Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@vadim6385

לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

בדיוק ככה מתחיל מעבר לדיקטטורה.

אזרחים מוכנים לקנות את מה שמציגים להם כביטחון ויציבות תמורת מה שמציגים להם כמו ויתור על קצת חופש, ממש בקטנה.

מי שאשם בזה הוא מי שהביא אותנו למצב של בחירה בין ביטחון וחופש.

מי שלא מבין שבאופן כללי אנשים לא מתנדבים להתאבד, הוא האשם.

ציטוט

אפשר לנחש שזו גם הייתה התחושה של שופט העליון בדימוס מישאל חשין, אשר בתום כהונתו אמר על אהרון ברק את המילים הבאות: "השופט אהרון ברק מוכן שיתפוצצו 30-50 אנשים אבל שיהיו זכויות אדם". חשין אמר זאת בהתייחסותו לפסק-הדין בו דנו יחד בתיקון לחוק האזרחות בו ביקש ברק לבטל את החוק ולאפשר איחוד משפחות גורף בין פלשתינאים לערבים-ישראליים.

וגם מרענן לגלות שמדינת ישראל עד המהפכה החוקתית, בכלל הייתה דיקטטורה. 🤣

זה איך פוטין תפס את השלטון ברוסיה. מעריצים אותו שם כאחד שהביא יציבות ובטחון למדינה. כנ"ל היטלר.

תספר את זה לבג"צ מאז אהרון ברק, ליועמ"שים, למשנים ליועמ"שים וכו'.

בבחירות הבאות יוציאו הפלות מחוץ לחוק. אחר כך יסגרו חנויות שמוכרות לא כשר. אחר כך יתחילו להסתובב חבורות של ערסים עם תגים של משמרות צניעות.

אבל אתה מה אכפת לך, אתה לא אישה, אתה אוכל כשר גם ככה, ואתה מתלבש צנוע.

אחלה, גם אז תזכור להאשים את אותם גופים שציינתי 🤣

העיקר שלא יגעו לך בחד פעמי וקולה.

שיגעו במה שרוצים, אני לא מתנדב לשים את הראש שלי תחת הגרזן.

כמובן אם וכאשר ילד שלך יקבל מכות ברחוב על זה שלא ידע לצטט משהו מהתורה (או סתם נראה אשכנזי צהוב), אתה תדבר אחרת.

אבל יהיה מאוחר מדי.

מאוחר מדי זה המהפכה החוקתית, מאז זה מאוחר מדי.

כל מה שאנחנו רוצים זה להחזיר את המצב לטרום המהפכה החוקתית של אהרון ברק.

אם אותם אנשים שמוכנים לפעול כדי להחזיר את המצב אחורה, יבצעו פעולות נוספות, האשמים בכך הם מי שיצר את המהפכה החוקתית.

לפני שעה, vadim6385 כתב:

אבל אם המצב ימשיך להידרדר, אז ימשיכו לשתות לנו את החופש כל פעם קצת.

מר בחור, שתו לך את החופש כבר.

יש לך נכון לעכשיו כמעט 0 השפעה על אספקטים מסוימים בחיים שלך. וזה למרות שאתה יצאת ב-3 שנים להצביע 5 פעמים.

אבל תמשיך לחיות בסרט שביטול המהפכה החוקתית ישתה לך את החופש.

לפני שעה, vadim6385 כתב:

אני מבין אותו לגמרי. הוא לא יצביע שמאל/לפיד בשום צורה.

ואיך זה מסתדר עם ההודעה הקודמת שלך?!

לפני שעה, vadim6385 כתב:

הבעיה - איזה אינטרס יש לשמשון ויובב לעשות סדר ברחובות?

הרי כל הבלאגן זה בדיוק מה שמושך מצביעים למי שצועק "מוות לערבים" הכי חזק, אז למה להם לשנות משהו?

כמו שאני רואה את זה, החוסר משילות יימשך גם עם "ימין חזק ל4 שנים", בדיוק כמו שהוא נמשך מ2003.

בן גביר באופן מובהק רץ על הטיקט הזה, אם ייכשל, הוא יאבד את ה-7 מנדטים שלו מהר מאוד ויחזור לתומכי עוצמה המקוריים שהם בערך מנדט וחצי.

סמוטריץ' ובאופן מובהק יותר רוטמן רצים על הטיקט של ביטול המהפכה החוקתית, מינוי שופטים שמרניים וכו' (בהקשר הזה לרוטמן אפילו הצלחה בתוך וועדה למינוי שופטים שהייתה לעומתית מאוד כלפיו) - אם ייכשלו בזה, הם יישארו עם תומכי תקומה בלבד (ועד אז בטח גם יהיה תחליף לבית היהודי / ימינה).

אז יש להם כל אינטרס להראות הצלחה כלשהי בתחומים הללו.

הצלחתם - הצלחתנו. אני מניח שכולנו היינו רוצים שאחותנו / נשותינו / אמותינו ובנותינו יוכלו להסתובב חופשי ברחובות.

לפני 41 דקות, vadim6385 כתב:

המצב הזה נמשך שם הרבה לפני שבנט חשב להיכנס לפוליטיקה.

זה לא נכון, אני למדתי בבאר שבע ב-2005-2006-2007 וזה לגמרי לא היה ככה בכל העיר, זה היה ככה בשכונות מאוד ספציפיות בלבד.

לפני 42 דקות, vadim6385 כתב:

אבל זה שאתה מתכוון אליו, בקצב כזה לא יורשע, הודות לשמשון ויובב.

