Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום,

תודה לכל המגיבים.

לאור התגובות ומחקר קטן שבצעתי נראה לי שאני אכוון ל-328. נראה כי היא יותר מתאימה לאופי הנהיגה שלי, נראית הרבה יותר טוב לדעתי, יותר מפנקת ונראה שכתוצאה מצריכת הדלק העדיפה עלויות האחזקה יהיו נמוכות יותר (החלום לדונאט ב-4X4 יצטרך לחכות...:-)).

עכשיו רק נשאר למצא חתיכה במצב סביר... אה כן... ולמכור את ה-RS2000... כל פעם שאני חושב על מכירתה אני נהיה קצת עצוב, בטח חלקכם יכולים להבין זאת. אני אחפש 328 E36 בשנים 95-98 סדאן/קופה/קבריו בתקציב של 40-50K.

יש איזשהן תקלות מיוחדות (ויקרות) בדגמים אלו שכדאי לשים אליהם לב במיוחד ?

תודה.

כן - התקלה המרכזית היא שרובן טופלו בידי ערסים במינימום תקציב. מה שאומר שלך יהיה יקר מאוד להחזיק אחת...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
כן - התקלה המרכזית היא שרובן טופלו בידי ערסים במינימום תקציב. מה שאומר שלך יהיה יקר מאוד להחזיק אחת...

כן אבל לא,

סך הכל הE36 היא עוד מהדור שגרמניות היו אמינות ובנויות הייטב,

דוגמא שמורה,מטופלת ואהובה לא מ"כפר בגליל" תהיה אמינה מאוד,אך עדיין הטיפולים השוטפים לא זולים,כמו שאמרתי מקודם היתרון לעומת זאת שטיפול שמנים הוא רק כל 15K ולא כל 10K.(בין 800-1000 ש"ח למרות שיש לי איש יוצא קמור שמוזיל את הטיפולים ב30 אחוז)

שים לב למשאבת מים שנוטה לשבוק חיים בטרם עת,קח את הרכב למוסך מתחמה ב.מ.וו לפני הקנייה הם ידעו כבר מה לחפש.

ושוב הכי חשוב שהרכב טופל בחלקים מקוריים ונוזליים יעודיים.

עכשיו הבה נחזיק אצבעות ונקווה שתמצא דוגמא שמורה.

Porsche 944 turbo

פורסם

כדאי לבדוק גם מסרק הגה (מאמין שבמוסך כבר ייבדקו אותו).

נסה בכל זאת לחפש גם E46 משנת 2000 ואילך, יכול להיות שאם תמצא E36 היישור קו יעלה לך כמו שנתון מתקדם יותר (שוב תלוי באקזמפלר).

בהצלחה בחיפושים.

פורסם

אני מאוד מסכים עם אדון נימנימ.

הE36 לא מתקלקלת, אבל שהיא מתקלקלת זה כואב.

2 חברים שלי החזיקו ב328 ידניות.

שניהם נמכרו הלאה.

התקלות הכואבות אצלהם היו אלטרנטור ששבק פעמיים חיים {היו משומשים} ובעיות חשמל הזויות שנגרמו עקב טיפול לקוי {בבית לחם בכדי לחסוך כסף} ושאני מדבר על בעיות חשמל הזויות זה דברים מפחדים,סקאלות של קמ"ש ודלק וחום מנוע שמזייפות קשות,נופלות וקמות בנסיעה,{פיתאום אתה רואה סל"ד 8 שבעצם הרכב על 3} פיתאום אין ניצוץ ואי אפשר להניע את הרכב אלה בדחיפה וזה אוטו לא קל! אורות ברכב נדלקו ונכבו מתי שבא להם {הוחלפו ממסרים\מיקרו סווצים של הדלתות וזה לא עזר}רכב כבה באמצע נסיעה - אין חשמל בכלל ואז מתעורר לחיים

אני אומר,תתיעץ עם עופר בטלפון לפני קנייה,בחור משכמו ומעלה,החיסרון: תקוע בסוף העולם!!!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=461850

בהצלחה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

שלום ותודה להערותיכם,

עשיתי קצת מחקר ביד-2 וכמה טלפונים וישנן שתי תופעות מעניינות למדי בבימרים מהשנים האלו:

התופעה הראשונה (והפחות מעניינת) הנה שסדרה 3 חד משמעית יקרה מסדרה 5, אני חושב שהתופעה גם קיימת בדגמים של מותגים אחרים ונובעת מעלויות האחזקה הגבוהות של הרכבים מהסדרות היוקרתיות אך מאידך אף אחד לא מעוניין לקנות רכב יוקרה מיושן.

