Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 46 דקות, sperial כתב:

הבחור היה ממוצא הולנדי. מסביר משהו? בקיצור, היהודים ההולנדים מאוד סובלניים בענייני דת, לפחות בענייני כשרות.

חוץ מזה, כולם ידעו שהוא דוס. ראשי תיבות ״דתי וסבן״ (סליחה על כך שזה מונח לא עדכני, האירוע היה ב-1976).

לא שופט אף אחד.

לכל אחד יש את האמת שלו והוא פועל לפיה.

רק היה חשוב להבהיר שזה ממש לא משהו מקובל איך שהוא נהג

שלא תצפה מדתי אחר לשטוף את הפה אחרי סטייק ואפשר לשתות נס חלבי

95%+ מהדתיים/חרדים יחכו 6 שעות אחרי אכילת בשר כדי לאכול חלבי. 

כמות דומה לא תאכל את העוגיה שהגיעה ממטבח לא כשר

תמיד עם תירוץ

אני בדיאטה/לא רעב/לא אוהב שוקולד וכו' שמטרתם היא להמנע מלהעליב אותך כי זה לא כשר 

.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

@EliC25 אתה מדבר על נושא עם משמעויות משפטיות מורכבות וחשובות, שחייב להיות מוסדר.

המגבלות הדתיות בישראל, והעדר דרך מקבילה שאיה עוברת במוסדות הדתיים בעייתית ביותר. הוסף לכך את העובדה שגירושין חייבים לעבור ברבנות (גם אם הנישואין נערכו במסגרת אזרחית בחו״ל), יחד עם ההטיות המובנות של החוק הדתי והרכב ביתֶהדין (גברים בלבד) מעוות את התחום לחלוטין.

בכלל, היחס של היהדות הרבנית המודרנית לנשים הוא דבר מגעיל.

@om2 אתה כל כך שקוע בחוקים המוזרים שלהם אתה מציית (כן, היהודים הם עם מוזר) עד שאתה לא מסוגל להבין שלא כל הדתיים פועלים לפי אותם חוקים. אתה פשוט סגור ב-ד אמותיה של הקהילה שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

אתה כל כך שקוע בחוקים המוזרים שלהם אתה מציית (כן, היהודים הם עם מוזר) עד שאתה לא מסוגל להבין שלא כל הדתיים פועלים לפי אותם חוקים. אתה פשוט סגור ב-ד אמותיה של הקהילה שלך.

האמת שזה אתה כאן, כמו בכל כך הרבה נושאים אחרים, שנשען על אנקדוטה מחייך שהתרחשה בשנת 1977, כדי להסיק על משהו רלוונטי לנושא הנידון.

החבר שלך ששמר חצי שעה או רק שטף את הפה הוא קומץ שלא מייצג חובשי כיפה, חייב להסכים עם @om2 ,ואכן רוב הדתיים לא היו אפילו אוכלים בבית שאינם יודעים אם הוא כשר. אבל מה אני יודע, אני רק חי לצד אנשים מהאוכלוסיה הזו (עם זרמים רחבים דיים) כבר יותר מ3 עשורים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

@EliC25 אתה מדבר על נושא עם משמעויות משפטיות מורכבות וחשובות, שחייב להיות מוסדר.

המגבלות הדתיות בישראל, והעדר דרך מקבילה שאיה עוברת במוסדות הדתיים בעייתית ביותר. הוסף לכך את העובדה שגירושין חייבים לעבור ברבנות (גם אם הנישואין נערכו במסגרת אזרחית בחו״ל), יחד עם ההטיות המובנות של החוק הדתי והרכב ביתֶהדין (גברים בלבד) מעוות את התחום לחלוטין.

בכלל, היחס של היהדות הרבנית המודרנית לנשים הוא דבר מגעיל.

@om2 אתה כל כך שקוע בחוקים המוזרים שלהם אתה מציית (כן, היהודים הם עם מוזר) עד שאתה לא מסוגל להבין שלא כל הדתיים פועלים לפי אותם חוקים. אתה פשוט סגור ב-ד אמותיה של הקהילה שלך.