יכול להסביר את התיאוריה הזו?

=======================================================

@Gosser1860

לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

ריאלי בערך כמו:

Unicorn stickers Images | Free Vectors, Stock Photos & PSD

====

לא שאני לא מסכים, פשוט לא חושב שזה יקרה.

ברור שלא, אנחנו רואים את זה מעשית יופי טופי.

אבל בוא נאשים את האנשים הנכונים בזה.

לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

זה קיים בצורה מצומצמת יחסית. אבל הנציגים שלהם בכנסת מתנגדים לתופעה, גם אם באופן עקיף.

נכון, וזה קורה על אפם ועל חמתם.

להערכתי זה יילך ויגבר, עד ה-Implosion.

@Lior_Django

לפני שעתיים, Lior_Django כתב:

ליאור,

אם אתה מחשיב "שים תפילין" בתור "תפיסת בטחון".

אין לחרדים תפיסת בטחון, לדעתי, כי אחת שכזו הייתה משלבת אותם בצהל וכו'.

אין שום קשר, גם לאנשים שלא שירתו בצה"ל יכולה להיות תפיסת ביטחון.

היא אפילו יכולה להיות פשטנית ברמת "אני לא רוצה למות כשאני יוצא לפאב" או "אני לא רוצה למות בדרך מהכוילל הביתה".

לפני שעה, Lior_Django כתב:

פסקת ההתגברות - אולי כדאי להם לחשוב מה יקרה איתה שהם יאבדו את השלטון.

אז אין לך מושג לגבי פסקת ההתגברות, או ליתר דיוק מה פסקת ההתגברות באה לתקן.

היא בעצם באה לתקן את הבעיות שנוצרו מהמהפכה החוקתית, שבמסגרתה השופט הפך למחוקק על.

ואם הם יאבדו את השלטון, והמהפכה החוקתית תהיה ז"ל, שינוי חוקתי לא יקרה דרך בג"צ אלא דרך הכנסת, עם דיון והצבעה לפחות ב-3 קריאות + וועדה.

הטענה היחידה והקבועה נגד המהפכה החוקתית זה "מה יקרה אם הקואליציה תחליט ברוב להרוג את כל הג'ינג'ים?"

אבל הנה עכשיו קיבלנו ככה"נ תשובה, שבג"צ לא יעזור לנו במקרה כזה, כי הוא איפשר לעבור על חוק / חוק יסוד, אפילו בלי רוב. מה שמעניין זה רק הנימוקים שעוד לא התפרסמו. אז גם התירוץ הזה מת. אין שום סיבה למהפכה החוקתית, ולמחוקקי על, ולרשות שופטת ששולטת על שאר הרשויות, ע"י שופטים שבוחרים את עצמם.

לפני שעה, Lior_Django כתב:

גם אם היו דואגים למרץ כנראה עוד היו פה.

לא, גם אם מרצ הייתה עוברת, אז במקום 64-51-5 (כשרע"מ נספרת בגוש לפיד) אז היינו ב-62-53-5.

זה מקשה על קואליציה של 62 לעומת 64, והופך את הרעיון של גנץ במקום הציונות הדתית ללא אפשרי, אבל לא משנה את ראש הממשלה, ואפילו מייצר תלות של ביבי לכל הפחות בסמוטריץ' (עם גנץ), או סמוטריץ' ובן גביר יחד.

@DubelBoom

לפני שעתיים, DubelBoom כתב:

פשוט לא לומדים מההיסטוריה.

כולם אומרים ''אצלנו זה לא יקרה'', ''אסור להשוות'' וכו. אבל גם האחרונים שעברו מעבר כזה אמרו אותו דבר.

אסור לעצום עיניים, והלוואי והיה רעיון קונקרטי איך לעצור את זה, אבל נראה שהאנושות פשוט לא לומדת.

אתה יודע את מי להאשים 🤣

@יבגניפ

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

די עם הסרט הזה נו. די. אין שום קונסטלציה בעולם שבה הם הופכים לציונים. כבר יש דוגמא אחת לדרום אפריקה בעולם. וההבדל בינך לבין נבחרי הציבור שלך, בהקשר הזה ובהנחה שהם באמת רוצים לגרש רק מחבלים, הוא שאתה מבין שהמשיח לא יבוא לטפל בזה אם רק נקים עוד מאחז. והם לא.

יודע מה, אני אפילו מוכן לאכול כאלה שהם לא ציוניים, כמו יהדות התורה.

אבל לא מוכן לאכול אנטי ציוניים.

המדינה לא צריכה להכיל מי שרוצה להשמיד אותה.

דמוקרטיה מתגוננת זה לא רק נגד ימנים.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

בולשיט. רק לפני שבועיים צהל פעם בשכם. אובדן המשילות בנגב הוא לא בגלל השמאל.

אבל זו שיחה מעגלית על כלום מהזן של "למה אתה מצביע ימין ומקבל שמאל".

וואו, פעל בשכם, תזכיר לי מתי פעל בשכם? אחרי שחודשים גנץ מתחנן לאבו מאזן שיסגור את הסיפור עם "גוב האריות"

ומה מסתבר? שאבו מאזן מקשיב, אבל מציע להם בכלל להצטרף למנגנוני הרשות 🤣

כשגם גנץ הבין שישועה לא תבוא מאבו מאזן (היינו הערבי לא יציל את היהודי מהערבי האחר), אז פתאום נכנסו לשכם וחיסלו אותם.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

עשינו. כתבתי על זה. אף אחד מהחברים שלי לא מצביע יותר למפלגות שמאל. כולם זזו ללפיד או גנץ. כי אף אחד לא רוצה לשלם על סוציאליזם יותר. ולכן השמאל הקלאסי נמחק.

