Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אנשים שבחרו במודע להתיישב מחוץ לגבולות המדינה כדי ליצור עובדות בשטח ולמנוע הסדר של פינוי, שואלים מי יפצה אותם?

יש לזה התייחסות בתורה: הרצחת וגם ירשת?

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, EliC25 כתב:

מעניין.

מה עלה בגורל מפוני גוש קטיף בעניין הזה?

מכיר כמה מהם. יצאו עם סכומים יפים מאוד אבל חלק לא קטן נפל לידי העסקנים שלהם שעשקו להם את הפיצוי.

מי שרצה קיבל מגרש לוילה באשקלון או בבאר גנים וסכום כסף מאוד מכובד שהספיק להרבה יותר מבנייה.

כדי לקבל מושג, כשקניתי את הדירה הראשונה שלי ב 425,000 באשקלון יכולתי לקנות וילה בניסנית ב 300,00. כשהם םונו וקיבלו מגרשים ששווים יותר ממיליון וחצי שקל ועוד סכום גדול שתלוי בותק ביישוב הדירה שלי היתה שווה כ 750,000.

ושוב, הכסף מקל על השיקום אבל צריך לזכור שזה לא מעבר דירה אלא התחלה כפויה מחדש.

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

אנשים שבחרו במודע להתיישב מחוץ לגבולות המדינה כדי ליצור עובדות בשטח ולמנוע הסדר של פינוי, שואלים מי יפצה אותם?

יש לזה התייחסות בתורה: הרצחת וגם ירשת?

הם יושבים שם באישור המדינה אז המדינה צריכה לדאוג להם 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אוקיי

אז דיברת על 8000 מפונים בערך. עכשיו אתה מדבר על פי 50 בערך

חיפשתי קצת נתונים, מדובר על 1.7 מיליון שקל (דאז) למשפחה, שהסתכמו ב5 מיליארד שקלים, ואגב גם על זה הייתה ביקורת רבה בכך שהמדינה זנחה את המפונים שנים רבות עד שמצאו להם פיתרון. אני עוד זוכר את זה בתור נער. 

אז היום אתה מדבר על פי 50, כלומר 250 מיליארד שקל פיצויים, לפני תיקנון במונחי אינפלציה. ואנחנו מדברים כאן על מחירי דיור בעיקר, כלומר עליה של בערך פי 3.

ראוי שאם מהלך כזה יקרה, פתרונות הדיור יהיו מוכנים טרם הפינוי, אחרת אתה הופך (בדומה לעכשיו) אזרחים לפליטים בארצם.

כן, נשמע מהלך הגיוני סך הכל.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

הם אלה שחטפו את קרוביהם כן?

לא היית אומר את אותו הדבר?

בטח שהייתי אומר אותו הדבר. אבל ממתי אנחנו נותנים לאנשים שהכי קרובים לסיטואציה של המשבר לנהל משבר? האנשים הכי אמוציונליים שעברו טראומה? החלטות עושים מהראש, לא מהלב, בטח לא כשאתה חלק מהסיטואציה. תחשוב על שוטר שאמור לחקור את הרצח של אישתו, די בטוח שלא יתנו לו לעשות את זה כי הוא קרוב מדי לסיטואציה נכון?

לפני כשעה, David32 כתב:

יבואו ויגורו בערים מסודרות בתוך מדינת ישראל.

למי שיהיה אחראי לזה מגיע משפט בהאג.

פורסם
לפני 15 דקות, MostlyWicked כתב:

מי שיהיה אחראי לזה מגיע משפט בהאג

באשמת כיבוד החוק הסינלאומי?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אבל פתאום זה בסדר להיות גזען, ולגרש רק יהודים מהשטח?

מה לגבי פלשתינים בשטחים שישויכו למדינת ישראל, גם אותם אפשר להעיף מהבית כי הם לא יהודים, או שזה עובד רק לכיוון אחד?

רק לכיוון אחד. 

כי לאנשים מסויימים יש תעודת זהות כחולה, ולכן הם שווים לכול שאר האנשים שיש להם תעודת זהות כחולה.

ואנשים מסויימים החליטו (בעידוד מסויים מהממשלה) לעבור על החוק וללכת לגור בשטחים.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

טרנספר מלא? ישראל ליהודים פלשתין לערבים? מעבירים את מנסור עבאס ואחמד טיבי מעבר לגדר?