זה נראה שנתקלת במישהו מזרם רפורמי/קונסרבטיבי שממציא לעצמו והולך לפי רבי נוח ומבחינתך זה כל היהודים הדתיים.

בישראל היהדות המרכזית היא אורתודוקסית ומה היה עם בחור הולנדי לפני עליית בגין לשלטון לא רלוונטי להתנהלות של גולדקנוף, סמוטריץ וחבריהם.

לפני כשעה, om2 כתב:

תמיד עם תירוץ

אני בדיאטה/לא רעב/לא אוהב שוקולד וכו' שמטרתם היא להמנע מלהעליב אותך כי זה לא כשר 

זה גם מטומטם.

אין שום בעיה בלהגיד "אני לא יכול לאכול כי אני שומר כשרות", זאת לא פגיעה אישית בבן אדם וכל אחד חי לפי מה שהוא מאמין.

אם הבן אדם שעומד מולך לא מבין שאתה לא אוכל כי אתה דתי אתה נמצא בגן ילדים ומדבר עם ילדים בני 4.

אגב לא ענית מה מונע ממך להביא סכום מהבית לבית חולים במהלך חג פסח כדי לשמור על מנהגי החג כמו שצריך.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כל הקטע עם כלים בשריים/חלביים/חמץ וכו' זו פסיכוזה. אני מקווה שאתם מבינים את זה..

אני אישית לא מבין איך אנשים בוגרים מתייחסים לזה ברצינות תהומית.

'לא תבשל גדי בפאקינג חלב אמו'. 

מה עשו מזה, יא אלוהים..

אבל אני גם יודע ש-99% לא ישתכנעו לעולם לשנות את דעתם. אז סתם פורק..

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

שומע עכשיו את עמית הלוי מדבר אצל אברי ושרקי. כמו לא מעט בני הציונות הדתית הוא מדבר בזחיחות, משקר בלי שום בעיה וכמו כל מי שהתראיין בנושא פדלשטיין לא עונה מדוע ואם ראש הממשלה כן ראה את המסמך או לא ראה ולכולם ברור לחלוטין שהוא ראה. חלאות המין האנושי הממשלה הזו. 

פורסם
לפני 28 דקות, יובל .מ. כתב:

1. אין שום בעיה בלהגיד "אני לא יכול לאכול כי אני שומר כשרות", זאת לא פגיעה אישית בבן אדם וכל אחד חי לפי מה שהוא מאמין.

אם הבן אדם שעומד מולך לא מבין שאתה לא אוכל כי אתה דתי אתה נמצא בגן ילדים ומדבר עם ילדים בני 4.

2.אגב לא ענית מה מונע ממך להביא סכום מהבית לבית חולים במהלך חג פסח כדי לשמור על מנהגי החג כמו שצריך.

1. 99% מהמקרים שאמרתי שאני לא אוכל כי לא כשר. ניסו להוכיח לי שאני טועה וכן כשר. 

ואז זה ויכוח חסר תכלית אם זה בסדר לי או לא.

שבסופו אני לא אוכל את העוגיה והחבר יוצא עם טעם מר

עדיף הסירוב האלנטי שאני אומר שאני לא רוצה. כולם מבינים שזה בגלל כשרות אבל זה "נימוסי" יותר

2. זה לא סכום. זה גם צלחת וכוס * 2 (בשרי וחלבי) ובאמת רוב הדתיים מביאים חד פעמי בפסח (ולא רק, אם תראה דתי עם חד פעמי בבית חולים תבין למה)

אם זה עניין עקרוני. זה משהו שקל לפטור

או שמקצים חדר מיוחד לאכילת אוכל חיצוני או שאפשר לתת למעוניינים חמגשית סגורה וסכו"ם חד"פ (רוב הדתיים יעדיפו את זה)

אבל בשביל זה צריך הדברות... 

ולא להסביר לי כמה אני סכיזופרן.

.

