Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

יש ברשותי סוזוקי סוויפט שנת 93 דגם אוטומטי בעל נפח 1300.

לאחרונה נוצרה בעיה בתיבת ההילוכים. כאשר אני מתניע את האוטו ומתחיל לנסוע

האוטו מתקשה לעבור להילוך שלישי ובכדי שהוא יעבור אני צריך ללחוץ על דוושת הגז בכוח, מה

שגורם למאמץ (שומעים את האוטו מתאמץ) ולאחר שהוא מגיע ל-50 קמ"ש הוא עובר להילוך שלישי.

חשוב לי לציין שעל הילוך שני אין מה לדבר כי האוטו בקושי מגרד את ה-40 קמ"ש וגם שם הוא מתאמץ יחסית.

ציינו בפניי שזה יכול להיות הגיר וזה מצריך את החלפתו או שזה יכול להיות המחשב.

2 שאלות לי אליכם:

1. מה עלות גיר במידה וזה יהיה הגיר?

2. במידה ויש מחשב בסוזוקי (למרות שהרכב דגם ישן) איפה אני יכול להשיג אותו.

תודה רבה מראש

דורון

• ספונסר פורום
פורסם

בדרך כלל לא נהוג להחליף גיר אלא לשפצו והעלות משתנה בהתאם למורכבות השיפוץ הנדרשת אך היא אינה זולה. שיפוץ מלא ויסודי של הגיר יכול להגיע גם לסכום של 3000 או 4000 שקלים, בהתאם לסוג הגיר. בכל מקרה, לפני שנכנסים לשיפוץ יקר כל כך כדאי ומומלץ לגשת למומחה לגירים אוטומטיים שינסה לאתר אם מקור התקלה נובע מחיישן שמחוץ לגיר, מה שכמובן יוזל משמעותית את עלות התיקון.

אם תציין מהיכן אתה בארץ אולי נוכל לכוון אותך למישהו כזה.

פורסם

יש מישב גיר, ממוקם בתוך הרכב מתחת ללוח שעונים.

היו מתקנים אותם בעבר, כשהרכב הזה היה נפוץ. לא יודע מה המצב היום.

לא הבנתי את ההסבר שלך בכלל, מה זה "על הילוך שני אין מה לדבר"?

האם הרכב מזנק מהמקום בהילוך ראשון?

מה קורה כשאתה מעביר ידיית L-2-D?

בעיקרון, הילוך שלישי שמשתלב ב 50 קמ"ש זה מצב תקין לגמרי.

פורסם

הרכב נוסע אותו דבר בכל הילוך (D,2,L).

ברגע שאני נוסע על D הרכב לא עובר להילוך שני, הוא מגיע ל-40 קמ"ש בקושי

תוך מאמץ ובכדי לעבור להילוך שלישי יש צורך ללחוץ קצת יותר בכוח על דוושת הגז, להרפות מהדוושה

ואז הרכב עובר להילוך שלישי. חשוב לציין שאם אני לא מרפה הרכב לא יעבור להילוך שלישי.

אני בדקתי את הרכב במוסך אחד והוא בדק אותו וציין שצריך להחליף גיר ולא שווה לי להשקיע (מדובר על

בסביבות 2000 ש"ח כולל עבודה).

ואני מאזור נהריה עכו.

פורסם

אל תרוץ להחליף גיר.

יכול ליהיות שזה עניין של כיוון שנשחק עם הזמן.

אני לא יודע איך הגיר שלך בנוי, אבל עצם זה שהוא ישן זה יותר טוב לדעתי.

ברכב אחר, גם באמצע שנות ה90, קרה לי שהרכב סחט הילוכים עד הסוף (מעביר רק ב5K סלד ומעלה) מקרה דומה לשלך.

הרבה חאפרים אמרו ודיברו שטויות, מקצועי אחד סידר את זה בכמה דקות, זה היה אצלי הכבל קיק דאון שדרש כיוון, ומאז טפו טפו טפו מגיב מעולה.

פורסם
אל תרוץ להחליף גיר.

יכול ליהיות שזה עניין של כיוון שנשחק עם הזמן.

אני לא יודע איך הגיר שלך בנוי, אבל עצם זה שהוא ישן זה יותר טוב לדעתי.

ברכב אחר, גם באמצע שנות ה90, קרה לי שהרכב סחט הילוכים עד הסוף (מעביר רק ב5K סלד ומעלה) מקרה דומה לשלך.

הרבה חאפרים אמרו ודיברו שטויות, מקצועי אחד סידר את זה בכמה דקות, זה היה אצלי הכבל קיק דאון שדרש כיוון, ומאז טפו טפו טפו מגיב מעולה.

הבעיה שיש בעלי מקצוע שרואים את המכונית ושואלים את עצמם למה להשקיע זמן עבודה בוא נזרוק ל שהבעיה היא בגיר ורק ככה

הוא יעזוב אותי. אני לא מתמצא במכונאות רכב אבל מי בעצם אני פונה במצב כזה. יש מומחה שמטפל בבעיות כאלה? והא עדיף לחכות לגריטה?

פורסם

חברים לאחר בדיקה אצל מומחה גיר התברר שהשמן גיר כמעט ונגמר ולכן יכול להיות שזה מה שזירז את שחיקת הגיר.

הוא הוסיף שמן גיר ונסע אך הדבר לא עזר והוא ציין שעליי לשפץ את הגיר במחיר של 2500 ש"ח!

כמובן ששללתי את זה ואני מעדיף לחכות לתוכנית הגריטה שתתחדש השנה אם לא יהיו שינויים כלשהם.

למרות זאת שאלה נוספת לי אליכם: היום שכחתי את האורות דולקים מה שגמר על המצבר והרכב לא מניע.

השאלה שלי היא כזאת: כבלים יעזרו או שהמצבר גמור?

פורסם

אם המצבר לא ישן, יעזרו.

תנסה, מה יכול ליהיות.

אם אתה יכול ליסוע ככה ויש לך מזומנים לרכב חדש יותר, תגרוט.

כרגע אני מניח שאין לך הרבה מה להפסיד, תחפש באינטרנט ספרות מכאנית לרכב הזה, ותנסה לתקן לבד בבית.

• תוכן חדש...