Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתקני הכתיב עושים כאן שעות נוספות בהכנסת שגיאות.

בשרשור מקביל מישהו מחפש צמיגים, וכתב שמחר יתקשר לפיצריה. אז זה עגול ואולי אפילו באותו מתחם, אבל תנסה לנסוע על זה.

וכמובן שאני לא חף מפשע. למעשה מהמקלידים הגרועים בקבוצה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, oryo כתב:

האשמת האמריקאים שהם לא זורמים איתנו עם כל דבר היא לא יותר מכפיות טובה שעיוורת ליחסי הכוח האמיתיים

הם לא זורמים איתנו, הם מתנהלים בצורה מטומטמת.
מי אשם שהם מבזבזים טונות של כסף על נוכחות מול תימן? הם ורק הם. במקום יעף הפצצות אחד רציני שיקבור את החותים הם משאירים שם כוחות על תקן ברווזים ונותנים להם לשגר שלל מעופפים ולסגור נתיב שייט מרכזי, וזה לא רק אני אמרתי, בכירים בצבא ארה"ב אמרו את זה.
במקום לראות במצב בלבנון הזדמנות הם קושרים לנו יד ושתי רגליים וחותרים להפסקת אש שתשאיר את חיזבאללה הריבון.
במקום לתת לנו לנהל את המלחמה בעזה הם דורשים מאיתנו להכניס סיוע הומניטרי לא הכרחי תוך פגיעה במנופי לחץ במשא ומתן.
אחרי שמשגרים עלינו 200 טילים הם מפעילים עלינו לחצים כדי שלא נגיב או נגיב "דרדלה". ראינו לאן זה הוביל אותנו בפעם הקודמת.

ממשל כזה כושל אני לא זוכר.

במקביל אנשים בממשל (איראנים מסתבר) מדליפים חומרים סודיים ביותר על ישראל, גם זה כל כך מתאים לאמריקאים ולפוליטיקלי קורקט ו"פרוגרס" המטומטם שלהם. נשים איראנית לשעבר בתפקיד מפתח כזה כי Diversity או כל שיט אחר.
נצעק בקמפוסים להשמיד את ישראל אבל לדבר על "Radical Islam" זה "Big No No!" כי זה פוגע ברגשות של המוסלמים. ידעתם שברוב בתי הספר בארה"ב לא מלמדים על ההמקפה של אלקעידה ב11.9? כדי לא לפגוע ברגשות של כל מני אנשים, שיעול שיעול, מוסלמים, שיעול?
לחלק גדול מבני ה-20 בארה"ב אין שמץ של מושג מה קרה ב11.9 או שהם חושבים שחייזרים הפילו את המגדלים.

"הפרוגרס" שלהם והפוליטקלי קורקט מוביל אותנו אותם ואת העולם לאסון.
במלחמת העולם השניה האמריקאים לקחו את כל האזרחים שלהם ממוצא יפאני וריכזו אותם במחנות ריכוז מחשש שהם אולי יהיו מרגלים, זה קיצון אחד, היום זה בדיוק בכיוון ההפוך, טוב שלא מינו קצין איראני לראש המודיעין כי Diversity.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

זו כבר לא מכונת רעל. זו ביובית.

ציטוט

בדיון בקבינט שלשום בלילה אמרה השרה מירי רגב כי "אתמול הקפלניסטים הגיעו לבית של ביבי לסיים את מה שחיזבאללה לא הצליח לעשות"

https://www.ynet.co.il/news/article/r1chzdslye

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם

ממש זורמים איתנו...
אם היו זורמים איתנו לא היה נכנס לעזה ליטר דלק אחד ולא ק"ג אוכל אחד עד שהחטופים משוחררים.
אם היו זורמים איתנו לא היו מדברים איתנו עכשיו על סיום הפעולה בלבנון שברור שהיא לא קרובה לסיום.
אם היו זורמים איתנו הם היו מצטרפים לתקיפה באיראן, לא מנסים למתן אותה.

