Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

m3x7r3m3, אני רציני מאוד, הנושא מעניין אותי. תודה על העדכונים.

Yony_S, במטותא ממך, הבא לי את המצע המוצהר של הליכוד מהבחירות האחרונות. רמז, אין כזה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
m3x7r3m3, אני רציני מאוד, הנושא מעניין אותי. תודה על העדכונים.

כנ"ל, אשמח אם תמשיך לעדכן.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני אשתדל לצלם את הכתבות מהעיתונים, כמות החומר שם מדהימה. לא סיימתי לקרוא אבל ב"קרן אור" המקומי בערך חצי מהכתבות או יותר הן בנושא הזה.

מבטיח שיהיו עדכונים עם ההתפתחויות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
,

Yony_S, במטותא ממך, הבא לי את המצע המוצהר של הליכוד מהבחירות האחרונות. רמז, אין כזה.

אני לא בא להגן על הליכוד, נכון בבחירות האחרונות לא היה מצע מוצהר אבל זוהי כרגע המפלגה היחידה שלא מתיימרת להיות מפלגת נישה, כשכל השאר הן כאלה

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

העבודה היא מפלגת נישה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
שיטת הממשל מסורבלת מדי ואף אחד כנראה לא יהיה מספיק חזק לשנות אותה

בסדרה "כן אדוני השר" היה פרק שהתייחס לנושא הזה. הם הסבירו את הענין במשפט אחד:

• אף פוליטיקאי לא ישנה את השיטה ששמה אותו למעלה.

דני

פורסם

אז מה יש לספר השבוע?

לעתירות הצטרף המשפטן פרופ' דוד ליבאי, לצד החרדי הצטרף העו"ד יעקב וינרוט, ביום שלישי יחל הדיון.

פורסמו מכרזים לרמת בית שמש ד' וה' (כנראה שה' תבוטל בגלל שנמצאו במקום עתיקות ובמקום יוקם גן לאומי), יש התנגדויות כאלה ואחרות, בין היתר בגלל שהשכונות מיועדות לחרדים בלבד.

אגב בנושא זה מסתבר שהבנייה לחרדים בזמן האחרון מתאפיינת בגובה מקסימלי של 7 קומות לבניין, מכיוון שחלק מהרבנים אוסרים על שימוש במעלית שבת, ו-7 קומות זה סביר בשבילם לעלות ולרדת במדרגות בשישי-שבת, יותר מזה זה בעייתי לחלק מהרבנים האוסרים. כפועל יוצא ניתן מראש להבחין איך בבית שמש (שכבר משנות ה-70 יש איזור שנקרא "ה-8 קומות" שמכיל כמה מפתיע, בניינים עם 8 קומות), עם מצוקת הדיור ובעיות קרקעות לא בונים יותר מ-7 קומות, כי הרבנים אסרו.

מסתבר שמר אבוטבול זועם על היועמ"ש, לדבריו ההפגנות ההמוניות של הצד החילוני-דתי השפיעו על קבלת ההחלטה התקדימית (כאילו שהיקף הזיופים וארגונם לא היה תקדימי), לטענתו אין כאן מספיק עובדות וראיות, עו"ד ליאורה חביליו שהגישה את העתירה כתבה במפורש כי יש כאן חשש כבד כי הזיופים השפיעו על תוצאות הבחירות.

ריצ'רד פרס מהמחנה החילוני-דתי ופעיל פוליטי בבית שמש כבר עשרות רבות של שנים גייס לעתירה את חברו הותיק פרופ' דוד ליבאי (לשעבר שר המשפטים).

כמובטח הנה הכתבות בנושא משני מקומוני בית שמש, "קרן אור" ו"תמורה".

מצטער על האיכות של חלק מהתמונות אשתדל לצלם באיכות גבוהה יותר.