האחריות על תפיסת העולם שלך היא שלך.

תפיסת העולם שלי היא "אני לא צריך להקריב את עצמי בשביל זכויות המחבלים".

מפה תגזור הלאה.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

ההישג המשפטי היחיד שיהיה להם הוא ששחיתות תהפוך לחוקית. אבל זה גם מתאים לבמנה המדינה שאתם רוצים בסופו של דבר.

כי יבטלו את העבירה האמורפית שנקראת "מרמה והפרת אמונים"? זו שאי אפשר לדעת שאתה תעבור אותה, אלא תיקבע בדיעבד?

עבירת הסל שהמקבילה התעבורתית שלה זה "נהיגה בחוסר זהירות"?

אותה עבירה שגם אנשי השמאל חושבים שצריך לבטל אותה, כולל ראש הממשלה הנוכחי. לא היום כמובן, כי היום זה ישרת את נתניהו, אבל ב-2015 הוא חשב ככה, ואפילו הציע לבטל את העבירה.

אחחח הפוזיציה, אותה עבירה שהוא רצה לבטל היא היום סמל השחיתות.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אנלוגיה היסטורית מקסימה בשבילך: אחת התאוריות על גרמניה ולמה לא הפכה לדמוקרטיה, אלא הלכה לאן שהלכה, אומרת שהבורגנים ובכלל מעמד הביניים הגרמני של סוף המאה ה-19 כל כך פחדו מהקומוניסטים שהיו מוכנים לוותר על עקרונות דמוקרטיים לטובת מי שהבטיח להם שקט מהשמאל המהפכני. והנה, אנחנו במקום די דומה. רק אצלנו מוכנים להמר על מדינת דת אנטי ליברלית ואנטי דמוקרטית, כי אולי זה יגרום לערבים לפחד או משהו.

אז אתה טוען שעד אהרון ברק - ישראל לא הייתה בכלל דמוקרטיה.

מעולה.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

זה לא נשמע לי קיצוני. זה נשמע לי כמשהו שלא ייושם שלא נגד ערבים, לא בטוח יביא תוצאות, שוב, ידרוש מכולנו לשלם מחיר של הדתה.

למה? אבן שזורק ערבי מסוכנת יותר מאבן שזורק יהודי / דרוזי / צ'רקסי / בדואי / סיני?

זה ייצר מציאות חדשה שבמסגרתה, בשום הפגנה זה לא לגיטימי לזרוק אבנים.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

מסכים. אבל אי אפשר במקביל לנרמל עבריינות של פוליטיקאים, שזה גם חלק מהרפורמה המשפטית שרוצים לקדם

אבל זה לא, רוצה קצת חומר קריאה על העבירה שרוצים לבטל?

או שמספיק לך שפיגורות משפטיות וציבוריות הציעו לבטל אותה שוב ושוב?

או שמספיק לך לדעת שזו עבירת סל?

@SlowRide

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

נזכרתי בכתבה על איזה חייל בודד שהתנכלו לו שם. כנראה כל עוד אתה לא תושב שם זה לא מפריע להם. https://news.walla.co.il/item/2716461

זה נכון בערך לכל שכונה חרדית, לא רק לערים חרדיות.

אבל כמישהו שלא גר שם? וואלה הגעתי לשם כמה פעמים ישירות מהמילואים עוד עם המדים, אפילו כסף על בורקסים לא רצו לקחת ממני

בוחר בהם כל יום על החרדים של בית שמש.

@Night Driver

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

זה מסכם את הכל.

אתה מתווכח על משהו שאתה לא יודע, לא ראית אף פעם, לא התמודדת איתו ואפילו בתיאוריה אתה לא מכיר.

זה לא שאני מטכליסט אבל יצא לי לא פעם להיות כלוחם בסיטואציות דומות.

או במילים אחרות - אין לך טענה. נגמרו לך הטענות חביבי.

מה לא מובן ב"סיכון נוסף"? כלומר סיכנת כבר את אותם חיילים בכניסה הקרקעית, אחרי זה סיכנת אותם פעם נוספת, שלא לצורך, כדי להצטייר כסופר הומני יותר מכל מדינה אחרת בעולם.

זה אגב גם מה שאומרים החברים והקולגות שלי שהיו לוחמים.

וגם הם, הצביעו לציונות הדתית, אז גם אליהם אתה בא בטענות?

תגיד באופן מפורש, שים את זה על השולחן, אתה בעד לסכן חיילי צה"ל, מעבר למינימום ההכרחי, כדי להגן על הפלשתינים מעצמם.

אבל תגיד את זה, אל תעשה עלינו סיבובים.

לפני שעה, Night Driver כתב:

אם אתה לא מתחתן עד גיל 21 מוציאים אותך להורג כשמשאירים לך אופציה לעבור ניתוח לשינוי מין ולהתחתן עם רווק זקן אחר.

לא מתאים, הם נגד ניתוח לשינוי מין.

לפני כשעה, Night Driver כתב:

אתה מתאר מצב שקיים כבר שנים.

נכון, עוד סיבה לא להצביע לביבי ולליכוד במבנהו הנוכחי.

הממשלה האחרונה לפחות התחילה לטפל בזה כשברור לכולנו שזה לא טיפול של שבוע אלא תהליך של מספר שנים.