• אהבתי 3

פורסם

אין לי משהו יותר מידי חכם, אבל מים שמסכם את הרוב די טוב:

image.thumb.png.405890b30221f023d1270cb55169c1ef.png

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
ציטוט

בכיר אמריקני: "בישראל התחייבו בפני בלינקן לפעול להכנסת סיוע נוסף לעזה"

בהמשך לביקורו בישראל של מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, גורם בכיר במחלקת המדינה אמר כי "הכנסת סיוע הומניטרי לעזה היה נושא מרכזי בדיוניו עם המנהיגים הישראלים. בלינקן הבהיר כי הצעדים שנקטה ישראל עד כה לא מספקים". לפי הגורם, "הישראלים אמרו לבלינקן שזו לא המדיניות של ישראל לבודד את צפון הרצועה. הם התחייבו לפעול לפי בקשתו להגביר את הסיוע שנכנס לרצועה".

(רויטרס)

למקרה שעוד חודשיים האמריקאים יתלוננו שוב ותגידו פה שהם נגדנו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

מתקני הכתיב עושים כאן שעות נוספות בהכנסת שגיאות.

בשרשור מקביל מישהו מחפש צמיגים, וכתב שמחר יתקשר לפיצריה. אז זה עגול ואולי אפילו באותו מתחם, אבל תנסה לנסוע על זה.

וכמובן שאני לא חף מפשע. למעשה מהמקלידים הגרועים בקבוצה.

קטנוני אתה יא אללה

בנאדם מחפש צמיגים והחליט שמחר יאכל פיצה,מה מפריע לך ?

איףףףףףףףףףף

חזלש

• מצחיק 2

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 6 שעות, David32 כתב:

למקרה שעוד חודשיים האמריקאים יתלוננו שוב ותגידו פה שהם נגדנו.

השאלה היא למה בלינקן מתעקש על זה ולא על "בואו נסיים לפרק את ציר הרשע"?

פורסם
בתאריך 22.10.2024 בשעה 01:03, oryo כתב:

פוסט של ינאי שפיצר, על יחסי הגומלין בין ארה"ב וישראל, המספרים פסיכיים לחלוטין 

**

נייר עבודה שפורסם לפני שבועיים ע"י חוקרים ממכון ווטסון באוניבריטת בראון ניסה להעריך את ההוצאות של ארה"ב על המלחמה. ערך הסיוע הצבאי המיוחד של ארה"ב לישראל למימון המלחמה הוא 17.9 מיליארד דולר. אפשר לחלוק על הגישה הזו, אבל הם מוסיפים על הסכום הזה גם סיוע עקיף, שמגיע דרך הגברת המעורבות האמריקאית בתימן. זה כולל אלפי חיילים ומלחים, ספינות שהחזקתן עולה מיליוני דולרים כל יום (והיו יכולות באותו הזמן לעבור טיפולים בנמל, כפי שספינות כאלה אמורות לעשות 2/3 מזמנן), וגידול של מספר המשרתים האמריקאים באיזור מ-34 אלף לפני המלחמה לכ-50 אלף באוגוסט, לאחר ההתנקשות בהניה. העלות הנוספת הזו מתומחר בכמעט 5 מיליארד דולר ומעלה את סך כל ההוצאות האמריקאיות הנוספות על המלחמה ל-22.76 מיליארד דולר.

כדי לקבל מושג על מה זה אומר, הסכום הזה שקול ל*כל תקציב משרד הביטחון* טרם המלחמה. קיראו שוב את המשפט הזה.

הסיוע הישיר גדול *במונחים ריאלים* (אם כי לא ביחס לגודל התוצר) מזה שהועבר בעקבות מלחמת יום כיפור (ראו בתרשים). הסיוע הכולל שקול ליותר מ-4% תמ"ג ישראלי.

הסיוע הזה מממן ישירות את כיפת ברזל, קלע דוד, פיתוח יירוט לייזר, פגזים, חימושים חדשים מכל המינים, וחידוש מלאים של חימושים שהוצאו, כמו גם את הפעילות האמריקאית היומיומית ביירוט טילים וכתב"מים מתימן. נסו לדמיין מה היה קורה אילו ישראל היתה נאלצת לממן זאת בעצמה, או גרוע יותר, אילו נאלצה לממן זאת בעצמה ובלי גישה לחימושים אמריקאים.

מבחינה כלכלית, אנחנו שותפים הנושאים בנטל כלכלי שווה.

