Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה חושב שכמה זקנות עם מצלמות זה מה שמשפיע על עבודה של מעבר של משרד הבטחון אז שיהיה לך בהצלחה. 

וזה באמת העיקר - הדיווחים שלו (או שלך) על מה שקורה במחסום אמינים כמו הסיפור שלו על "חיילים" באותו מחסום (שבאורח פלא פתאום הפכו ל"מאבטחים").

עצם זה שהוא (ועוד אלפי פועלים פלשתינים) נלחמים כדי להגיע לישראל מראה עד כמה הם רוצים ש"יצילו" אותם מהכיבוש.

בינתיים הם חיים תחת הכיבוש יותר טוב מאיך שאחיהם גרים במדינות ערביות אחרות.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

וזה באמת העיקר - הדיווחים שלו (או שלך) על מה שקורה במחסום אמינים כמו הסיפור שלו על "חיילים" באותו מחסום (שבאורח פלא פתאום הפכו ל"מאבטחים").

כן, אין לי  מה לעשות בחיים, רק להמציא סיפורים בשביל גדי מהפורום.

כל טוב

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

התפרעות זו לא עבריינות פוליטית. גם לא תמיכה וחברות בארגון טרור. הדבר היחיד שאתה יכול לקרוא לו עבריינות פוליטית וגם זה בתלות במהות העבירה זה הפרעה לשוטר במילוי תפקידו

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

הוא הורשע בין השאר בהפרעה לשוטר. שזה סבבה מבחינתך.

ובאותו זמן אתה מסביר שאלו שמפריעים לחיילים הם אנרכיסטים שצריכים לחטוף מכות.

שוב פעם. בכל מה שהוא הורשע זאת בעקבות מחאות פוליטיות. נגד ביצועי הממשלה

אפילו ההרשעה הכי גדולה שלו "תמיכה בטרור" זה בגלל שלטים וסטיקרים

יש הבדל אם אתה מפריע לשוטר בזמן הפגנה פוליטית לבין להפריע לחייל בזמן פעילות של אבטחה

אגב. לא פעם ולא פעמיים המשטרה עצרה מפגין(או אפילו במשחק כדורגל) והאשימו אותו בהפרעה לשוטר\תקיפת שוטרים גם אם לא היה כלום. ככה כל המילים המפוצצות של הפרעה לשוטר\תקיפת שוטר היא דיפולט מבחינת המשטרה

פורסם
לפני 14 דקות, gadik6 כתב:

עצם זה שהוא (ועוד אלפי פועלים פלשתינים) נלחמים כדי להגיע לישראל מראה עד כמה הם רוצים ש"יצילו" אותם מהכיבוש.

בינתיים הם חיים תחת הכיבוש יותר טוב מאיך שאחיהם גרים במדינות ערביות אחרות.

לפני 300 שנה אנשים היו מוכרים את עצמם לעבדות. מראה כמה עבדות זה טוב.

ברצינות, הטענה שלך זה שבלי שתאפשר להם לנקות לך את הבית הם יחיו פחות טוב?

אתה יודע מה? סבבה. מה איכפת לי מרמת החיים שלהם? 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כן, אם הם היו יכולים להרוויח "בבית" את מה שהם מרוויחים בישראל (או קרוב לכך), הם לא היו עושים את המסע הזה כל בוקר כדי להיכנס לישראל. טוב או לא טוב זה דבר יחסי. מה שבעיניך עלול להיתפש כעבודה "משפילה", בשבילם זה עבודת החלומות.

ויש הרבה סיבות למה על ישראל לאפשר את המצב הזה, החל מאינטרס כלכלי (כוח עבודה זול וכדומה) ועד לאינטרס פוליטי-מדיני (למנוע מהם לבחור בטרור מתוך ייאוש, לעזור לרשות הפלשתינית וכדומה).

הטענה שלי היא פשוטה - בזכות הכיבוש הם חיים הרבה יותר טוב מחבריהם באזור (כולל עזה למשל, שהיא "נקייה" מכיבוש).

על התנאים של ערביי ישראל כפויי הטובה אני אפילו לא מדבר.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 57 דקות, עדי-אל כתב:

שוב פעם. בכל מה שהוא הורשע זאת בעקבות מחאות פוליטיות. נגד ביצועי הממשלה

אפילו ההרשעה הכי גדולה שלו "תמיכה בטרור" זה בגלל שלטים וסטיקרים

יש הבדל אם אתה מפריע לשוטר בזמן הפגנה פוליטית לבין להפריע לחייל בזמן פעילות של אבטחה

אגב. לא פעם ולא פעמיים המשטרה עצרה מפגין(או אפילו במשחק כדורגל) והאשימו אותו בהפרעה לשוטר\תקיפת שוטרים גם אם לא היה כלום. ככה כל המילים המפוצצות של הפרעה לשוטר\תקיפת שוטר היא דיפולט מבחינת המשטרה

זה קצת יותר מהחזקת חומר. הוא הורשע גם בהסתה לגזענות.

