Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

ואללה? בתור חרדי זו חשיבה מאוד מתקדמת. מה קרה לאלוהים? 

לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

הוא דיבר על חוק אוניברסלי ורוח הדמוקרטיה שנוסחו ע"י בני אדם

התורה זה כנראה קטגוריה אחרת אצלו

תודה ליאור חסכת לי. הטיעון הדתי הוא פשוט. חוקי התורה הם עליונים כי הם לא ניתנו ע"י בן אנוש שהיום חושב כך ועוד 2000 שנה יחשוב אחרת. 

ולכן אחד מי"ג עיקרים של היהדות שהתורה לא תשתנה לעולם.

וזה גם מה שמרתיח את @יבגניפ כי לעולם בן אדם דתי לא יזנח את חוקי התורה אפילו בגלל "חוק" שעבר ב120 אצבעות בכנסת. 

איך אומרים היום "ליגה אחרת"

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

אבל אין לו ממשלה, הוא בונה על זה שאם בנט יצטרף יצטרפו עוד.

תכלס בזה ביבי צודק. למצוא 2 עריקים לא כזה קשה "שכולם" איתך. למצוא עריקים על תנאי  נורא קשה. הם פשוט יפחדו לצאת קרחים מכאן ומכאן.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

נתניהו לא יכול לעשות כלום. הוא לא יכול אפילו לתת לו יום בתפקיד. הכל פיקציה. גם אם בנט ראשון אין ממשלה לנתניהו.

יכול- בחירות ישירות שבנט וביבי באותו פתק

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

תודה ליאור חסכת לי. הטיעון הדתי הוא פשוט. חוקי התורה הם עליונים כי הם לא ניתנו ע"י בן אנוש שהיום חושב כך ועוד 2000 שנה יחשוב אחרת. 

ולכן אחד מי"ג עיקרים של היהדות שהתורה לא תשתנה לעולם.

וראינו איך נראות מדינות שמתבססות על החוקים האלה....

כל ה"קטע" של בני אדם זה שהם מתפתחים,פוטטו של לפני 5 שנים זה לא פוטטו של היום,וכך גם הקבוצת חברים שלו.

אנחנו עדיין אותה חבורה אבל גדלנו,התבגרנו,השתנינו ביחד ולחוד וכיום אנחנו עדיין חברים אבל אחרים.

אותו דבר קורה גם ל"חבורות" בני אדם גדולות יותר.

לנסות לעצור את ההתפתחות האנושית על ידי ספר חוקים שניתן לפני 2,000 שנה זה רעיון מאוד עקום.

חוקים נועדו להשתנות,סולמות מוסר וערכים חייבים לעבור שינויים ולהתאים עצמם לכלכלה ולהתפתחות המדעית/טכנולוגית וכו'.

לפני 100-150 שנה(לא מכיר היסטוריה של ארה"ב) שחורים ישבו אחורה באוטובוס,מה רע בזה שהחוק השתנה?

או שלא שולחים הומואים למחנות עבודה?

ומהיידע המאוד מאוד מועט שלי,יש קהילות מאוד ספציפיות שהולכות לפי חוקי התורה כלשונן.

רוב הזרמים רצים על פירושים או התאמות שמבצעים מנהיגי הכתות שלהם.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אמרתי שזה רע? להפך זה מעולה שחוקים מסוימים משתנים בעיקר כי דעות של אנשים משתנות. ואנשים הם אלה שכותבים את החוקים.

אם העולם יתנהג לפי המוסר שביהדות זה יהיה אוטופיה. אגב ה"נייר עמדה" הרשמי נורא קל פשוט ונגיש ואינו מצריך יכולת בניתוח טקסטים תורניים.

"פרקי אבות" זה המניפסט.

הגמרא במסכת שבת מספרת שבא גוי להלל הזקן וביקש שיגייר אותו. אבל יש לו תנאי. שילמד אותו את כ-ל התורה על רגל אחת!

אפשרי לתמצת ה-כ-ל על רגל אחת ?

כן!

(בתרגום מארמית)

אמר לו: מה ששנוא עליך, לא תעשה לחברך, והשאר – רק פירוש; לך ולמד!