20131206_145409.jpg

20131206_145416.jpg

20131206_145539.jpg

20131206_145631.jpg

20131206_145809.jpg

20131206_145826.jpg

20131206_150355.jpg

20131206_150432.jpg

20131206_150540.jpg

20131206_150908.jpg

20131206_150912.jpg

20131206_151028.jpg

20131206_151131.jpg

20131206_151220.jpg

20131206_151438.jpg

20131206_151527.jpg

20131206_151656.jpg

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מעניין לדעת אם יש עתודות לבנייה גם בצד השני של בית שמש (לא בכיוון של הרמה)

אם כן, כדאי למצוא שם קבלן שיבנה לציבור הלא חרדי ויתחיל קצת לאזן את העיר בחזרה.

איך זה שבערים כמו קריית גת ונתיבות יש בנייה גם לחרדים וגם ללא חרדים (וככה המצב נשאר רגוע) אבל בבית שמש יש בנייה לחרדים בלבד.

לדעתי כדאי לארגן קבוצת רכישה חילונית-דתית לאומית לבנייה בבית שמש, כבר עשו את זה בחריש (אחרי שהעיר היתה שוממת ואז באו אליה חרדים)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

Bet_Shemesh_Area.jpg

מפה של איזור בית שמש והמקרא הוא:

* אדום - איזור חילוני-דתי, שטח בית שמש הישנה, גבעת שרת, מגדל המים וכו'.

* תכלת - איזורים חרדיים בייעודם, או שהפכו לחרדים כולל (מלמעלה למטה): קנה בושם החדשה, נחלה ומנוחה, רמת בית שמש ב', רמת בית שמש א' (ההשתלטות החרדית שם עדיין לא סופית ויש עדיין מעט תושבים חילונים וקצת יותר דתיים).

* צהוב - רמת בית שמש ג' שיועדה להיות חרדית לחלוטין.

* סגול - איזורי תעשייה (איזור תעשייה צפוני ומערבי).

* ירוק (למעלה למטה): כרמים של קיבוץ צרעה (2 העליונים), שדות של ישעי, יער בית ג'מל כולל המנזר, עמק האלה.

אגב רמת בית שמש ד' ו-ה' מתוכננות לקום בשטח הירוק של עמק האלה, איזור מלא בעתיקות ולמי שחשוב לפי התנ"ך זה גם המקום בו נלחם דוד בגוליית.

כפי שאפשר לראות אין כ"כ עתודות קרקע שתיצור רצף טריטוריאלי חילוני-דתי, אבל לא זו הבעיה העיקרית, אלא שתוכניות כאלה צריכות לעבור תב"ע, ואז ועדת בנייה עירונית ואז ועדה מחוזית.

שכונות שראש העירייה אינו רוצה בהן, לא יגיעו אפילו לתב"ע.

כמו שכבר כתבתי, זה לא שיש בנייה רק לחרדים, אלא שהבנייה לחילונים היא יותר לסתום פיות מאשר לענות על צורך.

הנה מה שנבנה בשנים האחרונות:

Builds.jpg

בעיגול הכחול זה שני בניינים שהתוכניות שלהם התגלגלו קרוב ל-20 שנים עד שנבנו.

בעיגול האדום זה תוכנית לבניין אחד שהעבודה עליו עדיין לא התחילה

בעיגול הצהוב זה משהו כמו 10-20 וילות "רכבת".

בעיגול השחור זה תוכנית לקניון ומעליו בנייני דירות שהעבודה עליו התחילה ואם אני זוכר נכון התוכניות שלו קיימות כבר בערך עשור.

הדרישה גם בקריית גת וגם בנתיבות היא חלשה יותר אצל החרדים, בבית שמש (גם בגלל הכמות וגם בגלל הקרבה לירושלים, למעלה החמישה, לטלז-סטון ועוד ישובים חרדים) הדרישה החרדית היא הרבה יותר גבוהה, וכמו שאתה יכול לראות יש עתודות שטח מוגבלות יחסית בגלל שיש הרבה פארקים ואיזורים ירוקים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא מדוייק.

בנתיבות יש דרישה בגלל כל הקברי צדיקים שיש שם (הבבא סאלי לדוגמא), יש שם כמה ישיבות אבל מצד שני פתחו שם דני מרכזי קניות חדשים ואיזור התעשיה מלא מועדונים, מצד שני אף מועדון לא פתוח שם בשבת.

