מאובזרת בטיחותית, גם לא אבזור נוחות בגרסת סאן ומשאר הבחינות היא בינונית (אה היא גם זריזה).

סיויק, יקרה בקניה ולפי מה שאתה בדקת גם בתחזוקה.

בקיצור תקנה פיאסטה/I20/ מאזדה 2/פאביה חדשות יותר, זולות יותר וחסכוניות יותר.

תחליף כשתצטרך, זה יצא לך הרבה יותר משתלם.

ואם תנהג בידני, גם תקבל רכב חדש לחלוטין ותחסוך המון בדלק.

עומר אני חולק עליך, אני לא רוצה רכב קטן מסיבה מאוד פשוטה, כי אני מכיר כ"כ הרבה אנשים שנתקעו עם רכבים כמו שברולט אוואו, i20 וכו... ולא יכולים למכור, אלה אם לעשות טרייד אין בהפסד של 30-40% הפסד, אז אני מעדיף מראש להפסיד קצת פחות ולקנות רכב הרבה טוב.

הקנייה שלי לפחות ל5 שנים.

מכירת רכב מיד פרטים זאת בעיה רצינית, במיוחד כשאר מדובר על הקטנה.

יכול להיות שאני פסלתי רכבים ללא סיבה, ואולי יש רכב שיכול להיות מצוין למרות שצריכת דלק שלו טיפה יותר גבוה.

פורסם

4. יונדאי i30cw 2009 - חושב עליה, מאובזרת, ביטוח לא יקר, רק מה שמפריע לי זה תצרוכת דלק, ממוצע 1 ל 10.

לא.

ממוצע 1:10 אולי כשנוהגים עליה כמו חיות.

להבדיל מכל השמועות להורים שלי יש רכב כזה ככה שאני יודע מה צריכת הדלק, בעיר עומדת על 1:11 ואפשר גם 1:12 אם נוהגים מאוד מאוד מאוד רגוע ובלי מזגן.

מחוץ לעיר 1:14-1:15.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
1. כמובן שאני לא מדבר על רכב עם מנוע 6.0 שיצרוך ליטר ל100 ק"מ. אני מדבר על חיסכון סביר. ברור לי שרכב גדול צורך הרבה יותר מרכב קטן/

2. בגלל ירידת הערך אני חושב על טויוטה, טויוטה והונדה לדעתי הם המובילות בתחום הזה לדעתי, אולי גם סובארו.

3. מסכים, אבל יש נתונים יבשים

1. אתה מדבר על רכב שאתה לא צריך. כלומר, מבזבז כסף על מרווח פנים ללא שימוש. משפחה עם ילד יכולה להסתדר יפה מאוד גם עם סופר מיני, שלא לדבר על קומפקטית. משפחתית גדולה זה לגמרי מיותר, אם אתה מחפש חיסכון.

2. דעה צריכה להיות מבוססת.

3. אין "נתונים יבשים". המשמעות של נתוני צריכת הדלק הן פונקציה של כמה אתה נוסע. אם אתה נוסע מעט, זה פחות משמעותי, וההפך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

AlexaL לקחת את הרכב הקטן הגרוע ביותר שקיים בשוק, עם השוק הגרוע ביותר בשוק- אוואו ואת הרכב שידוע שהלקוח היחיד שלו הוא ציי רכב-I20 כדוגמאות. מכאן הסקת מסקנות על כול רכבי הסופר מיני ומיני בארצנו.

אם אנחנו מדברים על יפניות בלבד עקב ענייני מחירון מה עם סוזוקי סוויפט? גם לה יש שוק חרא ואי אפשר למכור אותה?

אני בדעה של קודמי אתה מחפש רכב שאתה לא צריך, ואני לא רוצה להיכנס לך לכיס אבל גם אבא שלי שמרוויח משכורת 5 ספרתית שהספרה השמאלית בה היא לא אחד לא מכניס את עצמו להרפתקאות כספיות כאלה על רכבים, ובטח כאלה שהוא לא צריך.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אם אתה לא מתכוון להקים משפחה בטווח של שנה-שנתיים (ובמשפחה אני מתכוון לילדים) אין לך מה לחפש רכב "משפחתי".