בפועל ארה"ב מתנהגת כמו קרן ה-VC שמממנת סטארט-אפ – הם מביאים את הכסף שמאפשר את המלחמה הזו, נותנים מרחב החלטה גדול, אבל מפקחים, מכווינים, ודואגים לכך שהיעדים והתוכניות יהיו מקובלים עליהם. זו המשמעות של לקבל סיוע בהיקף כזה.

בחלק מהאירועים הם נגררו אחרי ישראל ותמכו בדיעבד, כמו במקרה של הרחבת המלחמה בלבנון בתזמון שככל הידוע נקבע באופן שרירותי, או הפלישה למרחב רפיח, אז הם הסתייגו מההשלכות הצפויות של פינוי של מאות אלפי פלסטינים שמצאו שם מחסה, אך בפועל לא התנגדו כאשר ישראל ביצעה זאת בצורה שמקובלת עליהם. במקרים אחרים, הם סירבו לתמוך בפעולה נמהרת ודרשו תוכניות טובות יותר, כמו למשל בעת עיכוב הכניסה לרצועת עזה בשבועות הראשונים של המלחמה. כשמשהו באמת לא מקובל עליהם, כמו הרעבת אוכלוסייה, הם יודעים איך לעצור את זה.

לא צריך להסכים עם האמריקאים על כל דבר, ולפעמים צריך לברור מאבקים ולהתעקש גם כנגד העמדה שלהם. אבל צריך להבין את יחסי הכוחות ואת העובדה שמלבד תמיכה דיפלומטית וצבאית ישירה, הם המממנים של המלחמה הזו ושבלעדיהם מצבנו היה בכי רע. היינו נכשלים ומתרוששים במהירות רבה. בשוליים אנחנו יכולים לגרור את האמריקאית להרפתקאות שהם יסכימו עימן בדיעבד, אבל המלחמה הזו היא לא רק שלנו.

האשמת האמריקאים שהם לא זורמים איתנו עם כל דבר היא לא יותר מכפיות טובה שעיוורת ליחסי הכוח האמיתיים. את הפנטזיות על מלחמה איזורית וכיבושים בלי תמיכה אמריקאית כדאי להשאיר לחוברות קומיקס. אי אפשר לנצח בלי להכיר במגבלות הכוח.

הקיום שלנו בקטע הביטחוני תלוי באמריקאים בהכול.

אנחנו ממש לא מדינה עצמאית כמו שאנחנו אוהבים לחשוב על עצמנו. כשאני כתבתי כאן בעבר שזה היה הרבה יותר טוב אם המנדט הבריטי היה נשאר כאן ולא היינו ממהרים לגרש אותם מהארץ באמצעות כל האצ"ל והל"חי והפיגועים שהם הוציאו נגדם, היה לנו הרבה יותר טוב, היינו יכולים להיות עכשיו עם אזרחות בריטית ואולי חלק מהאיחוד האירופי, בשביל מה צריך את כל ה"עצמאות" הזאת של מדינת ישראל שמביאה לנו רק מלחמות וריבים מיותרים עם ארצות הברית.

אתה חושב שאני נהנה מזה שאני ישראלי ויהודי? ושיש לנו "עצמאות" עם מלחמה שלא נגמרת וריבים עם ארצות הברית ושאר העולם ששונא אותנו.

עכשיו הייתי מתחלף עם הגרמנים והפולנים או הסקנדינבים, עכשיו הייתי מתחלף איתם.

היום בבוקר נחתתי ממלגה מטיול מאורגן לדרום ספרד שיצאתי אליו עם אמא שלי, וראיתי כמה הגרמנים שמגיעים לשם לחופש מהקור נהנים מהחיים וטוב להם והם באים ממדינה מתקדמת ומוצלחת בניגוד אלינו.

חייב להגיד שממה שאני ראיתי, שהגרמנים הם ממש עם מדהים והלוואי על היהודים והישראלים להיות אפילו חצי אחוז ממה שהם, הם הרבה יותר טובים ומוצלחים מאיתנו והייתי מתחלף איתם.

• מצחיק 2
פורסם (נערך)
לפני שעה, NEW10 כתב:

חייב להגיד שממה שאני ראיתי, שהגרמנים הם ממש עם מדהים והלוואי על היהודים והישראלים להיות אפילו חצי אחוז ממה שהם, הם הרבה יותר טובים ומוצלחים מאיתנו והייתי מתחלף איתם.

