Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

יש פה אומנם דיון לגבי מגבר לגיטרה חשמלית, אבל ממש לא בא לי לחטוף אותו. זה לא מנומס.

אחי הקטן מנגן כבר כמה שנים על גיטרה קלאסית (וגיטר הירו :lol: ), ביום הולדת קיבל סכום כסף נחמד ורוצה להתקדם לחשמלית. אני יודע שיש פה אנשים שמבינים בכל דבר בעולם בערך, ככה שזה נראה לי מקום מאוד טבעי לשאול - כמה יכול לעלות קיט של גיטרה ומגבר להתחלה?

ראיתי בוואלה שופס כל מיני קיטים החל מ 1100 עד 1800 שקל, אבל הרבה פרטים אין שם. אשמח לקבל המלצות מחברי הפורום. לגבי הקנייה - אם אפשר ברשת, אז לא איכפת לי מאיפה בארץ. אם זו חייבת להיות קניה פיזית, אז באיזור הצפון, נהריה עד חיפה.

תודה רבה לכולם!

I Ride Because I Really Like Dessert

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מוזמן לקחת את דברי בעירבון מוגבל, אני לא גיטריסט מקצועי וממילא אין לי שום דבר קונקרטי להגיד:

לדעתי לגיטריסט בתחילת דרכו הכי חשוב הוא החיבור הרגשי לכלי. אפשר בהחלט למצוא קיטים (או להרכיב כאלה) של גיטרה ומגבר בסכומים שציינת (1000-2000 ש"ח). מן הסתם לא מדובר על ציוד מהשורה הראשונה, והוא יוחלף ברגע שהנגן יידע יותר בבהירות מה הוא מחפש, או יינטש לאנחות.

אי לכך, כדאי לקנות את הגיטרה שנדלקים עליה. ממש ככה, בלי לחפור יותר מדי. הגיטרה שתגרום לו להרים אותה כמה שיותר. לכן עדיפה בחירה שלו על פני קניה בהפתעה (במידה ואתה יודע מי הגיטריסט החביב עליו יש סיכוי לקלוע לטעמו).

מגבר זה בד"כ אביזר משלים, לא כזה שיש אליו חיבור רגשי. ז"א - לא ממש קריטי. עדיף שיהיה כזה שיש לו שני ערוצים - אחד לצליל נקי, שני לדיסטורשן (קיים ברוב המגברים שיהיו על הפרק).

למען חיזוק דברי - מנגן כבר כמעט 20 שנה, ועדיין מחפש את החיבור הרגשי לפני הכל, זה שיגרום לי לחייך כל פעם שארים או אסתכל על הגיטרה. את החשמלית שברשותי היום קניתי בשנת 95', ולא אמכור לעולם כנראה. לפניה הייתה לי חשמלית אחרת במשך שנה-שנתיים, כזו שנקנתה בזול ונמכרה ברגע שידעתי מה אני רוצה.

מכיר גיטריסטים שהשיקול הזה לא משחק אצלם תפקיד, אם כי לרוב הם שייכים לאלה שמקבלים תשלום על נגינתם.

בתור פותח השרשור על המגברים אני מודה לך על פתיחת האשכול הנפרד, למרות שהיית מקבל ממני את אותה התשובה גם אם היית שואל באשכול שאני פתחתי :).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

לפותח השרשור,

אני מוכר בדיוק גיטרה yamaha pacifica במצב מצויין ומגבר בסיסי של 10 וואט אם אתה מעוניין. נראה לי זה יכנס לך בתקציב וישאיר לך עודף.

פורסם

הכי חשוב - לא לקנות גיטרה בלי לנגן עליה!

גם חשוב - במקרה שלך הייתי ממליץ להינעל על גיטרה בנסיון מול מגברים בינוניים ואז להתאים מגבר. עדיף לבחור גיטרה לפי ההרגשה שלה בידיים והחיבור על פני סאונד בטווח המחירים הזה.

וכדאי - לבדוק את החנויות הקטנות יותר, לא כלי זמר, כי הרבה פעמים תמצא שם איזה cort או peavy מדהימה בזמן שבחנויות הגדולות לא יהיה הרבה מבחר חוץ מהחברות הגדולות.