התופעה השניה (והמעניינת יותר) הנה שמחירי הפתיחה של דגמים עם גיר אוטמטי נמוכים בכ-30% (כ-20,000 ש"ח) מדגמים זהים עם גיר ידני.

אם נוסיף לכך את ההנחה שמנועים (ומכוניות בכלל) ששודכו לתיבה אוטומטית עברו חיים קלים יותר מכאלו בעלי גיר ידני משלוש סיבות:

1) אופי קהל היעד

2) אי-אפשר לנסוע כל הזמן על המנתק

3) קשה ולא מקובל לבצע כל מיני פעלולי קרקס כגון ברן-אאוט במשך דקה וחצי :lol:.

כל זה מעלה את השאלה האם לא שווה לרכוש רכב אוטומט ובהזדמנות הראשונה להחליף את הגיר לידני... בהזדמנות זו גם לשים גיר ממודל חדש יחסית (אולי 6 הילוכים של M :wink:) אני עוד לא בקיא מספיק באפשרויות...

מה אתם אומרים ? כמה מסובכת החלפת הגיר ? כמה נראה לכם שהחלפה כזו תעלה (אולי אפשר אפילו לקבל זיכוי של כמה גרושים על הגיר האוטומאט) ? האם חוץ מתיבת הילוכים, דוושות וקונסולה של ידית ההילוכים צריך להחליף עוד משהו ? לדוגמה לוח שעונים או מחשב ?

תודה רבה.

פורסם

בהחלט אפשרי לבצע הסבה לגיר ידני, לא מעט בעלי בימרים ביצעו את ההחלפה וזה עובד מעולה.

העלות 7K-15K, תלוי במקום, באיכות החלקים והעבודה.

פורסם

לדעתי לא כדאי: בלאי של הגג, תקלות, נזילות מים וכו' יכניסו אותך לעוד הוצאות וגם אני די בטוח שהם נסחרות יותר מהסדאן/קופה.

גם הבידוד רעשים לא מי יודע מה.

באותו תקציב +- אתה יכול למצוא גם מרצדס CLK 230/320 98-02.

פורסם

שאלה נוספת ברשותכם,

האם הדגמים של סדרה 3 E36 ששווקו בארץ וארה"ב זהים ?

אם כן אני מניח שיחסית קל להשיג חלקים במחירים סבירים ב-EBAY ואתרים דומים. האמנם ?

תודה.

פורסם

ממה שאני יודע,E36 M40 לא שווקה בארה"ב.

שם יש מנוע M42.

מאוד קשה לי להשיג חלקים דרך Eביי {MAF,צינורות ראדיאטור,ICV}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

M52 הגיע בגרסאות (המעטות מאוד) של הZ3 2.8 ולדעתי גם בE36/E46.

הפנסים בארה"ב שונים כי התקן שם שונה.

הכי קל יהיה לך להזמין חלקים מגרמניה או אם אתה מזמין מארה"ב תוודא בעזרת מק"טים שאתה מזמין תא החלק הנכון.

יש לך את http://WWW.ECSTUNING.com

פורסם

תודה,

באמת אתר שימושי, חבל שאין אחד כזה ל-RS2000 :cry: (או לפחות לא מצאתי).

אך האם חלקי המרכב זהים בארץ ובארה"ב (פנסי חזית זה באמת בעייתי) אך האם לדוגמא חלקי פלסטיק מפנים האוטו זהים ?

או למשל משולשים, האם הם אותו דבר כאן ובארה"ב ?

EBAY גרמניה באמת מהווה פתרון טוב (השתמשתי בו לא מעט גם ל-RS) אך עם שער הדולר כיום והשוק הענקי הקיים בארה"ב בד"כ מה שזמין שם יוצא זול יותר.

פורסם

שוב, אם אתה מזמין חלקים בארה"ב (או ECS לדוגמא), תבצע את ההזמנה לפי המק"ט המקורי, כך רוב הסיכויים שמה שתזמין יתאים לרכב.

לדעתי סיכוי טוב שיש הרבה חלקים זהים (למשל אני מזמין ללאון שלי הרבה חלקים מECS שבמקור שייכים לגולף GTI).

• תוכן חדש...