ומה ההבדל בין שוטר שמאבטח הפגנה לחייל שמאבטח מתנחל?

לפני 24 דקות, gadik6 כתב:

כן, אם הם היו יכולים להרוויח "בבית" את מה שהם מרוויחים בישראל (או קרוב לכך), הם לא היו עושים את המסע הזה כל בוקר כדי להיכנס לישראל. טוב או לא טוב זה דבר יחסי. מה שבעיניך עלול להיתפש כעבודה "משפילה", בשבילם זה עבודת החלומות.

ויש הרבה סיבות למה על ישראל לאפשר את המצב הזה, החל מאינטרס כלכלי (כוח עבודה זול וכדומה) ועד לאינטרס פוליטי-מדיני (למנוע מהם לבחור בטרור מתוך ייאוש, לעזור לרשות הפלשתינית וכדומה).

הטענה שלי היא פשוטה - בזכות הכיבוש הם חיים הרבה יותר טוב מחבריהם באזור (כולל עזה למשל, שהיא "נקייה" מכיבוש).

על התנאים של ערביי ישראל כפויי הטובה אני אפילו לא מדבר.

קודם כל מקום שאפילו לדוג חופשי אי אפשר בו, לטוס ממנו לחול או לעשות כל מה שישות מדינית עושה הוא ממש לא נקי מכיבוש.

אתה ךא יכול מצד אחד למנוע מהם מסחר ותעשייה חופשים ומנגד לטעון שהם חיים יותר טוב תחת הכיבוש.

חוץ מזה מה אכפת לך איך הם חיים?

זה הבית שלהם ושיחיו בו איך שהם רוצים.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

זה קצת יותר מהחזקת חומר. הוא הורשע גם בהסתה לגזענות.

על זה בדיוק הוא הרשע. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3417174,00.html

לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

ומה ההבדל בין שוטר שמאבטח הפגנה לחייל שמאבטח מתנחל?

השוטר שומר על הסדר הציבורי. יש הבדל בין חסימת כביש בהפגנה (גם אם היא לא חוקית) לבין חסימת כביש בשביל מרוץ מכוניות (לא חוקי)

החייל מאבטח כדי שמחבלים לא יבואו לעשות פיגוע

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, gadik6 כתב:

בזכות הכיבוש הם חיים הרבה יותר טוב מחבריהם באזור

כן טוב, כבר היה לי את הויכוח הזה עם ליאור שטען שהשחורים תחת האפרטהייד חיו יותר טוב מהשחורים בשאר אפריקה.

איכשהו הטיעון הזה לא שיכנע את השחורים בדרא״פ וגם לא משכנע את הפלשתינים בגדה.

אבל שוב, לזכותך, לפחות אתה משתמש במילה כיבוש.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 58 דקות, gadik6 כתב:

גם הטענה שלי היא מאוד פשוטה. זה לא הישג גדול להביא אוכלוסיה דתית או אתנית למצב שעבודת החלומות שלה היא לנקות לך את הבית. ובאסוש שאתה לא מבין את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 26 דקות, Night Driver כתב:

קודם כל מקום שאפילו לדוג חופשי אי אפשר בו, לטוס ממנו לחול או לעשות כל מה שישות מדינית עושה הוא ממש לא נקי מכיבוש.

אתה ךא יכול מצד אחד למנוע מהם מסחר ותעשייה חופשים ומנגד לטעון שהם חיים יותר טוב תחת הכיבוש.

חוץ מזה מה אכפת לך איך הם חיים?

זה הבית שלהם ושיחיו בו איך שהם רוצים.

לא זכור לי ש"דייג חופשי" זה אחד התנאים כדי להיחשב לישות מדינית (לא חסר מדינות ללא גישה לים), וגם לטוס הם יכולים. האם זה תהליך מסובך?   כן.   האם הם עצמם אשמים בכך?   בהחלט.

ומי אמר שלי איכפת?   הם אלו שמבקשים להיכנס לישראל כדי לעבוד, לא להיפך.

לפני 7 דקות, פינדר כתב:

כן טוב, כבר היה לי את הויכוח הזה עם ליאור שטען שהשחורים תחת האפרטהייד חיו יותר טוב מהשחורים בשאר אפריקה.

איכשהו הטיעון הזה לא שיכנע את השחורים בדרא״פ וגם לא משכנע את הפלשתינים בגדה.

אבל שוב, לזכותך, לפחות אתה משתמש במילה כיבוש.

שאלת את הפלשתינים, אחד אחד?

בדיוק כמו ערביי ישראל, חלקם יודעים לצעוק ולהפגין נגד הכיבוש והאוייב הציוני בכל הזדמנות, אבל ברגע האמת הם יעדיפו להישאר תחת השלטון הישראלי ולא לחיות תחת שלטון פלשתיני/ערבי.

ראינו עד כמה הם "שמחו" על תכנית חילופי השטחים של ליברמן, למרות שבתיאוריה הם היו אמורים להיות מרוצים מהאפשרות להצטרף לאחיהם במדינת פלשתין.