טיפול בכלי נשק במגזר הערבי כמעט ולא עוזר לתחושת הביטחון של היהודי.

היהודי לא פוגש את הרוס"ר של הערבי כל יומיים.

אני לא יודא מה תחושת הביטוחון שלך אבל אני בשנה האחרונה מרגיש הרבה יותר בטוח.

מעניין, אתה ייחודי בקטע הזה, כי השר לבט"פ מטעם העבודה נזרק למיקום לא ריאלי בעליל, המפלגה שלו איבדה המון מנדטים, ירדה כמעט לחצי. על סף אחוז החסימה.

המפלגות השותפות שלו, 2 הפכו לז"ל, הקואליציה הקיימת איבדה כ-9 מנדטים (!), שישית מהכוח שלה, בתוך שנה וחצי!

אתה לא מבין באיזה רמה זה שהציבור אמר לכם "נכשלתם".

לפני 41 דקות, Night Driver כתב:

גם לפני 10 שנים המצב היה זהה. ואני לא מדבר באויר אלא מדברי באר שבעים שחיים שם כל חייהם.

אני לעומת זאת הולך היום ברחוב בלי לחפש שריקה של מיירט שמגיעה שנייה או שתיים לפני האזעקה.

זה לא תופעה חדשה של ממשלת השינוי, היא פשוט (גם) נכשלה לטפל בזה.

זה בדיוק הגידול במנדטים של בן גביר וסמוטריץ'.

ואתה מתייחס לביטחון ולא לביטחון אישי, שני דברים שונים. אחד בתחום אחריות של משרד הביטחון, השני של המשרד לביטחון פנים.

אני יודע שהשמות דומים וזה מבלבל, אבל זה שני שרים שונים עם גופי בטחון שונים שכפופים להם.

לפני 21 דקות, Night Driver כתב:

גם בלבנון לא תמיד הגבנו מיד וספגנו לא מעט. כשאתה נמצא בלב אוכלוסייה אזרחית יש לך גם מגבלות שאתה מקבל על עצמך כדי לשמור על האיזון בין לחימה למוסר עד כמה שניתן.

ואתה חושב שהמצב נשאר בסטטוס קוו מאז?

יש לי גשר למכור לך 🤣

@פינדר

לפני שעה, פינדר כתב:

חשבתי שבמקום לצחוק תסביר לנו.

אחרי הכל, אתה זה שהצביע למפלגה שהעומד בראשה רוצה מאוד לטפל בבעיה הזו.

image.thumb.png.2702dceaf5d59d89cc0dcc7591e97518.png

מה אני הדובר שלהם? 🤣

@קורן בן אשר

לפני שעה, קורן בן אשר כתב:

לדעתי, כל אדם שרואה עצמו חילוני-ליברלי, ולא יכול או לא רוצה להגר, חייב להתחיל כבר מאתמול לחשוב איך הוא מקדם אחד מהבאים:

1. הפיכת המדינה לפדרציה עם ממשלה פדרלית רזה, ותחתה קנטונים אוטונומיים שאחראים באופן בלעדי לנושאי כלכלה, רווחה, חינוך, בריאות וכו' בשטחם.

2. אוטונומיה תרבותית לציבור החילוני-ליברלי.

3. ביטול מדינת הרווחה, ובמקביל הורדה מאסיבית של מסים (= המודל האמריקאי, כל אחד לעצמו). דגש: לא המשך השיטה הנוכחית של ביטול מדינת הרווחה אבל העמקת גביית המסים...

צריך לקדם את כל ה-3, לא רק אחד מהם. הם קוהרנטיים אחד עם השני.

אגב 3, לא חייב להיות ביטול מדינת הרווחה, אלא הורדה של ההחלטה על מדיניות הרווחה (או היעדרה) לרמת ה"קנטון" ללא מדיניות רווחה פדרלית.

זה גם יאפשר לכל "קנטון" להציע מדיניות רווחה לפי הרווחים שלו.

לפני שעה, קורן בן אשר כתב:

אם יש תנועה שמקדמת את אחד מאלה, להצטרף אליה, ואם אין, אז להקים אחת. "אם תרצו, אין זו אגדה... ואם לא תרצו, אז הנה הדבר אשר ספרתי לכם הוא אגדה, ונשאר רק אגדה".

אכן, כדי שזה יקרה נצטרך קודם להגיע לנקודת השבר, זו שאחריה אי אפשר לשכנע יותר שזה עם אחד, לצערי שומר חומות לא הספיק.

זה יצטרך להיות אירוע מונומנטלי.

@DareDevil

לפני כשעה, DareDevil כתב:

אתה מודע לכמות המעצרים והחיפושים שבוצעו במהלך השנה האחרונה? יותר נכון להגיד בחלק שבו בנט החזיק בטייטל ראש ממשלה?

הכמות המצטברת הייתה מטורפת, זעזוע רציני בתחום הנשק הלא חוקי. ועדיין לא הצליחו לפגוע בהרבה מהמקומות.

התחילו חזק מאוד לטפל בנושא הנשק הלא חוקי אבל עדיין לא הגיעו לנקודת השיויון שהיו כבר צריכים להגיע אליה ממזמן.

זה עשה כמעט 0 אפקט על הביטחון האישי של היהודי.

זה עשה גם אפקט הפוך על הביטחון האישי של הערבי (ראה העלייה במקרי הרצח בחברה הערבית).

לטווח הארוך זה היה יכול לעזור לביטחון האישי של הערבי, לא לזה של היהודי.