קניתי. אבל רק אם זה מלא עד הסוף, לא גירוש יהודים בלבד.

אותה התשובה. עצימת העיניים לגבי הסטטוס של השטחים זה מגניב, אבל זה לא מציאותי.

לפני שעה, EliC25 כתב:

נניח אני רכשתי דירה מעבר לקו הירוק שעולה x כסף, מי יפצה אותי למגורים בתנאים דומים?

לקחת הימור, לא הצליח.

אם מישהו יפצה - זאת תיהיה המדינה.

יאללה דיסלייקים. 

האמת כואבת.

אגב, תירגום מאתר חדשות הולנדי:

אזכיר שפימפמו שזאת הצעה טובה.

אז איך זה נראה?

image.thumb.png.e050283953b864ed129be6f3c1ddc742.png

אגב, אחרי ששמתם דיסלייק, ברור לכם שהם לא יקבלו את כול השטח של יהודה ושומרון בתסריט ההיפוטתי הזה. גושי ההתיישבות הגדולים ישארו, והשאר... יעברו.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אם במהלך השבועות האחרונים היינו שומרים על איזשהו שמץ של אמינות בעולם, היינו יכולים לנסות להעלות את הקייס שההצעה המצרית הנוכחית היא לא מה שדובר עליה קודם ולהראות מה ההבדל.

כרגע- די תקעו לנו גול. (למען האמת, אפילו אני לא לגמרי מאמין שמה שטוענים בישראל נכון וההצעה אכן שונה....)

התחילו פעולה ברפיח בתזמון הכי גרוע שאפשר, וכולי תקווה שזה לא יהיה עוד פעם משהו "חצי". או שעושים או שלא. 

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

זה מתקשר לדוגמא עם האבא והבת שהולכים לקנות רכב.

רק שהפעם זה לא רכב משומש, אלא ילדים והורים שלהם.

פורסם

משהו אחד שלא הבנתי:

אני לא ממש חסיד של הממשלה הזו. אבל איך המסרים של קטאר, החמאס, המצרים, חדש - תע”ל, ולהבדיל מחאת קפלן ופורום משפחות החטופים הם מסרים זהים. ממש נראה שהם קוראים מאותו דף! 

איך??

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 2 דקות, Pika007 כתב:

היינו יכולים לנסות להעלות 

לא זכור לי שמפרסמים הצעות בפומבי ברמה שהיה אפשר להשוות ביניהן, בדרך כלל הדברים נסגרים בחדרי חדרים. 

כרגע- די תקעו לנו גול

דווקא כשהתחילו לפזר כרוזים בנוגע לפינוי אוכלוסייה, החמאס מיהר להסכים להצעת הפסקת אש (שעל פי דיווחים שונה מהמקורית). 

אולי יש חשש אמיתי מפעולה משמעותית ברפיח? 

וכולי תקווה שזה לא יהיה עוד פעם משהו "חצי". או שעושים או שלא. 

רוב הסיכויים שהאמריקאיים לא זורמים, או זורמים למחצה על העניין הזה. הכל תלוי בגבולות גזרה שנקבעו. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 4 שעות, tinoki כתב:

משהו אחד שלא הבנתי:

אני לא ממש חסיד של הממשלה הזו. אבל איך המסרים של קטאר, החמאס, המצרים, חדש - תע”ל, ולהבדיל מחאת קפלן ופורום משפחות החטופים הם מסרים זהים. ממש נראה שהם קוראים מאותו דף! 

איך??

כי הם יודעים איך לשחק בראש של הישראלים.

מזכיר לי את החטופים בלבנון המשפחות טענו בהחלטיות שהבנים שלהם בחיים והם קיבלו מסרים חד משמעיים (לא מהממשלה) שהבנים בחיים. למרות שכל גורמי הרפואה טענו שאין סיכוי 

פורסם
לפני 11 שעות, mikyl כתב:

וישראלים סטארט-אפ ניישן כבר 20 שנה בוחרים בביבי מר ביטחון רמה אחרת.

אין סתירה.

גם אתה צודק 

לפני 10 שעות, oryo כתב:

תלוי איזה אינטרסים, כי ״האינטרס הישראלי״ מכליל בפנים את הדעות שלך, של פרקש, של פינדר ושל יבגניפ - והמחשבות לגבי אותו אינטרס, שונות מאוד.