ברור, הם ארים.

למי שלא טוב פה אני אומר למה לא לעזוב? לא אומר את זה כדי להקניט או כהתרסה, לא טוב לך תעזוב, יש כל כך הרבה מקומות נהדרים בעולם לא חייבים להשאר פה.
ניחוש שלי משפחה וילדים אין לך אז למה לא?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם (נערך)

@NEW10 אתה יודע, הדשא של השכן תמיד ירוק יותר.

אין ספק שישראל אינה מקום קל לחיות בו, בוודאי בשנה האחרונה, אבל גם קודם. השאלה היא האם יש אלטרנטיבה שיותר מתאימה לך, וגם מוכנה לקלוט אותך. בסופו של דבר לחיות במקום כלשהו זה מצב שונה לחלוטין מלטייל בו שבוע. ולהתרשם מקבוצה של גרמנים בטיול בדרום ספרד - לא זו הדרך להתרשם מהחיים בגרמניה.

יש בפורום הזה כמה שרשורים העוסקים בהגירה, חפש אותם. וכמובן שהפרספקטיבה כאן צרה, אז נסה לחפש ברחבי הרשת.

אתה בחור צעיר וללא מחוייבויות ארוכות טווח, זה הזמן לשקול שינויים בחייך. אבל אחרי מחקר מעמיק.

ולגבי השלטון הבריטי - כיהודי לא הייתי רוצה לחיות תחת שלטון כזה, עם נטיות אנטישמיות קשות ונטיה לתמוך בטרור הערבי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, NEW10 כתב:

הקיום שלנו בקטע הביטחוני תלוי באמריקאים בהכול.

אנחנו ממש לא מדינה עצמאית כמו שאנחנו אוהבים לחשוב על עצמנו. כשאני כתבתי כאן בעבר שזה היה הרבה יותר טוב אם המנדט הבריטי היה נשאר כאן ולא היינו ממהרים לגרש אותם מהארץ באמצעות כל האצ"ל והל"חי והפיגועים שהם הוציאו נגדם, היה לנו הרבה יותר טוב, היינו יכולים להיות עכשיו עם אזרחות בריטית ואולי חלק מהאיחוד האירופי, בשביל מה צריך את כל ה"עצמאות" הזאת של מדינת ישראל שמביאה לנו רק מלחמות וריבים מיותרים עם ארצות הברית.

אתה חושב שאני נהנה מזה שאני ישראלי ויהודי? ושיש לנו "עצמאות" עם מלחמה שלא נגמרת וריבים עם ארצות הברית ושאר העולם ששונא אותנו.

עכשיו הייתי מתחלף עם הגרמנים והפולנים או הסקנדינבים, עכשיו הייתי מתחלף איתם.

היום בבוקר נחתתי ממלגה מטיול מאורגן לדרום ספרד שיצאתי אליו עם אמא שלי, וראיתי כמה הגרמנים שמגיעים לשם לחופש מהקור נהנים מהחיים וטוב להם והם באים ממדינה מתקדמת ומוצלחת בניגוד אלינו.

אנחנו תלויים באמריקה בגלל שאנחנו לא מוכנים לקחת אחריות על עצמנו 

אם היו בונים מערכת מתפקדת הרבה דברים לא טובים היו נמנעים 

פורסם

אנחנו תלויים במדינות אחרות כי אנחנו קטנים, חסרי חומרי גלם, והכלכלה שלנו היתה תלויה בתרומות ותמיכות משך כ-50 שנה מהכרזת המדינה (מסיבות אובייקטיביות לחלוטין). גם בעשורים האחרונים, שבהם הכלכלה הישראלית שגשגה (וזה הולך ונגמר,  תודה ל״ימין על מלא״ ול״בעזרת השם״) נשארנו תלויים באספקת חומרי גלם.

• אהבתי 1

פורסם

אני לא חושב שמדויק להגיד שהכלכלה הישראלית שגשגה 

הכלכלה העולמית שגשגה וכלכלת ישראל כחלק מהעולם היתה חלק ממנה. 

חומרי גלם זאת לא מילת קסם לפתרון של כל דבר. יש מספיק מדינות שמלאות בחומרי גלם אבל הן מדינות עולם שלישי 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...