אני ממליץ בחום לקפוץ לאיזור דיזיגנוף סנטר בת"א, כי יש שם (לפחות לפני כמה שנים) 4 חנויות קטנות ומאד נחמדות שמציעות מבחר מאד יפה של entry level גם מבחינת גיטרות וגם מגברים.

אני יודע שלרוב אנשים מעדיפים את ה10W של פנדר כמגבר ראשון.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

פנדר הם סבבה למגבר ראשון, בעיקר אם מנגנים בסאונד נקי ללא דיסטורשן. אפשר גם לנגן דרך המחשב, אבל זה עלול להשמע קצת רע.

כדאי באמת לא לקנות מהאינטרנט אלא לבקש לשמוע את הגיטרה, אבל (וזה אבל מאוד גדול), צריך לזכור שהתנאים בחנות הם לא לגמרי התנאםי בבית (בדרך כלל יחברו אותך לאיזה מגבר מפלצתי של מרשל, ובבית בחיים לא יהיה לך סאונד כזה).

הגיטרה הראשונה שלי הייתה סקוואיר והיא היתה בסדר כגיטרה חשמלית ראשונה. אבל אני מניח שאם הייתי יותר חובב מטאל, כנראה שהייתי כבר אז פוזל יותר לכיוון של איבנז או חברות דומות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ימאהה פסיפיקה בסביבות ה-1000 ש"ח לאחת חדשה, היא גיטרה מעולה. פנדר פרונטמן 15W הוא מגבר מעולה למתחילים. כשאתה מתחיל, דיסטרושיין זה רק פריבילגיה:twisted: .

בעיקר לא להתפתות לרכוש חיקויים לא מוצלחים לסרטאט כמו סילברהד וכו"... הפסיפיקה היא דווקא חיקוי לא רע בכלל.

פורסם

לא ממליץ בכלל לרכוש ערכות גיטרה דרך האינטרנט.

המחיר אולי מפתה אבל איכות המוצרים ממש נמוכה.

מנסיון אישי אם מחפשים ממש טוב אפשר למצוא מציאות ביד 2 או בפורומים של כלי נגינה.

אם אתה מהצפון אתה יותר ממוזמן להגיע אליי אני מוכר גיטרה חשמלית של שכטר hellraiser special solo 6

גיטרה מעולה עם פיקפאים אקטיביים של emg .

פורסם
לפותח השרשור,

אני מוכר בדיוק גיטרה yamaha pacifica במצב מצויין ומגבר בסיסי של 10 וואט אם אתה מעוניין. נראה לי זה יכנס לך בתקציב וישאיר לך עודף.

ימאהה פסיפיקה בסביבות ה-1000 ש"ח לאחת חדשה, היא גיטרה מעולה

A, C, Eb, F#, G

פורסם

מלבד הריח של החדש אין שום ריגוש ברכישת ציוד חדש בתקציב הזה ,

זה לא פחות מסבל . גם לגיטריסט שתוך זמן קצר (שנה + ) יבין שזה דראק

ולסביבה שלו שצריכים לשמוע את הצרימה הנוראית של איזו חיקוי סקוייר .

שוק יד שנייה רווי בכלי נגינה במחירים אטרקטיבים , לא פעם ניתן למצוא מציאות לעיתים

אף במצב חדש - לא פעם מידי ילדים שהוריהם רכשו להם ציוד והילד איבד עיניין וכעת הסחורה

מוצעת במחיר אטרקטיבי .

פותח שירשור -

תבדוק את ההצעות שהועלו כאן .

Gn'f'R

פורסם

לא בטוח שאני מסכים עם ערן. לצורך העניין, פנדר סטראט מקסיקנית יד שנייה, תהיה יותר טובה מכל הגיטרות החדשות סביבות ה-1000 ש"ח. מה שכן, רצוי מאוד להעזר באדם מנוסה ברכישת ציוד יד שנייה.

פורסם

יש מלא ערכות כאלו, כולן נעות סביב ה-1000 ש"ח ובכולן זה ציוד די זבל, מקייס, דרך הרצועה, הגיטרה ועד המגבר.

