Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן הגה American Eagle

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שצריך לשים סוף לשמועות ולתחקירים דרך האינטרנט,

צריך לקחת את השמן למעבדה ולבדוק אותו בתנאי עבודה ולהשוות מול שמנים אחרים.

אני השתמשתי בעבר ועדיין משתמש בשמן הגה של אמריקן איגל במס' רכבים וכך גם אנשים אחרים שאני מכיר כולל בעלי מוסכים, לא נתקלתי בבעיות כלשהן.

קודם כל, האינטרס להוכיח שמדובר בשמן ראוי, לא צריך להיות שלנו אלא של היצרן\יבואן. הוא הראשון שסובל מזה שיש לשמן שלו סטיגמה של שמן דרעק. אני מבחינת הצרכן לא איכפת לי. אומרים שזה שמן דרעק? אין בעייה, אני אקנה משהו אחר. והנה, היבואן הפסיד לקוח. אני לא אומר שהשמנים של אמריקן אייגל הם הדרעק של הדרעק. אני אומר דבר אחד. אלה הם שמנים עם תקנים ישנים שמתאימים לרכבים משנות ה 80 ואולי שנות ה 90 המוקדמות. ככה אני מתייחס אליהם. אני לא שום שמן עם תקן API SF או SE.

SG זה גבולי אבל תקנים לעיל הם ישנים ואף רכב מודרני היום לא צריך כזה תקן. לפעמים אני משתמש בשמן של מכוניות לאופנועי שטח, אז כן. שמן בעל תקנים ישנים שמתאים למכוניות בכזה תקן מתאים גם לאופנועי שטח שהם לא בעלי הספק גבוה עד חרדה. אופנועים כמו XR,DR,XT מהדור הישן וכל אלה. שמן (מינראלי) של מכוניות עד דרגת SG יכול לשמן בביטחה באופנועים.

בקיצור, אם הייתי פוסל שמן כזה לשימוש דבר ראשון זה בגלל התקן הישן שלו. אחר כך כי לא ממש יודעים איפה הוא מיוצר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

דברתי על השמן הגה, בנוגע לשמני מנוע אין לי צורך כיוון שבאותם מחירים אפשר לקנות שמנים אירופאים\אמריקאים חצי סינטטים בעלי תקנים חדשים (WOLF לדוגמא).

פורסם
קודם כל, האינטרס להוכיח שמדובר בשמן ראוי, לא צריך להיות שלנו אלא של היצרן\יבואן. הוא הראשון שסובל מזה שיש לשמן שלו סטיגמה של שמן דרעק. אני מבחינת הצרכן לא איכפת לי. אומרים שזה שמן דרעק? אין בעייה, אני אקנה משהו אחר. והנה, היבואן הפסיד לקוח. אני לא אומר שהשמנים של אמריקן אייגל הם הדרעק של הדרעק. אני אומר דבר אחד. אלה הם שמנים עם תקנים ישנים שמתאימים לרכבים משנות ה 80 ואולי שנות ה 90 המוקדמות. ככה אני מתייחס אליהם. אני לא שום שמן עם תקן API SF או SE.

SG זה גבולי אבל תקנים לעיל הם ישנים ואף רכב מודרני היום לא צריך כזה תקן. לפעמים אני משתמש בשמן של מכוניות לאופנועי שטח, אז כן. שמן בעל תקנים ישנים שמתאים למכוניות בכזה תקן מתאים גם לאופנועי שטח שהם לא בעלי הספק גבוה עד חרדה. אופנועים כמו XR,DR,XT מהדור הישן וכל אלה. שמן (מינראלי) של מכוניות עד דרגת SG יכול לשמן בביטחה באופנועים.

בקיצור, אם הייתי פוסל שמן כזה לשימוש דבר ראשון זה בגלל התקן הישן שלו. אחר כך כי לא ממש יודעים איפה הוא מיוצר.

באופנועים עם מצמד רטוב אסור להשתמש בשמנים מעל דרגה - SG .

