Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם! אני חדש כאן. חייל בן 20 מחדרה. אני כבר שנתיים נוסע על פיאט פונטו s60 מודל 99 ואחרי תקופה של שנה שהיא נחה בחנייה בגלל הצבא עשיתי עליה שוב ביטוח ושמתי לב לתופעה בעייתית: היא צורכת הרבה דלק. אני מפרסם כאן הודעה אחרי שחרשתי את הפורום וכבר קראתי כל פוסט אפשרי בנוגע לפונטו וצריכת דלק. פשוט אצלי יש בעייה מיוחדת: אין לי אפשרות לבדוק כמה האוטו צורך בגלל שהלוח שעונים שלי לא תקין! המד מהירות עובד לפעמים.רק שבא לו. הקילומטרז לא מתקדם בגלל זה .הנורת חום מנוע נדלקת לי כל נסיעה אחרי כמה דקות נסיעה שקטה אפילו. וכמובן שיש לי שעון לא שימושי במקום מד סל"ד! אז כמה שאלות:

1. מאיפה אני משיג במחיר זול ערכת שעונים לרכב כוללת מד חום מנוע ומד סל"ד? והאם חייב ערכה של פונטו מאותו דגם או שאני יכול לארגן מחלקי חילוף ערכה של דגם אחר ולשים אותה גם?

2. הייתי השבוע במוסך בגלל הנורה של החום מנוע. והייתי רוצה לטפל כבר בבעיה הזאת שזכורה לי מאז ומתמיד ברכב. והבן אדם אמר שהמנוע עובד יפה ואין בעיות בחום מנוע או בשמן.כנראה שהיוניט חום שלי לא תקין וצריך להחליף למד חום(מה שמוביל אותי שוב לשאלה הראשונה)

* תידלקתי 250 שקל דלק. ותוך שבוע הנורה שוב נדלקה! בחישוב גס שלי כמה נסעתי זה משהו כמו 200-250 קילומטר גג. נסיעה אחת מהרצליה לחדרה(80 קילומטר בערך). ובהרצליה נסעתי בתוך העיר כמעט כל ערב פעם לאכול פעם לקניון (נגיד 50 קילומטר בהגזמה). וגם הייתה נסיעה למוסך באור יהודה הלוך חזור(40 קילומטר).וזהו! מה יכול להיות הסיבות לבזבוז דלק הזה שאמור להספיק לי ללפחות 450 קילומטר? ואיך אני יכול למדוד כמה הרכב אוכל? תודה רבה רבה ואשמח לתשובה מורחבת בנוגע לשעונים וגם לציין מחירים כי אני חייל והממון לא מנת חלקי.

*****הערת ההנהלה: הכותרת וההודעה נערכו קצת, הוסרו נקורדות מיותרות אחרי כל משפט וסגנון כתיבה ילדותי.

האוטו צורך דלק, לא זולל ולא בולע.

ברוכים הבאים לפורום, בהזדמנות הראשונה תעבור בבקשה על כללי הפורום שוב****

פורסם

שכחתי להגיד גם שהייתה רטיבות שמן במנוע אז רצינו לבדוק מאיפה היא מגיעה, ככה שהוא עשה לי שטיפת קיטור (80 שח) ואמר לי לסוע קצת כדי לבדוק אם יש נזילה או שזה סתם רטיבות עם השנים ואחרי 3 דקות נסיעה האוטו התחיל להשתעל וכמו פיצוצים מהמנוע כל פעם שאני לוחץ על גז, הייתי חייב לעצור בצד ואחרי ייעוץ עם המוסכניק התקדמתי לאט רק עם קלאץ לחוץ חזרה למוסך..ברגע שלחצתי על גז-לא משנה באיזה הילוך שוב המנוע השמיע פיצוצים כאלה מפחידים..אבל ,בטיימינג שרק מרפי יכול לארגן 400 מטר מלפני המוסך-האוטו חזר לעצמו! ונסעתי שוב רגיל..שהגעתי אליו הוא בדק כמה דברים והחליף לי פילטר דלק ואמר שהפילטר היה סתום..וגם כיוון את הרצועת טיימינג כי הוא אמר שהיה הפרש של 2 שיניים..אשמח להתייחסות בהקדם :)

פורסם

שלום ,

הייתי מציע לך קודם לסדר את העניין שהשעונים לא עובדים ,

ואח"כ להתייחס לבעיה של צריכת דלק ,

יכול להיות גם שהמחוג עצמו לא תקין או לחילופין לא מראה כמה דלק נשאר בדיוק .

אלי.

גם לכם קרה שנתקעתם בלי דלק ? :roll::?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המחוג דווקא נראה לי בסדר גמור. שאני מתדלק הוא עולה כרגיל ויורד לאט לאט..לא משתגע או משו. הבעייה שאני יכול לסוע 60 קילומטר והמחוג לא יזוז אפילו קצת...ואז נסיעה קטנה בתוך העיר ופתאום בסוף הנסיעה אני קולט המחוג ירד ממש! כאילו "התעדכן" על הנסיעות של היומיים האחרונים. חוצמזה שאיך אני בכלל משיג שעונים לפונטו? המליצו לי על "המאגר" ניסיתי להזמין והבנתי שרק מוסכים מורשים יכולים להזמין דרכם :/ אם אפשר עוד עזרה אני יותר מאשמח!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אם אפשר עוד תגובות זה יהיה מעולה! אני באמת חייב כבר להחליף לוח שעונים ואינלי מושג איך איפה וכמה זה בערך עולה...האוטו צורך הרבה דלק ואין לי כל אפשרות לבדוק את התופעה :/

• תוכן חדש...