Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני אשמח לעזרה בקשר לכמה בעיות שיש לי ברכב החדש\ישן שרכשתי.

יש לי כמה בעיות שאני אשמח לקבל הסבר מעמיק על הנסיבות\גורמים - אני רוצה להבין קצת יותר.

1.דוושת הברקס שוקעת.בהתחלה,היא הייתה רק שוקעת אבל "עובדת" מאתמול הדוושה הפכה לקשה והרכב מתקשה לעצור. לפי הממצאים אני חושב שהמשאבה הראשית הלכה. הסקתי כך כי היית לי את אותו התופעה כבר ברכב הקודם.אני לא רואה נזילות ודברים חשודים,רק שצבע השמן נראה כהה ומלוכלך מפיח - כנראה שרוף.מה אתם אומרים לקחת את המשאבה לשיפוץ כך או כך [200 ש"ח ] ? או לנקות את השמן ולנסות לראות אם זה מסתדר?

2. הטורים ברכב לא יציבים. זה נראה שהבוכנה הלבנה ששולטת על המצערת בקרבורטור מתאמצת לשמור על הכבל גז מתוח. מכיוון שאנני יודע מה המתח הנכון וההתנגדות המספקת שהכבל אמור לתת לבוכנה אז קשה לי לקבוע אם הכבל גז צריך החלפה.

המצב של הקרבורטור לא מזהיר במיוחד אבל גם לא כזה רע.

גילו נאות: בטיפול שעשיתי לרכב כשקניתי אותו התפתתי ברוב טיפשותי להשפריץ ספרי קרבורטורים בכדי לשפר את הביצועים שלו. מה שגרם להחמרה במצב.

כנ"ל לגבי כיוון התערובת של הקרבורטור. הבעלים אמר שהוא כיוון את הקרבורטור למינימום צריכת דלק- מה שלדעתי החלטה שגויה. לכן רציתי להחזיר את הסט למצב המקורי.

גם כן,ניסיתי למתוח את כבל הגז בכדי לראות אם זה יעזור לטורים להתייצב[מכיוון שבמתיחה מתבטל החופש וכך הבוכנה תעבוד יותר בקלות]. זה עזר קצת אבל המנוע לא עבד יפה ופחדתי שהכבל ישחק או יתפס מהר יותר.

3.הדוושה של הקלא'ץ יותר גבוה משל הברקס וגם החיכוך בחלק עליון של מהלך הדוושה ,לכן יש לי חשד שהקלא'ץ בשלבי גסיסה מתקדמים.

אני אשמח להסברים בכדי להעשיר את הידע שלי וגם להמלצות או לדעתכם האישית.

פורסם

אוקיי ,

אז היום קיבלתי חדשות מאכזבות וגם ב"ה טובות. החדשות המאכזבות הם שפסלו לי את המשאבה הראשית של הברקס.

ברוך השם שמצאתי אחת כזו מקורית חדשה במחיר טוב. רק "הבעיה" שלמשאבה שלי היו 3 יציאות [2 לגלגלים הקדמים ואחת לאחורים] עם סימון 20 לקדימה [אני חושב הסימון זה מידת כוח ללחץ של היציאות - מישהו יכול הסביר באיזה יחידות זה] ו11 לדרמים מאחורה. בחדשה יש 4 יציאות 40 לקדימה ו 20 לאחורה. אני משער שזה היה לבמוו יותר חזקה משלי [1.8],בלית ברירה נאלצתי לסתום את אחד היציאות והרכבתי את המשאבה. ממצאים:

1. יש שינוי בבלימה מין הסתם.. אני מרגיש שיש יותר כוח.

2.יש אוויר או בעיה אחרת כי הדוושה עדיין יורדת אומנם באיטיות אבל,אם אני צובר לחץ היא מתקשה שוב.

מחר בע"ה יהיה סיבוב שני + הוצאת אוויר מהמערכת.

הצעות?

פורסם
תבדוק שאין לרכב נזילות[אפילו קטנטנות] מהצינורות בלמים.
קק

תודה אני אבדוק.

נכון לעכשיו הדוושה עדיין יורדת לאחר הוצאת אוויר שניה- לא נמצאו בועות.התייעצתי עם מישהו,והוא אמר לנסוע עם הרכב שבוע ולראות מה קורה- יכול מאוד להיות שיש עוד אוויר במערכת או לחלופין נזילה קטנה. אם יש בועת אויר עם הבלימות, תוך כדי הנסיעה היא תנקז או למשאבות של הברקסים או שהיא תעלה למיכל[זו השערה שלי]. ואז לאחר השבוע במידה ואם הבעיה לא תיפתר לעשות שוב,ניקוז אוויר.

פורסם

אחלה בנאדם עושה ניסיונות על הבלמים ברכב.

אם תעשה נסיעת מבחן איזה ילד יחצה את הכביש ליד הבי"ס והבלמים שלך לא יעבדו??

אנשים כמוך צריכים לשבת בכלא.

לך למוסך חאפר!

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
זה רק אני, בי זה פשוט נראה לי כמו מתכון לאסון (חס וחלילה)

שבוע טוב,זה אין שום סכנה.

הרעיון הזה קיים במשאבות חלופיות. במקום לייצר כמה דגמים שונים מיצרים דגם שהוא אוניברסלי.

פורסם
אחלה בנאדם עושה ניסיונות על הבלמים ברכב.

אם תעשה נסיעת מבחן איזה ילד יחצה את הכביש ליד הבי"ס והבלמים שלך לא יעבדו??