@David32

לפני כשעה, David32 כתב:

אבל המערכת האמריקאית קקה, וארה''ב איננה דוגמא טובה לאיך מדינה צריכה להיות בהרבה מאוד מובנים.

הנקודה שלו היא שבמקום "כיס" אחד גדול של כל הישראליים, זה יהיה "כיס" לפי הקנטונים, לקנטון החרדי יהיה כיס משלו שיחלק כאוות נפשו, לקנטון החילוני כיס משלו, לערבי משלו וכו'.

@פבל

לפני 46 דקות, פבל כתב:

וזה, בגדול העתיד המסתמן שלנו.

זין על זיהום.

זין על בריאות.

זין על קדמה.

העיקר לרצות את הבייס.

שיהיה לנו בהצלחה.

אה, רגע, לא שאלתי, מותר לי - בתור המנהיג העליון (שכמובן כפוף למועצת חכמים ע"ע בעלתים) - להשתתף בדיונים פוליטיים?

אפילו רצוי, ככה לפחות נהרוג את הרעיון הטיפשי ההוא שאני זה אתה.

את שני המיסים של החד"פ והסוכר צריך לבטל כי הם נכשלו.

לגבי השאר לא הבנתי, למה אתה מתייחס ב"זין על בריאות / קדמה"?

לפני 45 דקות, פבל כתב:

כי במשך הכמעט 20 שנה האחרונות הצבא עובר סירוס של כל יכולת הגיונית שלו ע"י מערכת המשפט והמנהיגים שלנו לא נקפו אצבע כדי לשנות את זה. זה למה.

נכון, וזה בדיוק מה שאני טוען פה לאורך אלוהים יודע כמה זמן, והם טוענים שלא.

ואז כשבוחרים מנהיגים שמבטיחים לשנות את זה, הם זועקים שהנה קץ הדמוקרטיה.

לפני 46 דקות, פבל כתב:

הם כבר ניסו את זה, שניהם. יש סיבה טובה כנראה שהם לא מוכנים לחזור על הטעות הזאת.

יש מצב, אולי, שזה איכשהו קשור לאימפוטנטיות המוחלטת של ביבי בניהול המדינה תוך הפלת האשמה על ליטרלי כל דבר שזז מסביבו.

אבל ברור שאם הם יכנסו עכשיו זה יהיה שונה. ברור.

השאלה היא אם זה באמת "ישראל לפני הכל" (לפחות לפי תפיסתם) - אז האם לא עדיף שייכנסו לממשלה עם ביבי במקום סמוטריץ' ובן גביר שהם תופסים כסכנה למדינה?!

אבל אם זה פרסונלי עם ביבי (ואני לא מאשים אותם), אז אי אפשר לרכב על הטיקט של "ישראל לפני הכל", כי עובדתית היא לא. יש להם בחירה בין "הצלת המדינה מפני סמוטריץ' ובן גביר" אבל לוותר על האגו והאינטריגות הפרסונליות עם ביבי, או לתת לאגו לנהל אותם, אבל "שתשרף המדינה" כפי שאמרה ש. נתניהו בזמנו (והתנצלה, כן כן).

על ביבי אני יודע מה יבחר, האגו, אבל זה הפריבילגיה של מנהיג המפלגה הכי גדולה שיש לו קואליציה אלטרנטיבית, השאר צריכים לבחור בין האופציות הקיימות.

אז שיבחרו, אבל שלא יספרו לנו אח"כ שישראל לפני הכל, ואופוזיציה מופקרת ואופוזיציה למדינה וכו'.

לפני 22 דקות, פבל כתב:

מה כתבתי ועל מה ענית?
אמרת ש"יש 100 מחבלים שיורים ורק אחד שמחוסל". אני שואל, מאיפה המספרים האלה? זה נתונים שמישהו פרסם או סתם לירלורים חסרי בסיס?

ולא, על סרטונים לא מבססים מדיניות או בונים סטטיסטיקה. למה? כי מה עם מה שלא מצולם? מה קורה שם? אתה לא יודע מה שאתה לא יודע, לכן האמירה הזאת חסרת כל ערך ממשי לדיון.

עזוב סטטיסטיקה של כמה מחוסלים מתוך כמה יורים.

מספיק שיש לך מסה קריטית של כאלה שיורים, ולא מחוסלים, וזו הגדרת הבעיה שלך.

@RK

לפני 3 דקות, RK כתב:

רוב הדיווחים מראים דווקא שהצבא תוקף ויורה יופי. אתה לא שומע על נפגעים רבים (לא שאין בכלל, זה לא COD, אבל היחס בבירור לטובתנו) ונעשית יופי של עבודה בשטחים. לגבי בקת"ב, הוראות הפתיחה באש מאז ומתמיד הצדיקו ירי כשמזהים בקת"ב. זה לא השתנה ואין מה לשנות פה.

לא נכון, זה עבר שינוי לכך שנוהל פתיחה באש על מיידה בקת"ב רק במידה ויש סכנת חיים.

בעבר הנוהל היה חשוד, כוונה ואמצעי.

כדי להוסיף חטא על פשע, התחילו לנקוט פרשנות מצמצמת (אהבת? הבאתי לך מושג מהתחום שלך) מה זה "סכנת חיים".

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הנקודה שלו היא שבמקום "כיס" אחד גדול של כל הישראליים, זה יהיה "כיס" לפי הקנטונים, לקנטון החרדי יהיה כיס משלו שיחלק כאוות נפשו, לקנטון החילוני כיס משלו, לערבי משלו וכו'.