פורסם
לפני כשעה, om2 כתב:

עדיף הסירוב האלנטי שאני אומר שאני לא רוצה. כולם מבינים שזה בגלל כשרות אבל זה "נימוסי" יותר

2. זה לא סכום. זה גם צלחת וכוס * 2 (בשרי וחלבי) ובאמת רוב הדתיים מביאים חד פעמי בפסח (ולא רק, אם תראה דתי עם חד פעמי בבית חולים תבין למה)

או שמקצים חדר מיוחד לאכילת אוכל חיצוני או שאפשר לתת למעוניינים חמגשית סגורה וסכו"ם חד"פ (רוב הדתיים יעדיפו את זה)

אתה מבין שהדברות לא יכולה להיות, כי הדת והמדינה בישראל אחד הם, ולכן שליטה בדת משמעה שליטה בדתיים משמעה כח (כסף זה נגזרת של כח). כך זה בישראל ב-75 השנה האחרונות. ואולי זה גם ימשיך כך תמיד, כי העם היהודי היה מחובר רק דרך הדת שלו ב-2000 השנה האחרונות, מכיוון שהיה תמיד מיעוט בכל מקום בו דר, ולכן קשרים אחרים בין חלקי העם לא היו קיימים לפני הציונות ותנועת שיבת ציון. אז זה שקע. עמוק. והנה אנו כאן. במצב בו חלקים נרחבים בעם הפכו לפנאטים דתיים ברמה גבוהה ומצד שני חלקים נרחבים לא פחות הפכו לשונאים פנאטיים של הדת והדתיים על גווניהם. מתינות? אי אפשר. תנסה במתינות תשדר חולשה. אז כל אחד מתבצר וכל ארוע הופך לחבית חומר נפץ, רק כי אין הפרדה בין ענייני המדינה לענייני הדת.

פורסם
לפני שעה, om2 כתב:

כל נושא החמץ מטומטם לחלוטין.

"מכשירים" מזון ומפעלים חודשים לפני. מי שנכנס לשם, לא אוכל לחם? אין לו פירורי לחם על הבגדים?

לא אשכח שאמרו פעם שאסור לשתות מים מהברז שמה בכנרת יש חמץ ועלול להגיע לברז.

לא חושב שהתכוונו לרדת לרזולוציות כאלה מבחינת החמץ אבל כל שנה מדקדקים יותר וזה הגיע לרמת בדיחה.

מה מעניין אותך מה ההוא אוכל ואיפה?

בכוונה שלך אתה אוכל כשר? זה מה שחשוב ואם יהיה גרגר חמץ שלא ידעת עליו לא על זה אתה תלך לגיהינום. 

גם כל עניין הכשרויות מוגזם. פעם הייתה כשרות אחת וזה הפך ל 4-5 כשרויות שסתם מייקרות את המזון. פשוט מיותר ומנסים להתיפייף ולהצטדק שלא לצורך רק כי מישהו החליט להחמיר.  

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, EliC25 כתב:

עשית סקר?

לא צריך סקר. כל המפלגות הדתיות (לא רק החרדיות) מתנגדות לזה בכל הכוח מאז קום המדינה.

לפני 20 שעות, Night Driver כתב:

חתונה היא טקס שחייב להיות דתי כמעט רק בישראל. ברוב העולם החושפי ניתן להתחתן גם אזרחית ללא החלק הדתי.

אתה מחייב אותי בכתובה ותפילות שנוגדות את תפיסת עולמי או שתמנע ממני להתחתן (שלא לדבר על פסולי חיתון לתפיסת הדת כמו כהן וגרושה או ממזרים).

וידועים בציבור הם לא נשואים. למה אתה מונע מזוג להירשם כזוג נשוי רק כי הוא לא רוצה את הרבנות?

