Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

על תורת ההסתברות ופאנצ'רים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי ניסיון שלי, ברגים אני חוטף רק בצמיג שלא נמצא בכיסוי מצלמת האבטחה שלי. בורג תמיד נמצא במקום שקל להבריג אותו ותמיד זה בורג קודח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה אתם עושים עם הברגים בצמיג? הולכים לפאנצרמאכר והוא מוציא אותם? ומה עם החור שהבורג השאיר?

יש לי גם אחד בגלגל, חשבתי להשאיר אותו שם בנתיים לא ירד לחץ אוויר.

צמיג בן שבוע עם בורג :(

פורסם

גורל זו מילה ספרותית למונחים השייכים לתורת ההסתברות.

רבותיי - צחוק הגורל!

כפי שכתבתי, עד היום תמיד הגעתי עם הצמיג והבורג כשהצמיג עוד מנופח עם לחץ תקין לפאנצ'ריה. מעולם לא נדרשתי לעבור לרזרבי.

מעולם גם לא פרסמתי כאן את התופעה המוזרה. עד שמה שקרה אתמול הדליק נורה נוספת.

2 ברגים צמודים זה כבר משהו מאוד מוזר. כי זה מתאים למקרה ששניהם נכנסו ביחד. אולי הוכנסו (?) שימו לב לכך שבתמונה בפתיחת השרשור שניהם "החליטו" להכנס בדיוק בחריץ. משהו שמאוד הגיוני לעשות כשזה מעשה יד אדם.

והנה אני מפרסם אתמול את מה שקרה וקבלתי את המלצת אומי5 - הבוקר כשחזרתי מנהיגה ברכבי השני החלטתי לעשות סיבוב מסביב לאוטו - ולתדהמתי מצאתי את הצמיג על הג'אנט...(תמונה מצ"ב)

מבט בוחן גילה שאין בורג - ולכן החשד הראשוני שעלה לי אתמול חזר - 2 ברגים צמודים - זה כבר נזק לצמיג שלא ניתן לתיקון וזה גם משהו שמזמין קרע...

כ 5 דקות מאוחר יותר - אני בנהיגה עם צמיג חלופי לבירת הפאנצ'ריות של המרכז - הלא היא יפו.

הצמיגאי מנפח, תובל באמבט, מסמן, מפרק מהג'אנט ופוסק - הצמיג פסול - 2 הברגים/תיקונים הצמודים גרמו לקרע - לא ניתן לתיקון.

אני מבקש צמיג זהה, כי חשוב לי שעל אותו סרן יהיו צמיגים זהים (פוץ, אין מה לעשות...)

הצמיג שלי Conti PremiumContact 2E, הצמיגאי חוזר עם Conti EcoContact 3 ש"הגיעו אתמול".

אני מבקש את אותו צמיג שיש לי על הסרן. "אדוני, זה אותו דבר, אותם מידות, אותו יצרן, קוד מהירות ועומס". אני בשלי, "תחפש".

הצמיגאי באמת מחפש, אבל אין.

הוא מתקדם עם הצמיג לאוטו. אני עוצר אותו, הוא בשלו "חבל לך, אני אעשה לך מחיר מיוחד 370 ש"ח, אתה סתם מתעקש". אני מעלה אפשרות למכור לו את השני ולשים 2 זהים. הוא אומר" לא הגיוני, לא רוצה סתם לקרוע אותך, גם אם אשלם לך 50 על הישן זה לא כדאי לך". הוא איש טוב, אני מכיר אותו שנים (אחוקים- כל כמה חודשים בורג...) ותמיד מקבל אצלו שירות מעולה.

אמרתי לו שיחזיר את הצמיג לתא המטען ואני רוצה עוד קצת לחפש. אם לא אמצא, אחזור אליו.

מגיע לפאנצ'ריה נוספת. שם דווקא יש את הצמיג שחיפשתי. מבקש לראות אותו. שבוע יצור 16/12 אמנם לא דנדש, אבל בנקודה זו אני "מתפשר". אולי טעות של מו"מ אבל את המחיר אני שואל לאחר שראיתי את הצמיג - 440 ש"ח. מו"מ קצר ויורד ל 420 ש"ח. בפעם שעברה שילמתי 390 אאל"ט. זהו...יש צמיג חדש ולי נותר רק לסדר את תא המטען ולוודא לחצי ניפוח זהים לשני הצמיגים על הסרן.