מכיוון שאין שום דבר שמונע מחרדי/ערבי מלהיות בקנטון אחר... מה זה משנה?

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אבל הוא יצטרך לשלם את המיסים שלו לפי אותו קנטון.

ולוותר על ה"קו הכשר" שכנראה אין בקנטון החילוני או הערבי.

ולוותר על הכשר מהדרין שכנראה אין בקנטון החילוני או הערבי

ולוותר על הנחות בארנונה שהתנאים לקבלתם בקנטון החילוני שונים וכו'.

• אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

או במילים אחרות - אין לך טענה. נגמרו לך הטענות חביבי.

מה לא מובן ב"סיכון נוסף"? כלומר סיכנת כבר את אותם חיילים בכניסה הקרקעית, אחרי זה סיכנת אותם פעם נוספת, שלא לצורך, כדי להצטייר כסופר הומני יותר מכל מדינה אחרת בעולם.

שוב, אתה קובע את גודל הסיכון ושהוא לא לצורך בלי לדעת אפילו תיאורתית מה זו לחימה.

לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אם אתה לא מתחתן עד גיל 21 מוציאים אותך להורג כשמשאירים לך אופציה לעבור ניתוח לשינוי מין ולהתחתן עם רווק זקן אחר.

לא מתאים, הם נגד ניתוח לשינוי מין

צודק. אצלהם זה יהיה בלי הרדמה אז זה לא ייחשב ניתוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא נכון, זה עבר שינוי לכך שנוהל פתיחה באש על מיידה בקת"ב רק במידה ויש סכנת חיים.

בעבר הנוהל היה חשוד, כוונה ואמצעי.

כדי להוסיף חטא על פשע, התחילו לנקוט פרשנות מצמצמת (אהבת? הבאתי לך מושג מהתחום שלך) מה זה "סכנת חיים".

המבחן לא היה חשוד כוונה ואמצעי, אלא אמצעי, כוונה ויכולת. זה בדיוק המבחן לסכנת חיים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 7 דקות, David32 כתב:

מכיוון שאין שום דבר שמונע מחרדי/ערבי מלהיות בקנטון אחר... מה זה משנה?

הרעיון שכל אחד יצטרך לחיות לפי חוקי הקנטון שלו. כמו שבבוואריה חיים לפי החוקים של בוואריה, ובמונטנה חיים לפי החוקים של מונטנה.

ייתכן אפילו שבחלק מהעניינים החלוקה לקנטונים יכולה להיות וירטואלית, קרי לא לפי חלוקה גיאוגרפית. נניח השכן שלי ואני גרים באותו בניין בקנטון מדינת ת"א, אני שולח את הילד לבי"ס של הקנטון שלי ומשלם מס בהתאם, והשכן שולח את הילד לבי"ס בקנטון ב"ב ומשלם לקנטון ב"ב על החינוך. בעניינים אחרים הוא כפוף לחוקי קנטון מדינת ת"א. לא מתאים לו? שיעבור לב"ב.

חזיר דיזל

פורסם

======================

כמה דברים לא בלתי מעניינים (העתקתי מליבסקינד):

======================

מסתבר שמרצ ידעה למה היא לא רצתה את ערוץ 14 באירוע שלהם של סיום הבחירות.

בג"צ (בפעולה אקטיביסטית למדי) הכריח אותם לקבל את ערוץ 14, לאירוע (שבסוף בוטל בשל חוסר מעבר אחוז החסימה).

איך זה קרה? בג"צ בדק וראה שמרצ הזמינו מלא גופי תקשורת, ולכן הסיק שמדובר על אירוע ציבורי.

בוקטור אחר הוא קבע שמפלגה היא גוף דו-מהותי, ולכן כפוף לכללי המשפט הציבורי.

כששני הוקטורים האלה נפגשים, אסור להפלות בכניסה לאירוע, והופ.

בתשובה לבג"צ אגב מרצ טענה טיעונים משפטיים שמרניים להפליא, שאין מקום להתערבות שיפוטית בהחלטה, ושאין לבג"צ סמכות (🤣)

ובנוסף לזה הם טענו שזה כי הם סולדים מהתנהגות הערוץ.

מצורף הפס"ד למעוניינים. הימין הפך לאקטיביסט שיפוטי והשמאל של השמאל, המפלגה שהמציאה את העתירות לבגצ על כל דבר, לשמרנית שיפוטית.

======================

מסתבר שלא כזה כיף להיות נוצרי בבית סאח'ור.

======================

ציטוט

בכיר במרצ - נפילת מרצ בגלל שר הבריאות ניצן הורביץ שהסכים לחיסונים והגבלות חמורות על הציבור בתחילת הקדנציה בניגוד גמור להבטחות בבחירות ב2021.

@פינדר לקבלה, לא ידעתי שהבייס של מרצ כולל מתנגדי חיסונים, חשבתי שאצלכם כולם חכמים.

======================

ככה מסתמנת תנודות המנדטים.

יש כמה דברים מעניינים

======================

ציטוט

הסיפור של הבחירות - החיילים נהרו לבן גביר, כנראה היה לכך סיבה.

הציונות הדתית קיבלה מעל 17% במעטפות הכפולות של צה"ל

כמעט פי 2 מאשר האחוז הכללי שלהם.

======================

קצת לצחוק:

======================

לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

שוב, אתה קובע את גודל הסיכון ושהוא לא לצורך בלי לדעת אפילו תיאורתית מה זו לחימה.

