Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שלסגור את הציר הוא הפתרון הקל. למה אין באמפרים שימנעו מאוטובוס לנסוע יותר מ40/50 קמ"ש? למה אין גדרות גבוהות, כך שאפשר יהיה לחצות את הכביש רק במעברי החצייה, ומי שירצה לרדת לכביש יצטרך להראות יכולות טיפוס? אפילו שישימו מצלמת מהירות מכוונת על 45 או 50. שיציבו איזה פקח שיחלק קצת דו"חות להולכי רגל שלא חוצים במעבר חצייה, או שלפחות יתלו שלטים גדולים שמזהירים הולכי רגל מפני תנועה דו-סיטרית (וראיתי כאלה בארץ איפהשהוא).

אני בטוח שלכל מה שהצעתי פה (בשליפה מהמותן) יש חסרונות, ובטח יש גם פתרונות טובים יותר, אבל לסגור את הנת"צ? זה מעציב אותי, שכן אני תומך מאוד בהקלות על אוטובוסים ותחבורה ציבורית, ואני חושב שכדאי היה למצוא פתרון יעיל יותר.

עריכה: שחכתי להוסיף, בקשר לחוסר האחריות של הולכי הרגל, אני חסיד של הברירה הטבעית (שזה קצת רע להגיד דבר כזה, במיוחד על הרוגים), אבל מי שלא מבין את החשיבות של חציית כביש, משלם על כך. אחרי שאמרתי את זה, קורה גם שאנשים מבוגרים, או חולים עושים טעות, ולא כל טעות צריכה להסתיים בהרוגים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא קטע של תנועה דו-סטרית.

יש שם אוטובוסים שעוצרים די קרוב למעברי החצייה ככה שהולכי רגל רואים רק אותם וחוצים ואז בא האוטובוס שעוקף את האוטובוס החונה ולוקח איתו את הולכי הרגל.

עם זאת אני מאמין שרב האשמה פה היא של הולכי הרגל.

Peugeot  5008 2023 

פורסם
. ידוע שיש הרבה מקומות בעולם שלהולכי רגל מותר לחצות ברמזור אדום כך שזאת לא הבעיה העיקרית.

אנחנו בישראל.

כאן באדום הולכי רגל צריכים לעצור.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
1. עוברים ברמזור אדום.

2.חוצים את הכביש לא במקומות מסומנים (מעברי חציה).

3. מתפרצים בריצה לכביש כדי להספיק להגיע למקום שקר כלשהו.

4. עסוקים בשיחה בנייד ופשוט חוצים בלי להסתכל.

ל'

בדיוק.

תרבות המעבר באור אדום בקרב הולכי רגל פשוט מזעזעת, בייחוד כשזה נוגע לילדים ונוער שחוצים כבישים סואנים באור אדום כאילו זה ברור מאליו וטבעי לחלוטין.

חבל מאד שהמשטרה אינה אוכפת כמעט את החוק, בייחוד בצירי תנועה מועדים , והגרוע מכך, מבוגרים שחוצים באדום משמשים דוגמא רעה לנוער ואף לילדים !

ממהרים ?

צאו 5 דקות קודם מהבית.

כלום לא שווה שנים של סבל בשל טפשות רגעית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חברים בתור אחד שמתגורר בפ"ת אני מכיר את הציר הזה ויש לי כמה דברים לומר :

1) האוטובוסים שנוסעים בכביש הזה פשוט עפים כאילו הם בסוג של מרוץ

2) נהגי המוניות שרות חוצים באדום בכל יום ( ואין יום שאני לא נתקבל באחת כזאת ) , שלא לדבר על נהיגתם

המופרעת וההידחפות הברברית לנתיבים . עצירה במקומות שלא מורשים להורדה ולהעמסה של נוסעים .

התוצאות הם מוניות הפוכות ומעורבות גדולה בתאונות .

3) אין מעברים מסודרים להולכי הרגל שמאפשרים חציה בבטחה , יש להפריד את החציה של הולכי הרגל מהכביש

מכיוון שתנאי הדרך מאפשרים לנוע מהר והנהגים פשוט נוסעים מהר .

4) ללא ספק הולכי הרגל לא חוצים כהלכה ונשמעים לתמרורים והמקומות שיש לחצות בהם .