תיקון מידע שכתבתי בתחילת השרשור - כתבתי שהצמיג שנפגע חדש יחסית. התבלבלתי בין הקדמיים לאחוריים שלי. הצמיג שנפגע היה משבוע 21/11. הקדמיים משבוע 12/12. בד"כ אני מקפיד לבקש שהחדשים יהיו מאחור. בפעם האחרונה לא ביקשתי זאת בגלל שפער הזמנים בין ההחלפות לא היה גדול.

בקשר לתגובות - ראשית תודה ! אני אכן חושד שלא מדובר ביד הגורל. מאוד קשה לי להאמין... אתחיל לפתוח עיניים ולחפש. באמת קשה לי להאמין שיש דברים כאלו...

יום שבת 001.jpg

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מה אתם עושים עם הברגים בצמיג? הולכים לפאנצרמאכר והוא מוציא אותם? ומה עם החור שהבורג השאיר?

יש לי גם אחד בגלגל, חשבתי להשאיר אותו שם בנתיים לא ירד לחץ אוויר.

צמיג בן שבוע עם בורג :(

למה אתה מחכה?

את הבורג מוציא הצמיגאי. אם אתה תוציא, אז האוויר יצא איתו...

את החור סוגר הצמיגאי במדבקה מיוחדת.

אם תחכה יותר מדי, יום אחד תמצא את עצמך על הג'אנט...

תוספת חשובה לתגובה הקודמת שלי:

את ה EcoContact 3 דחיתי רק מהנימוק של רצון לזהות צמיגים על אותו סרן. מדובר בצמיג טוב מאוד, מניסיון!

שכחתי לציין כי כפי שנדרש, בוצע איזון גלגל לאחר ההרכבה. טרוויאלי!

פורסם

חשדות התעוררו בי כבר מזמן. אני לא מסוגל להבין מדוע מישהו יעשה כזה דבר. מה מטרתו?

האם להזהיר אותי? נניח שיש מישהו כזה. הרי הוא לא משאיר סימן שאדע שזה ממנו...

האם לנסות לפגוע בי פיזית? זה הרי לא הצליח כבר 10 פעמים...אז למה הוא לא משנה שיטה?

ואגב, שכחתי לציין - כל הברגים, כולם היו תמיד בצמיגים האחוריים. מה הסיכוי לזה? מה ההגיון?

אופס... תודה על התיקון, אצבעות גדולות ואותיות צמודות לא תמיד עובד טוב ביחד.

לא חייב שיהיה מניע הגיוני- זה תמיד יכול להיות ילד משועמם או משהו כזה.

לגבי למה דווקא באחוריים- שוב, אל תחפש היגיון... סתם תתחרפן מזה. מיותר.

זה אפשרי סטטיסטית- אם הברגים נופלים בתוך סיבוב למשל, שאתה לוקח בצורה זהה פחות או יותר ועולה עליהם רק עם האחוריים כל פעם. למשל.

סיבוב רציני יותר לפני נסיעה יאשש או יפריך את החשדות הללו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לא חייב שיהיה מניע הגיוני- זה תמיד יכול להיות ילד משועמם או משהו כזה. ילד משועמם כבר 3-4 שנים...לא פשוט...הגיוני? אולי, לך תדע...אולי שכן שמתרגז מזה שהמכונית שלי מקבלת פינוק יותר ממה שהוא מקבל בבית...

לגבי למה דווקא באחוריים- שוב, אל תחפש היגיון... סתם תתחרפן מזה. מיותר. צודק. כך אני נוהג בכל תחום. לא מוצא טעם בסחיבת משאות מיותרים...

זה אפשרי סטטיסטית- אם הברגים נופלים בתוך סיבוב למשל, שאתה לוקח בצורה זהה פחות או יותר ועולה עליהם רק עם האחוריים כל פעם. למשל. לא משכנע, אבל לא קריטי.