בקריית גת יש כמה חסידויות (כולל חסידויות קנאיות כמו גור וסלונים) בשנים האחרונות הרחיבו את הררייה החרדית ובונים עוד שכונה קטנה שיהיה בה כולל ואולם אירועים.

מצד שני בונים 12,000 דירות לכל האוכלוסיה (5000 ברובע הבנים שמתאכלס היום ועוד 7000 שמתוכננים מעבר לעיר).

אין כמעט חיכוכים, למעט מקרים בודדים בגלל תיכון חילוני שנמצא בתוך השכונה (אבל גם סמוך לכביש ראשי יחסית)

פורסם

בעיות בגלל בתי ספר יש גם בבית שמש (בית ספר יסודי כללי "שפות ותרבויות" שיושב ברמת בית שמש א').

הקטע הבא אולי ימחיש לך את המצב:

פעם היו בבית שמש שתי חטיבות ביניים חילוניות: "שייבר" (עמל1) ו"ברנקו וייס", "שייבר" נסגר ו"ברנקו וייס" קנו או קיבלו את מה שנשאר ממנו (שזה בעיקר תלמידים).

תשאל מה עשו עם המבנה של חטיבת הביניים שייבר בלב השכונה הישנה של בית שמש? הפכו את זה לבית ספר יסודי חרדי.

מה לחרדים ולשכונה הזאת? לא ידוע, מביאים כל בוקר באוטובוסים תלמידים לשם ומחזירים אותם אחה"צ.

לא בקריית גת ולא בנתיבות אין ראש עיר חרדי, לפי התמונות באתרים העירוניים הם אפילו לא חובשי כיפה סרוגה! כאן נמצאת התשובה לשאלה שלך מה השוני.

ראש עיר חילוני דואג גם לחרדים (יעידו על כך שלום פדידה ודני ועקנין ראשי העיר הקודמים של בית שמש שהקימו את נחלה ומנוחה ורמת בית שמש ב'), אתה רואה זאת בקריית גת ובנתיבות.

ראש עיר חרדי דואג רק לחרדים (אתה יכול לראות את זה בבית שמש בקדנציה הקודמת), למרות שאלי ישי וראש עיריית אלעד (שניהם חרדיים) מעידים בעצמם שלעיר חרדית בלבד אין יכולת קיום.

כלומר צריך את החילונים, אחרת אין מי שישלם ארנונה, אין כסף לבניית רחובות וכבישים, אין כסף לאסוף אשפה ובטח שאין כסף לבנות מוסדות חינוך בקצב אקספוננציאלי (קצב הגידול שהוא באיזור 8 ילדים לזוג, ומספר החסידויות השונות, כי חו"ח שילד לחסידות סלונים ילמד ביחד עם ילד ש"סניק או אפילו עם גור).

אבל מצד שני לא משקיעים בסיבות כדי לגרום לחילונים להישאר, מה יש לחילוני לחפש בעיר שבה אין בתים חדשים, אין מקומות בילוי (למעט 3 קניונים, תודה רבה באמת לאוכלוסיה של 120K בערך).

עכשיו פתחו גם באולינג בבית שמש (כמובן שלא פתוח בשבת, נא לא להגזים), עדיין לא יצא לי לבקר בו.

מה עם פאב / בר (אפילו לא שפתוח בשבת)? מה עם משהו לנוער? כלום.

אז החילוני ישקיע עוד איזה 100K או 200K ויעבור למודיעין (אגב מעבר שהרבה עשו, אם אתה מחפש בית שמשים לשעבר סביר להניח שתמצא אותם במודיעין).

ואז מוכרים לוקשים כאילו "העיר בסה"כ עוברת שינוי דמוגרפי וצריך לקבל את זה", מעניין מה הייתה התגובה אם הבנייה הייתה מראש ללא בתי כנסת בכלל בעיר, בלי מקוואות, בלי מבנים לבתי ספר חרדים בכל השכונות החדשות, ואז אומרים "העיר בסה"כ עוברת שינוי דמוגרפי וצריך לקבל את זה".

