Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, פינדר כתב:

תחקיר מדוקדק של מקרה מה10.10.

4 מחבלים מזוהים באיזור זיקים. כח צהל מגיע למקום. המחבלים נכנעים. מורידים חולצה. מרימים ידיים ונשכבים על הקרקע.

החיילים יורים במחבלים והורגים אותם. הצבא ניסה לטשטש את ההוצאה להורג הזו ובתמונות, שהצבא עצמו פרסם, רואים שהזירה ״בושלה״ באופן חובבני.

הסרטון של האירוע עלה פה בפורום כבר אז. וכבר אז כתבו פה שמדובר בהוצאה להורג. כמובן שזה לא עורר עניין מיוחד. מודה שגם אני ברוח אותם ימים, שתקתי על זה, למרות שזה עורר בי חוסר נחת.

עכשיו מתברר שאותו גדוד ואותו המג״ד הם שהרגו את שלושת החטופים, שגם הם ״נכנעו״ לפי הפרוטוקול.

חבל, שאנחנו לא מבינים שהנורמות האלו של, מחבלים לא יוצאים חיים, פוגעים בסופו של דבר בנו.

והתחקיר הזה ממש לא מוסיף לאמינות של תחקירי צהל ושל דו״צ, שכולנו נמנעים מלערער על האמינות שלהם.

https://eishton.wordpress.com/2023/12/26/battalion17/

זו חיילות גרועה שבסוף באופן לא מפתיע עולה בדם.

עצוב ומתסכל.

ועצוב גם שמנרמלים תקריות כאלה. 

מחבלים לא יוצאים חיים זו סיסמה מסוכנת. ההגדרה הבעייתית למחבל או לבוגד מתחילה במקרים הברורים, כשיש קונצנזוס (4 "מחבלים" שנכנעו? לא נורא נהרוג גם אם לא מהווים סכנה) עוברת למקרים שהם בערך (קסטלמן, 3 החטופים), ומסתיימת במקרים מופרעים ממש של סימון או זיהוי פוליטי (גרינצווייג, רבין).

ומי שלא רואה את הקשר לא רוצה לראות. הדחקה היא כלי מאוד חזק ושימושי.

• אהבתי 2
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 9 שעות, Supertigre כתב:

את האמת, אם הייתי שם ב-10.10, גם אני הייתי יורה. זה הרי ביום השלישי לטבח, הם לא נמצאו שם סתם והם לא כאלו שנותרו בשטח אלא חדרו לשטח, מוות זה בהחלט עונש ראוי. 

שמרתי על מחבלים, היה לי נשק אבל היה לי גם מוסר בסיסי, וגם רצון להיות בלי טראומה לכל החיים בעקבות הריגת בנאדם אבל זה זניח.

כן הייתי צריך קצת לשחרר אגרסיות אבל זה גם זניח.

לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

נכון אבל החייל בשטח לא שופט ולא תליין.

אם אין אילוץ מבצעי (מסכן את הכוח או את המשימה) לא הורגים אנשים שנכנעו.

השאלה שצריכה להישאל, למה לא הרגו שיירות של פלסטינים כשירדו דרומה? או שעושים פה איפא ואיפא?

לפני שעתיים, laviil כתב:

אתה חושב שאנחנו עוד יכולים לנצח פה?

אנחנו יכולים לשרוד וזה במקרה הטוב.

את המלחמה הזו כבר הפסדנו.

אנחנו בכלל לא בסוף, ועדיין לא בתחילת הסוף, יש לנו עוד חצי שנה לפחות בשביל תחילת הסוף.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

נו באמת, גם לפה חדרו האיראנים?

נראה לי שהם עזבו ברגע ש @m3x7r3m3 עזב..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

נכון אבל החייל בשטח לא שופט ולא תליין.

אם אין אילוץ מבצעי (מסכן את הכוח או את המשימה) לא הורגים אנשים שנכנעו.

נכון, אבל ב-10.10 הכל היה שונה, אלו היו עוד ימים של טיהור השטח לאחר הטבח ובימים אלו הדם רתח ולפי לפחות היו אפס רחמים לכל אויב נאצי שחצה את הגבול. גם ב-7.10 אם הייתי באחד היישובים בעוטף הייתי יורה בכל אויב, נכנע או לא נכנע, אין זמן להתעסק עם שבויים. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

דם רותח זה לא תירוץ להרוג. ב7.10 לקחו מאות שבויים. כן, גם אני שמרתי על המחבלים והובלתי אותם מלבנון.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם

יש לי רק דבר אחד לאחל למנוול ואני אשמור את זה לעצמי

ברגע האחרון: עוד העברות של מאות מיליונים למגזר החרדי ולציונות הדתית (ynet.co.il)

סמוטריץ, יא-כאלב בין כאלב!