במכסיקו, וצרפת ואוסטרליה, וארצות רבות נוספות, אין בכלל שום משמעות לטקס דתי מבחינת המדינה. נרשמים ברשות המקומית/אצל שופט שלום כנשואים, ורק זה קובע.
מי שרוצה וחשוב לו, עושה גם טקס דתי. כמעט כל האוכלוסיה במכסיקו קתולית, וכמעט כולם עושים גם טקס דתי -- אבל אין לו שום משמעות אזרחית, כי יש שם הפרדה מלאב בין דת ומדינה. כנ״ל צרפת.

לפני 17 שעות, SlowRide כתב:

אתה צודק אבל מה עדיף? שלא ילמדו בכלל וישארו בכולל? זה בטח לא יעזור למעמד האישה במגזר החרדי.

טרנספר. דרך החיים החרדית מנוגדת לציונות ואין לה מקום כאן.

לפני 16 שעות, יובל .מ. כתב:

עידוד הגירה זה לא טיהור אתני, לפחות לא במובן שבוגי ואיראן מתכוונים אליו (רצח עם וזה), אם יעלו אותם על משאיות ויורידו אותם בגבול מצרים תעדכן.

הנחיית צה"ל מתייחסת לכך שלא יאפשרו לעזתים להיכנס לאיזור צפון הרצועה עד שיסיימו שם עם תשתיות הטרור/תיגמר המלחמה וצהל ייצא.

try again.

העולם יתעורר כשתתחיל האינתיפאדה באירופה.

בהגדרה של אמנות ז׳נבה (שישראל חתומה על שלוש הראשונות והתחייבה לקיים את הרביעית):
-- אסור להזיז אוכלוסיה בתוך שטח כבוש (וכיון שישראל הכריזה מלחמה פורמלית על החמאס ועל פלישה לעזה -- זו הכרה ישראלית שזה שטח כבוש), אלא לצורך מיידי זמני של הגנה על האוכלוסיה
-- אסור להגלות באמצעים כלשהם (עידוד הגירה בהחלט ייחשב כזה)
-- הכוח הכובש אחראי לאספקה מלאה של מים ומזין ותרופות לאוכלוסיה בשטח הכבוש
-- הוא אחראי על הגנה על בתי החולים והזמינות של טיפול רפואי
-- הוא חייב לדאוג לקיום פעילות עסקית סדירה (כולל ייבוא וייצוא) באוכלוסיה בשטח הכבוש

כל הפרה של הנ״ל מוגדרת ע״י האמנות פשע מלחמה, ובמקרים חריפים יותר -- רצח עם.

לפני 17 שעות, SlowRide כתב:

אבל לא מדברים על הפרדה מגדרית לכולם.

חוששים שזה יגרום להפרדה מגדרית לכולם,  וזה משהו אחר. עוד לא הגענו ליום שידרשו לעשות הפרדה מגדרית לכולם.

עוד דור החרדים יהיו חצי האוכלוסיה. אתה חושב שלא ידרשו הפרדה מגדרית לכולם? אתה יודע כמה שנים לקח עד שנפתחה בירושלים בריכת השחיה הראשונה עם רחצה מעורבת?
ברור שהתנליך יהיה הדרגתי, אבל בדיוק ביוזמות כאלה וכמו יחידות מיוחדות לחרדים בצבא הוא מתחיל. אסור לתת שום תנאים מיוחדים לחרדים ברשות הציבור.
רוצים יישוב ללא נסיעה או תחבורה ציבורית בשבת? שיקנו שטח פרטי או יקנו אי במקום אחר בעולם ויקימו עליו יישוב כזה.
https://img.mako.co.il/2023/12/30/haredim.pdf?Partner=interlink

לפני 17 שעות, om2 כתב:

הפוך....

אם לא היתה קבוצת הגברים (או הנשים) האלה. לא היה נפתח כלל הקורס הזה.

הוא נפתח בגלל צורך ספציפי שלהם.

יש את אותו קורס לא מגדרי.

כמו שיש חוף מופרד מגדרי וחוף רגיל

או שגם בחוף הים זה לא לגטימי בעינייך

לא לגיטימי בשום מקום. שום התחשבות בחרדים איננה לגיטימית במדינה ציונית.