דרכים להתמודדות :

שלילת רשיון לתחנות מוניות השרות לאלתר ! ( ויש מי שיגיד שאני קיצוני )

מעברי חציה ( גשר עלי או תת קרקעי )

והצבת מצלמות מהירות בנתיבים אלה על מנת למתן את נהיגתם של האוטובוסים

פורסם
ואף על פי כן, אפשר לצפות לפתרונות מצד הנוגעים בדבר. (העיריה / מע"צ / משרד התחבורה , מי יותר מי פחות).

גם בת"א בצומת ראשית כמו "כיכר המושבות" נבנה מעבר תת קרקעי ואפשר להגיע מכל מקום לכל מקום בביטחה מתחת לאדמה (ועל הדרך להמר, אס זוכה קינג בוכה ... ), אני יודע ומבין שהמדינה מתנהלת כמו עסק כלכלי נטו. וכל עוד לקבור הרוגים יותר זול מאשר להקים מעבר תת קרקעי כנראה שנמשיך לספור מתים בציר ז'בוטינסקי.

נתיבי ישראל (מעצ לשעבר) אינה נוגעת בכבישים בתוך הערים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
בדיוק.

תרבות המעבר באור אדום בקרב הולכי רגל פשוט מזעזעת, בייחוד כשזה נוגע לילדים ונוער שחוצים כבישים סואנים באור אדום כאילו זה ברור מאליו וטבעי לחלוטין.

חבל מאד שהמשטרה אינה אוכפת כמעט את החוק, בייחוד בצירי תנועה מועדים , והגרוע מכך, מבוגרים שחוצים באדום משמשים דוגמא רעה לנוער ואף לילדים !

ממהרים ?

צאו 5 דקות קודם מהבית.

כלום לא שווה שנים של סבל בשל טפשות רגעית.

ההטפה הזו מיותרת, גם אם רק הולכי הרגל אשמים, עובדה היא שהציר הזה שונה מאחרים בכמות אלו מביניהם שנפגעים בו. כפי שנכתב כבר קודם, פשוט צריך להתחיל לחפור ויפה שעה אחת קודם. הצבעה על אשמים או נסיון לחנכם אינו הפתרון.

פורסם

איני מכיר את הציר המדובר, אבל בכל זאת שתי הערות:

1. פתח תקויה לא הציאה שום דבר חדש. נת"צ במרכז כביש כפול נתיבים הוא דבר נפוץ ביותר בעולם - אם לאוטובוסים ואם לחשמליות ("רכבות קלות"). בהולנד נתקלתי במצב שבו על הולך רגל לעבור לפחות 5 רמזורים כדי לחצות כביש: נתיב אופניים, נתיב מכוניות (כפול), נת"צ של חשמלית (זוג מסילות) ושוב נתיב כפול למכוניות ונתיב אופניים. אבל ההולנדים צייתנים ורמזור אדום הוא רמזור אדום - לכ-ו-ל-ם.

2. נתיב המטרונית בחיפה בנוי בצורה דומה לכל ארכו. אמנם רובו בכביש פרברי ורק מיעוטו בכביש עירוני, אבל זה לא מ]ריע להולכי הרגל לצפצף על כל אמצעי הבטיחות, וזה כולל יצירת פרצות בגדר די גבוהה שנבנתה במרכז הכביש (בהפרדה בין שני נתיבי המטרונית). ואם בהולכי רגל עסקינם השיא הוא בצומת לב המפרץ שבו הולכי רגל חוצים בריצה כביש ברוחב של 10-11 נתיבים במקום שבו כלל אין מעבר חציה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דרכים להתמודדות :

שלילת רשיון לתחנות מוניות השרות לאלתר ! ( ויש מי שיגיד שאני קיצוני )

מעברי חציה ( גשר עלי או תת קרקעי )

והצבת מצלמות מהירות בנתיבים אלה על מנת למתן את נהיגתם של האוטובוסים

לסגור את הנת"צ ולהפנות את רכבי התחבורה הציבורית לכביש "הרגיל" הסמוך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
ההטפה הזו מיותרת, גם אם רק הולכי הרגל אשמים, עובדה היא שהציר הזה שונה מאחרים בכמות אלו מביניהם שנפגעים בו. כפי שנכתב כבר קודם, פשוט צריך להתחיל לחפור ויפה שעה אחת קודם. הצבעה על אשמים או נסיון לחנכם אינו הפתרון.

ההטפה אינה מיותרת כלל, מאחר וסמוך למקום התאונה קיים גשר עילי למעבר הולכי רגל.

אבל למה לעלות ולרדת מהגשר אם אפשר לחצות באור אדום, ואחר כך להאשים את כל העולם ולקרוא לנהגי אוטובוס רוצחים ?!