סיבוב רציני יותר לפני נסיעה יאשש או יפריך את החשדות הללו. אשתדל יותר מאשר בעבר...

.....

פורסם

שי, זה אפשרי. אני מבין שלא השתכנעת, אבל הדברים הללו קורים. כבר קרו לי מקרים הזויים למדיי בחיי הקצרים.

אתה מזכיר לי חבר שלי, שתמיד מתחרפן מכל מיני דברים, ואני תמיד אומר לו "אל תניח הנחות" ונותן לו הסבר של ייתכן שקרה כך או כך, והוא פשוט לא יודע ולא מסוגל לראות אותם...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ראיתי שדיברתם על מעשי ידי אדם.

לדעתי זה צירוף מקרים, נו מה, למה שמישהו ירצה לחורר לכם צמיג?

ועוד אמצעי בטיחותי, גם הבנאדם שאני הכי שונא אני לא יגע לו בחלק בטיחותי, באופן כללי אני אישית לא יתקרב לרכב של אחר, מה שאני לא רוצה שיעשו לי אני לא יעשה בחיים לאחרים, בשבילי רכב זה גבול, גם אם ישן, על אחת כמה וכמה חדש.

יום אחד הגעתי על הגבול לבצפר (יותר נכון מכללה, בית ספר צבאי עם מסדר כל בוקר), אוטומטית חניתי בשטחים (יותר קרוב לשער כניסה), שיצאתי מצאתי גלגל עם בטן, הזזתי את האוטו קצת וראיתי שזה שתי ברגים, אבל היה ביניהם רווח של כמה ס"מ.

אני לא חושב שבנאדם קנאי יגע לי ברכב, זה שטחים שעוברים בהם אוטובוסים וקצת משאיות, יכול ליהיות שעף להם בורג מהקפיצות.

כל מקרה, הלכתי לפאנצ'רמאכר, עשה לי בערך ב20 שקל את שתיהם.

פורסם
שי, זה אפשרי. אני מבין שלא השתכנעת, אבל הדברים הללו קורים.

משום מה הובנתי לא נכון.

אני לגמרי איתך. עלו לי תהיות ושיתפתי כאן וזהו לבנתיים.

אין לי חשד במישהו. ואני לא מתכוון להעסיק עצמי עם זה.

רק אעשה יותר סיבובים מבעבר מסביב לאוטו.:-)

בכל מקרה, תודה!

פורסם

ובגלל זה, ובגלל שלא בא לי, לא להחליף צמיג ולא לגמור אותו בנסיעה ללא אוויר לצמיגייה - החזיקו ברכב קומפרסור (אפילו הסיני הכי פשוט שיש, שמתחבר לשקע המצית ברכב). לא זוכר מתי החלפתי צמיג (בזכותו). חוץ מזה - טוב מאוד לניפוח כדורים וצמיגי אופניים. דרושה אמנם מעט סבלנות וכמה דקות (עד שצמיג של רכב מתנפח), אבל אם הצמיגייה שלכם מספיק קרובה, אז תספיקו גם להגיע אליה ב"ניפוח יחיד" (כמובן במידה ולא קרעו לכם את הצמיג).

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מחזיק 2 בקבוקי "FAST". ספריי ניפוח ותיקון זמני של פאנצ'ר.

אתמול דווקא עשיתי תרגולת של החלפה - אני אפילו לא יודע למה לא בחרתי להשתמש בספריי.

בעבר לפני הרבה שנים השתמשתי ב"FAST" וזה עבד...

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כמעט 7 חודשים שקטים הוכיחו שזה לא מישהו שעושה את זה בכוונה.

או שמי שעשה את זה נכנס לפורום וראה שיש מי שטוען שזה לא יד המקרה והחליט להוריד פרופיל...פן יחפשו אותו.

כך או כך, לפני יומיים מזוהה בריחת אוויר מהצמיג שהוחלף (לפני 7 חודשים), הצמיג מנופח והבוקר שוב ברור שהאוויר מצא פתח מילוט...נסיעה ליפו, פירוק...שוב פעם בורג. 40 ש"ח.

אין לי כוח למצלמות ולחיים בחשדות...אבל בפעם הבאה אלך עד הסוף...

• תוכן חדש...