ומה מרגיע אותי שהמוסר הזה הוא לא אפיזודה חולפת. שהיום כך ומחר כך היא נצחית.

פורסם
לפני 26 דקות, avi 1234 כתב:

יכול- בחירות ישירות שבנט וביבי באותו פתק

סיפורי אלף לילה ולילה. להציע לו רוטציה שהוא ראשון הוא לא יכול. זה מה שהוא עשה עכשיו.

לרוץ איתו תחת אותו פתק? בדיחה. מי אמר שבנט ירצה? כמה ערבים יצביעו לשילוב הזה? איך בדיוק הם ישיגו 61 ככה ? בחירות ישירות עדיין אומרות שצריך 61 כי בלי 61 אי אפשר להעביר שום החלטה. 

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 11 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אבל כבר כתבתי לך על זה בשבוע שעבר, אתה מניח שקיפוח הוא ריק, בעוד עצם הקיפוח יכול להיות הגורם לכך שהוא ריק.

לא בטוח שהבנתי. אבל שוב, לקחתי את הנקודה של היחסיות ולקחתי לקצה. במקום מעט קיפוח, אני אומר אפס קיפוח (שוב, באופן יחסי), ונקבל שאמנם קיים קיפוח אך הוא מתקיים באופן ריק. כלומר, אין באמת אוכלוסיה שעליה הקיפוח תקף. כנראה, כמו שכבר כתבתי אז, אין יהודים שמעוניינים לקנות דירה בפינת הנדל"ן אום אל-פחם.

ובטח שיש מה לעשות עם המידע הזה שכולם איכשהו מקופחים, להבין שזה חלק מהחיים, ולראות איך אנחנו כמדינה מחליטים מה מוצדק ומה לא.

מוצדק או לא מוצדק זה לא קריקטריון מספיק לדעתי. יש משמעות להיקף הקיפוח.

ואני יוצא מנקודת הנחה ש"פינדר אמר שזו אפליה תקינה כי הוא שקל את הסיכון מול התועלת" זה לא משהו שאפשר לבנות איתו מדינה.

אני לא חושב שפינדר אי פעם טען משהו כזה, אבל אני מניח שאפשר לבנות מערכת שיקולים מספיק טובה על מנת לתת מענה מיטבי, אנחנו לא מדברים פה על להוכיח P=NP. 

וגם, לא מנסים לבנות מדינה, כי לא מחפשים להכליל. מנסים למצוא פתרון לקיפוח זה או אחר. ובמקור, פינדר בכלל ניסה להצביע על קיפוח built-in במערכת מבלי להתחיל לדון בפתרונות.

אבל התפקיד של מי זה לתעדף את סוגי הקיפוח וההשפעה שלהם?

מי שביכולתו ובאחריותו לשנות את זה בסקייל של אוכלוסייה. אני מניח שמקום סביר להתחיל בו יהיה הכנסת.

זה הרי לא מדיד בכלל.

זו הנחה שלך, שדורשת הוכחה.

אז מה כן ערובה ל"תקין" לפי התפיסה שלכם?

מי זה שלכם? אני מדבר בשם עצמי.

נכון שרוב זה לא מושלם, אבל בוא, זה 10 דרגות יותר טוב מאשר "מוסר אוניברסלי" שלא ברור מי קבע אותו ולפי מה.

וזה בטח 20 דרגות יותר טוב מאשר "אישור של שופטים" שממונים לתפקידם ע"י שופטים אחרים בשיטת חבר מביא חבר מביא חבר.

וזה בטח 50 דרגות יותר טוב מאשר "חוקה", שאין לנו.

לא יודע מה זה מוסר אוניברסלי, ולא בטוח שניתן להגדיר אחד. בכלל לא בטוח שצריך אחד כזה. 

אם יש בעיה עם רשות מסויימת, והאיזון כרגע מופר, אני בטוח שיש דרך לתקן זאת בצורה הגיונית. אנחנו לא הדמוקרטיה הפרלמנטרית הראשונה בעולם.