במצב כזה הייתי מחפש סופרמיני חדשה, כאשר יתרונותיה הם עצם היותה חדשה (מפחית עלות טיפולים), היתרונות הבטיחותיים של רכב מודרני ובדרך כלל רכב כזה יהיה חסכוני גם בדלק. נכון שזה בא במחיר ירידת ערך יותר גדולה, אבל כיון שאתה מתכוון להחזיק ברכב לטווח ארוך בעיה זו מצטמצמת למול היתרונות האמורים וחלוקת אבדן הערך על פני תקופה ארוכה.

גם כאשר תגיע לשלב המשפחה סופרמיני תוכל לשרת אותך היטב לכמה שנים, בודאי עד שיהיו שני ילדים. אבל מי מתכנן לטווחים כה ארוכים, יש כל כך הרבה משתנים שאינך שולט בהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. אתה מדבר על רכב שאתה לא צריך. כלומר, מבזבז כסף על מרווח פנים ללא שימוש. משפחה עם ילד יכולה להסתדר יפה מאוד גם עם סופר מיני, שלא לדבר על קומפקטית. משפחתית גדולה זה לגמרי מיותר, אם אתה מחפש חיסכון.

שוב, אני לא מחפש חיסכון בצורה אובססיבית, כמו שכתבתי קודם, ברור שרכב משפתי גדול לא יהיה חסכוני כמו רכב סופר מיני ידני. הכוונה בחסכוני הייתה ברמה סבירה לעומט המתחרים. לדעתי אין טעם לקחת רכב כמו הונדה סיוויק למשל ולהוציא בממוצע הרבה יותר כסף מאשר על טויוטה קורולה GLI (לדוגמא) או סובארו B3, כמובן שאים מה להשוואת בין ביצועים אבזור וכו...

AlexaL

אני בדעה של קודמי אתה מחפש רכב שאתה לא צריך, ואני לא רוצה להיכנס לך לכיס אבל גם אבא שלי שמרוויח משכורת 5 ספרתית שהספרה השמאלית בה היא לא אחד לא מכניס את עצמו להרפתקאות כספיות כאלה על רכבים, ובטח כאלה שהוא לא צריך.

זאת הסיבה שאני חושב עדיין ולא קונה, לא בא לי לקחת הלוואה ל5 שנים ולחשוב כל רגע מה עושים איתה.

אם אתה לא מתכוון להקים משפחה בטווח של שנה-שנתיים (ובמשפחה אני מתכוון לילדים) אין לך מה לחפש רכב "משפחתי".

במצב כזה הייתי מחפש סופרמיני חדשה, כאשר יתרונותיה הם עצם היותה חדשה (מפחית עלות טיפולים), היתרונות הבטיחותיים של רכב מודרני ובדרך כלל רכב כזה יהיה חסכוני גם בדלק. נכון שזה בא במחיר ירידת ערך יותר גדולה, אבל כיון שאתה מתכוון להחזיק ברכב לטווח ארוך בעיה זו מצטמצמת למול היתרונות האמורים וחלוקת אבדן הערך על פני תקופה ארוכה.

גם כאשר תגיע לשלב המשפחה סופרמיני תוכל לשרת אותך היטב לכמה שנים, בודאי עד שיהיו שני ילדים. אבל מי מתכנן לטווחים כה ארוכים, יש כל כך הרבה משתנים שאינך שולט בהם.

אני כן מתכוון להקים משפחה בשנה-שנתיים הקרובות.

בכל מקרה, אני לא רוצה רכב מיני ולא סופר מיני, כי הם קטנות עבורי, נהגתי שלוש שנים על פיאט אונו (אחרי הצבע) ועוד כמעט שנה על אופל קורסה (כמובן שאני לא משווה אותם לחדשות) אבל עדיין. במקביל מדי פעם אני נוהג מעל 6 שנים ברכב של אבא שלי אופל אסטרה 2001.