הרבה יותר מידי אנשים נהרגים מידי שנה בשל מעבר מודע באור אדום, ואת התופעה הזו חובה לעקור מהשורש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הכי פשוט להאשים את התשתית.

אבל כנראה שבמדינה שלנו תרבות נהיגה הולכת יחד עם תרבות הולכי הרגל הלקויה.

אני מבקרת בציר ז'בוטינסקי בפ"ת וני מגיעה לקניון ולבית החולים הסמוך.

מי שמחפש קיצור דרך ומוותר על חציה ברמזור ירוק, או מעבר בגשר של הולכי רגל

האשמה עליו בלבד.

זה מזכיר לי מקרה דומה שקרה בנתיב הרכב הקלה.

אני עומדת ברמזור אדום וממתינה למופע הירוק כדי לחצות.

חכם החליט לחצות באדום והיה קרוב במרחק ל 30 ס"מ ממוות או מנזק בלתי הפיך שיהפוך אותו לצמח

וכל זה כדי לא להמתין עוד שניה כדי לחצות בבטחה.

ל'

פורסם

אני חולף מיד פעם בקטע הבעייתי הזה כנהג ולפעמים כהולך רגל. הבעיה אינה רק ליד בי"ח בילינסון והקניון מולו, אלא בעוד צמתים מבילינסון לכיוון גהה, וגם בהם היו אסונות.

לדעתי יש שתי סיבות עיקריות, חלקן כבר צויינו:

נהגי האוטובוסים נוסעים מהר מידי, רמזורים הם לפעמים המלצה עבורם, לא מריך לחכות הרבה כדי לראות תופעות כאלו.

התחרויות בין הנהגים או החברות גורמות עקיפות שעלולות לפגוע בהולך רגל כיוון שהנהג העוקף לא רואה כלום מצד ימין.

רוב המוניות שם נוסעות דווקא בנתיב הרגיל, אם כי הבעיה איתן היא יותר האצות חזקות וזיגזוג מימין לשמאל - עם איתות אבל בצורה לא נעימה לנהגד בסביבה.

חלק ממקומות ההמתנה של הולכי רגל בנת"צ הם צרים מאוד, ואם עומדים כמה אנשים יש בעיה ופשוט אין מקום.

יש חלקים עם מעקה ברזל עבה אבל התכנון משונה ויוצר מיפגעים כי משום מה מעבר החציה אינו ישר ומצריך הליכות של כמה המטרים בצעבר צר מאוד, ואולי חלקים אלו הם קטעים מתים לנהגי האוטובוסים.

כמו כן הולכי רגל עם ראש לכיוון הסלולרי וריכוז בעיסוק בו אינם שמים לב למה שקורה בכביש - זו תופעה שאני רואה יותר ויותר ואינה קשורה רק לקטע הכביש המדובר כאן.

גם לדעתי פתרון סביר הוא גשרים - אומנם הקמתם מהירה יחסית אבל יש בעיית נגישות, או מנהרות שאף אחד לא יעשה שם.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

פתרון סביר הוא הסברה.

להאשים אוטובוס שנוסע מהר (מרבית המכונות העירוניות מוגבלות ברמת התמסורת גם כך ל 80 קמ"ש ועד שהם מגיעים למהירות הזו, תעצור אותם תחנה או רמזור/צומת) בנתיב המיועד לו זה כמו להאשים רכבת שנוסעת ב 150 קמ"ש ומרסקת רכב שנתקע על המסילה, או מנסה לגנוב את המחסום.

פורסם

אלפא - אין קשר למהירות הרכב. אפשר להרוג גם במהירות 20. הבעיה היא התאמה המהירות לתנאי הדרך.

מספיק לעמוד שם כמה דקות ולהבין את התופעה - גם מהירות לא מתאימה וגם זלזול ברמזורים - שמשותף לנהגים ולהולכי הרגל.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

נהגי אוטובוסים הם לא נהגים פרטיים, הם לא נוסעים מהר מאותה הסיבה שכולנו נוסעים מהר, לפעמים לוחות הזמנים שלהם הם בלתי אפשריים בצורה קיצונית כ"כ שאם נהג רוצה ללכת לשירותים, הוא צריך לגלח את הזמן הזה מהדרכים, תוצאה - נהג נוסע מהר.

פיתרון מהקצה שלהם צריך להיות התערבות של משרד התחבורה והתמ"ת ע"מ לאכוף על חברות האוטובוסים לוחות זמנים אנושיים יותר.

• תוכן חדש...