• אהבתי 3
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 6 שעות, Supertigre כתב:

נכון, אבל ב-10.10 הכל היה שונה, אלו היו עוד ימים של טיהור השטח לאחר הטבח ובימים אלו הדם רתח ולפי לפחות היו אפס רחמים לכל אויב נאצי שחצה את הגבול. גם ב-7.10 אם הייתי באחד היישובים בעוטף הייתי יורה בכל אויב, נכנע או לא נכנע, אין זמן להתעסק עם שבויים. 

אם הדם שלך רותח קח רגיעון.

זו לא שאלה לא של רחמים ולא של רתיחה אלא של התנהלות בסיסית של לוחם.

ואם אתה טוען שבגלל שהכאיבו לי אז מותר לטבוח בהם אז כל ה 7.10 היה מוצדק לחלוטין. מספיק לראות את עזה ואיך אנשים חיים בה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה רואה את העולם הפוך, הם עשו זאת לעצמם, יכלו לחיות בפאר ובעושר ובחרו בטרור.

כשאתה הולך יד ביד עם רוצח צפה שדין מעשיו גם יכול עלייך, חשבתי שזה היה כבר ברור לאורך כל התקופה הזאת. 

פורסם

זה לא משנה. גם הם יכולים להגיד שאנחנו הבאנו אז זה על עצמנו.

מבחינת העזתי ישראל מטילה עליו מצור, מפציצה אותו ולא נותנת לו שם תקווה. למה ישראל עושה את זה לא מעניין אותו בדיוק כמו שאותי לא מעניין למה רוצים לטבוח בי.

כמו שכתבת. דין מעשיו יהיה גם עליך. זה תופס לסינוואר ותופס גם לביבי.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

וכמובן שהם מתייחסים לפס״ד שעדיין לא ניתן בכלל.

להדלפה פוליטית לעיתונאי עם אג׳נדה פוליטית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

אלא של התנהלות בסיסית של לוחם.

כשאני הייתי לוחם, וידאו הריגה היה חלק בלתי נפרד מהנוהל לאחר הסתערות. אנשי חמאס הם לא לוחמי צבא, הם טרוריסטים חסרי כל מוסר וכל אחד מהם הוא בן מוות מבחינתי, עם נשק או בלי נשק, אני לא מרחם על אכזריים. אם אתה חושב שזה מה שמצדיק את הטבח של ה-7.10 (בשום מקום לא קראתי לטבח בכלל הפלסטינים) אז סלח לי, אבל אתה בדיוק כמו תומכי חמאס והפלסטינים בעולם המעניקים לגיטימציה חולנית לאלימות. 

לפני 58 דקות, Night Driver כתב:

מבחינת העזתי ישראל מטילה עליו מצור, מפציצה אותו ולא נותנת לו שם תקווה.

זה בדיוק מתן לגיטימציה לאלימות, אלו בדיוק הדיונים בגרוש של ילדים באוניברסיטאות בארה"ב שלא רק שכבר לא יודעים להבחין בין טוב לרע, אלא פשוט בחרו ברע ובאכזר. 

לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

לגבי ההדלפה ברור מי המדליף, לא צריך להיות גאון, עוד מיץ של זבל שהחדירו לעליון.

אני מתקשה להאמין שזה שופט, לא חסרים שם פקידים שיעשו את זה. 

• אהבתי 5
פורסם
לפני 23 דקות, Supertigre כתב:

וידאו הריגה היה חלק בלתי נפרד מהנוהל לאחר הסתערות

מה שהחיילים ביצעו בסרטון של ה10.10 הוא לא וידוי הריגה אלא הוצאה להורג.

וידוי הריגה מבצעים תו״כ קרב כשפוגעים באויב וממשיכים הלאה. זה לא המקרה פה.

לפני 24 דקות, Supertigre כתב:

אני לא מרחם על אכזריים.

בגלל הגישה הזו שלושה חטופים חוסלו.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצד שני, הגישה הזאת גם הביאה עלינו את האסון. אם לא היינו מרחמים על הטרור הפלסטיני לפני 15 שנה, 7.10 לא היה קורה. נכון, חוכמה בדיעבד, אבל מי שלא לומד מהעבר וזה...

כל יום שעובר, חבורת הליצנים הזאת דוחפת את הסכין טיפה יותר עמוק באומה.

הם הסכנה הכי גדולה למדינה. לא חיזבלה, לא החוטים ולא איראן.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

איך אפשר לגנוב בלי בושה באמצע מלחמה? איפה השב"כ? אין לנו שומרי סף שיעצרו חורבן כזה במקרי קיצון?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
לפני 49 דקות, פינדר כתב:

וכמובן שהם מתייחסים לפס״ד שעדיין לא ניתן בכלל.

להדלפה פוליטית לעיתונאי עם אג׳נדה פוליטית.

מענין מה דעתך על ההדלפות הפוליטיות לעיתונאים פוליטים כדוגמאת דרוקר, פלג והפתאט גליקמן.

מענין אם היית כותב את התגובה הזו לאחד מאילו אם אילו היו מדליפים את הידיעה.

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...