יש כלים מצויינים בשוק שנותנים תמורה מצויינת למחיר, הימאהה פסיפיקה היא דוגמא מצויינת לגיטרה טובה במחיר מצויין (וגש בה יש שני דגמים: 012 ו-112, ה-012 פחות מומלצת). בנוסף יש מגברים טובים כמו ה-15W של ווקס, אמנם סיני אבל נשמע מפתיע ביחס למחיר של 900 ש"ח.

יש יתרון בלקנות ציוד יד שנייה והוא בדר"כ המחיר, אבל צריך לדעת מה לקנות ולהתמצא במחירים ולא כולם בעניין הזה. לגבי המגברים הפשוטים יש גם יתרון שיש להם אחריות.

תרצה להתייעץ מעבר או לבדוק גיטרה מסויימת (בדיקה היא ללא עלות אצלי) אתה מוזמן ליצר קשר.

צחי 054-7988744

כבר שנים לא מתקן גיטרות
שטח: סמוראי קצר 98 --> סמוראי ארוך 88 --> גראנד ויטרה 98 --> פאג'רו Q ארוך 2000 --> האנטר 2014 --> שבי ואן G30 4X4 קוויגלי
כביש: רנו קליאו 2012 1150 ידנית

פורסם
לא בטוח שאני מסכים עם ערן. לצורך העניין, פנדר סטראט מקסיקנית יד שנייה, תהיה יותר טובה מכל הגיטרות החדשות סביבות ה-1000 ש"ח. מה שכן, רצוי מאוד להעזר באדם מנוסה ברכישת ציוד יד שנייה.

למה ? אנחנו כן מסכימים .

סטראט מקסיקנית רחוקה מחיקוי סקוייר ולדעתי היא גיטרה מצויינת להתחלה , אך לפי מה שזכור לי היא נמכרת סביב ה 3K כחדשה

כך שהיא לא כל כך רלוונטית .

וגם האפיפון לס פול מצויינת להתחלה וביד שנייה אני חושב שאפשר למצוא אותה במחיר המדובר .

Gn'f'R

פורסם

סטראט מקסיקנית יותר טובה מסקוויר, זה בטוח. אבל המחיר הרבה יותר גבוה

השאלה היא אם יד שניה זה באמת אופציה, כי ממה שאני מכיר וזוכר, המחירים של גיטרות לא באמת צונחים עם השנים, אלא ההפך.

אלא אם כמובן מדובר בגיטרה מוזנחת

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא בדיוק , הגיטרות המדוברות כאן אינן משביחות עם השנים וערכן צונח מרגע הקנייה .

האורגינליות רק משתבחות עם השנים , מי שמחזיק לדוגמה בסטראט ,טלקסטר או לס פול וכד' משנות ה90 (בכוונה לא הלכתי רחוק מידי ) יודע בדיוק על מה אני מדבר .

סטראט סטנדרט אמריקאית שקניתי ב98 נמכרה כעבור עשור בכמעט פעמיים ממחיר הקנייה תוך יומיים לבחור מהקצה השני של המדינה .

Gn'f'R

פורסם
למה ? אנחנו כן מסכימים .

סטראט מקסיקנית רחוקה מחיקוי סקוייר ולדעתי היא גיטרה מצויינת להתחלה , אך לפי מה שזכור לי היא נמכרת סביב ה 3K כחדשה

כך שהיא לא כל כך רלוונטית .

וגם האפיפון לס פול מצויינת להתחלה וביד שנייה אני חושב שאפשר למצוא אותה במחיר המדובר .

התייחסתי לכך שכתבת שאין שום יתרון בקניית גיטרה חדשה בתקציב הזה, חוץ מעניין ה"ריח של החדש".

סטראט מקסיקנית ממזמן לא עולה 3000 ש"ח, אפילו לא ה-(FAT (H-H - אתה חייב להתעדכן :). מציאת אחת במחיר של סביבות ה-1500 ש"ח, היא בהחלט דבר אפשרי וכדאי.

לס פול מצויינת, אבל הבנתי שיש כמה דגמים ברמות האלו ויש שוני באיכותם (סטאנדרט,סטודיו או קאסטום). כולן כמובן של אפיפון. בכל מקרה, לדעתי (בלבד!), לס פול היא לא הצורה הטובה לגיטרה ראשונה.

• תוכן חדש...