עניין החוקה הוא סמנטי מבחינתי. כמו ש @יבגניפ הטיעון הרחב יותר הוא הסכמה של רוב (עדיף גדול ממש מ-50.8%) על עקרונות מסויימים. מזה אפשר לגזור כללים, אתיקות ואיזשהו הסכם גג שתחתיו אפשר לחוקק חוקים ולבנות מערכת שאמנם יהיו בה כשלים כאלה ואחרים אך היא תיהיה חזקה יותר, לפחות לטעמי, ממה שיש היום. אבל מכיוון שישראל מזכירה הרבה יותר שבטים נפרדים מאשר מקשה הומוגנית אחת, פתרון שמסתמך על "רוב" הוא בעייתי.

ובאופן כללי, אם שניה נבחן את המפה הפוליטית, בערך 70-75 מנדטים (אם לא יותר) פחות או יותר מדברים באותה שפה, על אותם עקרונות, ומייצגים כמעט רוב מוחלט בישראל. 

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 55 דקות, yd b-4 כתב:

אמרתי שזה רע? להפך זה מעולה שחוקים מסוימים משתנים בעיקר כי דעות של אנשים משתנות. ואנשים הם אלה שכותבים את החוקים.

אם העולם יתנהג לפי המוסר שביהדות זה יהיה אוטופיה. אגב ה"נייר עמדה" הרשמי נורא קל פשוט ונגיש ואינו מצריך יכולת בניתוח טקסטים תורניים.

"פרקי אבות" זה המניפסט.

הגמרא במסכת שבת מספרת שבא גוי להלל הזקן וביקש שיגייר אותו. אבל יש לו תנאי. שילמד אותו את כ-ל התורה על רגל אחת!

אפשרי לתמצת ה-כ-ל על רגל אחת ?

כן!

(בתרגום מארמית)

אמר לו: מה ששנוא עליך, לא תעשה לחברך, והשאר – רק פירוש; לך ולמד!

ומה מרגיע אותי שהמוסר הזה הוא לא אפיזודה חולפת. שהיום כך ומחר כך היא נצחית.

הויכוח הוא לא על אמות מוסר "יבשות".

אף אחד לא בעד רצח,ורובנו בעד לכבד את ההורים(אלא אם כן הם היו באמת הורים זבל).

הבעיה היא הפירושים לכל הדברים מסביב שמתעסקים פחות במהות ויותר ביומיום.

ואת זה ההנהגה הדתית נכשלת לעשות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

נכשלת? מצליחה יופי. הכסף זורם וימשיך לזרום.

ניפגש בשנה השנייה להרצת האחריות של ההקדשים בהר מירון, אולי אם נשפוך יותר כסף זה יעבוד יותר טוב

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

חיי אדם? אתה חושב שמעניינים אותם חיי אדם?
כמו כל העסקנים -> מעניין אותם כסף.

פורסם
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

חיי אדם? אתה חושב שמעניינים אותם חיי אדם?
כמו כל העסקנים -> מעניין אותם כסף.

ברור הרי הם עסקנים=עסק, אני לא מצפה כבר שהמדינה תפעל למען האזרחים, הרי הבעיה היא די שורשית כבר. שזה די שלעצמו מבאס טחורים.

נקווה לטוב או לרע במיעוטו ונעבור את זה. 

או כמו שאמרו פעם "יהיה בסדר" שנהפך בשנה האחרונה ל"בעזרת השם".

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

עסקנים יש בכל תחום, תקפתי את החרדים אבל היא גם אצלנו. ראה ערך אסונות שגבו חיי אדם ב"אירועים של חילונים".
הכשל פה זהה לכשל באותם אירועים. ההבדל היחיד שפה זה כשל של המדינה נטו. המדינה פשוט מסרבת לעשות את עבודת ולמשול.
גפני למשל התלונן היום שהמדינה מסרבת למשול... אני צחקתי ששמעתי אותו.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, yd b-4 כתב:

כפי הידוע לי בג"ץ מנע את ההפקעה מיד ההקדשות.

בגץ לא מנע הפקעה אלא הגיע להסכמות שהמדינה והקדשים יכנסו לתהליך בוררות. 

מניעה לא היתה על השולחן בכלל ולכן אין לך פס"ד.

אם היתה מניעה להעברת שליטה היה לך פסק דין

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...