פורסם
לפני 13 שעות, יבגניפ כתב:

בסדר, נציגים מהמחנה שלך התייחסו לזה שלא נתנו להם להפוך את כיכר דיזנגוף לבית כנסת בכיפור כמינימום שואה שניה, וכל אחד ואחת טרחו לספר איך זה מזכיר להם את שנות ה-30 בגרמניה וכו׳.

בכל מקרה, הבעיה האמיתית היא חוסר אמון. אני בטח לא מאמין למישהי כמו הר מלך. אבל ברמה הכללית יותר, אני לא מאמין לציונות הדתית כקבוצה פוליטית. אני חושב שלחלוטין, אם היה להם את הכוח, זה לחלוטין היה מגיע לשלשלאות ושמירת שבת בכוח. ואני משוכנע שככל שיתאפשר, יקחו אותנו בדיוק לשם. 

מה אתה חושב שפירושה של סגירת רחובות ציבוריים בשבתות וחגים בארץ? אין חוק מדינה שמאפשר את זה. זו כפיה דתית בכוח, בד״כ בסיוע דה-פקטו של עיריות.
ושיהיה ברור, לדעתי כל רחוב בארץ צריך להיות פתוח, גם בבני ברק ומאה שערים.
ולפני שמישהו יקפוץ ויגיד ״אבל מה עם הקיבוצים/יישובים שיש להם שער חסום, שלא יעברו דרך הקיבוץ לפנינת טבע מצידו השני?״ אין הבדל, גם זו חסימה לא חוקית של דרך ציבורית.

לפני 13 שעות, om2 כתב:

מה אתה מצפה שאני אתן לך בתמורה לזה שאקבל פיסת חוף?

לא מוכן לתת לך שום פיסת חוף בשום מקרה.
כל קרקע ציבורית צריכה להיות תמיד נגישה לכל אזרח (מוכן לקבל הגבלה על שעות, פארק שפתוח רק שעות מסויימות,  כי הן לא מפלות בין אנשים שונים).
כל משאב ציבורי אחר כנ״ל. זה אומר אין יותר שום רבנים/קדים/כמרים שמקבלים משכורת מהמדינה, אין יותר תיקצוב בתי כנסת/מיקוות.
הפרדה מלאה של דת ממדינה. כל מי שרוצה שירות דתי כלשהו צריך לממן אותו ולקיים אותו על קרקע פרטית.
זה אומר גם ביטול זרם החינוך הממלכתי-דתי והזרמים של ש״ס ואגודת ישראל.
אך ורק בי״ס ממלכתי רגיל, ומי שרוצה שיעורי דת בנוסף -- שיממן חוגי דת אחה״צ, או ישלח את ילדיו לבי״ס פרטי ללא מימון (שעדיין יהיה מחוייב בתוכנית הלימודים בסיסית של משרד החינוך שמאפשרת בגרות מלאה).
וכן, אם מכללת בית-ברל מציעה מסלול כזה -- לשלול לה את ההכרה ואת המימון (אם כי לפי מה שאני רואה שכ״ל לימוד שם גבוה יותר מאוניברסיטאות, אז לא ברור לי הסטטוס שלהן).

לפני 6 שעות, om2 כתב:

לא שופט אף אחד.

לכל אחד יש את האמת שלו והוא פועל לפיה.

רק היה חשוב להבהיר שזה ממש לא משהו מקובל איך שהוא נהג

שלא תצפה מדתי אחר לשטוף את הפה אחרי סטייק ואפשר לשתות נס חלבי

תמיד עם תירוץ

אתה מתכוון לומר ״לא מקובל ביהדות ההלכתית-אורתודוקסית״. בארץ אתם רוב מתוך הלא-חילונים, בעולם כולו מיעוט (30% מתוך הלא-חילונים, כשחילונים שם לא עושים כלום שמציין אותם כיהודים). שאר ה-70% הם רפורמים, קונסרווטיבים או ריקונסטרוציוניסטים.
בארץ גם יש רפורמים וקונסרווטיבים, עם, למשל, כללים יותר מקלים בכשרות (הם עושםי הפרדה מאד גדולה בין כשרות בתחום הציבורי ולבין כשרות בתחום הפרט או המשפחה, למשל) וגם לגבי נסיעה בשבת. הסקר האחרון שאני מכיר (2017) 13% מהנסקרים היהודים הגדירו את עמצם רפורמים או קונסרווטיוים (שני הזרמים יחד). זה לא מספר זניח.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