לדעתי, האינטרס האמריקאי הוא (בינתיים) אכן האינטרס הישראלי - כפי שאני ועוד כמה ״סמולנים״ מגדירים אותו. חתירה ליציבות אזורית ברת קיימא, יציבות שאינה ברת ביצוע כל עוד אתה בוחר לשלוט לנצח במליוני אנשים. אם וכש ארה״ב תמצה את הסבלנות שלה / הלובי היהודי ייחלש או יתרחק מספיק מישראל / יהיו שינויים בתעדוף של האסטרטגיה היותר גלובלית, ישראל תהיה הראשונה לסבול, וניכר שלרבים מפוקדי השרשור אין באמת מושג או חצי מושג לגבי עד כמה הסבל הזה יהיה נוראי. ישראל היא לא מעצמה, היא מדינת חסות, כאשר בלי החסות היא תהפוך לעוד עץ בג׳ונגל.

בכ״א ביבי וחבריו עומדים נגד האינטרס הזה לדעתם של אנשים רבים (כולל אני) - וכנראה ״נשיא ארה״ב המטומטם״ ביניהם. אז למרות שהם מצהירים שהאינטרסים שלהם הם ״האינטרס הישראלי״, זה קשקוש. 

מעבר לזה אני חושב שצריך שמישהו ימליץ כבר לביידן לבוא לקארספורום ולקרוא הגיגים מאוד עמוקים כמו ״כל הפלסטינים נאצים״ או ״צריך למחוק מחר את ביירות״ ולהחכים לגבי גאופוליטיקה ותורת המשחקים, אולי כך הוא סוף סוף יבין שאם במקום להרוג רק המון ערבים נהרוג מלאנתלפים ערבים אז פוף הכל יסתיים ובא לציון גואל 🙌 זה הרי ידוע שמדיניות ומדינאות זה לחלשים.

Grow the fuck up.

אני לא מבין אין הקמת עוד מדינת טרור תורמת לשיפור היציבות האזורית.

אני לא מבין. אולי זה בגלל שאני לא משכיל מידי.

לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

האמריקאים תמיד אהבו את ישראל חזקה אבל עם שתי ידיים ורגל קשורים מאחורי הגב, שחס וחלילה לא נתפוס אומץ ונעשה מלחמת ששת הימים טייק 2

גם פה בישראל התאהבו בקונספט הזה.

במקום לנסות לצמצם את הסיוע הכספי והמדיני מנסים להישען עליהם כמה שיותר 

פורסם
לפני 8 שעות, EliC25 כתב:

נניח אני רכשתי דירה מעבר לקו הירוק שעולה x כסף, מי יפצה אותי למגורים בתנאים דומים?

למה אני צריך לפצות עבריינים או מחפשי קומבינות?

לפני 9 שעות, EliC25 כתב:

ומה הפתרון לכל אותם מאות אלפי יהודים שחיים בשטח שיוגדר כמדינה פלסטינית?

אבל הטענה היא שהתנחלויות הן לא מכשול לשום הסדר היפותטי, לא? אז עכשיו מסתבר בעצם שהם כן, כי אסור להזיז מאות אלפי יהודים, שהגיעו לגור שם, כדי למנוע הסדר? אתה מבין את הבאג הלוגי כן?

...

אלוהים אדירים, אני ככ שונא את הסימטריה המזויפת בשיח, משני הצדדים. לדבר על פינוי התנחלויות כ"גירוש יהודים" או "טרנספר" זה האח התאום של הwoke shit מאמריקה. אין כוונות אף פעם, אין מטרות, אין אג'נדה. אין החלטות של מי ששולט. אין כלום. יש אנשים שבמקרה לגמרי הגיעו לחיות בשטח כבוש, שמעולם לא סופח על ידי המדינה ולא הוכר כחלק ממנה. חלקם בנו שם בכיף שלהם בניגוד לחוק (מישהו זוכר את הח"כ חובב המשילות, דמוקרטיה וליברליזם, שמחה רוטמן? מישהו זוכר שהיה צו הריסה לבית שלו?). אבל אסור להזיז אותם כי "טרנספר".

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...