לשמנים עם הדרגות שמעל יש תוספים למניעת שחיקה וכך יגרם מצב שהמצמד יחליק - תהליך בלתי הפיך .

לשמנים ייעודיים לאופנועים יש סימון מיוחד - JASO MA או - JASO MA2 .

http://www.whitedogbikes.com/whitedogblog/choosing-the-right-motorbike-oil-what-does-jaso-and-jaso-ma2-mean/

פורסם

באופנועים עם מצמד רטוב אסור להשתמש בשמנים מעל דרגה - SG .

לשמנים עם הדרגות שמעל יש תוספים למניעת שחיקה וכך יגרם מצב שהמצמד יחליק - תהליך בלתי הפיך .

לשמנים ייעודיים לאופנועים יש סימון מיוחד - JASO MA או - JASO MA2 .

http://www.whitedogbikes.com/whitedogblog/choosing-the-right-motorbike-oil-what-does-jaso-and-jaso-ma2-mean/

אתה צודק בהחלט וזה מה שאמרתי. SG זוהי הדרגה הגבולית מעבר לזה לא הייתי מנסה. למרות שהיה כאן חבר פורום שדווקא לא הסכים עם דעתי וטען אחרת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

קודם כל, תודה רבה על הלינק החכמתי עוד יותר. עוד דבר שאנשים לא יודעים. שמן למנועי שתי פעימות לאופנועים לא ממש מתאים לשמן למנועי שתי פעימות בסירות בים. שמן שתי פעימות למנועים ימיים צריך להיות בעל תקן TCW3 לעומת שמן למנועי אופנועים שתי פעימות שהוא בעל תקן JASO FD שזהו התקן העדכני היום. התקן הישן ביותר לשמני מנועי שתי פעימות היה JASO FA.

עכשיו, תענה לי בבקשה, אנחנו כבר יודעים ששמנים לאופנועים מתוספים בכל מיני תוספים שמונעים החלקה של הקלאץ או שהם לא מתוספים באותם תוספים שגורמים להחלקה של הקלאץ. עד פה אנחנו מסכימים. שאלתי אלייך היא, יש כאן חבר פורום (THE (PROFHET להלן "הנביא" שיש לו מכונית BMW ספורטיבית משנת 1991 אם אינני טועה. הוא משתמש בשמן סינטטי מלא 10W-40 אשר מיועד לאופנועים ברכב שלו כי זה מה שהחברה שלו שמים ברכבים שלהם.

מעולם לא שאלתי את עצמי מה יקרה בכזה מצב אשר משתמשים בשמן יעודי של אופנוע במנוע של רכב כי שמן של אופנוע עולה לפעמים עד פי 4 משמן של רכב. לכן מעולם זה לא נחשב כדבר הגיוני בעיניי לעשות. מה יקרה אם ככה בשימוש של שמן אופנועים במנוע של מכונית?

פורסם

זאת השאלה בדיוק, מהם לפי דעתך הנזקים שעלולים להיגרם למנוע מכונית ששמים בו שמן של אופנוע? ההיגיון אומר שישנם בשמן האופנוע חומרים שמונעים החלקה של הקלאץ או שהם לא שמים את החומרים הדרושים לסיכוך אופטימלי כמו במנועי מכוניות ואז שמן אופנועים לא מספיק יעיל עבור הרכב. בכל מקרה, במקרה הספציפי הזה, החבר פורם טוען שהמנוע עושה מין רעשים מוזרים לאחר שהוא דוחף את המנוע לביצועים. בטעות האשימו את השמן שהוא לא מתאים כי הוא 10W-40. האשימו גם את השמן בגלל שהוא סינטטי מלא ולא חצי סינטטי אז הוא עושה בעיות. עד שבשלב מסוים נפל האסימון והבנו שזה בכלל שמן לאופנועים שעובדים בתנאי מירוץ. אז בטוח שהשמן לא מתאים לו. מה מעבר לזה, את זה אני לא יודע.

• תוכן חדש...