פורסם
לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

שאלת את הפלשתינים, אחד אחד?

בדיוק כמו ערביי ישראל, חלקם יודעים לצעוק ולהפגין נגד הכיבוש והאוייב הציוני בכל הזדמנות, אבל ברגע האמת הם יעדיפו להישאר תחת השלטון הישראלי ולא לחיות תחת שלטון פלשתיני/ערבי.

ראינו עד כמה הם "שמחו" על תכנית חילופי השטחים של ליברמן, למרות שבתיאוריה הם היו אמורים להיות מרוצים מהאפשרות להצטרף לאחיהם במדינת פלשתין.

החיים שלך תותים.

כשסיפרתי על שיחה שלי עם תושב השטחים, החלטת שאני ממציא, כי התבלבלתי בפרט שולי (חיילים לעומת מאבטחים).

כשהפלשתינים נלחמים על מדינה  כבר עשרות שנים (בשטחי 67 או 48) וגם הקימו לשם כך ארגוני טרור וארגוני מחאה ואסירים ומתאבדים, אז אתה, גדי בוחן כליות ולב, מחליט שבסתר ליבם הם בעצם מתים עלינו ולא יכולים בלעדינו.

איפה ליאור,שיגיד שלא תיתן לעובדות לקלקל לך את התיאוריות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 דקות, gadik6 כתב:

לא זכור לי ש"דייג חופשי" זה אחד התנאים כדי להיחשב לישות מדינית (לא חסר מדינות ללא גישה לים), וגם לטוס הם יכולים. האם זה תהליך מסובך?   כן.   האם הם עצמם אשמים בכך?   בהחלט.

חופש ץנועה במים הטריטוריאליים שלך, האפשרות לנהל סחר חוץ עצמאי והחופש להקים תשתיות אצלך הם חלק מהסממנים לכך שאתה לא תחת כיבוש.

לא דנו מי אשם בזה. רק אם הם חופשיים או לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 שעות, עדי-אל כתב:

אתה לא עושה את ההפרדה הזאת בין עבריינות פלילית לעבריינות פוליטית ומכאן הפער.

אל תעשה לעצמך הנחות. רצח רבין זה עבריינות פוליטית. רצח של אמיל גרינצווייג זה עבריינות פוליטית. טבח מערת המכפלה זה עבריינות פוליטית. טבח שביצעה עמי פופר זה עבריינות פוליטית. מחתרת יהודית וטרור ערבי זה עבריינות פוליטית. וזאת רק רשימה חלקית.

פורסם
לפני 49 דקות, פינדר כתב:

איפה ליאור

כנראה בחופש.

מאוד מפחיד לחשוב מה יהיה פה כשהוא יחזור. הוא הרי לא ירחם על עמוס.

• מצחיק 3

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

על מה אתם רבים?

אין הרי מחלוקת אמיתית שהפלסטינים כבושים, עם אוטונומיה מוגבלת. זה שהם (לפחות לדעתי) נושאים במירב האשמה למצבם (יחד עם מדינות ערב) בסוג של אירוע מתגלגל למן שנות ה-30 של המאה ה-20 לא משנה את העובדות. ובסופו של דבר כן יצטרכו למצוא לזה פתרון, כך או אחרת, שיכלול מדינה פלסטינית. לא באמת אפשר יהיה לברוח מזה. זה גם לא משנה שהם לא היו עם לפני 1948, 1967 או איזה מועד שלא תבחרו. זאת ההגדרה העצמית שלהם עכשיו ועם זה אנחנו מתמודדים. הכל שאלה של איך אנחנו נמצב את עצמנו מול זה ואיך נגיב לאיומים שיבואו מאותה ישות. ולזה כרגע אין לאף אחד ביצים, לא לפתרון ולא להשלכות. הימין לא מוכן לחתור לפתרון, השמאל לא מוכן להציע פתרון מעשי. אז אנחנו תקועים, ובעתיד הנראה לעין נישאר תקועים.

לגבי פעילי השמאל בשטחים - בחיאת, יש איזו מחלוקת שהם לא שם כדי לתקוע לחיילים אצבע בעין? הם שם במטרה ברורה ליצור פרובוקציות ולתעד את התוצאות. לא יותר ולא פחות. ועדיין, החיילים לא צריכים להגיב לפרובוקציות, לא משנה מהן, כל עוד הן לא מסכנות חיים (והן, לרוב - חוץ מניסיונות הפיגוע של המתחפשים, לא מסכנות חיים). וכן, החיילים לא צריכים להיות שם וכן, הם עדיין שם. אבל להגיד שהפעילים הם נופת צופים שבאה לעזור לנייטיבז המסכנים? באמת?

וכן, המצב במחסומים נורא. הייתי שם (דווקא בצד הממתין, לא כחייל), באמת נורא. וגם זה לא ייפתר עד לפתרון כולל של הסכסוך כי אף אחד לא יכניס אותם בלי סינון. 

לכן המצב יישאר כמו שהוא ולפחות יהיה טראפיק כאן בפורום.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...