כולם יודעים שלחימה לא כוללת לשבת ולחכות ימים (!) בזמן שיורים עליך ואתה ממתין.

גם מי שלא היה לוחם.

לפני 12 דקות, RK כתב:

המבחן לא היה חשוד כוונה ואמצעי, אלא אמצעי, כוונה ויכולת. זה בדיוק המבחן לסכנת חיים.

לא בצה"ל, בצה"ל המבחן היה חשוד אמצעי וכוונה לפי הסדר הזה.

וודאות של 1000%.

4_5981002900418072051.pdf

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

@m3x7r3m3

לא ייאמן, הצלחת לגרום לדפדפן שלי לקרוס...

ביחס לדבריך:

צריך לקדם את כל ה-3, לא רק אחד מהם. הם קוהרנטיים אחד עם השני.

אגב 3, לא חייב להיות ביטול מדינת הרווחה, אלא הורדה של ההחלטה על מדיניות הרווחה (או היעדרה) לרמת ה"קנטון" ללא מדיניות רווחה פדרלית.

זה גם יאפשר לכל "קנטון" להציע מדיניות רווחה לפי הרווחים שלו.

בוודאי שלא חייב לבטל את מדינת הרווחה, אלא כפי שכתבתי בסעיף 1 לעיל, נושא הרווחה יהיה מנוהל ברמת הקנטון מתקציבי הקנטון.

במחשבה שניה, זה לא צריך להיות 1 או 2 או 3 , אלא 1 או (2+3). כלומר, או קנטוניזציה של המדינה, ואם זה לא אפשרי או נתפס כרעיון אוונגארדי מדי, אז לפחות אוטונומיה לחילונים (למשל, זרם חינוך שלא ניתן לגעת בו, כמו שבחמ"ד אי אפשר לגעת - יש לו מועצה עצמאית) + ביטול הדרגתי של מדינת הרווחה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 29 דקות, m3x7r3m3 כתב:

יכול להסביר את התיאוריה הזו?

https://www.ynet.co.il/news/election2022/article/bk2uvti4s

בן גביר רוצה לבטל את משפט נתניהו: "אדרוש חוק צרפתי רטרואקטיבי"

לפני 32 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני לא מתנדב לשים את הראש שלי תחת הגרזן.

וואלה גם אני לא.

לא תחת גרזן שכתוב עליה "איטבח איל יהוד", ולא הגרזן שכתוב עליה "בעזרת ה' נעשה ונצליח".

אין לי סימפטיה לא לאלה ולא לאלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 35 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל לא מוכן לאכול אנטי ציוניים.

אז אל תאכל אותם.

לפני 38 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז אתה טוען שעד אהרון ברק - ישראל לא הייתה בכלל דמוקרטיה.

מעולה.

לפני אהרון ברק ישראל לא היה בדרך להיות מדינת דת. גם מה קשור אהורן ברק בכלל? במחנה שלך אומרים בקול רם "אנחנו מוכנים להתפשר על קצת הדתה. זה לא כזה מפריע לנו כל עוד יטפלו בבעיות עם הערבים". 

לפני 40 דקות, m3x7r3m3 כתב:

למה? אבן שזורק ערבי מסוכנת יותר מאבן שזורק יהודי / דרוזי / צ'רקסי / בדואי / סיני?

או כן אני ממש בטוח שבפעם הבאה שחרדים יתקפו חייל במאה שערים או מתנחלים ערסים יתקפו חיילי צהל בן גביר יבוא אישית לעצור אותם עם אקדח שלוף.

..

דרעי ישב בכלא על שוחד, לא? הוא הולך להיות שר. זו רק דוגמא אחת. הדיון הוא לא באמת על עבירה ספציפית כזו או אחרת שתבוטל. הדיון הוא על ברית לא קדושה בין אנשים שחושבים שהכל מותר להם כי הם מנהיגים נבחרים, לבין אנשים שחושבים שהכל מותר להם כי הם מאמינים שאלוקים בצד שלהם. 

הערת תגובה: כל הכבוד על הגרופ ביי, אבל הוא לא מייתר את הצורך בצמצום אורך התגובות. 

לפני 23 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הימין הפך לאקטיביסט שיפוטי והשמאל של השמאל

הימין לא קיים היום בלי גרסה מפגרת משל עצמו לpc, פוליטיקת זהויות, סוציאליזם כלכלי ועוד.

במובנים מסוימים המחנה שלך יותר שמאלני ממני ואנשים כמוני, שזה די מדהים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 33 דקות, קורן בן אשר כתב:

הרעיון שכל אחד יצטרך לחיות לפי חוקי הקנטון שלו. כמו שבבוואריה חיים לפי החוקים של בוואריה, ובמונטנה חיים לפי החוקים של מונטנה.

מה ההבדל ממה שיש עכשיו.

שוב, יש לך קנטון, וירטואלי או לא - זה לא משנה. באחד אתה מספק שירותי רווחה (זה שלכאורה עובדים בו), בשני אתה לא (כי בטלנים). מה מונע מהבטלנים לעבור לקנטון הטוב יותר?

אם אתה מונע מעבר - זה מזכיר את הקאסטות של ההודים, וזה לא טוב. 

אם אתה לא מונע מעבר - אתה באותה הצרה כמו עכשיו, יעברו ויתעלקו.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 19 דקות, קורן בן אשר כתב:

לא ייאמן, הצלחת לגרום לדפדפן שלי לקרוס...

זו המומחיות שלי.

ולעצם הרעיון אהבתי.