עוד פרמטר שאני מחפש רכב משפחתי גדול הוא שבחברות ליסינג רכבים כאלה בד"כ יהיו במצב הרבה יותר טוב מאשר רכבים קטנים יותר. הדרך היחידה לקבל קצת תחושה מה עבר הרכב זה רק לפי תאריכי טיפולים, אבל גם זה נותן אינפורמציה רק כמה נסעו בו במהלך השנה ולא יותר מזה.

פורסם

יש לי המלצה חריגה

בתור בעל משפחה עם שני ילדים קטנים

מצאתי לפני כשנה בלובינסקי ורידי פיג׳ו 308 טורבו

הרכב מאובזר בכל דבר אפשרי שזה מעייף לכתוב הכל

הדגם הינו דגם פרמיום עם גג פנורמי מדהים מנוע חזק וחסכוני.

צריכת דלק ברגוע 1/12 הבעיה היא שהרכב כזה כייפי שקל להתחרע איתו ואז יורדים ל1/9

אבל שווה כל שקל

היה להם דיל של שנתיים אחריות מוחלטת טמבון לטמבון כולל טיפולים כולל בלמים מגבים ועוד. הכל מקורי וחדש.

אני קניתי בזמנו ב80 אלף מודל 2008 עם 40000 קמ בלבד.

מבחינת צעיר רווק זה אחלה רכב עם פוזה וכיף מבחינת משפחה הוא מרווח להוביל עגלה כיסא תינוק וסל קל.

בטיחות 6 כריות אוויר וכל שאר ההגנות 5 כוכבי בטיחות.

ביטוח מקיף גרושים כי הרכב לא גניב. חובה גם זול בגלל שהמנוע רק 1600 והרבה כריות אוויר שנותנים עוד הנחה.

חסרונות: לא סחיר בגלל זה אתה קונה רכב מאובזר חזק ובטוח בזיל הזול יחסית.

מסוכן לרישיון מאוד !!!

אגב הוא גם מגיע עם מערכת מקורית סימנס ורמקולים של הרמן קרדון.

אשמח לתת עוד מידע אם תצטרך

פורסם

אני כן מתכוון להקים משפחה בשנה-שנתיים הקרובות.

תראה, אני הייתי במצב דומה לשלך לפני הרבה שנים. אני אחזור כעת על המנטרה שכבר פרסמתי כאו כבר מספר פעמים:

אין שום בעיה להסיע משפחה בת 4 נפשות בסופרמיני. יתרה מזאת - אם תבחר בדגם בעל תא מטען נפרד (בנוסח אקסנט, מאזדה 2, ריו ודומותיהן) תוכל להסתדר גם עם 3 ילדים.

אישית - עד שהיו לי שני ילדים נהגתי בסופרמיני. לקראת לידת השלישי רכשתי רכב יותר מרווח - אקסנט (מהדור הראשון, בשנת 1994), ועם רכב זה הסתדרתי היטב, כולל נסיעות משפחתיות מחיפה לאילת.

הנקודה שלי היא שרכב רכב משפחתי כעת כאשר הצפי למצב של 2-3 ילדים הוא בעוד 4-5 שנים (אם הכל יילך חלק) מהווה בזבוז כסף. לטעמי, אם הפרוטה אינה מצויה בידך עדיף להשקיע כעת ברכב חדש גם אם יותר קטן, ולהנות ממנו יותר שנים עם פחות ביקורים במוסך, וכאשר תגיע להריון השלישי של זוגתך יהיה עליך לבדוק שוב את צרכיך ויכולותיך הכלכליות.

עוד הערה אחת - הקמת משפחה גוררת הוצאות כספיות גדולות מאוד. כיון שאתה מתכנן הקמת משפחה בטווח די קצר עליך להביא זאת בחשבון בתכנון הכלכלי, גם אם מדובר בהקטנת התקציב המוקדש לרכישת הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...