זה נראה שנתקלת במישהו מזרם רפורמי/קונסרבטיבי שממציא לעצמו והולך לפי רבי נוח ומבחינתך זה כל היהודים הדתיים.

בישראל היהדות המרכזית היא אורתודוקסית

המרכזית היא אורתודוקסית רק כי היא כוחנית ומתנהגת באופן מגעיל, בהשראת החרדים שמספקים את רוב הרבנים מקבלי המשכורת הציבורית. אנטיתיזה מוחלטת לציונות. גם ל״אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות״ (מהמשנה):
https://he.wikisource.org/wiki/משנה_אבות_א_י

וגם לרמב״ם שכתב שלהתפרנס מלימוד תורה זה ״חילול השם ממש״.

פורסם

מה שכתב @אליה. במקרה זה לקחו פסוק עם ציווי מוסרי יפהפה ובנו עליו תילי תילים של הלכה, וכל אחד קיצוני מקודמו. אחד יפריד שע, חברו שעה וחצי ויטפסו בסולם עד 6 שעות. ומתחרים על ההכשרים - מי יותר ״מקפיד״ (כלומר קיצוני) - אבל מאחורי זה עומד כסף. הרבה כסף.

בכלל, דת זה עסק רווחי מאוד. תכנס לכל כפר אירופי עלוב חצי הרוס ותמצא בו כנסיה עם ריצוף שיש ומגדל פעמונים בגובה 50 מ׳. מפחידים את ההמונים עמי הארצות עם סיפורים על כוחות עליונים וחומסים את כספם.

אגב, ברור לי שהסיפור שסיפרתי הוא אנקדוטה. מה שרציתי לומר הוא שיש אנשים שמבינים שעובדים עליהם. ואם תשאל אותי, הקונסרבטיבים והרפורמים (שיחד הם כנראה רוב היהודים בעולם) אינם פחות מאמינים מהאורתודוקסים, אבל הם גם מבינים באיזה תקופה הם חיים. אם אני מביא, שוב כדוגמה, את בית הכנסת שבו עשיתי את טקס העליה לתורה כבר מצווה, הוא היה קונסרבטיבי. אם בדקת את המנהגים במקום גילית שהם תואמים את המסורת, חוץ משניים, חשובים מאוד: האחד הוא היחס השיוויוני לנשים, לא היתה הפרדה בין גברים לנשים באולם ונשים קראו קטעי תפילה לקהל (אם כי באותה תקופה לא עלו לתורה, באותם ימים זה לא היה מקובל ואיני יודע איך זה היום. הרפורמים נותנים לנשים תפקידים מלאים, כולל רבנות), ונתנו עדיפות להשתתפות בקהילה על פני כללים אחרים, מבחינת הקהילה היה יותר חשוב שתגיע לפעילות על פני כללים כגון נסיעה בשבת ואפילו יום הכיפורים.

@garicho בהחלט יש עניין של מתינות. הזכרתי את ההולנדים שיותר מתונים, ואם תבדוק את ״יהדות המזרח״ (גם מושג הזוי אם בודקים את הגיאוגרפיה) תראה שלמשל הצפון אפריקאים הרבה יותר מתונים ומקבלים. אבל על מוסדות הדת בישראל השתלט הסגנון הצפון מזרח אירופי הקיצוני שעושה בנו כרצונו.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, PinkDolphin כתב:

לא צריך סקר. כל המפלגות הדתיות (לא רק

כבר הגבתי על הטענה הזו

פורסם
לפני 7 שעות, om2 כתב:

אבל למה 6? זה שרירותי כמו 4 או 8.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...