לפני 15 דקות, vadim6385 כתב:

https://www.ynet.co.il/news/election2022/article/bk2uvti4s

בן גביר רוצה לבטל את משפט נתניהו: "אדרוש חוק צרפתי רטרואקטיבי"

קח את זה עם קילו מלח, כמו שאר ההבטחות בחוגי בית.

זה לגמרי לא תוכנית סדורה שאפשר להוציא לפועל.

לפני 15 דקות, vadim6385 כתב:

וואלה גם אני לא.

לא תחת גרזן שכתוב עליה "איטבח איל יהוד", ולא הגרזן שכתוב עליה "בעזרת ה' נעשה ונצליח".

אין לי סימפטיה לא לאלה ולא לאלה.

לא ראיתי את החרדים שרצים אחרי חילוניים עם גרזן.

אני מתכוון לאופן המילולי ממש.

לפני 6 דקות, Lior_Django כתב:

ליאור,

מעניין אותי מה אתה חושב על ההודעה האחרונה שלי.

לפני 56 דקות, Lior_Django כתב:

או שזה יגרום להצתת כל המדינה ואז נראה את ממשלת המשתמטים הזו שולחת לוחמים.

הבקיעו גול עצמי לעצמם.

בטווח הקצר כן, בטווח הבינוני זה ירגיע את השטח, כי כולם יבינו מה הגבולות גיזרה החדשים.

איך ממשלה שחצי ממנה אם לא יותר, בורחת משירות צבאי מלא, תשלח אנשים או למלחמה או לרחובות בוערים.

בכנות זה בעיה.

ישיבת הסדר זה נחשב כשירות מלא.

הייתה לך בעיה שלפיד ישלח אנשים להילחם ואף אחד לא יודע מה השירות הצבאי שלו לפני "במחנה"?

או שרע"מ יקבעו על איך יתמודדו עם המהומות בהר הבית?

זה הפוליטיקה

הם אמרו שהם יבטלו את הסיכומים מול לבנון, בוא נראה אותם.

לא יודע אם אפשר. אבן שטיפש אחד זרק וכו'.

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

אז אל תאכל אותם.

זורק אותם לפח, כמו עצמות של עוף.

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

לפני אהרון ברק ישראל לא היה בדרך להיות מדינת דת. גם מה קשור אהורן ברק בכלל?

קשור, בגלל זה אנחנו בבעיה הזו של המשילות והבטחון האישי והבטחון וכו'.

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

במחנה שלך אומרים בקול רם "אנחנו מוכנים להתפשר על קצת הדתה. זה לא כזה מפריע לנו כל עוד יטפלו בבעיות עם הערבים". 

נכון, כי הרגתם את כל האופציות שהן לא כוללות הדתה אבל מטפלת בבעיות האלה.

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

או כן אני ממש בטוח שבפעם הבאה שחרדים יתקפו חייל במאה שערים או מתנחלים ערסים יתקפו חיילי צהל בן גביר יבוא אישית לעצור אותם עם אקדח שלוף.

..

מקווה שכן. או שנגיע למצב שלא צריך את בן גביר עם אקדח שם.

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

דרעי ישב בכלא על שוחד, לא? הוא הולך להיות שר. זו רק דוגמא אחת. הדיון הוא לא באמת על עבירה ספציפית כזו או אחרת שתבוטל. הדיון הוא על ברית לא קדושה בין אנשים שחושבים שהכל מותר להם כי הם מנהיגים נבחרים, לבין אנשים שחושבים שהכל מותר להם כי הם מאמינים שאלוקים בצד שלהם. 

כן ונגמר לו הקלון, והפעם חמק במהלך מתוחכם מקלון.

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

הערת תגובה: כל הכבוד על הגרופ ביי, אבל הוא לא מייתר את הצורך בצמצום אורך התגובות. 

חחחחח

לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

הימין לא קיים היום בלי גרסה מפגרת משל עצמו לpc, פוליטיקת זהויות, סוציאליזם כלכלי ועוד.

במובנים מסוימים המחנה שלך יותר שמאלני ממני ואנשים כמוני, שזה די מדהים.

לצערי זה נכון

לא שמח מזה

לפני 3 דקות, David32 כתב:

מה ההבדל ממה שיש עכשיו.

שוב, יש לך קנטון, וירטואלי או לא - זה לא משנה. באחד אתה מספק שירותי רווחה (זה שלכאורה עובדים בו), בשני אתה לא (כי בטלנים). מה מונע מהבטלנים לעבור לקנטון הטוב יותר?

אם אתה מונע מעבר - זה מזכיר את הקאסטות של ההודים, וזה לא טוב. 

אם אתה לא מונע מעבר - אתה באותה הצרה כמו עכשיו, יעברו ויתעלקו.

שהקנטון מתאים לאורח החיים שלך, כולו.

לעבור קנטון = לשנות אורח חיים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

שהקנטון מתאים לאורח החיים שלך, כולו.

לעבור קנטון = לשנות אורח חיים

איך? 

מעשית מה תעשה? תכריח אותו ללכת לעבוד? 

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

קשור, בגלל זה אנחנו בבעיה הזו של המשילות והבטחון האישי והבטחון וכו'.

בגלל אהרון ברק? הא?

נכון, כי הרגתם את כל האופציות שהן לא כוללות הדתה אבל מטפלת בבעיות האלה.

די נו. ביבז לא טיפל בשום דבר במשך שנים לא בגלל השמאל. 

לצערי זה נכון

לא שמח מזה

שמח שעל זה אנחנו מסכימים :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...