אנשים כמוך צריכים לשבת בכלא.

לך למוסך חאפר!

שבוע טוב,

רועי חומד אתה יכול להיות רגוע,אם היינס כותב ספרים עם פירוט מלא לכל נפש שחפצה ללמוד,אז עד רבה! כשיש גם ידע ,וגם ניסיון קודם וגם ספר.

מה עדיף,להיות בור ולא להבין ולדעת איך הדברים עובדים? תוך כדי עבודה,אתה לומד ומכיר הרבה יותר טוב את המגבלות של הרכב שלך. וזה הכי רחוק מלהיות חאפר.

כלל נחמד לחיים: "תמיד לשפוט אדם לכף זכות."

שבוע טוב לכולם,

אם יש הצעות רעיונות נוספים אשמח לשמוע.

פורסם

ערב טוב,

היום בדקתי אם יש נזילות ולא ראיתי שום דבר חשוד,הכל יבש כמו הנגב.

למען הסר ספק לגבי הבטיחות של הרכב,הוא עוצר מצויין אין שום בעית עצירה.הבעיה שלי היא שהדוושה יורדת אם לוחצים חזק על הדוושה זמן מה.

היום גיליתי,שאם אני "צובר לחץ" כשהמנוע מכובה ,הדוושה לא יורדת בכלל.יציבה כמו סלע. אבל, כשאני מתניע את הרכב ו"צובר לחץ" הדוושה יורדת [כמה סנטימטרים] אט אט עד לנקודה מסויימת ,ששם היא מפסיקה - היא די רחוקה מהקיר ,ובנקודת ההפסקה היא נשארת יציבה.

*יש לי בעיה שקשורה לנושא,ראיתי שיש נזיל שמן קטנה מהציר הנעה אחורי. עוד לא הסתכלתי יותר לעומק.

*עוד משהו,שעון הקילומטר לא פעול,גם התחתון וגם העליון. לפי הבנתי ,מה שראיתי כאן,בפורום זה קורה ברכבים הללו,נכון? אני רוצה לדעת לפני פותח שם לראות מה קורה כי הברגים נראים ללא שחיקה ז"א שלא נגעו שם.

*עוד משהו אחרון לבנתים,אני לא מצליח להפעיל את החימום ברכב,הוונטה עובדת טוב וחזק אבל יוצא רק אוויר קר. אולי פיוז נשרף מישהו מכיר את המערכת?

תודה

נועם

פורסם

נמצאה התקלה בברקסים!

היום שמתי לב שאיזה חנטריש אחד החליט שהוא מאריך,את הצינור מהסעפת לבוסטר,ובמקום להשים צינור קשיח הוא החליט להשים צינור רך,שהמשקל שלו פשוט כופף את הצינור הרך ובכך גרם לחסם של האוויר-ברוך השם שגילית את זה בזמן לפני שקרה אסון.

זה מסביר למה הדוושה התנהגה מוזר. פעם היא הייתה רכה ופעם קשה-ככל הנראה מהתזוזות של הרכב ,פעם היה מעבר של אוויר ופעם לא.ב"ה עכשיו הרכב עוצר נפלא.

אני מודה לכולם על העזרה,במיוחד למוטי מ"מוסך חורי" מראשון לציון שהבהיר לי מה יכולות להיות התקלות האפשריות ובכך לצמצם

את האופציות.

עדיין יש עוד כמה דברים שצריך לסדר אז בבקשה אם יש למשהו רעיונות אני אשמח לשמוע.

תודה נועם

פורסם

שמתי לב שאני הכותב והעונה העיקרי באשכול הזה.....

נו..חבר'ה אף אחד לא נוסע\מכיר במוו e30 ?

אגב,הזמנתי קיט לקרבורטור שיהיה לשיפוץ בעתיד וקניתי ספר של היינס על קרבורטורים.

גם בדרך עוד ספר טיפולים של במוו e30.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם,

יש חדשות טובות קצת.

עשיתי שיפוץ לקרבורטור ועכשיו הרכב נוסע יפה,והכל עובד כמו שצריך במערכת דלק.

אבל,הרכב עדיין נכבה בעיקר כאשר הטורים יורדים ,והטורים עדיין לא יציבים-למרות שחרי זמן מה אם הוא לא נכבה מעצמו הם מתייצבים. החלפתי חיישן חום -לא עזר,בדקתי קומפרסיה והינה התוצאות:

צילינדר 1 11.5 באר

צילנדר 2 11.0 באר

צילינדר 3 10.45 באר

צילינדר 4 10.5 באר

לפי הספר הקומפרסיה אמורה להיות בין 10-11 באר .האם ההבדלים הללו משמעותיים? כאן יכולה להיות הבעיה?

חוץ מזה,החלפתי את כל הצינור של הקרבורטור והוספתי בנדים בכדי שהיה איטום מוחלט- כי זו מערכת עדינה.

מה שכן מצאתי שיש מהמכסה שסתומים בריחה שמן מהאטם וגם מהצד של הדיסטרבוטור.כמו כן,המכסה שלו גם קצת שחוק והפלגים לא בדיוק מתאימים לקונקטורים- הראש לא נכנס למקום שלו.

אך למרות כל זה הוא עדיין עובד יפה,לא להיט אבל עובד - אני צריך לשמוע מנוע כזה שעובד טוב בכדי להשוות.

איציק אני זקוק לך לחוות דעת שלך,מה אתה אומר?

תודה

נועם

• תוכן חדש...