Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנורת מנוע מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

היום בבוקר בדרכי לעבודה, נדלקה לי לפתע נורה המנוע , הבהבה איזה 10 שניות - 15 שניות וכבתה לבד,

מישהו יודע למה זה קרה , ומה צריך לעשות האם ללכת למוסך או משהו כזה?

קצת לפני שהיא נדלקה הרגשתי קטע מוזר עם הרכב, הייתי במהירות שהיא גבולית בין ההילוכים שני לשלישי, וראיתי שמשהו בסחיבה כזה לא משהו ואז זה נדלק, כמובן שזה היה למס' שניות, אח"כ הכל עבד רגיל

והמנורה כבתה,

מישהו מכיר את הבעיה? ללכת למוסך? ממה זה קורה?

תודה מראש לעוזרים!

פורסם
בוקר טוב לכולם,

היום בבוקר בדרכי לעבודה, נדלקה לי לפתע נורה המנוע , הבהבה איזה 10 שניות - 15 שניות וכבתה לבד,

מישהו יודע למה זה קרה , ומה צריך לעשות האם ללכת למוסך או משהו כזה?

קצת לפני שהיא נדלקה הרגשתי קטע מוזר עם הרכב, הייתי במהירות שהיא גבולית בין ההילוכים שני לשלישי, וראיתי שמשהו בסחיבה כזה לא משהו ואז זה נדלק, כמובן שזה היה למס' שניות, אח"כ הכל עבד רגיל

והמנורה כבתה,

מישהו מכיר את הבעיה? ללכת למוסך? ממה זה קורה?

תודה מראש לעוזרים!

זה בודאי יקרה שוב

כדאי להכנס למוסך , התקלה שהדליקה את הנורה נרשמה במחשב ניהול המנוע . דיאגנוזה במוסך תצביע על התקלה.

זה יכול להיות תקלה בהצתה אפילו סתם בגלל רטיבות שנעלמה, אבל זה סתם ניחוש.

פורסם

כל מוסך יוכל להוציא לך קוד תקלה ממאזדה. גם כל מתאם OBD2 מאי-ביי ב 10$ ידע לעשות את זה.

השאלה היא מה אותו מוסך יעשה עם האינפורמציה הזו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הייתי הולך על בטוח - מוסך מורשה, אי אפשר לדעת איזה תיקון (אם בכלל) יגרור קוד התקלה, ואני מאמין שתרצה שהתיקון ייעשה בידיים טובות.

אני לא מתמצא בתל אביב אז תחכה לתגובה של מישהו אחר שמתמצא.

ואם אתה שואל מה אני הייתי עושה - בינתיים קוד התקלה נעלם, הייתי מחכה קצת לראות אם יופיע שוב.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אני לא סגור על זה, אך מוסך אמ הדרך שהגיב מעליי רשם "התקלה שהדליקה את הנורה נרשמה במחשב ניהול המנוע . דיאגנוזה במוסך תצביע על התקלה." אז אני מאמין שהקוד נשמר ב"היסטוריה" של המחשב.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

• ספונסר פורום
פורסם

הבדיקה במוסך עולה כסף, בדיוק כמו שבדיקה אצל רופא או בדיקה של טכנאי מחשבים עולה כסף. אבל נהוג שבמידה ואתה מבצע את התיקון הנדרש במוסך לא יחייבו אותך על עלות הבדיקה ויסתפקו בעלות התיקון.

גם אם המנורה נעלמה התקלה עדיין רשומה בזיכרון של מחשב הרכב ואכן כדאי לגשת לאבחון כבר כעת ולא לחכות למצב בו התקלה מחמירה ואז גם התיקון יקר יותר.

פורסם
הבדיקה במוסך עולה כסף, בדיוק כמו שבדיקה אצל רופא או בדיקה של טכנאי מחשבים עולה כסף. אבל נהוג שבמידה ואתה מבצע את התיקון הנדרש במוסך לא יחייבו אותך על עלות הבדיקה ויסתפקו בעלות התיקון.

גם אם המנורה נעלמה התקלה עדיין רשומה בזיכרון של מחשב הרכב ואכן כדאי לגשת לאבחון כבר כעת ולא לחכות למצב בו התקלה מחמירה ואז גם התיקון יקר יותר.

דיברתי עכשיו טלפונית , עם בחור (המנהל) של מוסך מורשה מאזדה רכב דוד,

לדבריו: להמשיך לסוע רגיל אם המנורה כבתה והתעלם הוא אומר שזה יכול להיות כתוצאה, שלחצתי עזבתי לחצתי עזבתי את הגז אז אולי קיבל יותר מידי דלק וזה שגע אותו עם ההילוכים אבל אין חשש אם זה נכבה אחרי מס' שניות, ומיותר אפילו לבדוק,

כי ברגע שזה קרה יצא לי ללחוץ מס' פעמיים על הגז במהירות גבולית הרכב לא החליט באיזה הילוך הוא ואולי בגלל זה, אבל זה קרה רק פעם אחת עד עכשיו וזה עבר אחרי מס' שניות אז אין חשש. (ניסיתי לשחזר את התקלה עם לחיצה כמו שלחצתי במהלך הפקק וזה לא קרה שנית)

מה אתם אומרים?

פורסם

עכשיו נזכרתי במשהו - גם לי זה קרה פעם אחת בגולף, הנורה נדלקה, הופיעה גם לאיזה 10 - 15 שניות וכבתה.

הבנתי שחסר שמן, בדקתי, אכן היה חסר שמן, מילאתי והמשכתי לנסוע, סוף סיפור.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

מה הקשר אם חסר שמן אז יש מנורה של שמן לא?

ואם חסר אז למה זה מתכבה אחרי 10 שיניות? פתאום זה מתמלא?

לא הגיוני לי כ"כ מה שאתה אומר...

בכל מקרה יום שישי כבר יכניס תרכב למוסך לטיפול גם ככה רציתי כבר

פורסם

אני לא יודע בוודאות איזה מנורה נדלקה אצלך אז רציתי לכסות את הפינה הזאת אצלך.

למה היא מתכבה אחרי 10 שניות? כי המנורה לא תדלק כשאין לך שמן בכלל, היא מתריאה שכדאי שתמלא בהקדם, כי עומד להתרוקן.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

• תוכן חדש...