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תיקון קטן, ראש העירייה של קריית גת (דהרי) הוא חובש כיפה סרוגה ויש לו קשרים טובים בעיר עם חרדים.

לגבי יחיאל זוהר, ראש עיריית נתיבות, הוא גדל במשפחה מסורתית אבל מתנגד לכל המסחרה של הבאבות, אני לא יודע אם הוא חובש כיפה.

בנתיבות כל המועדונים סגורים בשבת, הבעלים של הטרויה הוא שומר שבת והשאר עושים את זה בשביל "לכבד" את הדתיים.

בקריית גת אין מועדונים, יש שני פאבים קטנים של צעירים.

היה סיפור עם הקניון לפני 10 שנים שהחרימו אותו כי הקולנוע היה פתוח בשבת, אבל בסוף הוא נקלע לקשיים כלכליים וקנה אותו בעלים דתי שרצה שהוא סגור בשבת.

בבריכה יש יומיים בשבוע שהיא סגורה לרחצה נפרדת, אבל היא פתוחה בשבת.

אפשר לספור על יד אחת את העסקים שפתוחים פה בשבת (כמה קיוסקים, תחנת דלק ושני פאבים) אבל עדין גרים פה חילונים.

יש מעדניות שמוכרות לא כשר, אבל הבעלים שלהם מעדיפים לסגור בשבת.

אי אפשר לבנות עיר בלי בתי כנסת ומקוואות בכלל, כי אלה מבנים שמשמשים לא רק חרדים, בקריית גת יש מקווה באמצע שכונה שרוב התושבים בה הם בכלל חילונים.

ואירוניה קטנה לא מזמן הפגינו נגד בנייה של כולל ואולם אירועים לדתיים, האמת היא שהמקום שייך לבית כנסת שאבא שלי מתפלל בו, ולפני זה היה שם צריף שהיה בו כולל לא חרדי שהיה פתוח שעתיים ביום, והמקום שימש גם לעשיית בריתות ושבת חתן, מה שעשו זה הרסו את הצריף לטובת מבנה חדש.

פורסם
ישי וראש עיריית אלעד (שניהם חרדיים) מעידים בעצמם שלעיר חרדית בלבד אין יכולת קיום.

הדהים אותי לקרוא את זה.

עסקן אומר ברגע של שקיפות מלאה שהחילונים צריכים לממן אחרים כי לאחרים אין זכות קיום עצמאית כעיר מודרנית.

מה יותר שבור מזה...והאם מישהו מאמין שמדינת ישראל יכולה להתקיים לעד במתכונת זו?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
האם מישהו מאמין שמדינת ישראל יכולה להתקיים לעד במתכונת זו?

ברור שלא.

קצב הריבוי של החרדים הוא לא sustainable בעליל. זה שורש הבעיה.

בקצב הנוכחי (הכפלה כל 18 שנה בערך) הם יהיו בערך 700 מליארד (7 ואחריו 11 אפסים) בעוד 200 שנה. בישראל. זה לא אפשרי פיזית (שלא לדבר על כלכלית).

השאלה היא איפה זה ייעצר.

אפשר לנסות למשוך עד כמה שאפשר ולהגיע לקריסת החברה הישראלית ומשם למלחמת אחים או לחלופין עשרות מליוני מתים מרעב.

או שאפשר לנסות לעצור את זה לפני שנגיע לקצה.

לאף פוליטיקאי בארץ אין ביצים להגיד בקול רם שמדיניות עידוד הילודה שנהוגה פה מאז קום המדינה צריכה להסתיים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני אהייה עוד קצת תוכי, ואומר שלאף פוליטיקאי (שפוי, שמבין את זה) אין גם את האומץ לומר שיהדותו של בן אדם זה לא ה-דבר הכי חשוב בחיים. אולי צריך שמתישהו גם המסורתיים \ דתיים \ דתיים למחצה וכו' כאן יבינו את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...